Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

13-daagse actieve rondreis Zuid-India

Dit weet je zeker: in Kerala, Zuid-India gaat een nieuwe wereld voor je open

13-daagse actieve rondreis Zuid-India

Dit weet je zeker: in Kerala, Zuid-India gaat een nieuwe wereld voor je open

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
13 dagen / 12 nachten
VANAFPRIJS
€ 1288 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Cochin, Thattekkad, Suryanelli, Periyar, Alleppey, Cherai Beach
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Fietsen in Fort Kochi. De fotogenieke Chinese vissersnetten aan zee
 • Midden in de natuur: kamperen in comfortabele cottage-tenten
 • Het echte India vol theeplantages en eindeloze valleien
 • Boottocht in Alleppey met een klassieke lokale house boat
 • Lekker actief: kajakken, wandelen, bamboeraften, fietsen en meer
 • Deze reis eindigt aan het strand van Cherai Beach!

Introductie

Hier heb je de perfecte rondreis voor mensen die veel willen zien, geen zin hebben om de hele dag binnen te zitten, en -nu komt het belangrijkste- iets nieuws willen ontdekken. Ze reizen bij voorkeur naar een regio waar niet iedereen naar toegaat, maar waar je wel je ogen uitkijkt. Die regio heet Kerala in Zuid-India en die reis heet: 13-daage actieve rondreis Zuid-India.

Thattekkad heeft één van de rijkste vogelhabitats in India. Er leven hier meer dan 300 vogelsoorten in een gebied van slechts 25 vierkante kilometer! Je gaat er rondkijken en kajakken! In Alleppey leven de mensen op en rond het water. Je gaat er met een typisch lokale woonboot een tocht maken.

Je reist door de Periyar Vallei, ooit het jachtterrein van de koningen van Travancore. Langs de plantages aan de oevers van de Periyar rivier leven olifanten en ander wild. Deze vallei wordt weleens liefdevol het ‘hart van God’s eigen land’ genoemd, omdat je hier zogezegd in de hemel van de natuur belandt.

Je gaat ook fietsen in Fort Kochi, daalt een rivier af met een bamboo raft, wordt getrakteerd op Kathakali dansdrama, maakt trekkings door valleien en langs theeplantages, en je eindigt op het strand van Cherai Beach.

Op deze reis ontmoet je mensen die eenvoudig leven, een zijn met de natuur, van wie het dagelijks ritme wordt bepaald door de zon, en voor wie tradities en lokale gebruiken de handleiding vormen. Dit weet je zeker: in Kerala, Zuid-India gaat een nieuwe wereld voor je open.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Cochin
Dag 1: Vertrek naar Cochin
Ben je klaar voor je ontdekkingsreis naar Zuid-India. Zelfs voor ervaren reizigers heeft dit prachtige stuk van werelds drukst bevolkte land veel in petto.

Je vliegt naar Cochin met een internationale vlucht. De vlucht is niet in de prijs inbegrepen, maar we helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Cochin
Dag 2: Aankomst in Cochin
Welkom in Cochin, dat tegenwoordig Kochi heet. Maar de namen worden nog door elkaar gebruikt. Hoe dan ook, onze chauffeur staat voor je klaar op het vliegveld om je in ongeveer anderhalf uur naar je accommodatie in Fort Kochi te brengen.

Je bent bijna in de meest zuidelijke punt van India, in de deelstaat Kerala, maar net iets kleiner dan Nederland. Cochin is een havenstad die vanaf de 16e eeuw floreerde dankzij de specerijenhandel.

Aanvankelijk was Kochi een eigen koninkrijk dat vanwege de lucratieve handel tegen de zin van de lokale bevolking met geweld werd ingenomen door eerst de Portugezen en vervolgens de Nederlanders. De buitenlandse invloed is nog altijd goed te zien in Fort Kochi, het meest tot de verbeelding sprekende deel van Cochin. Hier komt het verleden op vele manieren bij elkaar.

Om meteen goed aan je reis te beginnen trakteren we op een diner vanavond. En je gaat naar Kathakali kijken, het beroemde dansdrama van Kerala. De geweldige kostuums, de uitgebreide make-up en de pantomime dansstijl, maken deze voorstelling bijzonder.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar je accommodatie in Cochin
Excursie: Kathakali voorstelling
Accommodatie:
Napier Heritage ****
(Standaard)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Cochin
Dag 3: Cochin
We zeiden het al: Kochi was ooit in handen van de Nederlanders. Wel zo leuk om dan de fiets te pakken en eens te gaan kijken wat we nog als Nederlands en Europees in deze oude stad herkennen.

Onze gids neemt je mee naar Fort Kochi en Mattancherry, naar koopmanshuizen en de oude pakhuizen die de waterkant en smalle straatjes vullen. Ook op het programma: de Pardesi synagoge in Jew Town (gesloten op vrijdag en zaterdag); de Sint-Franciscuskerk, met bouwjaar 1503 waarschijnlijk de oudste Europese kerk in India; het zogenaamde Nederlandse paleis, ook wel Mattancherry Palace genoemd; en de fotogenieke Chinese vissersnetten aan zee.

's Avonds krijg je nog een leuke wandeling door de stad waarin onze gids laat zien hoe Kochi er dan uitziet en van alles en nog wat over Kochi zal vertellen.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht Cochin, avondwandeling met gids
Accommodatie:
Napier Heritage ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Cochin - Thattekkad
Dag 4: Cochin - Thattekkad
Je vervolgt je reis naar de uitlopers van de Western Ghats en richting de laaglandbossen van Thattekkad. Dat is ongeveer 2 uur rijden.

Hier zie je een schilderachtig landschap vol prachtige tempels, kruidentuinen, rijstvelden, rubberplantages, en de indrukwekkende Bhoothathankettu stuwdam en de rivier de Periyar om het allemaal nog mooier te maken.

Er is vandaag verder geen programma, dus je hebt alle gelegenheid om een rustige wandeling of een fietstocht te maken.

Je overnacht in een bosrijke omgeving in een fraaie cottage-tent. Je krijgt de charme van kamperen, maar dan net een tikkeltje luxer.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hornbill Camp ***
(Cottage-tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Thattekkad
Dag 5: Thattekkad
Vroege vogels opgelet! In de ochtend gaan jullie met een lokale natuurkenner naar Thattekkad Bird Sanctuary, één van de rijkste vogelhabitats in India. Er leven hier namelijk meer dan 300 vogelsoorten in een gebied van slechts 25 vierkante kilometer!

Om de spieren soepel te houden, gaan we in de middag kajakken. In deze omvangrijke bosomgeving kajak je van het ene naar het andere dorpje. Je hoort meer over het leven in Kerala, de kruidenteelt hier, en je gaat op verkenningstocht om de biodiversiteit van de bossen te leren kennen.
INCLUSIEF:
Excursie: Vogeltour Thattekkad, kajakken
Accommodatie:
Hornbill Camp ***
(Cottage-tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Thattekkad - Suryanelli
Dag 6: Thattekkad - Suryanelli
De groene, ogenschijnlijk eindeloze theeplantages in het glooiende landschap rond Munnar zijn het decor van je ongeveer 4 uur durende rit naar Suryanelli.

Suryanelli ligt op 1.600 meter boven zeeniveau en dat maakt het tot een koele en mooie locatie. Dat bleef niet onopgemerkt door de Britten, die hier met hun regionaal bestuur in de warme zomers neerstreken. Naast theeplantages, watervallen en valleien heeft het gebied nu dus ook koloniale charme.

Om de omgeving van Suryanelli beter te leren kennen, nemen we je mee op een trekking van ongeveer 4 uur. Tussen graslanden, thee- en kardemomplantages lopen we naar Phantom’s Head! We zijn op tijd om vanaf de top de zonsondergang over de Western Ghats en het Anaerangal Meer te aanschouwen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Thattekkad naar Suryanelli
Excursie: Trekking door Suryanelli naar Phantom's Head
Accommodatie:
Anaerangal Camp **
(Cottage-tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 7
Suryanelli
Dag 7: Suryanelli
Trek je schoenveters maar extra strak aan vandaag, want we gaan een flinke 5 tot 6 uur durende trekking lopen. Je hebt gisteren al met eigen ogen gezien dat de omgeving hier schitterend is en wandelen een genoegen. Je hebt er waarschijnlijk dus gewoon heel veel zin in!

Via de kardemon- en eucalyptesplantages en velden vol citroengras van Ellamudi lopen we -als een soort reis terug in de tijd- naar het dorp van de Muthuvan. De bewoners leven en werken nog volgens eeuwenoude tradities.

Wil je nog meer zien? Dan is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het vlinderbos, dat vooral in de winter erg mooi is vanwege de massale migratie van vlinders.
INCLUSIEF:
Excursie: Ellamudi Trekking
Accommodatie:
Anaerangal Camp **
(Cottage-tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 8
Suryanelli - Periyar
Dag 8: Suryanelli - Periyar
De Periyar Vallei was een paar eeuwen geleden het geliefde jachtterrein van de koningen van Travancore. Langs de plantages aan de oevers van de Periyar rivier leefden (en leven!) olifanten en ander wild.

Een dikke 125 jaar geleden werd hier de Mullaperiyar Dam aangelegd en ontstond een groot meer, nu de verzamelplaats voor dieren die op zoek zijn naar water. De Periyar Vallei wordt weleens liefdevol het 'hart van God's eigen land' genoemd, omdat je hier zogezegd in de hemel van de natuur belandt.

Het wordt dus opnieuw een prachtige rit, nu van Suryanelli naar Periyar (die we in een dikke 4 uur afleggen).

Je hebt in een week India al talloze specerij-plantages gezien. Het wordt tijd wat meer van deze kruiden te weten, en te ontdekken wat de geheimen van de Indiase keuken zijn.

In de avond bezoek je de Spice Garden waar je meer leert over de verschillende soorten specerijen en aromatische planten en kruiden die voor al die heerlijke gerechten worden gebruikt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Suryanelli naar Periyar
Excursie: Bezoek aan de Spice Garden
Accommodatie:
Coffee Routes ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Periyar
Dag 9: Periyar
Je gaat vandaag Bamboo Raften in Thekkady in de Periyar Tiger Reserve. Tijgers, denk je misschien? Inderdaad tijgers. In dit gebied leven in het wild nog tientallen Bengaalse tijgers, en trouwens ook veel olifanten. Met een beetje geluk zie je olifanten, gaurs (Indiase runderen) of sambars (een hert). De kans dat je een tijger ziet is nagenoeg nul. Die houden zich goed verborgen.

Dat maakt de dag niet minder leuk, want je gaat maar liefst drie uur lang met een bamboevlot met de stroom mee de rivier af.
Voordat je op de raft zit, heb je al een goed stuk als trekking door de dichte bebossing van de Western Ghats gelopen. Dat betekent veel heuvels en mooie vergezichten! Voor koffie en thee wordt gezorgd en je krijgt een lunchpakket.
INCLUSIEF:
Excursie: Bamboo rafting Thekkady
Accommodatie:
Coffee Routes ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Periyar - Alleppey
Dag 10: Periyar - Alleppey
We trekken dieper Kerala in. Je bent inmiddels niet meer verrast over hoe mooi deze Indiase regio is, maar bent wel benieuwd wat deze nieuwe dag weer voor je in petto heeft.

In een kleine 5 uur word je naar Alleppey gereden. Onderweg hoef je je met de aanblik van de vele thee- en rubberplantages wederom niet te vervelen.

In Alleppey logeer je in het Community Home Greenpalm Homes, op een eiland op de binnenwateren. Hier krijg je de kans om de Indiaas-Keralaanse cultuur echt te leren kennen! De gids neemt je mee voor een wandeling door het dorp. Je stopt samen met de gids om met mensen te kletsen of een kopje chai te drinken in de openlucht theewinkel. Des te verder je dit gebied van binnenwateren intrekt, des te minder ze gewend zijn om buitenlandse bezoekers te zien. Om de dag in stijl af te sluiten maak je een kanotocht bij zonsondergang. Mooi extraatje: je gastheer kookt drie keer heerlijk vers Keralaans eten voor je!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Periyar naar Alleppey
Excursie: Dorpswandeling Alleppey, kanotocht bij zonsondergang
Accommodatie:
Greenpalm Homestay ***
(homestay)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 11
Alleppey - Cherai Beach
Dag 11: Alleppey - Cherai Beach
De steiger in Alleppey is het begin van een boottocht met zo'n typisch lokale 'woonboot'. Je hebt ze al gezien op deze reis. Je vaart over de binnenwateren, een prachtig gebied vol kanalen, meren en baaien. Je kunt zonnebaden op het dek of het landschap observeren vanuit de hut. Het is interessant om te zien hoe de bevolking hier op en langs het water leeft. De mensen zeilen, vissen, zwemmen en baden er niet alleen in, ze doen er zelfs hun was en afwas. Ze zijn zo aangepast aan het leven op het water dat je ze soms een uur lang met elkaar ziet praten, terwijl ze tot hun nek in het water staan! Er is hier veel te zien: van venters die zorgen voor de dagelijkse benodigdheden, tot het openbaar vervoer dat over het water gaat, en talloze watervogels die wachten op hun kans om een vis te vangen.

Na de tocht door Alleppey rijden jullie door naar het strand van Cherai bij het schilderachtige vissersdorp Mararikulam. Relax aan het strand voor de rest van deze dag en geniet van wat er om je heen gebeurt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Alleppey naar Cherai Beach
Excursie: House Boat Cruise Alleppey
Accommodatie:
Les 3 Elephants ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Cherai Beach
Dag 12: Cherai Beach
Je hebt het verdiend: een heerlijke lange dag aan het strand. Geniet ervan!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Les 3 Elephants ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Cherai Beach - Cochin - terugvlucht
Dag 13: Cherai Beach - Cochin - terugvlucht
Hier eindigt je reis door Zuid-India. Wil je meer? We helpen je graag met het uitbreiden van deze reis of andere regio's van India, mocht je die willen bezoeken.

Hoe dan ook, onze chauffeur brengt je op tijd naar de luchthaven voor je vlucht.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 13-daagse rondreis Zuid-India belevenis

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1288
3 personen€ 1158
4 personen€ 1158
5 personen€ 1158
6+ personen€ 1158
Prijzen zijn beschikbaar t/m 17-03-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 02-03-2023 en 17-03-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels, campsites en homestays
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transfers met air-conditioning tijdens de reis
 • Engelssprekende gids bij stadstours en activiteiten
 • Entreebewijzen zoals vermeld in het programma
 • Kathakali dansshow in Cochin
 • Fietstocht Cochin, avondwandeling met gids
 • Vogeltour Thattekkad, kajakken
 • Trekking door Suryanelli naar Phantom’s Head
 • Ellamudi Trekking
 • Bezoek aan de Spice Garden in Periyar
 • Bamboo rafting in Periyar Wild Life Sanctuary
 • Dorpswandeling met kanotocht in Alleppey
 • House boat cruise met lunch in Alleppey (4 uur)

Exclusief

 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Persoonlijke verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Cochin
Napier Heritage ****
Standaard
Thattekkad
Hornbill Camp ***
Cottage-tent
Suryanelli
Anaerangal Camp **
Cottage-tent
Periyar
Coffee Routes ****
Standaard
Alleppey
Greenpalm Homestay ***
homestay
Cherai Beach
Les 3 Elephants ***
Standaard
13-daagse actieve rondreis Zuid-India
REISDUUR
13 dagen / 12 nachten
VANAFPRIJS
€ 1288 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Cochin, Thattekkad, Suryanelli, Periyar, Alleppey, Cherai Beach
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
india kerala suryanelli munnar thee
india kerala cochin kathakali dans
india zuid india kerala mararikulam strand
india kerala suryanelli munnar thee
India Periyar Olifant
India Cochin Kochi Chinese visnetten
india zuid india kerala alleppey
India Houseboat Kerala backwaters boot 1

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's