Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

15-Daagse rondreis Hart van Thailand

Dit is Thailand! Afwisselende expeditie door het land van de glimlach

15-Daagse rondreis Hart van Thailand

Dit is Thailand! Afwisselende expeditie door het land van de glimlach

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 1815 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Khao Yai National Park, Koh Samet
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bangkok. Ontdek de oude buurten en Chinatown per fiets
 • Kanchanaburi en de River Kwai. Drie dagen vrijheid met je eigen chauffeur
 • De tempelruïnes van het oude koninkrijk Ayutthaya
 • Slaap in een safaritent in het oudste nationale park van Thailand.
 • Zon & zand: 5 dagen strandleven op Koh Samet

Introductie

Onze gedachte achter deze 15-daagse rondreis Hart van Thailand is simpel: we maken een reis die elke dag veel plezier en verrassingen oplevert. Die je veel verschillende kanten van het land van de glimlach laat zien, maar zonder dat je teveel moet reizen.

We maken een reis waarin je zelf veel naar je hand kunt zetten, maar waarin je je tijd maximaal gebruikt, zodat je aan het eind Bangkok hebt ontdekt, naar de brug over de river Kwai bent geweest en naar de oude koningsstad Ayutthaya. Maar waarin je ook in een safaritent in het regenwoud hebt gelogeerd, met wat geluk wilde olifanten of gibbons hebt gezien, en waarin je op een van de leukste eilanden van Thailand hebt kunnen ontspannen en genieten.

Een lang verhaal kort: dat is deze reis.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Bangkok
Dag 1: Vertrek naar Bangkok
De expeditie kan beginnen. Het is een ontspannen tocht langs het vele moois dat Thailand te bieden heeft. Gevarieerd, maar altijd leuk en de moeite waard.

Vandaag vlieg je naar Bangkok met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Bangkok
Dag 2: Aankomst in Bangkok
Zodra je bent geland op de luchthaven van Bangkok staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen.

Vandaag kun je vrij besteden, bijkomen van de vlucht en wennen aan het tijdsverschil. Rust lekker uit bij het zwembad of wandel alvast eens door de straten van Bangkok om een eerste indruk van deze immense stad te krijgen. Misschien heb je wel zin in een verkwikkende massage bij één van de vele lokale massagesalons!

‘s Avonds kun je gaan kijken op de populaire markt- en uitgaansstraat Khao San Road. Of ga naar een van de vele rooftop bars voor een drankje en een spectaculair uitzicht over de stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van luchthaven naar hotel in Bangkok
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)

Dag 3
Bangkok
Dag 3: Bangkok
De Thai houden niet van fietsen (te warm en te vermoeiend), maar toch is fietsen in Bangkok een toffe andere manier om de stad te zien.

Je gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt van de fietstour.

Op deze fietstour ontdek je vooral de oudste buurten van Bangkok, waarvan de meeste aan en rond de rivier liggen. Ze bestaan veelal uit sfeervolle kleine smalle straatjes, met af en toe onverwachte opvallende historische gebouwen. Je stopt bij tempels en doorkruist markten. Je fietst ook door het levendige en op een leuke manier ondoorgrondelijke Chinatown. In Bangkok's Chinatown vind je een van de grootste Chinese gemeenschappen buiten China.

Belangrijke informatie: deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een privé tour te reserveren.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht door Bangkok
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Bangkok
Dag 4: Bangkok
Vandaag is er geen programma, maar er is genoeg te doen. Bangkok heeft iedereen wel iets te bieden.

Bezoek één van de meest kenmerkende bouwwerken van de stad: het Grand Palace met de Wat Phra Kaew tempel. Ook aanbevolen: de nabijgelegen Wat Pho met de 46 meter lange liggende Boeddha.

Misschien wil je meer van het waterrijke deel van de stad zien met een longtailboat, wil je met de tuk tuk 's avonds Bangkok verder verkennen, of heb je zin in een dinner cruise op de Chao Phraya.

Vraag ons gerust om tips. Wij zijn er om je te helpen!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5: Bangkok – Kanchanaburi
Om maximaal te kunnen genieten van je dagen in Thailand en niet helemaal vast te zitten aan een reisplan, heb je de komende dagen je eigen chauffeur. Je kunt dus met de chauffeur overleggen over wat je wel en niet wilt bezoeken. We hebben een lijst gemaakt met mogelijke bezienswaardigheden op de route van Bangkok naar Kanchanaburi. Dit zijn alvast onze suggesties:

Maeklong Railway Market: Deze bijzondere markt ligt pal naast het treinstation van Maeklong en de gelijknamige rivier. De verkopers stallen dagelijks hun koopwaar uit langs en zelfs op de rails. Zodra er een trein aankomt, moeten ze razendsnel hun spullen veiligstellen. Nadat de trein is gepasseerd, begint het uitstallen vrolijk opnieuw, alsof er geen trein is geweest.

Damnoen Saduak Drijvende Markt: Op deze drijvende markt, de grootste in de weide omgeving, kom je in een andere wereld terecht. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er wordt veel fruit aangeboden, maar er zijn ook bootjes waarop noedels of andere lekkernijen worden bereid.

Kanchanaburi Erebegraafplaats: Op deze erebegraafplaats worden duizenden slachtoffers herdacht die omkwamen tijdens het werk aan de Birma spoorlijn, waaronder zo'n tweeduizend Nederlandse krijgsgevangenen.

The Bridge on the River Kwai: Voor velen is de beroemde brug over de rivier de Kwai een must see in Kanchanaburi. Het is een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen om de Japanse bezetters van Thailand en Birma de voet dwars te zetten. Het is nu een herinnering aan zwarte dagen. De brug werd beroemd door de film The Bridge on the River Kwai.

De chauffeur brengt je naar je hotel voor de komende 2 nachten.

De leukste manier om door Thailand te reizen is met een privéchauffeur. De chauffeur kent de routes. Je overlegt dus vooraf waar jullie naartoe wensen te gaan. Een chauffeur in Thailand hoeft overigens geen Engels te spreken; hij/zij is echt vooral chauffeur en geen gids. Let op: de entreegelden tijdens je trip met je privéchauffeur zijn niet inbegrepen.
INCLUSIEF:
Transfer: Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00)
Accommodatie:
River Kwai Jungle Rafts ***
(Raft Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi
Ook vandaag kun je je eigen programma samenstellen en heb je de beschikking over je eigen chauffeur.

Hier wat tips voor bezienswaardigheden in Kanchanaburi:

Hell Fire Pass: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. In Kanchanaburi werd vanaf 1943 in een recordtempo aan de Birmaspoorlijn gewerkt. Onder leiding van de Japanners werden krijgsgevangenen dagelijks onder onmenselijke omstandigheden gedwongen aan de spoorlijn te werken. Velen van hen hebben het niet overleefd. Vandaar de bijnaam: de Dodenspoorlijn.

Treinrit Birmaspoorlijn: Maak een treinrit over het beruchte traject langs de Kwai rivier, dat deels nog altijd over houten viaducten voert.

De Erawan watervallen: Bezoek één van de mooiste watervallen van Thailand: de Erawan watervallen. Hier vindt het water via 7 plateaus over een afstand van 1500 meter haar weg naar beneden. Wij vinden plateau 5 het mooist. Vergeet je zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim verkoeling te zoeken in het water.
INCLUSIEF:
Transfer: Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00)
Accommodatie:
Good Times Resort ***
(Standard room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Kanchanaburi – Ayutthaya
Dag 7: Kanchanaburi – Ayutthaya
Vandaag reis je van Kanchanaburi naar Ayutthaya. De chauffeur staat weer tot je beschikking.

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een enorme stad, in die tijd groter dan Parijs. Een welvarende stad ook, omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India lag. Het werd niet alleen druk bezocht door handelaren, maar ook door diplomaten en kunstenaars. Het stond vol paleizen, tempels en kloosters. Rond 1765 werd er flink gevochten omdat de Birmezen het koninkrijk langdurig omsingelden. Na een paar jaar maakten ziektes en uitputting een eind aan de strijd. In 1767 werd de stad grotendeels door de Birmezen vernietigd.

Dit raden wij aan:

Wat Mahathat: Dit is de beroemdste tempel van Ayutthaya. Deze bekendheid heeft het te danken aan het Boeddhahoofd dat tussen de wortels van een boom is genesteld. Hoe het stenen hoofd er ooit terecht is gekomen is tot op de dag van vandaag een mysterie. Sommigen denken dat de Birmezen het hoofd hebben achtergelaten nadat zij de tempel hadden verwoest.

Wat Phra Si Sanphet: Ooit lag deze tempel binnen de muren van het koninklijk paleis. Er stond een staande gouden Boeddha van 16 meter hoog. Tegenwoordig herinneren alleen de drie chedi’s nog aan het bestaan van de tempel. In de chedi’s wordt de as van de belangrijkste koningen van Ayutthaya bewaard.
INCLUSIEF:
Transfer: Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00)
Accommodatie:
Athithara Homestay **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Ayutthaya - Khao Yai National Park
Dag 8: Ayutthaya - Khao Yai National Park
Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand. Dat dit natuurgebied als eerste werd geselecteerd voor een beschermde status is geen toeval. Het heeft alles wat je van zo'n tropisch regenwoud verwacht: bergen, wilde olifanten, grotten, gibbons, neushoornvogels en watervallen.

De middag is nog maar heel pril als je wordt opgehaald in je hotel in bangkok en in ongeveer 3 uur naar Khao Yai National Park wordt gebracht.

Samen met je gids bezoek je een grottempel. Hier zie je gouden boeddha's naast de stalagmieten en stalactieten waar deze grot mee gevuld is. We gaan ook naar een natuurlijke waterbron, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Vlak voor het vallen van de avond rijden we naar een grot waar tijdens zonsondergang honderdduizenden vleermuizen in een lange zwarte zwerm uitvliegen om op voedsel te jagen.

De komende nachten breng je door op een heel bijzondere plek. In het Lala Mukha Tented Resort in Khao Yai slaap je in een eco safaritent! Het Lala Mukha Resort heeft een enorme tuin en een heerlijk terras. Het resort heeft ook een prachtig buitenzwembad en een restaurant waar je kunt genieten van lekkernijen uit de Aziatische keuken.

LET OP: Draag vandaag een lange broek en dichte schoenen. En vergeet niet je zwemspullen en een handdoek mee te nemen!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Ayutthaya naar Khao Yai National Park
Excursie: Bezoek aan boeddhistische grottempel, zwemmen bij een natuurlijke waterbron, vleermuizengrot
Accommodatie:
Lala Mukha Tented Resort Khao Yai ****
(Safaritent)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Khao Yai National Park
Dag 9: Khao Yai National Park
Na het ontbijt verken je Khao Yai National Park tijdens een wandeling van 2 tot 3 uur met een gids. Die tocht begint bij het bezoekerscentrum van de parkwachters. Onze gidsen kennen het gebied uiteraard op hun duimpje. Zij weten waar je de meeste kans hebt om neushoornvogels, gibbons, makaken, reptielen of olifanten te zien. Met een beetje geluk spot je enkele dieren. Hierna is het tijd voor een lunch in de buitenlucht.

Na de lunch nemen we een kijkje bij de Haew Suwat waterval. Dat is de moeite waard omdat zich achter dit gordijn van water een grot bevindt. Er zijn prachtige uitkijkpunten bovenaan de waterval.

Tot slot maak je met de minibus nog een extra rondje door gebieden waar wilde olifanten gezien kunnen worden. Of je ze daadwerkelijk ziet, weet je nooit, je moet een beetje geluk hebben.

Als de weersomstandigheden goed zijn en de parkwachter toestemming geeft, is het mogelijk om een (optionele) avondsafari te maken. Met behulp van speciale lampen kun je het wild op een andere manier zien dan overdag. Met een beetje geluk zie je herten, wilde beren of zelfs olifanten.

LET OP: Draag vandaag een lange broek en dichte schoenen.
INCLUSIEF:
Excursie: Wandeling door Khao Yai National Park, Haew Suwat waterval en olifanten spotten
Accommodatie:
Lala Mukha Tented Resort Khao Yai ****
(Safaritent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Khao Yai National Park - Koh Samet
Dag 10: Khao Yai National Park - Koh Samet
Je zult vast nog niet genoeg hebben van dit fraaie nationale park, maar de karavaan trekt verder. We hebben een mooi alternatief voor de rest van je rondreis: het heerlijke Koh Samet.

Samet is een van de leukste eilanden van Thailand. Het heeft een lang strand en is nog niet bedorven door gemotoriseerde watersport en een uitbundig uitgaansleven. Maar je kunt er 's avonds wel overal op het strand eten of een cocktail drinken.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Khao Yai naar de haven. Boot naar Koh Samet
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Koh Samet
Dag 11: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Koh Samet
Dag 12: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Koh Samet
Dag 13: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Koh Samet
Dag 14: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Koh Samet - Luchthaven Bangkok
Dag 15: Koh Samet - Luchthaven Bangkok
Dit afscheid gaat je zwaar vallen, maar het is niet anders. Je kunt altijd terugkomen, moet je maar denken. Je wordt door onze chauffeur naar het vliegveld van Bangkok gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot naar de haven en per minibus van Koh Samet naar de luchthaven in Bangkok
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 15 Daagse rondreis Hart van Thailand

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1815
3 personen€ 1787
4 personen€ 1389
5 personen€ 1457
6+ personen€ 1247
Prijzen zijn beschikbaar t/m 19-09-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 19-09-2023 en 19-09-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Hotelovernachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt (m.u.v. dag 1 & 2)
 • Lunch zoals vermeld in het programma
 • Transfers per (mini)bus
 • Alle boottickets
 • Vermelde excursies met Engelssprekende gids, incl. entreegelden
 • Fietsen in Bangkok
 • Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00) (Kanchanaburi en Ayutthaya)
 • 2 tours in Khao Yai National Park

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Bangkok
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
Superior
Kanchanaburi
River Kwai Jungle Rafts ***
Raft Room
Kanchanaburi
Good Times Resort ***
Standard room
Ayutthaya
Athithara Homestay **
Superior
Khao Yai
Lala Mukha Tented Resort Khao Yai ****
Safaritent
Koh Samet
Baan Ploy Sea ***
Deluxe
15-Daagse rondreis Hart van Thailand
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 1815 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Khao Yai National Park, Koh Samet
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Thailand Koh Samet strand eiland vuurshow branddanser dans jongleren met vuur
thailand khao yai neushoornvogel
thailand khao yai graslanden bergen
thailand damnoen saduak drijvende markt
thailand koh samet strand samed
thailand kanchanaburi erawan waterval
thailand bangkok tuktuk
thailand bangkok grand palace9

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's