Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

14-Daagse Honeymoon in Vietnam

De perfecte droomreis om de liefde te vieren

14-Daagse Honeymoon in Vietnam

De perfecte droomreis om de liefde te vieren

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
€ 2313 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta (Can Tho)
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Een rondreis waarbij jullie het middelpunt zijn
 • Luxe en comfort op de meest romantische plekken van Vietnam
 • Zeer complete huwelijksreis, inclusief top excursies
 • Maak een cruise in Halong Bay en de Mekong Delta

Introductie

Voor een huwelijksreis geldt dat de reis romantisch moet zijn, de omgeving betoverend en de hotels net wat beter. Vietnam is daarom een hele goede keuze! Deze honeymoon speelt zich af in een omgeving die zelfs op regenachtige maandagen nog romantisch is: Vietnam!

Voor die liefde kunnen we niet zorgen, maar wel voor het decor dat bij deze reis past. Halong Bay, bijvoorbeeld, waar de vergezichten en kleuren doorlopend veranderen, terwijl jullie op het dek van de cruise boot rustig voor je uit naar de rotspieken en het water zitten te turen.

We hebben meerdere romantische cruises op het programma van deze reis gezet. De kamers zijn net wat luxer, er zijn ontspannen massages in opgenomen, en we hebben een paar hele leuke diners in petto.

En alsof het niks is, zie je ook nog eens heel veel van Vietnam. Want met Halong Bay, de bijzondere Mekong Delta en Hoi An, volgens velen de leukste stad van het land, is het genieten van dag 1 tot en met 14!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Vietnam
Dag 1: Vertrek naar Vietnam
Naar deze dag hebben jullie uitgekeken. Jullie huwelijksreis in Vietnam gaat beginnen. Bijzondere plekken, heerlijk eten en fraaie zonsondergangen; ze staan jullie te wachten.

Vandaag vlieg jullie naar Hanoi met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen jullie graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi
Jullie zijn in Hanoi! Onze chauffeur wacht jullie op en brengt jillie naar, het hotel. Er is alle tijd om even op adem te komen.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar jullie nu zijn. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Jullie zien hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Aan het begin van de avond haalt onze gids jullie op voor een korte cyclo tour door de leukste buurten van Hanoi. De rit eindigt bij het restaurant waar het diner wordt geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar het hotel
Excursie: Cyclo tour en welkomstdiner
Accommodatie:
Tirant Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Stadstour Hanoi
Dag 3: Stadstour Hanoi
Na de eerste kennismaking met Hanoi gisteren zijn jullie vast benieuwd naar wat deze stad nog meer te bieden heeft. Daarom hebben we vandaag een stadstour georganiseerd.

Die begint met een bezoek aan het mausoleum waar Ho Chi Minh, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land, opgebaard ligt.

Ook op het programma: de Tempel van de Literatuur. Volgens ons de mooiste tempel van Hanoi. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Na de lunch gaan jullie naar het Vietnam Museum of Ethnology (om meer te weten te komen over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen) en naar de beruchte Hoa Loa gevangenis, waar eerst de Fransen opstandige Vietnamezen opsloten en later Noord-Vietnamezen Amerikaanse krijgsgevangen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Hanoi
Accommodatie:
Tirant Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Hanoi – Halong Bay
Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Een nieuw avontuur. Rond 8 uur vertrekken jullie naar Halong Bay.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een jonk, een klassiek Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en ieders mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend varen jullie met de jonk door Halong Bay. Jullie kunnen vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot een drijvend vissersdorp bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Halong Bay per privé auto
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Calypso Cruise Halong Bay ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Halong Bay – Hanoi – Hue
Dag 5: Halong Bay – Hanoi – Hue
Op het moment dat jullie wakker worden vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen. Er is voordat jullie weer voet aan wal zetten nog lunch op de boot.

In de middag vliegen jullie van Hanoi naar Hue. Het is avond tegen de tijd dat jullie in het hotel zijn.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Halong Bay naar de luchthaven in Hanoi. Vlucht van Hanoi naar Hue. Transfer naar het hotel
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Huong Giang Hotel ****
(Deluxe River View)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Stadstour in Hue
Dag 6: Stadstour in Hue
Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.

's Middags maak je een stadstour in Hue waarop je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt, waaronder uiteraard de keizerlijke citadel en de Thien Mu Pagode.

Ter afsluiting vaar je met een Dragon Boat terug naar het centrum van Hue.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Hue
Accommodatie:
Huong Giang Hotel ****
(Deluxe River View)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Hue – Hoi An
Dag 7: Hue – Hoi An
Onderweg van Hue naar Hoi An neem je de mooiste kustweg van Vietnam. Allereerst langs het strand van Lang Co, daarna de Hai Van Pass. Alleen het stuk van 21 kilometer over de Hai Van Pass is de autorit al waard. De pas doorkruist een uitloper van een rotsgebergte die ver in zee pas wordt opgeslokt door het water. Zo vormt het gebergte hier ook de Da Nang baai. Aan de linkerkant zie je de Zuid-Chinese Zee, aan je rechterhand schitteren de bergen.

Er wordt even gestopt bij het zogenaamde olifantenbeekje, waar je even kunt zwemmen!

In de loop van de middag ben je dan in Hoi An. Het oogstrelende stadje kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.

Ter kennismaking maak je een stadswandeling. Je bezoekt in ieder geval de 400 jaar oude Japanse brug, het eeuwenoude religieuze en sociale Chinees ontmoetingscentrum Phuc Kien Assembly Hall en de lokale vismarkt.
INCLUSIEF:
Transfer: Per privéauto van Hue naar Hoi an
Excursie: Stadswandeling Hoi An
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Hoi An
Dag 8: Hoi An
Jullie kunnen de dag rustig opstarten. Er is geen programma voor de ochtend. Maar jullie kunnen bijvoorbeeld even naar het strand gaan. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

Om 15:00 volgt een heerlijk ontspannende massage van een kleine twee uur, zodat jullie je hierna weer als herboren voelen. Na afloop gaan jullie aan boord van een elegant schip voor een romantische avond. Voordat het 5 gangen diner vers aan boord wordt klaargemaakt, is er tijd om een cocktail te drinken op het dek. Om het helemaal af te maken krijgen jullie een drijvende lantaarn die jullie op de rivier kunt laten wegdrijven terwijl jullie een wens doen.
INCLUSIEF:
Excursie: Ontspannende massage & boottocht met diner
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 9
Hoi An
Dag 9: Hoi An
Rond 8.30 uur fiets je van je hotel (met onze gids) naar het dorp Tra Que. Hier ervaar je hoe de lokale boeren wonen en leven. Je krijgt een rondleiding in de biologische groente- en kruidentuinen. Daarna kun je, als je wilt, de boeren meehelpen op het veld. Zo kom je meer te weten over de producten die hier verbouwd worden en hoe er wordt gewerkt.

Eenmaal terug in het dorp, is het tijd voor een welverdiende kruiden-voetmassage gevolgd door een authentieke kookcursus. Je maakt samen met de koks verschillende lokale gerechten, zoals de Tam Huu loempia, Banh Xeo of heerlijke Vietnamese pannenkoeken. Pas nadat je zelf je baksels hebt geproefd, fiets je terug naar het hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht over het platteland van Hoi An, kookles
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City
Dag 10: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City
Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh City. Het is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. En interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Je gaat er al het een en ander van zien op de stadstour die je vandaag maakt.

Tijdens deze wandeling bezoeken jullie de belangrijkste bezienswaardigheden van deze historische stad. De Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor zijn de beste voorbeelden van Franse architectuur in Saigon.

Het Reunification Palace was de residentie van de president van Zuid-Vietnam in de Vietnamoorlog. Deze oorlog is officieel geëindigd op 30 april 1975, toen tank nummer 843 van het Noord-Vietnamese leger dwars door de gesloten hekken van de residentie reed. Aansluitend: het War Remnants Museum (aanvankelijk Museum van de Amerikaanse Oorlogsmisdrijven genoemd) is een indrukwekkende tentoonstelling over de verschrikkelijke Vietnamoorlog.

Tot slot: de Ben Thanh Markt. Een grote drukke, maar leuke markt, waar ze echt van alles verkopen. Zoals ze zeggen: alles behalve huizen en auto's.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven, vlucht naar Ho Chi Minh City. Transfer naar hotel
Excursie: Ho Chi Minh City stadstour
Accommodatie:
Prostyle Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Bezoek aan de Cu Chi tunnels & Vespa scooter tour
Dag 11: Bezoek aan de Cu Chi tunnels & Vespa scooter tour
Dit wordt weer een heerlijke volle dag met veel variatie. In de ochtend vertrekken jullie naar de Cu Chi tunnels (1,5 tot 2 uur rijden). Hier hield de Vietcong zich schuil in de strijd tegen de Amerikanen. De Vietnamezen leefden jarenlang ondergronds in dit gangenstelsel dat op een gegeven moment maar liefst 250 kilometer lang was!

Aan het begin van de middag, als jullie terug zijn in Ho Chi Minh City, is er een uitgebreide lunch.

Aan het begin van de avond maken jullie nog een tour met de Vespa scooter. Ontspannen achterop gezeten, worden jullie door het nachtleven van Ho Chi Minh City geleid. De tocht voert naar live muziek en het lekkerste street food.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de Cu Chi tunnels & Vespa scooter tour
Accommodatie:
Prostyle Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 12
Ho Chi Minh City – Mekong Delta
Dag 12: Ho Chi Minh City – Mekong Delta
Net als het water in de Mekong vervolgen we onze weg steeds zuidelijker en komen we via de Mekong Delta steeds dichter bij zee.

Hier wordt de Mekong uit elkaar getrokken in kleinere stromen, die van deze delta een groen en waterrijk leefgebied hebben gemaakt, waar de mensen een bijrol hebben en de natuur de hoofdrol.

Rond het middaguur gaan jullie in Cai Be aan boord van de Bassac, een heerlijke comfortabele boot waar jullie een eigen hut hebben. Er is geen betere manier om deze delta te bezoeken dan vanaf een schip. We varen over de rivier en de kanalen terwijl er lunch wordt geserveerd aan boord. Op en rond de rivier speelt zich het dagelijks leven af. Jullie gaan van boord en bezoeken een dorpje op de oevers van de Mang Thit rivier waar de mogelijkheid is om de manier van leven en de gastvrijheid van de bewoners te ervaren. Bezoek de plantages en rijstvelden in de omgeving op een korte fietstour.

Na deze leuke ervaring gaan jullie weer aan boord waar een drankje klaar staat. Rust lekker uit op het dek en geniet van de zonsondergang. Tijdens het varen over de Mang Thit rivier wordt het diner klaargemaakt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta
Excursie: 2-daagse Mekong Delta Cruise
Accommodatie:
Le Bassac ***
(DBL Cabine)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 13
Mekong Delta – Ho Chi Minh City
Dag 13: Mekong Delta – Ho Chi Minh City
Zodra jullie wakker worden, spelen zich aan de oevers alweer de eerste markten af. Niet alleen aan de oevers trouwens, maar ook heel veel op het water.

Met een kleinere boot varen jullie naar de beroemdste drijvende markt in Vietnam, die van Cai Rang. Van heinde en ver komen de handelaren hier met de boot naartoe om hun producten aan de man te brengen.

Hierna brengt onze chauffeur jullie naar Ho Chi Minh City voor de laatste nacht van deze rondreis.
INCLUSIEF:
Transfer: Vanuit de Mekong Delta naar Ho Chi Minh City
Excursie: 2-daagse Mekong Delta Cruise
Accommodatie:
Prostyle Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ho Chi Minh City
Dag 14: Ho Chi Minh City
Twee weken Honeymoon in Vietnam zitten erop. Dat wil zeggen, dat hoeft natuurlijk niet. Mochten jullie nog tijd hebben dan kun je deze reis altijd verlengen met wat extra dagen aan het strand. Vraag ons naar de mogelijkheden.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 14-daagse romantische rondreis Vietnam

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2313
3 personen€ 2313
4 personen€ 2313
5 personen€ 2313
6+ personen€ 2313
Prijzen zijn beschikbaar t/m 12-06-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 11-06-2024 en 30-11-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodatie als aangegeven of vergelijkbaar
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Privé vervoer met chauffeur met airco auto of mini-van
 • Vlucht Hanoi – Hue
 • Vlucht Da Nang – Ho Chi Minh City
 • Nachttrein van Hanoi naar Hue
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Cyclo tour en welkomstdiner
 • Stadstour in Hanoi
 • 2-daagse Halong Bay Cruise
 • Stadstour in Hue
 • Bezoek aan olifanten beekje en wandeling door het historische centrum van Hoi An
 • Ontspannende massage & tocht en diner op elegante boot
 • Fietstocht en kookles in het groentedorp bij Hoi An
 • Ho Chi Minh City stadstour
 • Bezoek aan de Cu Chi tunnels & Vespa scooter tour
 • 2-daagse Mekong Delta Cruise

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde onderdelen
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Stoel reserveringen
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
Tirant Hotel ****
Deluxe
Ha Long Bay
Calypso Cruise Halong Bay ****
Deluxe Balcony
Hue
Huong Giang Hotel ****
Deluxe River View
Hoi An
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
Deluxe Balcony
Ho Chi Minh City
Prostyle Hotel ****
Deluxe Window
Mekong
Le Bassac ***
DBL Cabine
14-Daagse Honeymoon in Vietnam
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
€ 2313 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta (Can Tho)
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam halong bay boot
familie romantiek strand schelpen hart
vietnam hoi an lampionnen
halong 4 1
familie romantiek strand
vietnam hanoi hoan kiem lake
vietnam halong bay jonk
vietnam hanoi temple of literature tempel van de literatuur

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's