Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

12-Daagse bouwsteen Java en Bali

Gebruik deze bouwsteen om je eigen langere Indonesië rondreis te plannen en te maken

12-Daagse bouwsteen Java en Bali

Gebruik deze bouwsteen om je eigen langere Indonesië rondreis te plannen en te maken

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
12 dagen / 11 nachten
VANAFPRIJS
€ 1139 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Ubud
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Complete reis, maar geschikt om zelf uit te breiden
 • Boeddhistische (water)tempels in Ubud. En een apenbos!
 • Het spectaculaire maanlandschap van de Bromo vulkaan
 • Borobudur en Prambanan. De wereldberoemde tempels van Yogyakarta

Introductie

Deze reis heet ‘bouwsteen Java en Bali’, wat betekent dat? Dat betekent dat je deze twee Indonesische eilanden samen in een en dezelfde reis kunt bezoeken. Het is namelijk een complete reis (op de vlucht na). Maar leuker, handiger en nog mooier is het dat je deze bouwsteen kunt gebruiken om je eigen langere Indonesië rondreis te plannen en te maken. Helemaal naar jouw wensen.

JAVA. Het kloppend hart van de natie, maar ook het eiland van de vulkanen, de ogenschijnlijk eeuwig groene rijstvelden en twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld: de Borobudur en Prambanan. En Mount Bromo! Deze ligt met nog 4 vulkanen in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn.

BALI. Een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke feesten en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.

Zoek je roze stranden en wil je weleens zelf de beroemde Komodo varanen zien? Voeg dan 8 dagen Flores en Komodo toe. Wat een geweldige reis is dat! Of ben je juist van plan orang-oetans in het wild te zien? Overweeg dan 3 dagen Kalimantan (Indonesisch Borneo) mee te pakken. Wil je echt een ander deel van de wereld ontdekken, denk dan aan 6 dagen Noord-Sulawesi. En heb je gewoon zin in strand en snorkelen, dan valt je keus mogelijk op Sanur!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht
Dag 1: Heenvlucht
Je gaat de komende weken van strand naar vulkaan, en van paleis naar tempel. Je reis gaat beginnen!

Vandaag vlieg je naar Yogyakarta met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Welkom op Java, welkom in Yogyakarta. Je bent even onderweg geweest, maar je staat nu dan wel in het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Yogyakarta heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als je even geen zin hebt in drukte, ben je in een vloek en een zucht de stad uit en sta je zo op het prachtige platteland.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar het hotel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)

Dag 3
Yogyakarta (Stadstour en Prambanan tempel)
Dag 3: Yogyakarta (Stadstour en Prambanan tempel)
In en rond Yogyakarta valt nogal wat te beleven en te zien. Vandaag bezoek je Kraton, het Taman Sari Water Castle en Prambanan.

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!

Prambanan, het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Kraton, Taman Sari Water Castle en Prambanan tempel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dag 4: Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dacht je dat je met een bezoek aan Prambanan de spectaculaire tempels wel gezien had, blijkt dat we er vandaag nog eentje voor je op het programma hebben staan. Per fiets ga je naar Borodudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Je fietstour begint om 9 uur, je wordt naar het beginpunt gebracht. Via dorpjes, het platteland en marktjes kom je rond half 12 aan bij de Borobudur. Rond half 2 fiets je terug naar het startpunt. De prijzen van het bezoek aan deze tempel zijn niet inbegrepen in deze reis.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Borobudur fietstour
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Yogyakarta – Malang
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht om de Malioboro Express naar Malang te nemen. Een prachtige rit door het oosten van Java. In de loop van de middag ben je dan in je hotel in Malang.

Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yogyakarta naar Malang met de trein. Transfer naar het station
Accommodatie:
Merbabu Guest House ***
(Suite Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malang – Bromo
Dag 6: Malang – Bromo
Je trekt met de 'angkot' Malang in. Niet alleen naar de koloniale Kajoetangan straat, maar ook naar de kleine steegjes in Kampung Kajoetangan. Hier krijg je een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je gaat naar het Nederlandse kanaal, naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Met de trein bezoek je de beroemde Jodipan Colourful Houses. Hier is ook de (inbegrepen) lunch. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Op een nader af te spreken tijdstip brengt onze chauffeur je naar Bromo, waar het volgende avontuur wacht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Malang naar Bromo
Excursie: Stadstour Malang
Accommodatie:
Café Lava *
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Bromo (zonsopgang) – Kalibaru
Dag 7: Bromo (zonsopgang) – Kalibaru
Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Om 4 uur word je opgehaald om met een Jeep naar het uitkijkpunt te gaan. Hierna klim je 246 treden omhoog naar de krater van Mt Bromo. Hier schijnt het ochtendlicht op de rook die uit de krater komt. Langzaam wordt het fantastische uitzicht onthuld.

Na dit avontuur word je teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt en vervolgt de reis zich naar Kalibaru.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bromo naar Kalibaru
Excursie: Zonsopgang bij de Bromo
Accommodatie:
Margo Utomo Eco Resort **
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kalibaru (kruidentuin) – Ketapang
Dag 8: Kalibaru (kruidentuin) – Ketapang
Je hoeft vandaag niet ver te reizen. Van Kalibaru naar de ferry in Ketapang is ongeveer een uur rijden. Je hebt tijd om Kalibaru verder te verkennen.

Je bezoekt de kruidentuin van Kalibaru waar peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel groeit. Ook ontdek je Kalibaru Village te voet via de dijk langs de rijstvelden of het dorpspad. En zie je hoe veel Indonesiërs de kost verdienen, met tofu of vee bijvoorbeeld.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kalibaru naar Ketapang
Excursie: Bezoek kruidentuin
Accommodatie:
Ketapang Indah Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Ketapang – Ubud
Dag 9: Ketapang – Ubud
Dit is het plan voor vandaag: je gaat met de veerboot van Java naar Bali. Dat is 45 minuten varen. Na aankomst word je naar je hotel in Ubud gebracht.

Maar wacht even, je kunt ook voordat je op de boot stapt in alle vroegte naar de Ijen vulkaan gaan. Een aanrader!

Tip: Naar de Ijen vulkaan

Om half 5 ’s ochtends begin je aan een van de mooiste tochten van de reis. Per 4×4 rijd je naar het op 1850 meter hoogte gelegen basiskamp van de Ijen vulkaan. Ontbijt wordt geregeld en kun je onderweg eten. Vanaf het basiskamp wandel je zo’n 3 kilometer naar de top van de berg. Onderweg kom je de lokale ‘zwavelmensen’ tegen. Ze werken in de zwavelmijnen en dragen de grondstof de berg af in grote manden. Eenmaal op de top worden je inspanningen beloond met een onvergetelijk mooi uitzicht. Je ziet de groene vulkaankrater en, waar je ook kijkt, een zee van bergtoppen in de wolken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ketapang naar Ubud, inclusief ferry van Java naar Bali
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Ubud (fietstour)
Dag 10: Ubud (fietstour)
De paden op, de lanen in. Je gaat in de ochtend per fiets meer van Bali zien. Die begint in een dorpje dat tussen de rijstvelden ligt (je wordt er naartoe gebracht). Er zitten af en toe best wat pittige klimmetjes in deze fietstour, maar de omgeving is zo mooi dat je waarschijnlijk meer aandacht hebt voor de rijen kokospalmen dan voor je kuiten.

De gids vertelt alles wat je wilt weten over het dorpsleven hier, en waarschijnlijk brengt deze je in contact met de lokale boeren. Ook toont de gids een Balinees familiebedrijf waar je meer hoort over huistempels en de architectuur hier. En je bezoekt de 12e eeuwse Goa Garba tempel. Aan het eind word je door de eigenaar van de fietsen in het familiehuis ontvangen voor een Balinese lunch in hun tuin.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Ubud
Dag 11: Ubud
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Het apenbos van Ubud (Sacred Monkey Forest Sanctuary) is het leefgebied van honderden makaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle.

Fris en avontuurlijk is wildwater raften op de Ayung rivier. Als het regenseizoen voorbij is zijn sommige 'rapids' pittig, maar niet gevaarlijk en goed te doen met professionele begeleiding.

Bevalt het lekkere Indonesisch eten je al? Misschien wil je dat ook kunnen maken. Dan is een kookcursus ideaal. Je gaat mee naar de markt om de juiste producten te kopen en leert vervolgens hoe je ermee kunt toveren in de keuken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Ubud
Dag 12: Ubud
Helaas zit de tour er al op. De chauffeur brengt je naar het vliegveld.

Smaakt naar meer? Let op! Deze reis is perfect te combineren met de volgende bouwstenen:
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar het vliegveld van Denpasar
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 12 Daagse bouwsteen Java en Bali

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1139
3 personen€ 977
4 personen€ 975
5 personen€ 975
6+ personen€ 877
Prijzen zijn beschikbaar t/m 19-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 01-03-2024 en 31-03-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt en lunch zoals vermeld in het programma
 • Transport over land met airconditioning minibus gedurende het programma
 • Trein van Yogyakarta naar Malang
 • Veerboot Java-Bali
 • Engelssprekende gids
 • Kraton, Taman Sari Water Castle en Prambanan tempel
 • Borobudur fietstour
 • Stadstour Malang
 • Zonsopgang bij de Bromo
 • Bezoek kruidentuin in Kalibaru
 • Fietstour Ubud

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Yogyakarta
Duta Garden hotel **
Run of the House
Malang
Merbabu Guest House ***
Suite Room
Bromo
Café Lava *
Superior
Kalibaru
Margo Utomo Eco Resort **
Standard
Ketapang (Banyuwangi)
Ketapang Indah Hotel ****
Superior
Ubud
Sri Aksata Ubud Resort ***
Superior
12-Daagse bouwsteen Java en Bali
REISDUUR
12 dagen / 11 nachten
VANAFPRIJS
€ 1139 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Ubud
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie yogyakarta prambanan tempel
indonesie java wajang poppen wayang yogyakarta
indonesie mount bromo
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie yogyakarta traditionele dans
indonesie java yogyakarta prambanan
indonesie java ubud jatiluwih

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's