Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Snorkelen rondom Menjangan Island'
Indonesië

Snorkelen rondom Menjangan Island

Sanne » Februari 2023

Snorkelen rondom Menjangan Island

Indonesie Bali Pemuteran snorkelen Menjangan 02

Bali is een populair eiland en dat is niet voor niets. Maar ook op Bali vind je nog genoeg plekken die minder bekend zijn. Zo ook het vissersdorp Pemuteran in Noord-West Bali. Pemuteran is vooral bekend om haar nationale park waar je kunt wandelen en om haar sublieme onderwaterwereld!

Hou je van snorkelen, dan is dit een absolute aanrader!

Wij zijn er zelf recentelijk gaan snorkelen. In de ochtend werden we opgehaald bij ons resort Kubuku. In nog geen 5 minuten rijden we naar de ‘speedboot’. Daar krijgen we passende zwemvliezen en ontmoeten we onze gids en bootman. Voordat we te water gaan krijgen we instructies over hoe de duikbril goed op te doen, zodat je er geen water in krijgt en waar we precies gaan snorkelen.

fi Thailand Snorkelen Familierondreis Thailand Prikkel je zintuigen

Er zijn 2 indrukwekkende snorkelstops. Tussendoor lunchen we op het witte strand van het onbewoonde Menjangan Island.

Bij beide snorkelstops gaat onze gids mee het water in. Super, want dat gebeurt lang niet overal. Hij wijst ons de mooiste vissen en zelfs een schildpad aan! We snorkelen langzaam langs het koraalrif, een wand van koraal, met de stroming mee. De boot vaart verder, naar de plek waar we heen drijven en pikt ons daar weer op.

We zien veel tropische vissen in alle kleuren van de regenboog. Hoe vaak je ook snorkelt of duikt, dit blijft erg indrukwekkend… Je zwemt midden in een tropisch aquarium waar je ze bijna aan kan raken (niet slim om te doen, maar qua afstand zou het kunnen). We zien onder andere Nemo visssen (anemoonvis), ‘triggerfish’, ‘unicorn fish’ en de zeer mooie en bijzondere koraalduivel (lionfish).

Indonesie Bali Pemuteran snorkelen Menjangan

Rond 14.00 uur varen we weer terug richting Pemuteran, onderweg nemen we de bijzondere omgeving in ons op. Het is anders dan dat we tot nu toe hebben gezien in Bali… De baai van Pemuteran en Menjangan Island worden omgeven door bruine bergen. Het gebied heeft een erg droog klimaat, wat het een bijzondere uitstraling geeft. We hebben een prachtig uitzicht op 2 bergen, waaronder de machtige Ijen Vulkaan. Het is een magisch gezicht!

Het succesvolle Biorock Project

Pemuteran is bekend geworden vanwege haar Biorock Project, een handmatig aangelegd koraal voor de kust van Pemuteran. Door overbevissing en het gebruik van onder andere dynamiet is veel koraal verloren gegaan. Prof. Wolf Hilberts en Dr. Tom Goreau presenteerden dit idee aan zakenmannen Mr. Yos Amerta, de eigenaar van een duikschool en Mr. Agung Prana, aanbieder van toeristen accommodaties rondom Pemuteran. Ze geloofden dat dit inderdaad het koraal kon herstellen en ondersteunden dit project. Dit is nu het grootste Biorock Project ter wereld!

Wil je meer weten over deze tour? Kijk dan eens hier of neem contact met ons op!

Overnachten in Pemuteran? Dit is ‘the place to be‘!

Sanne, auteur van het artikel Snorkelen rondom Menjangan Island

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Indonesië
Snorkelen