Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

9-daagse bouwsteen Flores en Komodo

In de schaduw van de Kelimutu vulkaan op zoek naar komodovaranen en zeeschildpadden

9-daagse bouwsteen Flores en Komodo

In de schaduw van de Kelimutu vulkaan op zoek naar komodovaranen en zeeschildpadden

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
9 dagen / 8 nachten
VANAFPRIJS
€ 1819 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Mori, Kelimutu, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo, Rinca, Komodo
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Naar Komodo National Park en Rinca. Pas op! Komodovaranen!
 • Inclusief: eenvoudige maar avontuurlijke 3-daagse boottocht
 • Bezoek de enorme spinnewebvormige rijstvelden van Cancar
 • Ga snorkelen om zeeschildpadden en mantaroggen te spotten
 • Bijzonder! Zonsopkomst bij de Kelimutu vulkaan op Flores

Introductie

Zoek je goede bouwstenen om zelf je reis naar Indonesië samen te stellen? Of heb je al een mooi programma met veel strand en natuur, maar wil je per se ook de komodovaranen zelf zien? Kijk dan maar eens goed naar deze 9-Daagse bouwsteen Flores en Komodo.

Je gaat dus naar de komodovaranen in Komodo National Park. Deze giganten leven alleen hier in het wild. Hoe speciaal is dat?

Je verblijft 3 dagen op een boot die rustig door de prachtige omgeving van Rinca en Komodo vaart. Het leven op de boot is eenvoudig, maar de expeditie avontuurlijk. Zo ga je snorkelen bij Manta Point, waar nog enorme mantaroggen leven. En bij Siaba Besar krijg je opnieuw snorkelspullen. Nu om de zeeschildpadden te spotten.

Er is meer. Je komt ook bij de unieke cirkelvormige spinnenwebvormige rijstvelden van Cancar en maakt een excursie naar de drie kratermeren van de Kelimutu vulkaan. Verder zie je baaien, stranden, kom je bij watervallen en hot springs, en stap je in het oude Maggarai koninkrijk

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, maak de bouwsteen op maat of voeg de bouwsteen toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Moni (Flores)
Dag 1: Moni (Flores)
Deze bouwsteen begint op Flores.

Je wordt (indien van toepassing) opgehaald op de luchthaven en naar Moni gebracht.

Moni is zo'n typisch dorpje waarvan ze zeggen dat ze het 's nachts binnenhalen, zo klein. Het ligt in een natuurrijke omgeving aan de voet van de Kelimutu vulkaan.

Je hoeft verder vandaag niks, maar misschien vind je het leuk om naar de Murondao waterval te wandelen. Het is een kleine waterval, maar de omgeving is mooi, je kunt er rustig een kop koffie drinken en -als je wilt- zwemmen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar je hotel
Accommodatie:
Kelimutu Crater Lakes Ecolodge **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 2
Moni - Kelimutu – Bajawa
Dag 2: Moni - Kelimutu – Bajawa
Zonsopkomst is altijd mooi, en al helemaal als je die kunt meemaken bij de Kelimutu vulkaan. Tja, je moet vroeg je bed uit, maar slapen kan altijd nog....

Het is nog donker als je wordt opgehaald en vanaf de voet van de vulkaan in een half uurtje naar het uitkijkpunt te wandelen, vanwaar de zonsopkomst het allermooist is.

Er is hier nog een fraai natuurverschijnsel dat je niet wilt missen: de Kelimutu meren. Het zijn drie kratermeren, ook bekend als 'het kokende meer' of 'het driekleuren meer'. Door de minerale werking veranderen de kleuren van de 3 kratermeren. De lokale bevolking gelooft dat elk van de meren de rustplaats is van zielen van overledenen. Eentje voor jonge mensen, eentje voor bandieten en eentje voor ouderen. Als de kleur verandert weten ze hier dat er weer offers moeten worden gebracht.

Voordat je in Bajawa aankomt, stop je nog bij de Soa Natural Hot Springs, waar het warme water vanuit een rivier onder de kokosplamen doorstroomt.

Het eindpunt heet Bajawa. Ook hier is het stadje ondergeschikt aan de overweldigende kracht van de natuur. Regenwoud, watervallen, rivieren, heuvels en vulkanen bepalen het aangezicht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Moni naar Bajawa
Excursie: Excursie: zonsopkomst bij de Kelimutu vulkaan, het driekleuren meer, Soa Natural Hot Sprins
Accommodatie:
Bajawa Roo Hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Bajawa
Dag 3: Bajawa
Het bestaat niet dat als je in Bajawa bent, je de Inerie vulkaan nog niet hebt ontdekt. De vulkaan is in de verre omtrek van Bajawa de gezichtsbepalende factor. Het is met 2245 meter ook de hoogste vulkaan van het eiland.

Je tour van vandaag speelt zich vooral aan de voet van deze vulkaan af. In de dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, dorpshoofden het nog voor het zeggen hebben en traditionele waarden en het geloof in bovennatuurlijke krachten leidend zijn. In Bena bijvoorbeeld, waar de huisjes hoge steile daken van gras hebben en afbeeldingen voor de deur aangeven wie er woont.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Bajawa
Accommodatie:
Bajawa Roo Hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Bajawa – Ruteng
Dag 4: Bajawa – Ruteng
Van Bajawa naar Ruteng. Ruteng was ooit het middelpunt van het Maggarai koninkrijk. Alhoewel we in het westen weinig bekend zijn met de Maggarai, kennen we vaak wel hun typische dans die op zweepgevechten lijkt. Het dorpje Maggarai Pu'u bestaat nog altijd en wordt als heilig beschouwd.

Wat naast The Kings House (hier woonde koning Baroeng) aan Maggarai herinnert, staat op de achtergrond van het christendom dat door de Nederlanders werd gebracht. Ruteng wordt weleens het stadje van de duizend kerken genoemd. Van die '1000' kerken is de rood-witte kathedraal de opvallendste.

Op weg naar Ruteng, dat in de hooglanden aan de voet van Mount Anak Ranaka ligt, kun je stoppen bij het strand van Aimere. Aimere is beroemd omdat ze hier arak maken, een alcoholisch drankje van dadelsap.

Je logeert in Ruteng bij de nonnen, een homestay, maar dan anders....
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bajawa naar Ruteng
Accommodatie:
Spring Hill **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Ruteng – Labuan Bajo
Dag 5: Ruteng – Labuan Bajo
Labuang Bajo is nauwelijks groter dan Ruteng. Het ligt op de meest westelijke punt van Flores, aan een baai waar de gestreepte zeilen van de boten de aandacht trekken. Net als de met bougainvillea slingers versierde huizen.

Niet te missen in deze omgeving zijn de lodok in Cancar, dit zijn enorme spinnenwebvormige rijstvelden. Echt een heel mooi gezicht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ruteng naar Labuan Bajo
Accommodatie:
Golo Hilltop **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Labuan Bajo – Rinca – Komodo
Dag 6: Labuan Bajo – Rinca – Komodo
Dit is een dag waarnaar je waarschijnlijk wel hebt uitgekeken: vandaag kun je de komodovaranen in hun natuurlijke omgeving zien. Om dat te bereiken word je naar de haven gebracht voor een boottocht van een kleine 3 uur naar het eiland Rinca (dat onderdeel is van het Komodo National Park). Hier maak je een wandeling om het eiland te verkennen en tref je -normaal gesproken- de komodovaranen in het wild. Komodovaranen zijn de grootste varanen, een soort enorme hagedissen. Ze kunnen een lengte van meer dan 3 meter bereiken en wegen dan minstens 90 kilo. En ze komen alleen in deze regio voor.

Op Rinca leven niet alleen komodovaranen, je kunt er ook wilde waterbuffels, timor herten, makaken, wilde varkens en wilde paarden zien. Houd je ogen ook op de bomen gericht, want met een beetje geluk zie je in een boom een kleine komodovaraan, die zichzelf beschermt tegen de volwassen komodovaranen.

Na 2,5 uur wandelen, ga je terug naar de boot en vaar je verder naar het eiland Komodo. Ook deze tocht over helderblauw water duurt een kleine 3 uur. Gelukkig wordt er terwijl je onderweg bent lunch geserveerd.

Ook ga je naar Kalong Island. Kalong betekent vleermuis en daarmee is wat dit eiland betreft geen woord te veel gezegd. Er leven er hier vele duizenden.

Je dineert en overnacht op de boot. Dat is heel eenvoudig: matrassen met lakens onder een overdekt dek. Het toilet vind je aan de achterkant van de boot. Niet luxe, maar gegarandeerd een unieke ervaring!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Labuan Bojo naar Komodo per minibus en per boot
Excursie: Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)
Accommodatie:
Lokale boot Komodo *
(Boot, matras op het dek)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 7
Komodo - Padar - Manta Point - Gili Laba
Dag 7: Komodo - Padar - Manta Point - Gili Laba
Je leven in de buitenlucht wordt met een dagje verlengd. Met je boot als vervoersmiddel en verblijfplaats ontdek je ook vandaag de pracht en praal van dit schitterende natuurgebied.

Je gaat bijvoorbeeld naar Padar, een klein, maar geweldig fotogeniek vormgegeven eiland, waar in de buurt nog altijd mantaroggen en haaien leven.

Bij Manta Point gaan we snorkelen om te kijken of we deze fantastische meterslange (maar ongevaarlijke) mantaroggen van dichtbij kunnen zien. (Op de boot zijn snorkelspullen aanwezig.)

Gili Laba is het broertje van Padar. Ook hier vind je rustige baaien, smalle stranden en een grillig eiland met een heuvellandschap. Wie weet wil je hier wel een half uurtje rondwandelen.....
INCLUSIEF:
Excursie: Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)
Accommodatie:
Lokale boot Komodo *
(Boot, matras op het dek)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 8
Komodo – Labuan Bajo
Dag 8: Komodo – Labuan Bajo
Na een ontbijtje op de boot, ga je wederom op pad om de omgeving te verkennen.

Veel meer dan je zwemkleding heb je niet nodig om bij het eiland Siaba Besar te kunnen snorkelen. Het water is hier relatief ondiep, staat vol met koraalrif en wordt vooral bevolkt door zeeschildpadden.

De tweede fraaie snorkellocatie van vandaag heet Kanawa eiland. Ook hier nodigt het turquoise water uit nog maar eens het water in te duiken. Wie weet zie je een 'wobbegong' haai of een dwergzeepaardje...

Hierna vaar je terug naar Labuan Bajo. Lunch wordt aan boord geserveerd. Aan land word je naar je hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Boottocht eindigt in Labuan Bojo. Transfer naar hotel
Excursie: Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)
Accommodatie:
Golo Hilltop **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Vertrek
Dag 9: Vertrek
Je neemt vandaag afscheid van Komodo, maar mogelijk nog niet van dit prachtige land. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar je volgende bestemming.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Labuan Bojo naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1819
3 personen€ 1456
4 personen€ 1327
5 personen€ 1327
6+ personen€ 1219
Prijzen zijn beschikbaar t/m 30-03-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt, lunch en diner zoals vermeld in programma
 • Transport over land met airconditioning gedurende het programma
 • Boottochten en ferry zoals vermeld
 • Engelssprekende gids tijdens de tours en entreegelden
 • Excursie: zonsopkomst bij de Kelimutu vulkaan, het driekleuren meer, Soa Natural Hot Sprins
 • Tour Bajawa
 • Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Binnenlandse vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Moni
Kelimutu Crater Lakes Ecolodge **
Standaard
Bajawa
Bajawa Roo Hotel **
Standaard
Ruteng
Spring Hill **
Deluxe
Labuan Bajo
Golo Hilltop **
Superior
Komodo National Park
Lokale boot Komodo *
Boot, matras op het dek
9-daagse bouwsteen Flores en Komodo
REISDUUR
9 dagen / 8 nachten
VANAFPRIJS
€ 1819 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Mori, Kelimutu, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo, Rinca, Komodo
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie flores kelimutu meer
indonesie komodo island komodovaraan
indonesie komodo national park padar eiland
indonesie komodo national park manta point eiland mantarog
indonesie flores ruteng rijstvelden Rijstterrassen
indonesie komodo manta point eiland
indonesie flores ruteng cancar spinnenwebvormige rijstvelden
Indonesie Flores Nusa Tenggara Labuan Bajo Harbour island eiland haven boten

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze bouwsteen, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen