Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

15-Daagse rondreis Hart van Thailand

Dit is Thailand! Afwisselende expeditie door het land van de glimlach

15-Daagse rondreis Hart van Thailand

Dit is Thailand! Afwisselende expeditie door het land van de glimlach

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 3805 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Khao Yai National Park, Koh Samet
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bangkok. Ontdek de oude buurten en Chinatown per fiets
 • Kanchanaburi en de River Kwai. Drie dagen vrijheid met je eigen chauffeur
 • De tempelruïnes van het oude koninkrijk Ayutthaya
 • Slaap in een safaritent in het oudste nationale park van Thailand
 • Zon & zand: 5 dagen strandleven op Koh Samet

Introductie

Onze gedachte achter deze 15-daagse rondreis Hart van Thailand is simpel: we maken een reis die elke dag veel plezier en verrassingen oplevert. Die je veel verschillende kanten van het land van de glimlach laat zien, maar zonder dat je teveel moet reizen.

We maken een reis waarin je zelf veel naar je hand kunt zetten, maar waarin je je tijd maximaal gebruikt, zodat je aan het eind Bangkok hebt ontdekt, naar de brug over de river Kwai bent geweest en naar de oude koningsstad Ayutthaya. Maar waarin je ook in een safaritent in het regenwoud hebt gelogeerd, met wat geluk wilde olifanten of gibbons hebt gezien, en waarin je op een van de leukste eilanden van Thailand hebt kunnen ontspannen en genieten.

Een lang verhaal kort: dat is deze reis.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Bangkok
Dag 1: Vertrek naar Bangkok
De expeditie kan beginnen. Het is een ontspannen tocht langs het vele moois dat Thailand te bieden heeft. Gevarieerd, maar altijd leuk en de moeite waard.

Vandaag vlieg je naar Bangkok met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Bangkok
Dag 2: Aankomst in Bangkok
Zodra je bent geland op de luchthaven van Bangkok staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen.

Vandaag kun je vrij besteden, bijkomen van de vlucht en wennen aan het tijdsverschil. Rust lekker uit bij het zwembad of wandel alvast eens door de straten van Bangkok om een eerste indruk van deze immense stad te krijgen. Misschien heb je wel zin in een verkwikkende massage bij één van de vele lokale massagesalons!

‘s Avonds kun je gaan kijken op de populaire markt- en uitgaansstraat Khao San Road. Of ga naar een van de vele rooftop bars voor een drankje en een spectaculair uitzicht over de stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van luchthaven naar hotel in Bangkok
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)

Dag 3
Bangkok
Dag 3: Bangkok
De Thai houden niet van fietsen (te warm en te vermoeiend), maar toch is fietsen in Bangkok een toffe andere manier om de stad te zien.

Je gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt van de fietstour.

Op deze fietstour ontdek je vooral de oudste buurten van Bangkok, waarvan de meeste aan en rond de rivier liggen. Ze bestaan veelal uit sfeervolle kleine smalle straatjes, met af en toe onverwachte opvallende historische gebouwen. Je stopt bij tempels en doorkruist markten. Je fietst ook door het levendige en op een leuke manier ondoorgrondelijke Chinatown. In Bangkok's Chinatown vind je een van de grootste Chinese gemeenschappen buiten China.

Belangrijke informatie: deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een privé tour te reserveren.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht door Bangkok
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Bangkok
Dag 4: Bangkok
Vandaag is er geen programma, maar er is genoeg te doen. Bangkok heeft iedereen wel iets te bieden.

Bezoek één van de meest kenmerkende bouwwerken van de stad: het Grand Palace met de Wat Phra Kaew tempel. Ook aanbevolen: de nabijgelegen Wat Pho met de 46 meter lange liggende Boeddha.

Misschien wil je meer van het waterrijke deel van de stad zien met een longtailboat, wil je met de tuk tuk 's avonds Bangkok verder verkennen, of heb je zin in een dinner cruise op de Chao Phraya.

Vraag ons gerust om tips. Wij zijn er om je te helpen!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5: Bangkok – Kanchanaburi
Vandaag, morgen en overmorgen reis je van Bangkok via Kanchanaburi naar Ayutthaya met je eigen chauffeur. In het dagprogramma lees je wat wij de hoogtepunten vinden. Maar daar mag je van afwijken. Laat het ons vooraf wel even weten, zodat we de chauffeur kunnen instrueren.

Maeklong Railway Market: Deze bijzondere markt ligt pal naast het treinstation van Maeklong en de gelijknamige rivier. De verkopers leggen dagelijks hun koopwaar langs en zelfs op de rails neer. Zodra er een trein aankomt, moeten ze hun spullen snel veiligstellen. Nadat de trein is gepasseerd gaat men vrolijk verder alsof er geen trein op centimeters afstand voorbij is gekomen.

Damnoen Saduak Drijvende Markt: Op deze drijvende markt kom je in een andere wereld terecht. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er zijn zelfs bootjes waarop noedels worden bereid. Deze zogenaamde bootnoedels zijn een ware delicatesse. Wandel rond terwijl er overal druk wordt onderhandeld om tot de juiste prijs te komen.

Tijd om te lunchen. Deze lunch is niet inclusief.

Hell Fire Pass: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. In Kanchanaburi werd in de Tweede Wereldoorlog in een recordtempo de Birmaspoorlijn aangelegd. Onder dwang van de Japanners moesten vele krijgsgevangenen dagelijks onder erbarmelijk omstandigheden werken. Velen van hen hebben dit niet overleefd. Daarom wordt de spoorlijn ook wel de Dodenspoorlijn genoemd. Tijdens een bezoek aan de Hell Fire Pass Memorial kom je meer over de aanleg van deze beruchte spoorlijn te weten.

Na een volle en boeiende dag brengt de chauffeur je naar het hotel voor de komende nacht.

Let op: Een chauffeur in Thailand hoeft geen of niet goed Engels te spreken; hij is echt een chauffeur en geen gids. De entreegelden dien je zelf te betalen voor de dagen met je privéchauffeur.
INCLUSIEF:
Transfer: Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00)
Accommodatie:
River Kwai Jungle Rafts ***
(Raft Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi
Dit is het programma voor vandaag:

De Erawan Watervallen: Bezoek één van de mooiste watervallen van Thailand: de Erawan watervallen. Hier vindt het water over een afstand van 1500 meter via 7 plateaus een weg naar beneden. Vergeet je zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim verkoeling te zoeken in het heldere water.

Lunch (niet inbegrepen).

Treinrit Birmaspoorlijn: Maak een schitterende tocht van ongeveer een uur per trein over het beruchte traject langs de Kwai rivier (van Nam Tok naar Taki Len), nog altijd over houten viaducten.
INCLUSIEF:
Transfer: Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00)
Accommodatie:
Good Times Resort ***
(Standard room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Kanchanaburi – Ayutthaya
Dag 7: Kanchanaburi – Ayutthaya
Vandaag reis je van Kanchanaburi naar Ayutthaya en staat de chauffeur weer tot je beschikking.

Kanchanaburi Erebegraafplaats: Hier worden duizenden Nederlandse- en andere geallieerde krijgsgevangenen herdacht die omkwamen tijdens onmenselijke dwangarbeid aan de Birma spoorlijn.

The Bridge on the River Kwai: Natuurlijk mag de (door de gelijknamige film uit 1957) beroemde brug niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kanchanaburi. Dit was een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen. Nu een herinnering aan donkere dagen.

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een welvarende handelsstad en eigen koninkrijk, omdat het centraal op de route tussen China en India lag. Het werd niet alleen druk bezocht door handelaren, maar ook door diplomaten en kunstenaars. Er stonden paleizen, tempels en kloosters. Rond het jaar 1765 werd er flink gevochten om het koninkrijk. De Birmezen omsingelden Ayutthaya een paar jaar tot ziektes en uitputting een eind aan de strijd maakten. In 1767 werd de stad grotendeels vernietigd.

Dit zijn enkele hoogtepunten van Ayutthaya:

Wat Chai Wattanaram: Deze tempel wordt gezien als één van de mooiste tempels van heel Thailand. Tussen de rivier en de tempel vind je een uitgestrekt grasveld waar je heerlijk kunt genieten van een prachtig uitzicht. Deze tempelruïne was de eerste die door koning Prasat Thong werd gebouwd en is een eerbetoon aan zijn moeder. De tempel werd in de achttiende eeuw door de Birmezen grotendeels vernietigd, maar de 35 meter hoge centrale stoepa en enkele andere stoepa's staan nog fier overeind.

Lunch (niet inbegrepen).

Wat Mahathat: Deze tempel is gebouwd in 1374, toen koning Borom Rachathirat I aan de macht was. De tempel bestaat uit een prang (toren) en verwoeste boeddhabeelden. Het meest bekend is echter het Boeddhahoofd dat tussen de wortels van een boom ligt genesteld. Hoe het hoofd er ooit terecht is gekomen is tot op de dag van vandaag een mysterie. Sommige mensen denken dat de Birmezen het hoofd hebben achtergelaten, nadat zij de tempel hadden verwoest.

Wat Phra Si Sanphet: Bezoek de Wat Sri Sanphet tempel. Dit is één van de meest bekende tempels van Ayutthaya. Ooit lag de tempel binnen de muren van het koninklijk paleis en had deze een staande gouden Boeddha van 16 meter hoog. Tegenwoordig herinneren alleen de drie stoepa’s nog aan het bestaan van de tempel. Hier wordt de as van de belangrijkste koningen van Ayutthaya bewaard.
INCLUSIEF:
Transfer: Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00)
Accommodatie:
Athithara Homestay **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Ayutthaya - Khao Yai National Park
Dag 8: Ayutthaya - Khao Yai National Park
Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand. Dat dit natuurgebied als eerste werd geselecteerd voor een beschermde status is geen toeval. Het heeft alles wat je van zo'n tropisch regenwoud verwacht: bergen, wilde olifanten, grotten, gibbons, neushoornvogels en watervallen.

De middag is nog maar heel pril als je wordt opgehaald in je hotel in Bangkok en in ongeveer 3 uur naar Khao Yai National Park wordt gebracht.

Samen met je gids bezoek je een grottempel. Hier zie je gouden boeddha's naast de stalagmieten en stalactieten waar deze grot mee gevuld is. We gaan ook naar een natuurlijke waterbron, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Vlak voor het vallen van de avond rijden we naar een grot waar tijdens zonsondergang honderdduizenden vleermuizen in een lange zwarte zwerm uitvliegen om op voedsel te jagen.

De komende nachten breng je door op een heel bijzondere plek. In het Lala Mukha Tented Resort in Khao Yai slaap je in een eco safaritent! Het Lala Mukha Resort heeft een enorme tuin en een heerlijk terras. Het resort heeft ook een prachtig buitenzwembad en een restaurant waar je kunt genieten van lekkernijen uit de Aziatische keuken.

LET OP: Draag vandaag een lange broek en dichte schoenen. En vergeet niet je zwemspullen en een handdoek mee te nemen!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Ayutthaya naar Khao Yai National Park
Excursie: Bezoek aan boeddhistische grottempel, zwemmen bij een natuurlijke waterbron, vleermuizengrot
Accommodatie:
Lala Mukha Tented Resort Khao Yai ****
(Safaritent)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Khao Yai National Park
Dag 9: Khao Yai National Park
Na het ontbijt verken je Khao Yai National Park tijdens een wandeling van 2 tot 3 uur met een gids. Die tocht begint bij het bezoekerscentrum van de parkwachters. Onze gidsen kennen het gebied uiteraard op hun duimpje. Zij weten waar je de meeste kans hebt om neushoornvogels, gibbons, makaken, reptielen of olifanten te zien. Met een beetje geluk spot je enkele dieren. Hierna is het tijd voor een lunch in de buitenlucht.

Na de lunch nemen we een kijkje bij de Haew Suwat waterval. Dat is de moeite waard omdat zich achter dit gordijn van water een grot bevindt. Er zijn prachtige uitkijkpunten bovenaan de waterval.

Tot slot maak je met de minibus nog een extra rondje door gebieden waar wilde olifanten gezien kunnen worden. Of je ze daadwerkelijk ziet, weet je nooit, je moet een beetje geluk hebben.

Als de weersomstandigheden goed zijn en de parkwachter toestemming geeft, is het mogelijk om een (optionele) avondsafari te maken. Met behulp van speciale lampen kun je het wild op een andere manier zien dan overdag. Met een beetje geluk zie je herten, wilde beren of zelfs olifanten.

LET OP: Draag vandaag een lange broek en dichte schoenen.
INCLUSIEF:
Excursie: Wandeling door Khao Yai National Park, Haew Suwat waterval en olifanten spotten
Accommodatie:
Lala Mukha Tented Resort Khao Yai ****
(Safaritent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Khao Yai National Park - Koh Samet
Dag 10: Khao Yai National Park - Koh Samet
Je zult vast nog niet genoeg hebben van dit fraaie nationale park, maar de karavaan trekt verder. We hebben een mooi alternatief voor de rest van je rondreis: het heerlijke Koh Samet.

Samet is een van de leukste eilanden van Thailand. Het heeft een lang strand en is nog niet bedorven door gemotoriseerde watersport en een uitbundig uitgaansleven. Maar je kunt er 's avonds wel overal op het strand eten of een cocktail drinken.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Khao Yai naar de haven. Boot naar Koh Samet
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Koh Samet
Dag 11: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Koh Samet
Dag 12: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Koh Samet
Dag 13: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Koh Samet
Dag 14: Koh Samet
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Koh Samet - Luchthaven Bangkok
Dag 15: Koh Samet - Luchthaven Bangkok
Dit afscheid gaat je zwaar vallen, maar het is niet anders. Je kunt altijd terugkomen, moet je maar denken. Je wordt door onze chauffeur naar het vliegveld van Bangkok gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot naar de haven en per minibus van Koh Samet naar de luchthaven in Bangkok
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 15 Daagse rondreis Hart van Thailand

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 3805
3 personen€ 3562
4 personen€ 2802
5 personen€ 2857
6+ personen€ 2468
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 07-06-2024 en 07-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Hotelovernachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt (m.u.v. dag 1 & 2)
 • Lunch zoals vermeld in het programma
 • Transfers per (mini)bus
 • Alle boottickets
 • Vermelde excursies met Engelssprekende gids, incl. entreegelden
 • Fietsen in Bangkok
 • Privéchauffeur op dag 5, 6 en 7 (van 08.00 tot 17.00) (Kanchanaburi en Ayutthaya)
 • 2 tours in Khao Yai National Park

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Bangkok
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
Superior
Kanchanaburi
River Kwai Jungle Rafts ***
Raft Room
Kanchanaburi
Good Times Resort ***
Standard room
Ayutthaya
Athithara Homestay **
Superior
Khao Yai
Lala Mukha Tented Resort Khao Yai ****
Safaritent
Koh Samet
Baan Ploy Sea ***
Jungle Deluxe
15-Daagse rondreis Hart van Thailand
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 3805 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Khao Yai National Park, Koh Samet
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 9 Sanne, Reisspecialist Indonesië en Thailand
Reisexpert Sanne

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Thailand Koh Samet strand eiland vuurshow branddanser dans jongleren met vuur
thailand khao yai neushoornvogel
thailand khao yai graslanden bergen
thailand damnoen saduak drijvende markt
thailand koh samet strand samed
thailand kanchanaburi erawan waterval
thailand bangkok tuktuk
thailand bangkok grand palace9

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's