Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Het verhaal van AsiaDirect

Het verhaal van AsiaDirect

Het jongensboek van Roeland en Rutger

Van reisleider tot reisbureau

Het verhaal van AsiaDirect begon eind jaren 90. Het zal je niet verbazen dat dit in Azië gebeurde. Roeland, geboren en getogen in Twente, werkte met veel plezier als reisleider voor verschillende reisorganisaties. Hij leidde Nederlandse toeristen langs mooie plekjes in o.a. Thailand, Birma en Maleisië. Na een aantal jaren bekroop toch het gevoel dat hij niet meer zo lang van huis wilde zijn. Zo werd de keuze gemaakt om weer in Nederland aan de slag te gaan.

Eenmaal in het dagelijkse leven in Nederland, voelde Roeland zich ook niet helemaal op zijn plek. Hij kreeg steeds meer het gevoel dat hij zijn passie voor reizen en zijn eigen thuis moest gaan combineren. Toen de kans zich voordeed om voor een reisorganisatie een kantoor in het Eastin Makassan Hotel in Bangkok te openen, stapte Roeland daar vol enthousiasme in. Waar het avontuur zou eindigen wist hij niet, maar hij twijfelde geen moment dat dit de juiste beslissing was. Roeland ontving vele reizigers die hij voorzag van informatie en tips over het land, dat hij vanaf toen zijn thuis noemde.

Team AsiaDirect op kantoor in het Eastin Hotel Makkasan
Roeland en Rutger met het team van AsiaDirect op kantoor in het Eastin Hotel Makkasan (2011)

In 2008 kwam Roeland in contact met de jonge Rutger uit Den Haag. Rutger liep als student toerisme stage in Bangkok. Na zijn stage kon hij bij het stage-bedrijf blijven werken. Er was direct een klik tussen Roeland en Rutger. Ze waagden samen de stap om het kantoor in Bangkok zelfstandig voort te zetten, waarbij ze de afhandeling van meerdere grote reisorganisaties in Nederland uitvoerden. Het aantal personeelsleden op kantoor groeide, maar het directe, persoonlijke contact met de reiziger bleef. Het was een spannende en leerzame tijd.

In de jaren die volgen merken Roeland en Rutger dat de wensen van de reiziger veranderen. De reiziger is meer en meer op zoek naar individuele rondreizen, waarbij unieke, lokale ervaringen tijdens de reis en persoonlijk contact met de reisorganisatie centraal staan. Het idee voor AsiaDirect is geboren: het direct aanbieden van persoonlijke individuele rondreizen aan de reiziger. Vanuit het kantoor in Thailand worden met een team van reisspecialisten uit Nederland, België en Thailand op maat gemaakte rondreizen samengesteld voor consumenten in Nederland en België.

AsiaDirect team uitje 2019
AsiaDirect team uitje (2019)

Anno 2021 delen deze reisspecialisten hun specifieke landen informatie, tips en adviezen ook vanuit Vietnam, Laos, België en Nederland. Met de huidige communicatiemiddelen maakt het niet meer uit waar je je bevindt, maar de kennis en ervaring van een local, iemand die ter plekke woont en werkt, maakt wel degelijk een groot verschil voor de reiziger. Deze lokale reisspecialisten kennen alle ins & outs van het desbetreffende land. Wat zijn écht bijzondere plekjes die je niet snel in een reisgids tegenkomt? Welk lokale lekkernijen moet je zeker proberen en in welke restaurants?

Kortom, AsiaDirect is een op en top Nederlands/Belgisch bedrijf met alle reiszekerheden (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds) die je van een betrouwbare reisorganisatie mag verwachten. Met locaties in Nederland en België en Nederlandssprekende reisspecialisten op de reisbestemmingen, kunnen we met recht onze slogan gebruiken: “Omdat wij er al zijn”.

Kom jij ons opzoeken?