Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Travel update per land

Travel update per land

Wat zijn de voorwaarden per land?

Welk land kan ik bezoeken?

De meeste landen hebben hun grenzen weer geopend voor toeristen. Sommige landen nog onder een aantal voorwaarden. Lees hieronder waar je aan moet voldoen.

Samengevat

De landen die open zijn voor Nederlandse en Belgische toeristen:De landen die momenteel nog niet open zijn voor individuele reizigers:

Thailand

Enorm goed nieuws! Vanaf 1 juli 2022 vervalt de Thailand Pass en minimale COVID-19-dekking van USD 10.000. Je hoeft dan alleen nog een bewijs van inenting óf een negatieve RT-PCR / professionele ATK-test (afgenomen binnen 72 uur voor vertrek) te tonen.

Kinderen onder de 18 jaar die samen met volledig gevacineerde ouders reizen hebben geen vacinatie bewijs of PCR test nodig. Reizen zij alleen dan is minimaal 1 dosis nodig van een vaccinatie of een negatieve PCR test.

Kom je er niet uit? Uiteraard assisteren wij je bij het gehele proces.


Cambodja

Goed nieuws! Het is vrij makkelijk om naar Cambodja te reizen. Geen PCR testen meer nodig. Je hebt alleen een bewijs van vaccinatie nodig!


Sri Lanka

Nieuwe update: wanneer je volledig gevaccineerd bent, hoef je geen PCR test meer te ondergaan! Dit geldt ook voor de Malediven. Alle reizigers moeten zich online aanmelden voor een visum via de immigratie ETA portaal.

Bij aankomst dienen de volgende documenten ingediend te worden:

 • Kopie van het vaccinatiecertificaat in het Engels. 
 • Ingevuld HDF (health declaration form) afgegeven door de gezondheidsbalie op de luchthaven. Bezoek srilanka.travel/helloagain om het formulier te downloaden.
 • Reisverzekering 


India

Ook zijn toeristen weer welkom in India. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Je moet minimaal 2 weken volledig gevaccineerd zijn óf een negatieve PCR test kunnen tonen, van maximaal 72 uur oud. Daarbij vul je online een ‘Self Declaration Form’ in. Let op dat je de juiste gegevens invult.
 • Bij aankomst wordt er steekproefsgewijs bij 2% van alle passagiers een PCR test afgenomen. De uitslag wordt later gecommuniceerd, dus wachten op het vliegveld is niet nodig. De prijs van de PCR test op het vliegveld is Rs 500 p.p. (ongeveer 6 euro).
 • Als de PCR-testuitslag positief is, moet je 14 dagen in quarantaine. Mogelijk in een hiervoor aangewezen medische locatie, dit geldt ook voor de ‘contactpersonen’ van de positief geteste persoon.
 • Alle reizigers moeten voor 14 dagen de eigen gezondheid (self-monitoring) controleren. Als zij COVID-symptomen hebben moeten zij zichzelf onmiddellijk isoleren en contact opnemen met de dichtstbijzijnde medische faciliteit of de nationale helplijn 1075 bellen.

Voor de meest actuele reisinformatie zie het Reisadvies m.b.t. India van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Bali (Indonesië)

Indonesië heeft weer een geel reisadvies gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken!
Wanneer je volledig gevaccineerd bent kun je weer vrij eenvoudig naar Indonesië/Bali reizen.

Voor aankomst:

 • Je moet minimaal 2 weken volledig gevaccineerd zijn. Hiervan dien je een uitgeprinte internationale versie te kunnen tonen.
 • Bij het inchecken die je een ingevuld elektronisch Indonesia Health Alert Certificate (e-HAC, een gezondheidsverklaring) te laten zien.
 • Je Nederlandse/Belgische paspoort dient nog 6 maanden bij binnenkomst in Indonesië geldig te zijn.
 • Visa on Arrival is weer mogelijk.
 • Installeer de app Peduli Lindungi voor toegang in supermarkten, restaurants, winkelcentra etc.
 • Bewijs van ziektekostenverzekering met een dekking van minimaal $ 25.000 inclusief Covid-19-zorg.
 • Kinderen onder de 6 jaar die met hun gevaccineerde ouders mee reizen hoeven zelf niet gevaccineerd te zijn, kinderen tussen de 6-17 jaar moeten minimaal 1 Covid-19 vaccin hebben.

Maleisië

Per 1 mei 2022 is er voor volledig gevaccineerde personen geen test meer nodig om Maleisië binnen te komen! Reizen tussen Maleisië, Sabah & Sarawak (Borneo) en Singapore is mogelijk zonder een test te ondergaan.

Voorwaarden:

 • Certificaat volledig gevaccineerd.
 • Gedownloade MySejahtera App en geregistreerd (voor meer details kun je ons altijd benaderen).
 • Ziektekostenverzekering met een dekking van Covid-19-zorg aanbevolen (niet verplicht).
 • Kinderen van 12 jaar oud en jonger hoeven niet gevaccineerd te zijn en mogen met hun ouders meereizen.
 • Voor niet volledig gevaccineerde tieners (13 t/m 17 jaar) of volwassenen gelden andere regels, waaronder een RT-PCR test afgenomen binnen 2 dagen voor vertrek en een RTK-AG test binnen 24 uur na aankomst. Volwassenen moeten daarbij 5 dagen in quarantaine, tieners (17 jaar en jonger) zijn hiervan uitgezonderd.

Singapore

Singapore heeft haar grenzen opengesteld voor volledig gevaccineerde toeristen en de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid is groen. Voor wat je moet regelen voor vertrek, zie deze website van de overheid. Het gaat dan onder andere om:

 • Een elektronische SG Arrival Card (ICA I SG Arrival Card). Deze dien je uiterlijk 72 uur voor aankomst in Singapore in te vullen. Hier heb je jouw digitale (Engelse) vaccinatiebewijs (QR-code) voor nodig.
 • Alle reizigers worden geacht de TraceTogether App te downloaden en zich hier te registreren voor vertrek naar Singapore.
 • Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn.
 • Wanneer je niet volledig gevaccineerd bent en naar Singapore wilt reizen, kun je hier kijken welke regels er gelden.

Vietnam

We vinden het enorm fijn te kunnen melden dat ook Vietnam haar grenzen weer heeft geopend voor buitenlandse toeristen! Volledig gevaccineerde toeristen of toeristen met een herstelbewijs kunnen zonder quarantaine door Vietnam reizen. Er is wel een ziektekostenverzekering met een minimale dekking van $10.000, inclusief Covid-19-zorg.

Voorwaarden:

 • Certificaat volledig gevaccineerd
 • Of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud.
 • Ziektekostenverzekering met een dekking van minimaal $10.000 inclusief Covid-19-zorg.
 • Visum. Deze kun je online aanvragen of wij kunnen je hier uiteraard bij helpen.

Japan

Helaas is de heropening van Japan voor individuele reizigers nog onbekend. Zodra wij meer weten, stellen wij je op de hoogte.


Laos

Je kunt ook weer (vrij eenvoudig) naar Laos reizen!

Voorwaarden:

 • Je dient in het bezit te zijn van een visum. Dit kan van tevoren online of bij aankomst (Visa on Arrival).
 • Bewijs van volledige vaccinatie tegen Covid-19 óf indien niet (volledig) gevaccineerd, een bewijs van negatief antigeentestresultaat (ATK) maximaal 48 uur voor uw vertrek. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd.
 • Bij symptomen van Covid-19 volgt mogelijk een ziekenhuisopname en betaal je zelf de kosten.

Belangrijk: Deze informatie m.b.t. de maatregelen per land kan elk moment veranderen. Voor de meest actuele informatie, neem gerust contact met ons op.