Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka

Niet alleen dwars over het eiland, maar ook van het hoogste noorden naar het diepste zuiden

20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka

Niet alleen dwars over het eiland, maar ook van het hoogste noorden naar het diepste zuiden

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 1984 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Colombo, Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee, Dambulla, Polonnaruwa, Kandy, Nuwara Eliya, Udawalawe Nationaal Park, Ahangama, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Op zoek naar kuddes wilde olifanten in Udawalawe
 • Bijzonder: de tempel van de heilige tand in Kandy
 • Kerken en forten. Restanten van Nederland in Jaffna en Galle!
 • Polonnaruwa, een van de oudste koninkrijken van Sri Lanka
 • Relaxen en genieten op de stranden van Trincomalee en Ahangama
 • Met de tuk tuk de hoofdstad Colombo ontdekken

Introductie

Deze 20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka gaat niet alleen dwars over het eiland, maar ook van het hoogste noorden naar het diepste zuiden. Van het Nederlandse fort op het noordelijke schiereiland Jaffna, naar de ongerepte stranden van Ahangama in Zuid-Sri Lanka (waar vissers nogal ongemakkelijk aan palen in zee hangen in de hoop op een goede vangst), en van Polonnaruwa, een van de oudste koninkrijken op het eiland, naar de spectaculaire en duizelingwekkende Leeuwenrots, waar ooit een paleisstad op de top stond.

Sri Lanka is dus niet heel erg groot, en dat is nou juist een van de troeven. Dat zit zo: Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen. Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels en ooievaars. Met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.

Je gaat daarom op jeep safari, maar maakt ook een van de mooiste treinreizen ter wereld, bezoekt theeplantages, gaat naar de oudste boom ter wereld, ziet vuurshows, bijzondere tempels, trekt per tuk tuk door Colombo en krijgt ook nog eens lekker wat op tijd op een paar van heerlijke tropische stranden.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Het is eindelijk zover. Je reis naar Sri Lanka gaat beginnen. Op weg naar 'De Parel van de Oriënt.'

Je internationale vlucht naar Colombo is niet inbegrepen, maar als je dat wilt, helpen we je graag bij het boeken van dit ticket.

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Colombo - Tuk tuk stadstour
Dag 2: Aankomst in Colombo - Tuk tuk stadstour
Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, tevens de grootste stad met zo’n 6 miljoen inwoners.

Je wordt op het vliegveld opgehaald en naar je hotel gebracht.

Colombo ligt aan de westkust van het eiland aan zee. In de 17e eeuw leverden de Nederlanders en de Portugezen hevig strijd om de macht in dit gebied, waar veel kaneel werd geproduceerd.

In de namiddag word je door de gids met de tuk tuk opgehaald voor een stadstour. Je bezoekt onder meer het Old Dutch Hospital, een van de oudste gebouwen in het stadsdeel dat nog Fort wordt genoemd. Het is allang geen ziekenhuis meer, maar een uitgaanscentrum met restaurants en winkels.

Pettah is een heerlijke rommelige openlucht markt vol snuisterijen en street food. Via Art Street en het stadhuis ga je ook naar de grote moskee Jami Ul-Alfar, met zijn snoepachtige rood-wit gestreepte buitenkant.

Galle Face Green is de plek in Colombo om de zonsondergang te spotten. Het is hier ’s avonds erg gezellig met kraampjes Sri Lankaanse families eten kopen en samen de dag afsluiten. Jouw tuk tuk tour eindigt met Sri Lankaanse thee en een traditioneel diner.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel in Colombo
Excursie: Tuk tuk stadstour in Colombo
Accommodatie:
Fair View Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Colombo – Anuradhapura
Dag 3: Colombo – Anuradhapura
Vind je ook niet dat de naam Anuradhapura iets mysterieus heeft? Wij wel, en het klopt ook wel, want Anuradhapura heeft meer geschiedenis dan de meeste andere plekken op de wereld.

In Anuradhapura (je rijdt er van Colombo in ruim 4 uur naartoe), woonde drieduizend jaar geleden al mensen. Dat blijkt mede uit meer dan 2.500 jaar oude geschriften die hier gevonden zijn. De stad is de bron van het Theravada boeddhisme en was 1.500 jaar lang de hoofdstad van het Singalese Rajarata rijk. Omdat Anuradhapura dus ook een boeddhistisch middelpunt was, stonden er veel tempels, waarvan er gelukkig veel in redelijk goede staat bewaard zijn gebleven. Anuradhapura staat daarom in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Je gids neemt je onder meer mee naar de beroemdste stoepa hier, de Ruwanweliseya. De eerste versie werd al 140 jaar voor Christus gebouwd. De stoepa is meer dan 100 meter hoog en dat is uitzonderlijk voor zo'n oud monument. Het bevat meerdere relikwieën van Boeddha (die je overigens niet kunt zien), en heeft daarom de status van een belangrijk boeddhistisch heiligdom.

Ook ga je naar de heilige vijgenboom Jaya Sri Maha Bodhi. Deze stamt af van de boom in India waaronder Boeddha verlicht zou zijn geraakt, en is daarom van grote religieuze waarde voor boeddhisten. De boom is meer dan 2.300 jaar oud en de oudste gedocumenteerde boom op aarde.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Colombo naar Anuradhapura
Excursie: Stadstour Anuradhapura
Accommodatie:
Hotel Heladiv ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Anuradhapura – Avukana – Mihintale – Anuradhapura
Dag 4: Anuradhapura – Avukana – Mihintale – Anuradhapura
Je blijft in Anuradhapura vandaag, maar je gaat wel twee bijzondere plekken in de omgeving bekijken.

De eerste is Avukana (of Aukana), een van de schoolvoorbeelden van een staand boeddhabeeld. Het beeld is 12 meter hoog (met voetstuk 14 meter) en in de rug nog altijd verbonden met de rots waaruit het beeld is gehouwen. Het kijkt uit op het waterreservoir Kala Wewa. Over hoe oud het beeld is, zijn de geleerden het niet helemaal eens, maar zeker is dat het ergens tussen de 5e en 8e eeuw is gebouwd. Het is verbazingwekkend hoe mooi en feilloos dit boeddhabeeld na al die eeuwen nog altijd is.

De tweede locatie is Mihintale, een bergtop waar -naar verluidt- Boeddha een ontmoeting had met koning Devanampiyatissa, die na het gesprek de leer van Boeddha omarmde. Volgens gelovigen het begin van het boeddhisme in Sri Lanka. Een trap met een kleine 2.000 treden leid je naar de top. Eenmaal boven sta je niet alleen op 'heilige' grond, maar heb je ook een fantastisch uitzicht over de omgeving.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Avukana en Mihintale
Accommodatie:
Hotel Heladiv ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Anuradhapura – Jaffna
Dag 5: Anuradhapura – Jaffna
Jaffna ligt op het noordelijk schiereiland van Sri Lanka. Het was lang geleden de hoofdstad van het Tamil koninkrijk, en dat is er nog altijd te merken. Er leven nog altijd veel Tamils en de culturele uitingen die zo typisch zijn voor deze regio zijn ontegenzeggelijk Tamil.

Opvallende bezienswaardigheden in Jaffna zijn het Nederlandse fort en Nallur Kandaswamy Kovil.

Het Nederlandse fort stond op de fundamenten van een uit 1618 stammend Portugees fort. Het werd door de Nederlanders deels opnieuw opgebouwd en verder uitgebreid aan het eind van de 17e eeuw. Later kregen de Britten het fort in handen. Wat er eeuwen later over was, werd zo'n 30 jaar geleden grotendeels vernietigd tijdens de burgeroorlog in Sri Lanka. Maar het pentagon dat de basis vormde van het fort is nog altijd te bezoeken.

Nallur Kandaswamy Kovil is voor hindoes in Sri Lanka heilige grond. De tempel bestaat al sinds het jaar 948. De versie van de tempel die nu nog staat is gebouwd toen het eiland een Nederlandse kolonie was. Een recente toevoeging is de mooie 9 verdiepingen tellende gouden poort, Raja Gopuram.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Anurahapura naar Jaffna
Accommodatie:
Fox Resort Jaffna ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Jaffna
Dag 6: Jaffna
Volg de voetstappen die vele gelovigen al eerder hebben gezet op weg naar het eiland Nainativu, dat trouwens ook Nagadeepa wordt genoemd. Het kleine eiland, dat vanaf Kurikadduvan in een minuut of 20 per veerboot te bereiken is, is een populaire plek voor zowel hindoes als boeddhisten. Voor gelovigen van beide religies staat er op het eiland een tempel met grote historisch en religieuze betekenis.

Het eiland ligt zo'n beetje even ver van Jaffna als van India. Handelaren komen al sinds jaar en dag naar dit gebied om schelphoorns te kopen, die in het ondiepe warme water worden geoogst.

Je bezoekt hier de kleurrijke hindoe tempel Nagapooshani Amman Kovil, de tempel van de godin die slangen als sieraad draagt. Van ver zie je waarschijnlijk al een van de vier poorten (gopurams) die de hoofdtempel omringen. Er zijn waarschijnlijk meer bijgebouwen en zalen (mandapams) dan je op het eerste gezicht verwacht. Zo is er een trouwzaal en een eetzaal waar dagelijks gratis voedsel wordt uitgedeeld.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Nainativu Island
Accommodatie:
Fox Resort Jaffna ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Jaffna – Trincomalee
Dag 7: Jaffna – Trincomalee
Trincomalee is het noordelijk schiereiland aan de Koddiyar baai. Het staat bekend als haven en badplaats, met sommige van de mooiste stranden van Sri Lanka. Interessante bijkomstigheid is dat je ook hier restanten van het Nederlandse verleden in Ceylon zult aantreffen.

Wat kun je gaan doen? Bezoek Fort Fredrick of het Trincomalee Fort, dat door de Nederlanders werd gebruikt om het territorium te verdedigen. Ook interessant: de hindoeïstische Thirukoneswaram tempel, die gewijd is aan Shiva en op een spectaculaire lokatie ligt, met een top uitzicht over de natuurlijke havens. En vergeet niet naar het 'gouden' strand van Nilaveli te gaan.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Jaffna naar Trincomalee
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Trincomalee
Dag 8: Trincomalee
Dag ter vrije besteding.

Tip: Tussen april en oktober kun je hier nog blauwe vinvis (de grootste walvis!) en meerdere dolfijnsoorten in het wild zien. Overweeg een tour met de boot naar de plek waar je de meeste kans hebt ze ook echt te zien! Lees er meer over in ons blog.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Trincomalee – Dambulla – Polonnaruwa
Dag 9: Trincomalee – Dambulla – Polonnaruwa
Je reist vandaag verder naar Ponnaruwa, maar niet zonder Dambulla te hebben bezocht.

Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

Daarna is het nog ongeveer 2 uur rijden naar Polonnaruwa.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Trincomalee naar Polonnaruwa
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
Accommodatie:
Hotel Sudu Araliya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Polonnaruwa
Dag 10: Polonnaruwa
En dan is het nu tijd om Polonnaruwa te gaan verkennen. Polonnaruwa is een van de oudste koninkrijken in Sri Lanka. Het nam in de 10e eeuw de leidende rol van Anuradhapura over. Gelukkig is van Polonnaruwa relatief veel bewaard gebleven. Er valt dus echt wat te zien.

In het rijke glorieuze verleden bestond het koninkrijk uit indrukwekkende paleizen, heiligdommen, kloosters, paviljoenen, parken, vijvers en meren. Mooi voorbeeld daarvan is de 5940 hectare grote Parakrama Samudraya, de zee van Parakrama, genoemd naar koning Parakramabahu die dit enorme reservoir liet bouwen om regenwater in op te vangen zodat er geen water werd verspild.

Van de vele monumenten zijn verder de cirkelvormig Vatadage van de The Sacred Quadrangle, het zwembad (!), de boeddha figuren van Gal Vihara en de restanten van het koninklijk paleis, dat in hoogtijdagen 1.000 kamers telde en uit 7 verdiepingen bestond.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Polonnaruwa
Accommodatie:
Hotel Sudu Araliya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy
Dag 11: Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je naar je hotel in een nieuwe bestemming gebracht, Kandy.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Polonnaruwa naar Kandy
Excursie: Bezoek aan de Leeuwenrots
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kandy
Dag 12: Kandy
De oude koningsstad is de op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels.

In Kandy ga je naar de universiteitscampus Peradeniya en kun je genieten van een mooi uitzicht over de stad vanaf de Upper Lake Drive.

Je gaat ook naar een traditionele vuurshow met Sri Lankaanse muziek en dans. Hierna wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour en culturele show in Kandy
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kandy – Nuwara Eliya
Dag 13: Kandy – Nuwara Eliya
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation om vervolgens met de trein naar Nuwara Eliya te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels.

In Nuwara Eliya word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Kandy naar Nuwara Eliya
Accommodatie:
Lourdes Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Nuwara Eliya
Dag 14: Nuwara Eliya
Vandaag bezoek je een theefabriek en een theeplantage waar je de mogelijkheid hebt om meer te leren over het theeproces en de verschillende soorten thee die hier worden gemaakt. Uiteraard kun je ook thee proeven en kopen.

Ook maak je vandaag een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor, de oude Hill Club en de golfbaan, voordat je stopt bij de schilderachtige Holy Trinity Church, die door de Britten in het midden van de 19e eeuw is gebouwd.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
Accommodatie:
Lourdes Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe National Park
Dag 15: Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe National Park
De karavaan trekt verder. Op weg naar Udawalawe National park stop je bij de Ravana watervallen bij Ella. Ze zijn 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.

Hierna rijd je in ongeveer 2 uur verder naar Udawalawe, waar je de komende 2 nachten zult verblijven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Nuwara Eliya naar Udawalawe National Park
Excursie: Bezoek aan de Ravanna watervallen
Accommodatie:
Elephant trail hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Udawalawe National Park
Dag 16: Udawalawe National Park
Udawalawe National Park biedt je de beste kans om olifanten in het wild te zien. Het nationale park in Zuid-Sri Lanka is vernoemd naar het waterreservoir in de Walawe rivier. Er leven hier nog honderden dikhuiden, die vaak in kuddes van tientallen dieren rondwandelen. Het spreekt voor zich dat we hier een (privé) jeep safari gaan maken in de hoop veel wildlife te spotten.

Want er leven hier niet alleen olifanten. Een zeer zeldzame bewoners is de Sri Lankaanse luipaard. Met wat geluk zie je ook waterbuffels, krokodillen en veel bijzondere tropische watervogels, maar ook de geverfde ooievaar, de Ceylonese tok (een neushoornvogel) en adelaars.
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari in Udawalawa National Park
Accommodatie:
Elephant trail hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Udawalawe National Park – Ahangama
Dag 17: Udawalawe National Park – Ahangama
Dan gaan we nu een geheimpje verklappen: Ahangama.

Ahangama is een rustig, nog relatief onontdekte badplaats in het diepe zuiden van het eiland. De stranden zijn er ongerept en voorzien van lange stroken palmbomen. Je kunt er uitstekend surfen en de meest opvallende foto's ga je maken van vissers die ogenschijnlijk nogal ongemakkelijk aan palen in zee hangen in de hoop op een goede vangst.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Udawalawe National Park naar Ahangama
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Ahangama – Galle – Ahangama
Dag 18: Ahangama – Galle – Ahangama
Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt, op een kleine 20 kilometer van Ahangama.

Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Je maakt met de gids een wandeltocht door Galle Fort, langs de wallen, passeert Nederlandse koloniale gebouwen en ziet de beroemde vuurtoren en de oude Portugese haven.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Gale
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Ahangama
Dag 19: Ahangama
Geniet nu het nog kan: dag ter vrije besteding aan het strand van Ahangama.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Vertrek
Dag 20: Vertrek
Dat wordt sjouwen met die koffer vol nieuwe ervaringen! Zien we je snel terug? Of wil je nog meer strand, langer in Ahangama blijven, of bijvoorbeeld een paar dagen op de Malediven aan je reis toevoegen? Het kan bij AsiaDirect!

Tenzij je anders beslist, brengt onze chauffeur je in een kleine 3 uur naar de luchthaven van Colombo.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ahangama naar luchthaven in Colombo
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21 Daagse rondreis dwars door Sri Lanka

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1984
3 personen€ 1984
4 personen€ 1724
5 personen€ 1724
6+ personen€ 1593
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 30-04-2024 en 29-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Dagelijks ontbijt
 • Transfers
 • Privé vervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Trein van Kandy naar Nuwara Eliya
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Tuk tuk stadstour in Colombo
 • Stadstour in Anuradhapura
 • Sightseeing in Aukana en Mihintale
 • Bezoek aan Nainativu Island
 • Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Stadstour in Polonnaruwa
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • Stadstour en culturele show in Kandy
 • Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
 • Bezoek aan de Ravanna waterval
 • Jeep safari in Udawalawa National Park
 • Stadstour in Galle

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met Engelssprekende privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Colombo
Fair View Hotel ***
Standard
Anuradhapura
Hotel Heladiv ***
Standard
Jaffna
Fox Resort Jaffna ****
Deluxe
Trincomalee
Anantamaa Hotel ***
Standard
Polonnaruwa
Hotel Sudu Araliya ****
Deluxe
Kandy
Fox Kandy ****
Superior
Nuwara Eliya
Lourdes Hotel ***
Standard
Udawalawe
Elephant trail hotel ***
Standard
Ahangama
Insight Resort Ahangama ***
Deluxe
20-Daagse rondreis Dwars door Sri Lanka
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 1984 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Colombo, Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee, Dambulla, Polonnaruwa, Kandy, Nuwara Eliya, Udawalawe Nationaal Park, Ahangama, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Colombo Sri Lanka
sri lanka polonnaruwa gal vihara rotstempel boeddhabeeld
sri lanka trincomalee pigeon island strand
Polonnaruwa
Sri Lanka Sigiriya Leeuwenrots Bovenaf
sri lanka trincomalee dolfijnen
sri lanka kandy tempel van de heilige tand olifant
sri lanka udawalawe jeep safari olifant

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's