Bouwstenen voor India helpen je kiezen. Het maakt reizen in dit gigantische land net wat gemakkelijker. Bijvoorbeeld handig als je je wilt beperken tot de zogenoemde Gouden Driehoek rond New Delhi, Jaipur en Agra (met de Taj Mahal). Of als je juist wat langer in Kolkata (vroeger Calcutta) wilt blijven.
We helpen je graag jouw perfecte reis te bedenken. Daarom bieden we bouwstenen aan die je zelf in de gewenste samenstelling en volgorde kunt zetten om tot een complete reis te komen. Wij regelen dan de transfers om alle bouwstenen met elkaar te verbinden. Op deze manier krijg je een unieke reis, precies de reis die jij voor ogen had!
Van de bouwstenen die we in India aanbieden, vallen deze bij veel reizigers goed in de smaak:
De Gouden Driehoek van India wordt gevormd door New Delhi, Jaipur en Agra. Het zijn stuk voor stuk fantastische steden, doordrenkt van historie en culturele rijkdom. De paleizen, forten en monumenten (waaronder de Taj Mahal) die je gaat zien op deze 6-daagse reis door de kleurrijke provincie Rajasthan behoren tot het allermooiste dat India te bieden heeft.
Deze 5-daagse bouwsteen Tempels en paden van de Tamil Nadu & Pondicherry laat je nader kennis maken met de invloedrijke bevolkingsgroep de Tamil. Het is een stap in het verleden, een ontdekkingstocht naar bijzondere tempels, de sporen van de koloniale tijd, en voert naar de Franse Riviera van het Oosten en de experimentele stad Auroville.
India heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan accommodaties, van prima 3* stadshotels, tot 4* en 5* hotels met een zwembad en gastvrije guesthouses in meer afgelegen gebieden. Je hoeft voor een goed hotel boeken niet altijd diep in de buidel te tasten. Er zijn veel mogelijkheden om passende accommodatie te vinden.
Zoek je naar een een ecovriendelijk resort of hotel? Let dan op onze labels Eco Top Keuze en Ecovriendelijk. Met onze duurzaamheidslabels weet je meteen waar je voor kiest.
Curry, samosa, naan, masala, tandoori, biryani. Zelfs als je nog nooit een voet in India of een Indiaas restaurant hebt gezet, klinken deze namen je bekend in de oren. Zelfs als je niet meteen weet wat elk van deze gerechten precies is.
Heel algemeen gesproken (en dat moet even, want in het omvangrijke India hebben alle regio’s eigen specialiteiten) is rijst een basisbehoefte. Daarnaast worden kruiden, groenten, specerijen en fruit veelvuldig gebruikt. Al zo’n 5.000 jaar geleden werd in India kurkuma, zwarte peper, kardemom en mosterdzaad gekweekt.
40% van de Indiërs beschouwt zichzelf als vegetariër. En als ze al vlees eten doen ze dat heel veel minder dan Europeanen. In de kuststreken wordt uiteraard veel vis gegeten, maar in de binnenlanden aanzienlijk minder.
Wat moet je zeker proeven?
Curry. Dit is waarschijnlijk het beroemdste Indiase gerecht. Het wordt allang niet meer alleen in India gegeten, maar staat wereldwijd op menukaarten. Curry (het woord betekent saus) kan in natte of droge vorm worden gegeten en is een combinatie van groente, vlees, specerijen en kruiden. Er zijn net zoveel curry’s als koks, dus er valt veel te proberen.