Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Verrassend en veelzijdig Chiang Mai'
Thailand

Verrassend en veelzijdig Chiang Mai

Sanne » Maart 2021

Ongeveer 700 kilometer ten noorden van Bangkok ligt Chiang Mai. In veel opzichten lijken deze twee steden op elkaar, maar in Chiang Mai is alles net even wat kleiner, rustiger en gezelliger. Chiang Mai wordt omgeven door een schitterende omgeving. Hierdoor is de stad hét uitgangspunt voor een bezoek aan de ruige jungle van Noord-Thailand. Daarnaast vind je er kleurrijke bergstammen, schitterende tempels en uiteraard olifanten.

De binnenstad van Chiang Mai

Thailand Chiang Mai Avond markt 001
Avondmarkt, Chiang Mai

In de binnenstad van Chiang Mai is altijd iets te beleven. Overdag kun je door de smalle straatjes struinen. De stad heeft een schitterende oude stadsmuur, vele boeddhistische tempeltjes en een bloemenmarkt. ’s Avonds mag een bezoek aan de nachtbazaar niet ontbreken. Allereerst is het dé plek om leuke souvenirs te kopen. Van tassen tot gekke t-shirts en van schilderijen tot potjes tijgerbalsem. Hier is werkelijk alles te koop! Ben je moe van het slenteren? Ga dan voor een heerlijke voetmassage bij één van de vele massagesalons. Tenslotte zijn er op de nachtbazaar straatartiesten die allerlei optredens verzorgen.

Heerlijk eten

Thailand Bangkok kookcursus padthai

Chiang Mai staat ook bekend om haar goede keuken. Voordeel is dat het eten minder pittig is dan in de rest van Thailand. Langs de Ping rivier vind je leuke authentieke restaurantjes waar je kunt genieten van heerlijk Thais eten. Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten over de geheimen van de Thaise keuken? Ga dan voor een kookcursus. In een paar uur leer je hoe je zelf gerechten als pad thai, springrolls en curry kunt maken. Na afloop krijg je een receptenboekje mee, zodat je ook thuis de meest heerlijke gerechten kunt bereiden.

Jungle trekkings

fi Thailand Jungle 2 Daagse Authentieke Trekking Noord Thailand
Jungle trekking

Maar ook voor avonturiers is er genoeg te doen! Buiten Chiang Mai bevindt zich een weelderige jungle. De beste manier om deze te verkennen is door een trekking te maken. Samen met een lokale gids wandel je door de overweldigende natuur, langs watervallen en door bergdorpjes. Aan het einde van de dag arriveer je bij een junglekamp waar je de nacht doorbrengt. ’s Ochtends word je gewekt door het gekraai van een haan. De gids maakt het ontbijt klaar, waarna het tijd is om weer op pad te gaan.

Olifanten

Thailand Chiang Mai olifanten verzorgen
Olifanten voeren

Een andere aanrader is een bezoek aan de olifanten. Buiten Chiang Mai bevinden zich een aantal diervriendelijke parken, waar je voor een dag in de huid van een olifantentrainer kunt kruipen. Zo leer je hoe je de olifant kunt berijden en wat hij graag eet. Je sluit de dag op een spetterende wijze af, namelijk door te badderen met de dikhuiden in een modderpoel. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Bezoek Chiang Mai

Thailand Chiang Mai Doi Suthep
Doi Suthep, Chiang Mai

Heb je ook zin gekregen in een bezoek aan Chiang Mai? De stad is eenvoudig bereikbaar vanuit Bangkok. De snelste manier is uiteraard per vliegtuig. In ongeveer een uur vlieg je naar Chiang Mai. Doordat er vele luchtvaartmaatschappijen zijn, vlieg je al voor zo’n €30 per enkele reis. Daarnaast is het mogelijk om per comfortabele (nacht)trein te reizen. De treinrit vanuit Bangkok duurt zo’n 12 uur. Tenslotte is er de VIP-bus. In dit geval duurt de reis zo’n 10 uur.

Sanne, auteur van het artikel Verrassend en veelzijdig Chiang Mai

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Stad
Tips