Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Bijzondere accommodatie: Kubuku Eco Divelodge & Yoga'
Indonesië

Bijzondere accommodatie: Kubuku Eco Divelodge & Yoga

Sanne » Oktober 2020

De laatste tijd is er veel aandacht voor duurzaam leven en dus ook duurzaam reizen. Bij AsiaDirect zijn we altijd op zoek naar verantwoorde accommodaties die net even anders zijn dan andere. Een voorbeeld van zo’n bijzonder plekje vind je op Bali, Indonesië.

Pemuteran en het Biorock Project

Indonesie Bali Snorkelen bij Pemuteran 1
Snorkelen bij Pemuteran

Pemuteran in Noordwest-Bali is een minder bezochte bestemming. Toch is dit een waar pareltje! Hou je van snorkelen of duiken? Dan is dit the place to be! We hebben op diverse plekken op Bali gesnorkeld, maar de onderwaterwereld rondom Menjangan Island is werkelijk subliem… Het heeft een award gewonnen voor hun koraalproject, het Biorock Project, een handmatig aangelegd koraal voor de kust van Pemuteran. Door overbevissing en het gebruik van onder andere dynamiet is veel koraal verloren gegaan. Prof. Wolf Hilberts en Dr. Tom Goreau presenteerden dit idee aan zakenmannen Mr. Yos Amerta, de eigenaar van een duikschool en Mr. Agung Prana, aanbieder van toeristen accommodatie rondom Pemuteran. Ze geloofden dat dit inderdaad het koraal kon herstellen en ondersteunden dit project, wat nu het grootste Biorock Project ter wereld is.

Taman Nasional Bali Barat

fi Indonesie Trekking in het Nationale Park van Bali vogel
Bali Starling

Een ander hoogtepunt in Noordwest-Bali is het nationale park, Taman Nasional Bali Barat. Hier kun je wandelen in de heuvels en op zoek gaan naar de bijzondere en met uitsterven bedreigde witte Bali Starling vogel. Verder leven er apen, herten, wilde zwijnen, buffels, eekhoorns, leguanen en slangen, zoals pythons en groene slangen. Het park kenmerkt zich vooral als een Savanne landschap en geen dichte jungle. Een goede gids is sterk aan te raden om een aantal van deze dieren te kunnen spotten.

Op één van de mooie stranden van dit nationale park, omgeven door de azuurblauwe zee, kun je zelfs kamperen! Samen met een gids wandel je door het park, op zoek naar de Bali Starling. Aan het einde van de middag zet je je tent op aan zee. ’s Avonds kun je vanaf je luchtbedje genieten van de vele sterren die aan de hemel staan, wat een rust… De volgende morgen word je wakker door het daglicht dat de tent binnenkomt en als je dan je tent openritst, lijkt het alsof je in het paradijs bent beland.

Snorkelen of duiken de middag ervoor of de dag erna? Dat kan! Kijk hier voor een snorkeltour naar het Menjangan Island.

Kubuku Eco Dive & Lodge

Pemuteran Kubuku Ecolodge Dive Center 2
Kubuku Ecolodge Dive Center, Pemuteran

Na 1 nachtje kamperen wil je waarschijnlijk graag weer een wat luxere overnachting, zodat je je lekker kunt douchen. Kubuku Eco Dive & Lodge is een mooi, in Balinese stijl ingericht hotel. Het is heerlijk vertoeven aan het zwembad met op de achtergrond de mooie bergen. Daarbij is het eten hier heerlijk en vers uit eigen tuin. Op zaterdagavond organiseren ze een culturele avond, waarbij het hotelpersoneel Balinese gamelan muziek maakt en de dames Balinese dansen in traditionele kleding uitvoeren.

Bij aankomst in het hotel zal je je gelijk welkom voelen. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben oog voor kleine details, zo heten ze je welkom door jouw naam met steentjes en mooie bloemetjes in het gras te schrijven. In de kamer staat een heerlijke verse fruitmand klaar, met uiteraard fruit uit het seizoen en typisch Balinees, zoals de ‘Salak’ (slangenfruit). In de middag staat er thee en Balinese cake voor je klaar bij de bar aan het zwembad. Als kers op de taart, geven ze het ontbijt ook een persoonlijke touch. Wil je weten wat dit is en staat Bali op je vakantie planning? Voeg Pemuteran en Kubuku dan aan je lijstje toe. Wij helpen je graag bij het uitstippelen en boeken van je route, activiteiten en verblijf.

Homestays Community Project

Pemuteran Kubuku Ecolodge Dive Center 16

Kubuku heeft een community project opgezet, waarbij de hele community meeprofiteert. In Pemuteran zijn nu meerdere homestays die het kwaliteits- en service-niveau van Kubuku garanderen.

Het project bestaat sinds een aantal jaar en loopt bijzonder goed. Een goed initiatief en een leuke manier om een andere kant van Bali te leren kennen!

Sanne, auteur van het artikel Bijzondere accommodatie: Kubuku Eco Divelodge & Yoga

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Indonesië
Natuur
Snorkelen