Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

16-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Penang & Langkawi)

Al het mooie van Maleisië en Singapore in één reis

16-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Penang & Langkawi)

Al het mooie van Maleisië en Singapore in één reis

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
€ 1691 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Singapore, Malakka, Kuala Lumpur, Penang, Langkawi Island
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Wervelend en sprankelend: modern Singapore
 • De Nederlandse voetafdruk in historisch Malakka
 • Authentiek en hip Kuala Lumpur. Een echte Aziatische stad
 • Twee eilanden! Kleurrijk Penang en tropisch Langkawi

Introductie

Ben je een echte liefhebber van Azië, of sta je te popelen om dit werelddeel te ontdekken? Maar heb je geen zin in een reis vol platgetreden paden? Zoek je iets origineels, maar met alle kenmerken van het echte Azië? Dan heb je dat nu gevonden, want dat zijn deze 16 dagen naar Singapore, Maleisië & Langkawi Island.

Singapore is een hedendaagse metropool met een haast verborgen ouderwetse aantrekkelijkheid. Malakka een stap terug in de geschiedenis, met opvallende sporen van het Nederlandse koloniale verleden. Je ontdekt Kuala Lumpur, een echte Aziatische wereldstad met moderne architectuur, moskeeën, tempels en avondmarkten. En je gaat naar Penang, een eiland vol kleuren en smaken, maar ook met de grootste tempel van Maleisië. Met aan het eind van je reis: Langkawi, je nieuwe favoriete plekje aan het strand. En als je durft de Langkawi Sky Bridge!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Singapore
Dag 1: Vertrek naar Singapore
Je koffers zijn gepakt, je paspoort ligt klaar en je laptop is gevuld met series die je op weg naar Azië wilt bekijken. Kortom: je hebt er zin in en je reis gaat beginnen. Op naar Singapore!

Dag 2
Aankomst in Singapore
Dag 2: Aankomst in Singapore
Nu is het echt begonnen, je bent in Singapore. Op Changi International Airport word je opgehaald door onze chauffeur en naar je hotel in het centrum van Singapore gebracht. Deze dag kun je verder gebruiken om de stad te ontdekken.

Singapore is waarschijnlijk de meest westerse stad van Azië. Het maakt een snelle indruk, met futuristische wolkenkrabbers, sjieke winkels en hippe jonge mensen die vooral digitaal met elkaar communiceren. Maar als je beter kijkt, af en toe een zijstraatje inwandelt of met mensen praat, merk je dat Singapore behoudender en Aziatischer is dan je misschien denkt. En die twee gezichten maken Singapore nou juist zo aantrekkelijk.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar je hotel in Singapore
Accommodatie:
Hotel Boss Singapore ****
(Standard)

Dag 3
Singapore
Dag 3: Singapore
Na het ontbijt heb je de tijd om Singapore te gaan ontdekken.

Het moderne Singapore is het best te bewonderen bij Marina Bay. Rondom dit water vind je de meest spectaculaire locaties van de stadstaat. Neem het Marina Bay Sands hotel met op het dak een 150 meter lang zwembad en het Sands SkyPark. Daarnaast ligt Gardens by the Bay, een indrukwekkend tuinencomplex waarvan de grootste is geïnspireerd op de nationale bloem van Singapore, de orchidee.

Het oude Singapore wordt goed vertegenwoordigd door China Town en de Lau Pa Sat markt, toch vooral een grote food court waar typische Singaporese hawkers lokale lekkernijen maken. Maar natuurlijk wil je ook even kijken bij het legendarische Raffles hotel en The Merlion, half vis en half leeuw. Het was de eerste Singaporese toeristenattractie en is nu de officiële mascotte van het land.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Boss Singapore ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Singapore - Malakka
Dag 4: Singapore - Malakka
Het is tijd om afscheid te nemen van Singapore. Wij denken dat je je nu al hebt voorgenomen, dat je hier nog wel een keertje terug wilt komen. Maar dat is voor later, want vandaag rijdt onze chauffeur je in ongeveer vier uur naar Malakka in Maleisië.

Er is vandaag verder geen programma.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus
Accommodatie:
Hotel Puri Melaka ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Malakka (Stadstour)
Dag 5: Malakka (Stadstour)
Malakka is een bijzondere ervaring. Je hoeft maar de straat op te gaan en de rijke geschiedenis van de stad komt je tegemoet. Niet zo gek, want Malakka gaat ver terug en heeft turbulente tijden gekend. Al zo’n 7 eeuwen geleden was het vanwege de gunstige ligging aan de Straat van Malakka een belangrijke haven in Zuidoost-Azië, en dus een plek waar buitenlandse mogendheden het graag voor het zeggen hadden. Malakka werd afwisselend overheersd door de Engelsen, Chinezen, Portugezen en Nederlanders (hoe kan het ook anders).

Dat zwarte verleden maakt het wel extra leuk om de stad nu te bezoeken, want je ziet op de wandeltour die je vandaag met onze gids maakt verrassend veel Nederlandse invloeden. Vooral bij het Rode Plein (officieel het Dutch Square genoemd). Daar staat de 18e eeuwse, van origine Nederlandse Christ Church. Iets verderop ontdek je het Stadhuys, in 1650 gebouwd als stadhuis, maar nu een museum. Natuurlijk laat onze gids je ook de opvallendste straatjes van China Town zien.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Malakka
Accommodatie:
Hotel Puri Melaka ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malakka - Kuala Lumpur
Dag 6: Malakka - Kuala Lumpur
Je reis gaat vandaag verder naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Zelfs mensen die nog nooit in deze stad zijn geweest kennen het iconische beeld van de Twin Towers, KL’s belangrijkste landmark.

Onze chauffeur brengt je na het ontbijt in een paar uur naar KL.

Kuala Lumpur is nog meer dan Singapore een stad waar een lange historie en de vooruitgang om voorrang strijden. Kuala Lumpur oogt intiemer dan de grote stad die het in werkelijkheid is. Er valt op veel plekken nog echt te genieten van de traditionele en ietwat laid back levensstijl van de Maleisiërs.

Onze tip voor de avond is de Jalan Alor in Bukit Bintang. Dit is een levendige avondmarkt vol eetkraampjes waar je gewoon gezellig kunt aanschuiven bij de lokale bevolking. Reken erop dat ze je volop tips zullen geven over wat je allemaal wel niet moet proeven. Zorg dus dat je trek hebt!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Kuala Lumpur (Stadstour)
Dag 7: Kuala Lumpur (Stadstour)
De wandeltocht door Kuala Lumpur van vandaag is een leuke ontspannen tour die nieuwsgierige bezoekers de hoogtepunten van de Maleisische hoofdstad laat zien.

Op het programma staan het charmante oude Sultan Street, Petaling Street (het China Town van KL), de vlooienmarkt Rust Market (Pasar Karat), de Chinese tempel Kwong Siew, Mahamariamman tempel (de oudste hindoeïstische tempel van Kuala Lumpur), de meer dan 100 jaar oude Jamek moskee, Independence Square en de KL City Gallery.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Kuala Lumpur
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kuala Lumpur - Penang
Dag 8: Kuala Lumpur - Penang
Je hoeft je vandaag niet echt in te spannen. Het wordt vooral rustig naar buiten kijken en van het uitzicht genieten, terwijl onze chauffeur je van Kuala Lumpur naar Penang rijdt. Je bent 4 tot 5 uur onderweg.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus
Accommodatie:
Neo Plus Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Penang
Dag 9: Penang
Het eiland Penang is je thuis de komende dagen. Dat zeggen we omdat we zeker weten dat je je hier helemaal op je gemak zult voelen.

Georgetown heeft een enorme vriendelijke atmosfeer, het is internationaal georiënteerd, maar volkomen zichzelf. Daar zorgen de markten, de kleurrijke muurschilderingen, de food courts, de oude straatjes en de lokale bevolking wel voor.

Vooral 's avonds als de marktjes open gaan en de verkopers van street food zich melden, is het heerlijk rondstruinen en street food proeven.

Onze tips:

Penang Hill: Wij raden je aan Penang Hill te bezoeken. Het is het mooiste uitzicht over de omgeving. Alleen al de rit met het treintje naar de top van de ruim 800 meter hoge heuvel is de moeite dik waard.

Kek Lok Si tempel: Je denkt misschien dat je al veel tempels hebt gezien, maar deze grootste tempel van Maleisië is echt de moeite waard. De ‘Tempel van de Allerhoogste Gelukzaligheid’ in de wijk Ayer Itam werd eind van de 19e eeuw gebouwd en is een bedevaartsoord voor gelovigen uit heel Zuidoost-Azië. Vooral de zeven verdieping tellende pagode van de tienduizend Boeddha’s en het bijna 40 meter hoge beeld van Kuan Yin, de godin van de barmhartigheid, trekken de aandacht.

The Habitat: The Habitat Penang Hill ligt in het 130 miljoen jaar oude regenwoud van Penang. Je leert hier meer over dit natuurgebied en kunt er wandelen. Bijzonder is de 230 meter lange Langur Way Canopy Walk tussen de toppen van de bomen. Denk ook aan de Curtis Crest Tree Top Walk die je naar een van de hoogste toppen van Penang Hill voert.

China Town: Het is best opvallend dat Georgetown nog een eigen China Town heeft. De stad is al behoorlijk Chinees (ruim eenderde van de bevolking is van Chinese afkomst). Toch is dit een toffe buurt om te bezoeken. De geuren, kleuren en smaken van China Town zullen je lang bijblijven.

Penang National Park: Niet een heel erg groot nationaal park, maar wel een leuke afwisseling van het stadsleven van Georgetown. Echt bijzonder is het meer dat zowel zout als zoet water bevat. Verder leven er schildpadden, apen en zo’n 150 verschillende soorten vogels. Je kunt er trekkings lopen, naar het strand, een boot huren en naar het mangrove moeras.

Street Art: Georgetown heeft een reputatie als het om street art gaat. Het is hartstikke leuk om zelf op zoek te gaan naar de opvallendste muurschilderingen. Ontdek je meteen nog veel meer van deze stad.

De tuinen van Penang:
-Tropical Spice Garden is een niet zo grote, maar interessante jungle met planten uit de regio.
-Entopia: een met glas geconstrueerde koepel vol planten en vooral veel vlinders.
-In Penang Avatar Secret Garden vind je een grote tuin die met lichtshows een extra dimensie wordt gegeven.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Neo Plus Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Penang
Dag 10: Penang
Gelukkig heb je nog een dag op Penang. Er is genoeg te zien en te beleven.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Neo Plus Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Penang - Langkawi
Dag 11: Penang - Langkawi
Onze chauffeur staat vandaag voor je klaar om je naar de Swettenham Jetty te brengen. Deze ferry vaart je naar Langkawi Island. Je komt aan in de Kuah Jetty pier en daar staat een andere chauffeur op je te wachten om je naar je hotel te brengen.

Na het inchecken kun je je lichaam en brein op de stand van volledige ontspanning zetten.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus en ferry naar Langkawi
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Langkawi
Dag 12: Langkawi
Langkawi, het juweel van Kedah, zoals Langkawi officieel heet is een archipel van zo'n 100 eilanden. Maar die hoef je de komende dagen echt niet allemaal te bezoeken. Het is de bedoeling dat je hier de boel de boel laat. Een bezoekje aan de Langkawi Sky Bridge hoort wel op je 'things to do' lijstje. Net als een dagje lekker zwemmen en over het strand wandelen.

Heb je een romatische inborst dan raden we je aan de zonsondergang vanaf het strand te bekijken. En er is 's elke avond op een andere locatie een avondmarkt.

Dit zijn onze tips voor Langkawi:

Tanjung Rhu Beach: Om te beginnen noemen we maar meteen het mooiste strand van Langkawi. Vooral rond zonsondergang kun je je hier aan de veranderende kleuren en vergezichten vergapen.

Langkawi Sky Bridge: Neem de Langkawi-kabelbaan naar de top van de Gunung Mat Chinchang, waar je -als je durft- over de Langkawi Sky Bridge kunt schuifelen.

Telaga Tujuh Waterval: Deze waterval, ook wel de Seven Walls Waterfall genoemd, bestaat uit zeven waterreservoirs die op verschillende niveaus op natuurlijke wijze zijn ontstaan. De waterval ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de Sky Bridge.

Kilim Karst Geoforest Park: Boottochten, wildlife, kalkstenen pieken, vogels, drijvende restaurants, apen, grotten en een enorm mangrove moeras. Het is er allemaal.

Cenang Beach: Het strand Pantai Cenang is populair bij reizigers en de lokale bevolking. Als je er onder een van de vele palmbomen gaat zitten, snap je waarom. Stel je alvast even voor: 2 kilometer wit zand.

Naar de top van Gunung Raya: Met bijna 900 meter is de Gunung Raya de hoogste top van het eiland. Veel bewoners geloven nog altijd dat de piek is ontstaan nadat een vervloekte reus in de berg veranderde. Het uitzicht is mooi en je kunt er goed wandelen. Misschien zie je er nog arenden of apen.

Naar de avondmarkt: Er is elke dag avondmarkt op Langkawi. Wel elke dag ergens anders. Geniet van het heerlijke eten, en grabbel naar de leukste souvernirs.

Strandleven: We zouden het bijna vergeten. Je kunt ook gewoon een dagje voor het strandleven kiezen. Een beetje zwemmen, een wandeling door de branding en af en toe een lokale snack of een drankje.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Langkawi
Dag 13: Langkawi
Deze dag op Langkawi is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Langkawi
Dag 14: Langkawi
Deze dag op Langkawi is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Langkawi - Kuala Lumpur
Dag 15: Langkawi - Kuala Lumpur
Het is helaas tijd om Langkawi weer te verlaten. Onze chauffeur brengt je naar Langkawi International Airport voor je vlucht naar Kuala Lumpur. Daar word je opgewacht en naar je hotel gereden.

Grijp je laatste kans om nog een keer door de stad te wandelen of de Petronas Twin Towers te bezoeken!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus en vliegtuig naar Kuala Lumpur
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Vertrek uit Kuala Lumpur
Dag 16: Vertrek uit Kuala Lumpur
Met een hoofd vol herinneringen en een Instagram dat overloopt van de posts, sta je klaar om door onze chauffeur naar het vliegveld van Kuala Lumpur te worden gebracht.

Routekaart 16 Daagse rondreis Singapore Maleisie Penang en Langkawi

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1691
3 personen€ 1613
4 personen€ 1639
5 personen€ 1580
6+ personen€ 1541
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 15-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt zoals aangegeven in het programma
 • Binnenlandse vlucht van Langkawi naar Kuala Lumpur
 • Alle transfers in minibus/auto met airconditioning
 • Alle boottickets
 • Excursies zoals vermeld in het dagprogramma met Engelstalige gids
 • Stadstour in Malakka
 • Stadstour in Kuala Lumpur
 • Entreegelden van genoemde excursies

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij inchecken)
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Singapore
Hotel Boss Singapore ****
Standard
Malakka
Hotel Puri Melaka ***
Deluxe
Kuala Lumpur
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
Superior
Penang
Neo Plus Hotel ****
Superior
Langkawi
Hotel Adya Langkawi ****
Standard
16-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Penang & Langkawi)
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
€ 1691 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Singapore, Malakka, Kuala Lumpur, Penang, Langkawi Island
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
maleisie kuala lumpur thean hou tempel
maleisie penang strand
Singapore Flyer skyline
singapore chinatown
Maleisie Kuala Lumpur Twin towers Petronas
maleisie langkawi island sky bridge
maleisie langkawi strand
Maleisie Kuala Lumpur Batu Caves gekleurde trap 2

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's