Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
AsiaDirect met Unicef in actie voor ieder kind

AsiaDirect met Unicef in actie voor ieder kind

Ook kleine stapjes overbruggen grote afstanden. Doe je mee?

AsiaDirect met Unicef in actie voor ieder kind

Ga je binnenkort met AsiaDirect op reis? Leuk! Dan heb je veel om naar uit te kijken. Mooie natuur, lekker eten, uitnodigende stranden en leuke mensen!

Over die mensen willen we het nog even hebben, want die hebben het niet allemaal net zo goed als wij. Vandaar dat we de kinderen die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken samen met UNICEF en met jou willen helpen.

Boek je bij AsiaDirect een reis en stort je 10 euro, dan verdubbelen wij dat bedrag. Het zijn kleine stapjes, maar veel kleine stapjes overbruggen grote afstanden. Doe je ook mee? Dankjewel!

Unicef en AsiaDirect

Over UNICEF

UNICEF is de grootste (en waarschijnlijk bekendste) kinderrechtenorganisatie ter wereld. UNICEF helpt jaarlijks niet alleen miljoenen kinderen bij acute nood, maar biedt ook hulp op de lange termijn:

“Wereldwijd groeien te veel kinderen nu nog op in slechte omstandigheden. Ze zijn ondervoed, gaan niet naar school, zijn op de vlucht of gaan gebukt onder geweld of armoede. Ze hebben geen toegang tot basiszorg, zijn kwetsbaar voor misbruik en kinderarbeid, en leven in constante onzekerheid. UNICEF is er voor deze kinderen. ”

thailand smile kinderen lach
Kinderen in Thailand

Onderwijs, voeding, water, gezondheid en veiligheid zijn de speerpunten waarmee UNICEF de situatie van kinderen in de wereld probeert te verbeteren. Neem dit project in Vietnam. Bij UNICEF Ieder Kind Leert vertelt men daarover: “Binnen Vietnam is er een grote digitale kloof, waarbij sociaaleconomische en etnische minderheden nog extra achterstand hebben. UNICEF zet zich in om deze kloof te dichten, zodat digitaal onderwijs ook voor deze kinderen bereikbaar is en ze de vaardigheden krijgen die cruciaal zijn in de 21e eeuw.”

Een voorbeeld van UNICEF: “Diep in de bergen in het noorden van Vietnam ligt het dorpje Ham Rong. Eén van de inwoners van het dorpje is leraar Trang Tho Pe. Zoals elke ochtend staat ze vroeg op, trekt haar traditionele kleren aan en vertrekt richting school. Maar vandaag is het een bijzondere dag, ze gaat namelijk voor het eerst les geven met tablets. Trang vertelt: ‘In mijn kindertijd hadden we geen televisies, laat staan tablets. Wanneer leraren ons meer vertelden over wetenschappelijke theorieën probeerden we er met onze eigen fantasie een voorstelling van te maken. Nu kan ik mijn leerlingen door middel van virtual reality meenemen in boeiende onderwerpen zoals het zonnestelsel, bijzondere dieren of pluizen we de onderdelen van een motor uit.’ Het is haar droom om zowel jongens als meisjes te interesseren voor wetenschap en technologie.”

vietnam sapa moeder en kinderen familie
Familietafereel in Sapa, Noord-Vietnam

We hebben ook nog een paar kleinere, lokale projecten die we hartstikke belangrijk vinden. Je kunt er naartoe om ze te bezoeken en daarmee draag je ook nog eens bij aan het goede werk dat er wordt gedaan. Kijk hier: Lokale projecten: leuk, leerzaam en belangrijk!