Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

23-daagse rondreis Java, Bali, Flores en Komodo

Je hebt een van de allermooiste reizen door Indonesië gevonden!

23-daagse rondreis Java, Bali, Flores en Komodo

Je hebt een van de allermooiste reizen door Indonesië gevonden!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
23 dagen / 22 nachten
VANAFPRIJS
€ 3782 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Ubud, Ende, Mori, Kelimutu, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo, Rinca, Komodo, Sanur
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Naar de eilanden Komodo en Rinca. Pas op! Komodovaranen!
 • Het spectaculaire maanlandschap van de Bromo vulkaan
 • Borobudur en Prambanan. De wereldberoemde tempels van Yogyakarta
 • Een paar heerlijke dagen aan het strand van Sanur
 • De enorme spinnewebvormige rijstvelden van Cancar
 • Bijzonder! Zonsopkomst bij de Kelimutu vulkaan op Flores

Introductie

Je krijgt geen spijt dat je dit aan het lezen bent. Je hebt namelijk een van de allermooiste reizen door Indonesië gevonden. In iets meer dan 3 weken reis je bijna in een rechte lijn van Java, via Bali naar Flores en Komodo, en ga je met een boogje terug naar Bali voor een paar dagen aan het strand van Sanur.

Er wordt op deze reis geen tijd verspild, alles wat je op deze bijzondere route moet zien, zit erin. Je gaat naar de komodovaranen in Komodo National Park. Deze giganten leven alleen hier in het wild. Hoe speciaal is dat? Je bezoekt ook twee van de grootste tempelcomplexen ter wereld: de hindoe tempel Prambanan en de boeddhistische Borobudur, die toevallig beiden bij Yogyakarta zijn gebouwd.

Op Java trek je door het bizarre maandlandschap van de vulkaan Mount Bromo en op Flores maak je de zonsopkomst mee vanaf een andere vulkaan. Je ziet de mooiste rijstterrassen van Bali en de unieke cirkelvormige spinnenwebvormige rijstvelden van Cancar.

Je kunt gaan riverraften, naar het apenbos van Ubud, gaat varen en slapen op een boot in Komodo, naar het ‘kokende meer’ van Kelimuti, fietsen op Bali, zwemmen en snorkelen….. Zoals gezegd: je hebt een van de allermooiste reizen door Indonesië gevonden!!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht
Dag 1: Heenvlucht
Klaar? Je rondreis naar maar liefst 4 prachtige eilanden in Indonesië gaat beginnen. De komende 3 weken zie je strand, rijstterrassen, vulkanen, komodovaranen en tempels, en kun je van heerlijk eten genieten.

Vandaag vlieg je naar Yogyakarta met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Welkom op Java, welkom in Yogyakarta. Je bent even onderweg geweest, maar je staat nu dan wel in het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Yogyakarta heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als je even geen zin hebt in drukte, ben je in een vloek en een zucht de stad uit en sta je zo op het prachtige platteland.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar het hotel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Standaard)

Dag 3
Yogyakarta
Dag 3: Yogyakarta
In en rond Yogyakarta valt nogal wat te beleven en te zien. Vandaag bezoek je Kraton, het Taman Sari Water Castle en Prambanan.

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!

Prambanan, het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour en Prambanan tempel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dag 4: Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dacht je dat je met een bezoek aan Prambanan de spectaculaire tempels wel gezien had, blijkt dat we er vandaag nog eentje voor je op het programma hebben staan. Per fiets ga je naar Borodudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Je fietstour begint om 9 uur, je wordt naar het beginpunt gebracht. Via dorpjes, het platteland en marktjes kom je rond half 12 aan bij de Borobudur. Rond half 2 fiets je terug naar het startpunt. De prijzen van het bezoek aan deze tempel zijn niet inbegrepen in deze reis.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Borobudur fietstour
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Yogyakarta – Malang
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht om de Malioboro Express naar Malang te nemen. Een prachtige rit door het oosten van Java. In de loop van de middag ben je dan in je hotel in Malang.

Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.
INCLUSIEF:
Transfer: Per trein van Yogyakarta naar Malang. Transfer naar het station
Accommodatie:
Merbabu Guest House **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malang (stadswandeling) – Bromo
Dag 6: Malang (stadswandeling) – Bromo
Je trekt met de 'angkot' Malang in. Niet alleen naar de koloniale Kajoetangan straat, maar ook naar de kleine steegjes in Kampung Kajoetangan. Hier krijg je een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je gaat naar het Nederlandse kanaal, naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Met de trein bezoek je de beroemde Jodipan Colourful Houses. Hier is ook de (inbegrepen) lunch. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Op een nader af te spreken tijdstip brengt onze chauffeur je naar Bromo, waar het volgende avontuur wacht.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Malang naar Bromo
Excursie: Malang stadswandeling
Accommodatie:
Café Lava *
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Bromo (zonsopgang) – Kalibaru
Dag 7: Bromo (zonsopgang) – Kalibaru
Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Om 4 uur word je opgehaald om met een Jeep naar het uitkijkpunt te gaan. Hierna klim je 246 treden omhoog naar de krater van Mt Bromo. Hier schijnt het ochtendlicht op de rook die uit de krater komt. Langzaam wordt het fantastische uitzicht onthuld.

Na dit avontuur word je teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt en vervolgt de reis zich naar Kalibaru.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bromo naar Kalibaru
Excursie: Zonsopgang bij de Bromo
Accommodatie:
Margo Utomo Eco Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kalibaru (kruidentuin) – Ketapang
Dag 8: Kalibaru (kruidentuin) – Ketapang
Je hoeft vandaag niet ver te reizen. Van Kalibaru naar de ferry in Ketapang is ongeveer een uur rijden. Je hebt tijd om Kalibaru verder te verkennen.

Je bezoekt de kruidentuin van Kalibaru waar peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel groeit. Ook ontdek je Kalibaru Village te voet via de dijk langs de rijstvelden of het dorpspad. En zie je hoe veel Indonesiërs de kost verdienen, met tofu of vee bijvoorbeeld.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kalibaru naar Ketapang
Excursie: Bezoek kruidentuin
Accommodatie:
Ketapang Indah Hotel ****
(Garden Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Ketapang – Ubud
Dag 9: Ketapang – Ubud
Dit is het plan voor vandaag: je gaat met de veerboot van Java naar Bali. Dat is 45 minuten varen. Na aankomst word je naar je hotel in Ubud gebracht.

Maar wacht even, je kunt ook voordat je op de boot stapt in alle vroegte naar de Ijen vulkaan gaan. Een aanrader!

Tip: Naar de Ijen vulkaan

Om half 5 ’s ochtends begin je aan een van de mooiste tochten van de reis. Per 4×4 rijd je naar het op 1850 meter hoogte gelegen basiskamp van de Ijen vulkaan. Ontbijt wordt geregeld en kun je onderweg eten. Vanaf het basiskamp wandel je zo’n 3 kilometer naar de top van de berg. Onderweg kom je de lokale ‘zwavelmensen’ tegen. Ze werken in de zwavelmijnen en dragen de grondstof de berg af in grote manden. Eenmaal op de top worden je inspanningen beloond met een onvergetelijk mooi uitzicht. Je ziet de groene vulkaankrater en, waar je ook kijkt, een zee van bergtoppen in de wolken.

Let op: bezoekers aan de Ijen vulkaan moeten op Java door een arts een eenvoudige gezondheidscheck laten doen. De Ijen vulkaan is elke eerste vrijdag van de maand gesloten voor bezoekers.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ketapang naar Ubud, inclusief ferry van Java naar Bali
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Ubud (fietstour)
Dag 10: Ubud (fietstour)
De paden op, de lanen in. Je gaat in de ochtend per fiets meer van Bali zien. Die begint in een dorpje dat tussen de rijstvelden ligt (je wordt er naartoe gebracht). Er zitten af en toe best wat pittige klimmetjes in deze fietstour, maar de omgeving is zo mooi dat je waarschijnlijk meer aandacht hebt voor de rijen kokospalmen dan voor je kuiten.

De gids vertelt alles wat je wilt weten over het dorpsleven hier, en waarschijnlijk brengt deze je in contact met de lokale boeren. Ook toont de gids een Balinees familiebedrijf waar je meer hoort over huistempels en de architectuur hier. En je bezoekt de 12e eeuwse Goa Garba tempel. Aan het eind word je door de eigenaar van de fietsen in het familiehuis ontvangen voor een Balinese lunch in hun tuin.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour rondom Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Ubud
Dag 11: Ubud
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Het apenbos van Ubud (Sacred Monkey Forest Sanctuary) is het leefgebied van honderden makaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle.

Fris en avontuurlijk is wildwater raften op de Ayung rivier. Als het regenseizoen voorbij is zijn sommige 'rapids' pittig, maar niet gevaarlijk en goed te doen met professionele begeleiding.

Bevalt het lekkere Indonesisch eten je al? Misschien wil je dat ook kunnen maken. Dan is een kookcursus ideaal. Je gaat mee naar de markt om de juiste producten te kopen en leert vervolgens hoe je ermee kunt toveren in de keuken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Ubud – Ende – Moni
Dag 12: Ubud – Ende – Moni
Er moet wat worden gereisd vandaag om het volgende eiland te kunnen bereiken: Flores. Je vliegt van Denpasar (Bali) naar Ende (Flores). Je wordt uiteraard naar de luchthaven gebracht en op Flores naar je hotel.

Je zult snel merken dat je op een ander eiland bent, de sfeer is anders, het geheel is landelijker en rustiger dan Bali.

Moni is zo'n typisch dorpje waarvan ze zeggen dat ze het 's nachts binnenhalen, zo klein. Het ligt in een natuurrijke omgeving aan de voet van de Kelimutu vulkaan.

Je hoeft verder vandaag niks, maar misschien vind je het leuk om naar de Murondao waterval te wandelen. Het is een kleine waterval, maar de omgeving is mooi, je kunt er rustig een kop koffie drinken en -als je wilt- zwemmen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar het vliegveld van Denpasar (Bali). Vlucht naar Ende (Flores). Transfer naar hotel
Accommodatie:
Kelimutu Crater Lakes Ecolodge **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Moni - Kelimutu – Bajawa
Dag 13: Moni - Kelimutu – Bajawa
Zonsopkomst is altijd mooi, en al helemaal als je die kunt meemaken bij de Kelimutu vulkaan. Tja, je moet vroeg je bed uit, maar slapen kan altijd nog....

Het is nog donker als je wordt opgehaald en vanaf de voet van de vulkaan in een half uurtje naar het uitkijkpunt te wandelen, vanwaar de zonsopkomst het allermooist is.

Er is hier nog een fraai natuurverschijnsel dat je niet wilt missen: de Kelimutu meren. Het zijn drie kratermeren, ook bekend als 'het kokende meer' of 'het driekleuren meer'. Door de minerale werking veranderen de kleuren van de 3 kratermeren. De lokale bevolking gelooft dat elk van de meren de rustplaats is van zielen van overledenen. Eentje voor jonge mensen, eentje voor bandieten en eentje voor ouderen. Als de kleur verandert weten ze hier dat er weer offers moeten worden gebracht.

Voordat je in Bajawa aankomt, stop je nog bij de Soa Natural Hot Springs, waar het warme water vanuit een rivier onder de kokosplamen doorstroomt.

Het eindpunt heet Bajawa. Ook hier is het stadje ondergeschikt aan de overweldigende kracht van de natuur. Regenwoud, watervallen, rivieren, heuvels en vulkanen bepalen het aangezicht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Moni naar Bajawa
Excursie: Excursie: zonsopkomst bij de Kelimutu vulkaan, het driekleuren meer, Soa Natural Hot Sprins
Accommodatie:
Bajawa Roo Hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Bajawa
Dag 14: Bajawa
Het bestaat niet dat als je in Bajawa bent, je de Inerie vulkaan nog niet hebt ontdekt. De vulkaan is in de verre omtrek van Bajawa de gezichtsbepalende factor. Het is met 2245 meter ook de hoogste vulkaan van het eiland.

Je tour van vandaag speelt zich vooral aan de voet van deze vulkaan af. In de dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, dorpshoofden het nog voor het zeggen hebben en traditionele waarden en het geloof in bovennatuurlijke krachten leidend zijn. In Bena bijvoorbeeld, waar de huisjes hoge steile daken van gras hebben en afbeeldingen voor de deur aangeven wie er woont.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Bajawa
Accommodatie:
Bajawa Roo Hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Bajawa – Ruteng
Dag 15: Bajawa – Ruteng
Van Bajawa naar Ruteng. Ruteng was ooit het middelpunt van het Maggarai koninkrijk. Alhoewel we in het westen weinig bekend zijn met de Maggarai, kennen we vaak wel hun typische dans die op zweepgevechten lijkt. Het dorpje Maggarai Pu'u bestaat nog altijd en wordt als heilig beschouwd.

Wat naast The Kings House (hier woonde koning Baroeng) aan Maggarai herinnert, staat op de achtergrond van het christendom dat door de Nederlanders werd gebracht. Ruteng wordt weleens het stadje van de duizend kerken genoemd. Van die '1000' kerken is de rood-witte kathedraal de opvallendste.

Op weg naar Ruteng, dat in de hooglanden aan de voet van Mount Anak Ranaka ligt, kun je stoppen bij het strand van Aimere. Aimere is beroemd omdat ze hier arak maken, een alcoholisch drankje van dadelsap.

Je logeert in Ruteng bij de nonnen, een homestay, maar dan anders....
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bajawa naar Ruteng
Accommodatie:
Spring Hill **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ruteng – Labuan Bajo
Dag 16: Ruteng – Labuan Bajo
Labuang Bajo is nauwelijks groter dan Ruteng. Het ligt op de meest westelijke punt van Flores, aan een baai waar de gestreepte zeilen van de boten de aandacht trekken. Net als de met bougainvillea slingers versierde huizen.

Niet te missen in deze omgeving zijn de lodok in Cancar, dit zijn enorme spinnenwebvormige rijstvelden. Echt een heel mooi gezicht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ruteng naar Labuan Bajo
Accommodatie:
Golo Hilltop **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Labuan Bajo – Rinca – Komodo
Dag 17: Labuan Bajo – Rinca – Komodo
Dit is een dag waarnaar je waarschijnlijk wel hebt uitgekeken: vandaag kun je de komodovaranen in hun natuurlijke omgeving zien. Om dat te bereiken word je naar de haven gebracht voor een boottocht van een kleine 3 uur naar het eiland Rinca (dat onderdeel is van het Komodo National Park). Hier maak je een wandeling om het eiland te verkennen en tref je -normaal gesproken- de komodovaranen in het wild. Komodovaranen zijn de grootste varanen, een soort enorme hagedissen. Ze kunnen een lengte van meer dan 3 meter bereiken en wegen dan minstens 90 kilo. En ze komen alleen in deze regio voor.

Op Rinca leven niet alleen komodovaranen, je kunt er ook wilde waterbuffels, timor herten, makaken, wilde varkens en wilde paarden zien. Houd je ogen ook op de bomen gericht, want met een beetje geluk zie je in een boom een kleine komodovaraan, die zichzelf beschermt tegen de volwassen komodovaranen.

Na 2,5 uur wandelen, ga je terug naar de boot en vaar je verder naar het eiland Komodo. Ook deze tocht over helderblauw water duurt een kleine 3 uur. Gelukkig wordt er terwijl je onderweg bent lunch geserveerd.

Ook ga je naar Kalong Island. Kalong betekent vleermuis en daarmee is wat dit eiland betreft geen woord te veel gezegd. Er leven er hier vele duizenden.

Je dineert en overnacht op de boot. Dat is heel eenvoudig: matrassen met lakens onder een overdekt dek. Het toilet vind je aan de achterkant van de boot. Niet luxe, maar gegarandeerd een unieke ervaring!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Labuan Bojo naar Komodo per minibus en per boot
Excursie: Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)
Accommodatie:
Lokale boot Komodo *
(Boot, matras op het dek)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 18
Komodo - Padar - Manta Point - Gili Laba
Dag 18: Komodo - Padar - Manta Point - Gili Laba
Je leven in de buitenlucht wordt met een dagje verlengd. Met je boot als vervoersmiddel en verblijfplaats ontdek je ook vandaag de pracht en praal van dit schitterende natuurgebied.

Je gaat bijvoorbeeld naar Padar, een klein, maar geweldig fotogeniek vormgegeven eiland, waar in de buurt nog altijd mantaroggen en haaien leven.

Bij Manta Point gaan we snorkelen om te kijken of we deze fantastische meterslange (maar ongevaarlijke) mantaroggen van dichtbij kunnen zien. (Op de boot zijn snorkelspullen aanwezig.)

Gili Laba is het broertje van Padar. Ook hier vind je rustige baaien, smalle stranden en een grillig eiland met een heuvellandschap. Wie weet wil je hier wel een half uurtje rondwandelen.....
INCLUSIEF:
Excursie: Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)
Accommodatie:
Lokale boot Komodo *
(Boot, matras op het dek)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 19
Komodo – Labuan Bajo
Dag 19: Komodo – Labuan Bajo
Na een ontbijtje op de boot, ga je wederom op pad om de omgeving te verkennen.

Veel meer dan je zwemkleding heb je niet nodig om bij het eiland Siaba Besar te kunnen snorkelen. Het water is hier relatief ondiep, staat vol met koraalrif en wordt vooral bevolkt door zeeschildpadden.

De tweede fraaie snorkellocatie van vandaag heet Kanawa eiland. Ook hier nodigt het turquoise water uit nog maar eens het water in te duiken. Wie weet zie je een 'wobbegong' haai of een dwergzeepaardje...

Hierna vaar je terug naar Labuan Bajo. Lunch wordt aan boord geserveerd. Aan land word je naar je hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Boottocht eindigt in Labuan Bojo. Transfer naar hotel
Excursie: Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)
Accommodatie:
Golo Hilltop **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 20
Labuan Bajo – Denpasar – Sanur
Dag 20: Labuan Bajo – Denpasar – Sanur
Je neemt vandaag wel afscheid van Komodo, maar nog niet van het strand.

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Bali. Eenmaal op dat eiland, brengt de chauffeur je naar je hotel in Sanur.

Het strand van Sanur is lang en zacht, het water niet al te diep en zeker niet te koud. Hier en daar liggen op het strand nog van die typische jukung (of cadik) vissersboten. Feitelijk zijn het kano's met aan beide kanten een steun voor de balans.

Sanur heeft een kilometer of 7 kust, en een groot deel daarvan kun je bewandelen via de Sanur boardwalk. Met wat geluk zie je dat er jonge zeeschildpadden worden uitgezet in zee, maar anders is er genoeg langs het strand te beleven. Er zijn bars, restaurants en winkels. Ga bijvoorbeeld lekker street food eten bij de Sindhu avondmarkt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Labuan Bojo naar de luchthaven, vlucht naar Denpasar, transfer naar Sanur
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21 - 22
Sanur
Dag 21 - 22: Sanur
Deze dagen zijn ter vrije besteding. Mocht je echt geen zin meer hebben in het strand, dan kun dit overwegen:

De bat cave tempel. Pura Goa Lawah (de Balinese vleermuisgrottempel) is een hindoe tempel die rondom de ingang van een grot vol vleermuizen is gebouwd.

Het 18e eeuwse Kertha Gosa paviljoen van het Klungkung paleis. Ooit de plek waar justitiële aangelegenheden werden besproken, nu een charmant complex met tuinen en waterpartijen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 23
Vertrek Sanur
Dag 23: Vertrek Sanur
Helaas, dit is het. Je hebt een bijzondere reis gemaakt en wilt misschien nog helemaal niet naar huis. Je kunt vanaf Bali nog veel ontdekken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zo niet, dan brengt onze chauffeur je naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 22 Daagse rondreis Java Bali Flores en Komodo

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 3782
3 personen€ 3242
4 personen€ 3111
5 personen€ 3111
6+ personen€ 2896
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 19-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt, lunch en diner zoals vermeld in programma
 • Transport over land met airconditioning gedurende het programma
 • Trein van Yogyakarta naar Malang
 • Boottochten en ferry zoals vermeld
 • Veerboot Java-Bali
 • Vlucht Bali-Flores
 • Vlucht Flores-Bali
 • Engelssprekende gids bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours en entreegelden
 • Rinca Komodo Boottocht (3 dagen)

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Yogyakarta
Duta Garden hotel **
Standaard
Malang
Merbabu Guest House **
Deluxe
Bromo
Café Lava *
Superior
Eco Top Keuze
Kalibaru
Margo Utomo Eco Resort ***
Superior
Ketapang (Banyuwangi)
Ketapang Indah Hotel ****
Garden Superior
Ubud
Sri Aksata Ubud Resort ***
Superior
Moni
Kelimutu Crater Lakes Ecolodge **
Standaard
Bajawa
Bajawa Roo Hotel **
Standaard
Ruteng
Spring Hill **
Deluxe
Labuan Bajo
Golo Hilltop **
Superior
Komodo National Park
Lokale boot Komodo *
Boot, matras op het dek
Sanur
Swastika Bungalows ***
Standaard
23-daagse rondreis Java, Bali, Flores en Komodo
REISDUUR
23 dagen / 22 nachten
VANAFPRIJS
€ 3782 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Ubud, Ende, Mori, Kelimutu, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo, Rinca, Komodo, Sanur
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie java mount bromo
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie java wajang poppen wayang yogyakarta
indonesie java ubud jatiluwih
indonesie java yogyakarta prambanan
indonesie komodo national park komodovaraan
indonesie flores ruteng cancar spinnenwebvormige rijstvelden
indonesie yogyakarta borobudur tempel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's