Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Duurzaam reizen

Duurzaam reizen

Verantwoord reizen met oog voor natuur, dier en mens

Duurzaam en verantwoord toerisme

Wanneer je dit leest, houd je waarschijnlijk net zoveel van reizen als wij doen. Reizen heeft impact op onze wereld, in positieve maar soms ook in negatieve zin.

Wanneer we reizen moeten we er voor zorgen dat volgende generaties ook van de wereld kunnen blijven genieten. Maatschappelijk verantwoord of duurzaam toeristisch (DTO) ondernemen vinden we bij AsiaDirect dan ook erg belangrijk. Duurzaamheid is prioriteit, zodat latere generaties nog steeds dezelfde mooie reizen kunnen maken.

Duurzaamheid houdt in dat je rekening houdt met de drie P’s: People, Planet, Profit. Bij AsiaDirect streven we er naar dat onze producten en diensten de integriteit van het milieu behouden, de culturele erfenis van de samenleving respecteren en gebruik maken van lokale componenten, zodat deze een bijdrage leveren aan de lokale samenleving.

Toerisme stimuleert in veel landen de economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. AsiaDirect is in de landen zelf gevestigd en daardoor creëren we duurzame werkgelegenheid. Zowel op ons steeds verder groeiende kantoor, alsook de vele chauffeurs, gidsen en lokale partners die dagelijks druk in de weer zijn. Wij streven ernaar onze klanten, de echte lokale culturen en gebruiken te laten zien en hopen hierdoor een bijdrage te leveren in het versterken en conserveren ervan.

We compenseren onze CO2-uitstoot en adviseren al onze reizigers dit samen met ons te doen (groen reizen). Ook vinden we het welzijn van dieren erg belangrijk (dierwelzijn) en kijken we continu naar nieuwe lokale initiatieven (community based tourism). Hieronder lees je hoe dit er in de praktijk uit ziet:

  • Groen reizen
    Dit doen we door middel van CO2-compensatie via GreenSeat. Wanneer je een reis boekt, kun je deze CO2-uitstoot eenvoudig compenseren. Verder gaat onze voorkeur altijd uit naar ecovriendelijke accommodaties, zoals Bhuwana Hotel & Farming in Ubud, Bali. Ook kun je als reiziger voor een klimaat vriendelijker transport middel kiezen tijdens de reis. Kies bijv. voor een nachttrein i.p.v. een binnenlandse vlucht.
  • Dierwelzijn
    Thailand en haar olifanten zijn de laatste jaren veel in het nieuws geweest. Voorheen werden er veel olifantenshows en olifantenritjes aangeboden. Dit aanbod is al minder geworden. Toch gebeurt het nog steeds. AsiaDirect biedt geen excursies aan waarbij olifantenritjes en kunstjes van olifanten worden gedaan. Ditzelfde geldt voor fotosessies met tijgers of aapjes die aan touwtjes de palmboom in moeten om kokosnoten te plukken voor toeristen. Wij vragen jou als reiziger hier ook alert op te zijn en geen gebruik te maken van deze diensten. We ondersteunen wel verantwoorde lokale initiatieven, zoals de Wildlife Friends Foundation van de Nederlander Edwin Wiek.
  • Community based tourism
    We stimuleren de ontwikkeling van mensen door het financieren en stimuleren van lokale initiatieven. Een voorbeeld van zo’n initiatief is Philantrophy Connections en Slum Foundation. Deze projecten kun je ook zelf met ons bezoeken. Zo ontmoet je de lokale bevolking, leer je van elkaar (bijvoorbeeld over de lokale cultuur en door het samen oefenen van de Engelse taal) en bied je steun aan de lokale gemeenschap tegelijkertijd.

Bestrijd kindermisbruik, ook in het buitenland!
Wij steunen actief de ANVR en Defence for ChildrenECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.

AsiaDirect onderschrijft het belang van CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), een internationale overeenkomst tussen overheden met als doel dat internationale handel in dieren en planten hun bestaan niet in gevaar brengt. Als lokale organisatie zijn we ons bewust van onze taak hierin. AsiaDirect vindt het erg belangrijk de reiziger hierover te informeren en aankopen die schadelijke zijn voor flora of fauna te ontmoedigen. Als mede om aankopen betreffende religieuze of historische kunstvoorwerpen af te raden.