Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De 10 leukste reiswebsites van 2024'
Azië

De 10 leukste reiswebsites van 2024

Jeroen » November 2023

Ben je ook al druk met maken van plannen voor je volgende reis? Waar gaat die naartoe? Naar Azië? Mooi, want dan zit je goed bij AsiaDirect. Omdat wij er al zijn, helpen we je graag met onze ervaring en lokale expertise. Dan hoef je alleen nog te beslissen of het Thailand, Sri Lanka, Japan of bijvoorbeeld Vietnam wordt!

Misschien wil je eerst nog even rondkijken en ideeën opdoen. Op deze 10 leukste reiswebsites van 2024 vind je een heleboel interessante informatie!

japan lake kawaguchiko mount fuji
Het Kawaguchiko meer en Mount Fuji in Japan

1. Wereldgast

Zodra je de fraai vormgegeven website wereldgast.nl bezoekt krijg je zin om je koffers te pakken en de wereld in te trekken. Wereldgast heeft antwoorden op vragen als hoe groen te reizen en met welke reisorganisatie kan ik dat het beste doen. Altijd leuk: veel top 10-lijstjes over mooie bestemmingen en de lekkerste gerechten.

2. Check Out Sam

Avonturier, fotograaf en blogger Sam Van den Haute is een globetrotter in de puurste zin van het woord. Hij reist zo’n beetje doorlopend en doet daar in woord en beeld verslag van op zijn website checkoutsam.be. Hij bezocht meer dan 60 landen en zijn ervaringen zijn terug te lezen in blogs en reisverslagen.

3. GlobeHopper

De ideale partner voor reizigers die nog geen idee hebben welke reisbestemming ze als eerste moeten kiezen, heet GlobeHopper. De website geeft niet alleen uiteenlopende reistips (zoals lokale boomhutten in Sri Lanka), maar vergelijkt ook reizen van reisorganisaties, en heeft de GlobeHopper Vakantiewijzer voor de broodnodige inspiratie.

thailand koh chang koh chang paradise resort 364 x
Koh Chang Paradise Resort op het Thaise eiland Koh Chang

4. Rondreis.nl

Ooit van de Lofoten gehoord? Die liggen in Noorwegen. We noemen ze, omdat je er alles over kunt lezen op rondreis.nl (en ook op de familieversie familiereis.nl). Om maar even aan te geven hoe volledig deze reiswebsite is. Je vindt er niet alleen bijzondere plekken, maar ook suggesties voor volledige reizen, en je leest de ervaringen van de mensen die ze gemaakt hebben!

5. Reisgenie

Het is alweer 10 jaar geleden dat Saskia en Kimber hun website reisgenie.nl oprichtten. Er valt dus wat te vieren in 2024. Hun liefde voor reizen, fotografie en schrijven straalt af van de artikelen over leuke stedentrips en avontuurlijke reisroutes. Ze bezochten samen zo’n 50 landen en 70 steden, dus ze hebben veel te vertellen en te delen.

6. 27Vakantiedagen

De Wereld In 27 Vakantiedagen, of 27vakantiedagen.nl in het kort, wordt samengesteld door enthousiaste reisexperts en bestaat 10 jaar. Dat maakt het een gedegen digitale reisadviseur. Los van de blogs en tips over de meest uiteenlopende steden en landen (van Madagaskar to Fiji), vind je hier ook duizenden persoonlijke ervaringen van reizigers.

vietnam nha trang street food kreeft
Street food in Nha Trang, Vietnam: kreeft

7. My Travel Secret

De inspirerende website mytravelsecret.nl geeft gul tips, van het plannen van je reis naar Suriname tot wat je in Kathmandu absoluut moet doen, maar biedt ook een keur aan originele blogs met aanwijzingen over wandelingen langs het Pad der Goden aan de Amalfikust tot dingen die je voor je reis naar Brazilië echt moet weten.

8. Reis-Expert

Op reis-expert.nl raak je het overzicht niet kwijt. De website is handig opgedeeld in continenten, waarachter talloze locaties je zullen inspireren en naar stranden en steden doen verlangen. Origineel zijn de reisblogs met soms zeer onverwachte invalshoeken, zoals luxe vakantievilla’s uit je favoriete televisieprogramma’s die je kunt huren.

sri lanka ella little adams peak
Little Adam’s Peak bij Ella in Sri Lanka

9. june.

Inderdaad, zonder hoofdletter, june. Het travel magazine is een buitenbeentje in dit blog, maar mag tegelijkertijd niet ontbreken. Bij june combineren ze reizen met eten, en dat levert een verleidelijke combinatie van tips, artikelen en zelfs een podcast op. Je kunt blijven lezen, zoveel dat je zelfs thuis al het gevoel hebt dat je reist.

10. VetexBart

Dat je geen rijbewijs nodig hebt om veel, heel veel van de wereld te zien bewijst Bart, het gezicht van en de Bart in vetexbart.be. Hij reist al meer dan een decennium bevlogen naar de uithoeken van onze planeet. Bart is gespecialiseerd in New York, maar draait ook zijn hand niet om voor beschouwingen over het Boheems Middelgebergte of Benidorm.

Jeroen, auteur van het artikel De 10 leukste reiswebsites van 2024

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Azië
Algemene info
Tips

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!