Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Stage bij AsiaDirect in Bangkok'
Thailand Zuidoost-Azië

Stage bij AsiaDirect in Bangkok

Januari 2021

Een ervaring voor het leven

Stage lopen in een van de meest bruisende metropolen ter wereld? AsiaDirect bood mij deze kans en die heb ik dan ook met beide handen aangegrepen! Van februari tot en met juni was ik werkzaam als stagiaire en ik vertel jullie graag meer over hoe ik dit heb ervaren!

Blog Stage AsiaDirect Danielle 1

Voordat ik naar Bangkok vertrok, moesten er natuurlijk een aantal praktische zaken geregeld worden zoals visum, contract en het voorbereiden op de reis zelf. Wat ik meteen heel prettig vond was de vlotte en betrokken communicatie. AsiaDirect heeft al jaren ervaring met het begeleiden van stagiaires, dus zij zorgden ervoor dat alles geregeld was voordat ik kwam. Daarnaast brachten ze mij in contact met de vorige stagiaire zodat ik de nodige vragen ook meteen aan haar kon stellen. Door dit alles kon ik met een gerust gevoel beginnen aan het avontuur!

Na aankomst op de luchthaven werd ik verwelkomd door een van de chauffeurs die mij naar het kantoor bracht. Daar werd ik meteen opgevangen door de andere collega’s. Vanwege de lange vlucht en het tijdsverschil (6 uur later) kwam de vermoeidheid wel een beetje naar boven. Toch werd het aangeraden zo lang mogelijk op te blijven, zodat ik na een goede nachtrust meteen in het ritme zou zitten. Dit werkte inderdaad het beste! Daarnaast had ik nog 4 dagen om te acclimatiseren, voordat ik zou beginnen met werken. Ik raad dit ook wel aan; zo heb je de kans om de omgeving alvast te verkennen en alles te laten bezinken.

Thailand Bangkok verkeer in Pratunam
Bangkok kan in eerste druk en chaotisch overkomen. Geef jezelf voldoende tijd om te acclimatiseren.

Hoewel dit voor iedereen anders kan zijn, was ik zelf vrij snel gewend aan alles. De regio waar het kantoor zit is rustiger en minder massaal dan het centrum van Bangkok. Hierdoor kan je zelf bepalen of je de drukte wilt opzoeken, of lekker in de buurt blijft. Een echte aanrader is het Lumphini park dat op ongeveer 3 kilometer van het kantoor ligt. Het park wordt ook wel het ‘Central Park van Bangkok’ genoemd en is in 1920 aangelegd door Koning Rama VI, oorspronkelijk op koninklijk terrein. Tegenwoordig is het park een plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen en dient het als ultieme sportplaats voor toeristen en locals. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de rust om je heen.

Thailand Bangkok Lumpini Anouk en gids op bankje
Lumphini Park

Na de eerste ontdekkingen in Bangkok was het tijd om te beginnen met de stage zelf. De werkzaamheden die ik uitvoerde vielen onder de product- en marketing afdeling en waren heel divers. Zo was ik onder andere verantwoordelijk voor de social mediakanalen en hielp ik mee met het schrijven van nieuwe tours voor op de website. Ook namen de collega’s mij veel mee op pad en zorgden ervoor dat ik mij snel thuis voelde binnen het team. Dagelijks werd er met z’n allen geluncht, een gewoonte die ik erg leuk vond. Door de gezellige sfeer op kantoor en de afwisseling van de taken vloog een werkdag zo voorbij! Helaas moest ik door de COVID-19 situatie Bangkok vervroegd verlaten en gingen de werkzaamheden vanuit thuis door. Gelukkig waren er genoeg online mogelijkheden om toch nog verbonden te blijven met het kantoor en de collega’s. Ondanks dat ik nog veel meer had willen zien en ontdekken van Thailand, ben ik heel blij dat ik er toch nog even geweest ben. Bangkok is een geweldige stad met een rijke cultuur en heeft mijn affiniteit met Azië alleen maar versterkt. Hieronder lees je een aantal tips die ik aanraad voor toekomstige stagiaires of als je een langere tijd in Bangkok gaat verblijven.

Geldzaken

Om voor de zekerheid al wat contant geld bij aankomst te hebben, had ik al wat gewisseld bij een geldwisselkantoor in Nederland. Toch is dit niet in grote getalen nodig, in Bangkok zelf zijn er namelijk genoeg plekken waar je kunt pinnen. Hoewel er wel transactiekosten bij komen, is de wisselkoers vaak een stuk gunstiger. Let er wel op dat je pinpas is ingesteld om wereldwijd te kunnen pinnen. Daarnaast had ik ervoor gekozen om een creditkaart mee te nemen, voor het geval ik bij het reserveren van een accommodatie of andere activiteiten deze nodig zou hebben. Uiteindelijk heb ik deze tijdens mijn korte verblijf niet nodig gehad, maar het was wel handig als een back-up betaalmiddel.

Telefoon

Al op de tweede dag in Bangkok heb ik een Thaise simkaart aangeschaft voor mijn telefoon. Het hebben van een Thais nummer komt goed van pas wanneer je gebruik wilt maken van apps als LINE en Grab (vergelijkbaar met Whatsapp en Uber). Daarnaast waren er goede aanbiedingen met onbeperkt internet. Zelf heb ik de kaart aangeschaft in de elektronica zaak “AIS”, maar er zijn meerdere winkels die goede simkaart acties aanbieden. Door het onbeperkte internet kon ik overal videobellen en gemakkelijk dingen opzoeken als ik iets wilde weten. De abonnementsprijzen hiervoor waren in ieder geval een stuk lager dan in Nederland.

Vervoersmiddelen

Thailand Bangkok tuktuk
Het symbool van Bangkok, de tuktuk

In Thailand zijn er ontzettend veel mogelijkheden om van A naar B te komen. Ik raad dan ook zeker aan om ze in ieder geval allemaal een keer geprobeerd te hebben. Er rijden veel gewone taxi’s, maar stap bijvoorbeeld ook eens in de BTS (skytrain), achterop een motorbike van Grab of in een van de beroemde tuktuk’s. Door alles geprobeerd te hebben werd het steeds gemakkelijker om mezelf te verplaatsen door Bangkok, op welk tijdstip dan ook. Daarnaast is bijvoorbeeld het pakken van de bus of een Express Boat goedkoper dan een taxi, zo kan je zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven.

Fiets/e-scooter tour

Een echte aanrader is het doen van een fietstour of een e-scooter tour door Bangkok. Vanuit AsiaDirect was dit al voor mij geregeld en ik had dit ook zeker niet willen missen! Een gids nam me mee door Bangkok naar plekken waar ik nog niet was geweest. Bovendien maken de achterliggende verhalen de bezienswaardigheden nog indrukwekkender. Al fietsend genoot ik van wat ik om me heen zag. Daarom is dit een geweldige manier om kennis te maken met Bangkok.

Eten

Blog Stage AsiaDirect Danielle 3
Zooo lekker! Padthai met een vruchtenshake

Ik had al veel lovende verhalen gehoord over de Thaise keuken en die waren zeker niet gelogen! De gerechten zijn niet alleen bomvol met verse ingrediënten, maar kosten ook helemaal niet veel. Als je zelf zou koken ben je zeker meer kwijt dan wanneer je aanschuift in een van de vele restaurantjes. Voor Westers eten liggen de prijzen wat hoger, maar ikzelf gaf vaker de voorkeur aan de Thaise keuken. Door al het lekkers vind ik het lastig om te zeggen wat nu mijn absolute favoriet was. Een lekkere Tom Yum Goong soep of Pad krapow zijn wel gerechten die ik hier in Nederland mis. Mijn advies is vooral om open te staan om nieuwe dingen te proberen! Je zult versteld staan van de smaakvolle maaltijden die, soms uit hele kleine keukentjes, tevoorschijn komen.

Vraag advies!

Mijn laatste tip is om niet bang te zijn om adviezen te vragen aan de locals of collega’s in Bangkok. Zij wonen en werken hier vaak al een lange tijd, dus kunnen je veel informatie geven.  Niet alleen over praktische zaken, maar ook waar je bijvoorbeeld heerlijk kunt eten of leuke dingen om te doen in het weekend. Je zult merken dat ze het juist leuk vinden om jou een beetje wegwijs te maken in deze grote stad!

Kortom, ik raad een stage bij AsiaDirect zeker aan. Het was voor mij een geweldige ervaring waarbij ik veel heb geleerd en heb mogen samenwerken met fantastische collega’s. Ook wanneer je niet voor stage maar op reis naar Bangkok gaat, weet ik zeker dat er een leuke tijd op je staat te wachten. De ‘Stad der Engelen’ is altijd levendig en zal je met open armen ontvangen.

13

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!