Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

19-Daagse rondreis Sumatra, Java en Bali

Drie prachtige, maar totaal verschillende Indonesische eilanden, samengebracht in één reis

19-Daagse rondreis Sumatra, Java en Bali

Drie prachtige, maar totaal verschillende Indonesische eilanden, samengebracht in één reis

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2480 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Medan, Samosir, Berastagi, Sibayak, Bukit Lawang, Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Ubud
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Orang-oetans in het wild spotten. Trekking in Gunung Leuser National Park
 • Het spectaculaire maanlandschap van de Bromo vulkaan
 • Borobudur en Prambanan. De wereldberoemde tempels van Yogyakarta
 • Samosir: eiland in de volgelopen vulkaankrater Lake Toba
 • Boeddhistische (water)tempels in Ubud. En een apenbos!

Introductie

Het woord droomreis is zo’n beetje speciaal voor deze 19-daagse rondreis naar Sumatra, Java en Bali bedacht. Drie prachtige, maar totaal verschillende Indonesische eilanden, samengebracht in één reis.

SUMATRA. Sumatra en spectaculaire natuur zijn bijna synoniem met elkaar. Het eiland heeft bergen, moerassen, vulkanen, regenwouden en watervallen. Er leven tijgers, olifanten, en apen, maar misschien nog unieker: de met uitsterven bedreigde Tapanuli orang-oetan, waarvan er nog zo’n 800 zijn en die alleen op Sumatra leven. Je gaat naar Gunung Leuser National Park op trekking om ze in het wild te spotten. Maar je bezoekt ook vulkanen en kannibalen!

JAVA. Het kloppend hart van de natie, maar ook het eiland van de vulkanen, de ogenschijnlijk eeuwig groene rijstvelden en twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld: de Borobudur en Prambanan. En Mount Bromo! Deze ligt met nog 4 vulkanen in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn.

BALI. Een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke feesten en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.

Wil je je reis in stijl afsluiten met een paar dagen aan het Balinese strand? Dan kun je deze eenvoudig verlengen met een paar dagen Sanur. Of wat denk je van Nusa Lembongan? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht
Dag 1: Heenvlucht
Ben je klaar voor wat avontuur? Mooi, want dat ga je krijgen. Je reis naar Sumatra, Java en Bali begint.

Je vliegt naar Medan. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst Medan – Samosir
Dag 2: Aankomst Medan – Samosir
Welkom in Sumatra, Indonesië! Bij aankomst op de luchthaven staat de chauffeur klaar om je naar het hotel in Samosir te brengen. De rest van de dag is vrij te besteden.

Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en het op vijf na grootste eiland ter wereld. De voornaamste reden om naar Sumatra gaan is de enorme natuurlijke rijkdom. Dat varieert van bergen, moerassen, vulkanen, regenwouden en watervallen tot meren.

Op het gebied van flora en fauna kun je op Sumatra hele bijzondere dingen zien. Hier groeit de Rafflesia Arnoldii, met een doorsnede van een meter de grootste bloem op Aarde. De bloem groeit in de donkerste delen van het regenwoud en heeft bladeren die eerder aan een paddenstoel dan een bloem doen denken. Opvallende bewoners zijn de Sumatraanse tijgers, olifanten, apen, kaketoes, neushoorns en de met uitsterven bedreigde Tapanuli orang-oetan, waarvan er nog zo’n 800 zijn en die alleen op Sumatra leven.

De komende dagen is Samosir je basiskamp. En dat is leuk, want Samosir is namelijk een eiland op een eiland. Het eiland Samosir ligt in de volgelopen vulkaankrater Lake Toba!
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar hotel in Samosir
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Superior)

Dag 3
Samosir (boottrip en fietstour)
Dag 3: Samosir (boottrip en fietstour)
Het ligt voor de hand vandaag eerst maar eens meer van Samosir te zien en te weten te komen. Je hoort dus al snel over de Batak, een verzamelnaam voor minderheden die hier al 2500 jaar woonden. Ze leefden van de landbouw en de jacht en hebben de reputatie dat ze veel oorlog voerden met rivalerende stammen. Het waren tot in de 19e eeuw kannibalen die mensenvlees aten om hun ziel te versterken.

Je vaart naar Simanindo, waar je fietstocht door de omgeving begint. Zo zie je dorpsbewoners de traditionele Batak-volksdans Tortor doen en bezoek je het museum dat gebouwd is in unieke Batak-bouwstijl.

Verderop in Ambarita (je fietst langs dorpjes en rijstvelden) krijg je een nog beter beeld van de Batak. Je ziet hoe men in die tijd woonde en gaat naar Batu Parsidangan, de steen waar de koning van de Batak zat om recht te spreken.

Met de boot ga je vervolgens naar het dorpje Tomok. Hier staat het versierde graf van Batak koning Sidabutar, volgens de overlevering de leider van de eerste bewoners van Sumatra.

Je gaat per fiets of boot (je mag kiezen) terug naar je hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Boottrip naar Simanindo en fietstour
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Samosir
Dag 4: Samosir
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Ga zwemmen. Je kunt heerlijk zwemmen in het Toba meer. Zorg wel dat je even informeert waar je mag en kunt zwemmen.

Proef mie gomak. Mie gomak is de specialiteit van deze regio. Het betekent 'met de hand gemaakte noedels'. Je kunt de op kokos gebaseerde curry als soep of droog eten. Combineer het proeven van deze lekkere curry met een bezoek aan een van de markten waar ze bijvoorbeeld batik verkopen.

Neem een kookles. Wil je zelf leren hoe je de lokale specialiteiten van Sumatra later ook thuis kunt maken, volg dan een kookles. Je gaat mee naar de markt om ingrediënten te kopen en leert vervolgens handige wetenswaardigheden van de Sumatraanse keuken. Uiteraard mag je je baksels zelf opeten.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Samosir – Berastagi
Dag 5: Samosir – Berastagi
Berastagi wordt voor al te veel warmte beschermd door de bergketen Bukit Barisan en heeft daarom een heerlijk fris klimaat. Twee opvallende aanwezigen bij Berastagi zijn de vulkanen Mount Sibayak en Mount Sinabung. Wil je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving, beklim dan de Gunadaling heuvel in het midden van het stadje. Berastagi heeft ook een beroemde fruitmarkt, waar je verse passion fruit kunt eten.

Voordat je in Berastagi bent, kun je stoppen in een traditioneel Karo Batak dorpje, bij Simalungun King’s Palace. Daar moet je je geen paleis bij voorstellen, maar een prachtig op palen gebouwd langwerpig stamhuis waar de koning en zijn vrouwen woonden.

Ook kun je naar de Sipiso Piso waterval. Dit is met 120 meter een van de hoogste watervallen van het hele land. Het water valt vanuit een gat in de rostwand langs de rotsen en met dennenbos versierde omgeving omlaag. Vooral van een afstandje is het een prachtig gezicht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Samosir naar Berastagi
Accommodatie:
Sinabung Hills Berastagi ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Berastagi – Sibayak – Bukit Lawang
Dag 6: Berastagi – Sibayak – Bukit Lawang
Vandaag geen tijd om uit te slapen! Na het vroege ontbijt word je opgehaald en in een half uurtje naar het startpunt van de klim naar Sibayak gebracht.

Je begint de tocht op een brede, steile weg door het bos. Om je heen hoor je de geluiden van de wilde gibbons. Al snel wordt het pad smaller en uiteindelijk moet je zelfs stukjes over de rotsen. Maar de tocht blijkt het allemaal waard zodra je bij de zwavel dampende krater staat. Een adembenemend uitzicht!

Later deze dag brengen we je naar Bukit Lawang.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Berastagi naar Bukit Lawang
Excursie: Klimtocht naar Sibayak
Accommodatie:
Ecolodge Bukit Lawang **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Bukit Lawang (orang-oetan trekking)
Dag 7: Bukit Lawang (orang-oetan trekking)
Grote kans dat het programma van vandaag een van de belangrijkste redenen is waarom je naar Sumatra wilde komen: orang-oetans in het wild.

Het decor is het Gunung Leuser National Park. Samen met je gids steek je de hangende brug over de rivier over, en maak je een korte wandeling naar boven om een waanzinnig uitkijkpunt te bezoeken. Onderweg heb je een grote kans om wilde orang-oetans vrij door het tropische regenwoud te zien slingeren. Je moet een beetje geluk hebben, want het is geen dierentuin.

Hierna wandel je dieper het Gunung Leuser National Park in om de kleuren, geuren en geluiden van het regenwoud te ervaren. De gids wijst je op zoveel mogelijke wilde dieren en geeft uiteraard een gedetailleerde uitleg over het regenwoud en haar bewoners. Zo zie je mogelijk ook gibbons, bladapen, makaken, vliegende eekhoorns, pauwen of neushoornvogels.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en je energie kun je kiezen uit een kortere wandeling van zo’n 3 uur of een langere wandeling van zo’n 5 tot 6 uur. Bespreek dit met je gids. Na deze bijzondere trekking, word je teruggebracht naar je hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Orang-oetan trekking
Accommodatie:
Ecolodge Bukit Lawang **
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Bukit Lawang – Medan
Dag 8: Bukit Lawang – Medan
Medan is de grootste stad van Sumatra. Het is ook al een oude stad, maar speelde geen rol tot het in de 17e eeuw een onderdeel werd van het Deli sultanaat. Een paar honderd jaar later ontwikkelden de Nederlanders hier tabaksplantages en werd Medan een haven om naast tabak ook rubber, thee en suiker naar Europa te vervoeren.

Nadat je vanuit Bukit Lawang in Medan bent aangekomen, krijg je een korte rondleiding om de hoogtepunten van de stad te zien.

Het Istana Maimoon is een paleis dat de sultan van Deli in de 19e eeuw liet bouwen door de Nederlandse architect Theodoor van Erp. Het paleis telt 30 kamers en is nu een museum. Aanvankelijk was het ook de bedoeling daar een moskee te bouwen. Dat pakte echter groter uit en werd de indrukwekkende achthoekige Masjid Raya Medan.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bukit Lawang naar Medan
Excursie: Stadstour Medan
Accommodatie:
Swiss-Belinn Medan ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Medan – Yogyakarta
Dag 9: Medan – Yogyakarta
Hopelijk is Sumatra je erg bevallen. Eerlijk gezegd: waarschijnlijk wel. Tijd voor je tweede prachtige eiland van deze rondreis: Java.

Je wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor je vlucht van een kleine 3 uur naar Yogyakarta, Java.

Yogyakarta is het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Het heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als je even geen zin hebt in drukte, ben je in een vloek en een zucht de stad uit en sta je zo op het prachtige platteland.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar de luchthaven. Vlucht naar Yogyakarta. Transfer naar hotel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the house)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Yogyakarta (stadstour en Prambanan tempel)
Dag 10: Yogyakarta (stadstour en Prambanan tempel)
In en rond Yogyakarta valt nogal wat te beleven en te zien. Vandaag bezoek je Kraton, het Taman Sari Water Castle en Prambanan.

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!

Prambanan, het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Kraton, Taman Sari Water Castle en Prambanan tempel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the house)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dag 11: Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dacht je dat je met een bezoek aan Prambanan de spectaculaire tempels wel gezien had, blijkt dat we er vandaag nog eentje voor je op het programma hebben staan. Per fiets ga je naar Borodudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Je fietstour begint om 9 uur, je wordt naar het beginpunt gebracht. Via dorpjes, het platteland en marktjes kom je rond half 12 aan bij de Borobudur. Rond half 2 fiets je terug naar het startpunt. De prijzen van het bezoek aan deze tempel zijn niet inbegrepen in deze reis.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Borobudur fietstour
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the house)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Yogyakarta – Malang
Dag 12: Yogyakarta – Malang
Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht om de Malioboro Express naar Malang te nemen. Een prachtige rit door het oosten van Java. In de loop van de middag ben je dan in je hotel in Malang.

Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.
INCLUSIEF:
Transfer: Per trein van Yogyakarta naar Malang. Transfer naar het station
Accommodatie:
Merbabu Guest House **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Malang – Bromo
Dag 13: Malang – Bromo
Je trekt met de 'angkot' Malang in. Niet alleen naar de koloniale Kajoetangan straat, maar ook naar de kleine steegjes in Kampung Kajoetangan. Hier krijg je een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je gaat naar het Nederlandse kanaal, naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Met de trein bezoek je de beroemde Jodipan Colourful Houses. De lunch is inbegrepen, maar het vervoer terug naar je hotel niet.

In de middag gaat de reis verder naar Cemoro Lawang, het dorp in de wolken. Het grenst aan de Tengger vulkaankrater en is een van de laatste hindoe nederzettingen op Java.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Malang naar Cemoro Lawang (Bromo)
Excursie: Stadstour Malang
Accommodatie:
Café Lava *
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 14
Bromo – Kalibaru
Dag 14: Bromo – Kalibaru
Vandaag kun je het maanachtige landschap van Bromo National Park verkennen. Om één van de meest indrukwekkende zonsopgangen ter wereld zien, moet je wel vroeg uit de veren!

Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Om 4 uur word je opgehaald om met een Jeep naar het uitkijkpunt te gaan. Hierna klim je 246 treden omhoog naar de krater van Mt Bromo. Hier schijnt het ochtendlicht op de rook die uit de krater komt. Langzaam wordt het fantastische uitzicht onthuld.

Na dit avontuur word je teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt en vervolgt de reis zich naar Kalibaru.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bromo naar Kalibaru
Excursie: Zonsopgang bij de Bromo
Accommodatie:
Margo Utomo Eco Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Kalibaru – Ketapang
Dag 15: Kalibaru – Ketapang
Je hoeft vandaag niet ver te reizen. Van Kalibaru naar Ketapang is ongeveer een uur rijden. Je hebt tijd om Kalibaru verder te verkennen, daarom hebben we een leuke ontspannen wandeling voor je.

Je bezoekt de kruidentuin van Kalibaru waar peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel groeit. Ook ontdek je Kalibaru Village te voet via de dijk langs de rijstvelden of het dorpspad. En zie je hoe veel Indonesiërs de kost verdienen, met tofu of vee bijvoorbeeld.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kalibaru naar Ketapang
Excursie: Wandeling Kalibaru
Accommodatie:
Ketapang Indah Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ketapang – Ubud
Dag 16: Ketapang – Ubud
Dit is het plan voor vandaag: je gaat met de veerboot van Java naar Bali. Dat is 45 minuten varen. Na aankomst word je naar je hotel in Ubud gebracht.

Maar wacht even, je kunt ook voordat je op de boot stapt in alle vroegte naar de Ijen vulkaan gaan. Een aanrader!

Tip: Naar de Ijen vulkaan

Om half 5 ’s ochtends begin je aan een van de mooiste tochten van de reis. Per 4×4 rijd je naar het op 1850 meter hoogte gelegen basiskamp van de Ijen vulkaan. Ontbijt wordt geregeld en kun je onderweg eten. Vanaf het basiskamp wandel je zo’n 3 kilometer naar de top van de berg. Onderweg kom je de lokale ‘zwavelmensen’ tegen. Ze werken in de zwavelmijnen en dragen de grondstof de berg af in grote manden. Eenmaal op de top worden je inspanningen beloond met een onvergetelijk mooi uitzicht. Je ziet de groene vulkaankrater en, waar je ook kijkt, een zee van bergtoppen in de wolken.

Let op: bezoekers aan de Ijen vulkaan moeten op Java door een arts een eenvoudige gezondheidscheck laten doen. De Ijen vulkaan is elke eerste vrijdag van de maand gesloten voor bezoekers.
INCLUSIEF:
Transfer: Boot van Ketapang naar Bali, transfer naar Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Ubud (fietstour)
Dag 17: Ubud (fietstour)
De paden op, de lanen in. Je gaat in de ochtend per fiets meer van Bali zien. Die begint in het dorp Laplapan, dat tussen de rijstvelden ligt. Er zitten af en toe best wat pittige klimmetjes in deze fietstour, maar de omgeving is zo mooi dat je waarschijnlijk meer aandacht hebt voor de rijen kokospalmen dan voor je kuiten. De gids vertelt alles wat je wilt weten over het dorpsleven hier, en waarschijnlijk brengt deze je in contact met de lokale boeren. Ook toont de gids een Balinees familiebedrijf waar je meer hoort over huistempels en de architectuur hier. En je bezoekt de 12e eeuwse Goa Garba tempel. Aan het eind word je door de eigenaar van de fietsen in het familiehuis ontvangen voor een Balinese lunch in hun tuin.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour in de omgeving van Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 18
Ubud
Dag 18: Ubud
Deze dag is ter vrije ebsteding. Dit zijn onze tips:

De Taman Ayun tempel van Megwi. Deze grote en geliefde tempel ligt -voor de afwisseling- helemaal op het land, al zijn er grote vijvers aangelegd om toch het idee van een (voor Bali zo typische) watertempel te bevorderen. De vier 'tuinen' met pagodes, beelden en kenmerkende Balinese poorten liggen in een park, en dat maakt het geheel alleen maar mooier.

Het apenbos van Ubud (Sacred Monkey Forest Sanctuary) is het leefgebied van honderden makaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle.

De Ulun Danu tempel is een van de belangrijkste hindoetempels van Bali, en in ieder geval een van de mooiste. De watertempel ligt prachtig en sereen aan de rand van het Bratan meer in de bergen van Bedugul. De lucht hier is koel en daardoor hangt er vaak een mystieke mist op het meer en rond de tempel. De kleine tempel bestaat maar uit een paar stoepa's en pagodes, en meer lijkt niet nodig want het oogt perfect.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Vertrek Bali
Dag 19: Vertrek Bali
En voor je het weet, ben je 19 dagen verder. Je reis in Indonesië zit er alweer op! Heb je een paar extra dagen, dan kun je nog wat van het strand van Sanur genieten. Laat het ons weten...

De chauffeur breng je naar het vliegveld voor je vlucht naar huis.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar het vliegveld in Denpasar
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 19 Daagse rondreis Sumatra Java en Bali

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2480
3 personen€ 2136
4 personen€ 2074
5 personen€ 2071
6+ personen€ 1862
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 10-05-2024 en 22-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt en lunch zoals vermeld
 • Transport over land per minibus of auto
 • Vlucht van Medan naar Yogyakarta
 • Trein van Yogyakarta naar Malang
 • Veerboot Java-Bali
 • Boot van Parapat – Samosir en Samosir – Parapat
 • Engelssprekende gids en entreegelden bij genoemde excursies
 • Boottrip naar Simanindo en fietstour
 • Klimtocht naar Sibayak
 • Orang-oetan trekking
 • Stadstour Medan
 • Kraton, Taman Sari Water Castle en Prambanan tempel
 • Borobudur fietstour
 • Stadstour Malang
 • Zonsopgang bij de Bromo
 • Wandeling Kalibaru
 • Fietstour in de omgeving van Ubud

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Reisverzekeringen
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Samosir
Toledo Inn ***
Superior
Berastagi
Sinabung Hills Berastagi ****
Superior
Bukit Lawang
Ecolodge Bukit Lawang **
Superior
Medan
Swiss-Belinn Medan ***
Superior
Yogyakarta
Duta Garden hotel **
Run of the house
Malang
Merbabu Guest House **
Deluxe
Bromo
Café Lava *
Superior
Eco Top Keuze
Kalibaru
Margo Utomo Eco Resort ***
Standard
Ketapang (Banyuwangi)
Ketapang Indah Hotel ****
Superior
Ubud
Sri Aksata Ubud Resort ***
Superior
19-Daagse rondreis Sumatra, Java en Bali
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2480 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Medan, Samosir, Berastagi, Sibayak, Bukit Lawang, Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Ubud
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie sumatra samosir lake toba meer
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie sumatra gunung leuser national park orang oetan
indonesie java yogyakarta prambanan
Indonesie Sumatra Bukit Lawang Gunung Leuser National Park aap Thomas leaf monkey sitting in a tree
indonesie sumatra samosir berastagi sipiso piso waterval
indonesie java ubud jatiluwih
indonesie java mount bromo

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's