Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-daagse familiereis Java en Bali

De leukste familiereis van Indonesië

17-daagse familiereis Java en Bali

De leukste familiereis van Indonesië

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1688 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Pemuteran, Ubud, Sanur, Denpasar
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Speciaal voor gezinnen met kinderen
 • De bekendste eilanden van Indonesië: Java en Bali
 • Sanur: strand zover als je kunt kijken
 • Borobudur en Prambanan. De wereldberoemde tempels van Yogyakarta
 • Boeddhistische (water)tempels in Ubud

Introductie

Onze 17-daagse familiereis Java en Bali is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. Het programma is nog afwisselender, de dagen zijn wat minder vol en de reisafstanden zijn korter. Hotels zijn speciaal geselecteerd op kind vriendelijkheid en we doen ons uiterste best om een Nederlandssprekende gids te regelen indien de kinderen nog geen Engels spreken. Het betreft een individuele familierondreis dus het hele programma kan op maat worden aangepast, precies zoals jullie het willen hebben.

Java is een paradijs voor cultuur- en natuurliefhebbers. Reis per trein door het hart van het eiland en bezoek het grootste boeddhistische monument ter wereld, ontdek de Nederlandse invloeden in Malang en verken Yogyakarta per becak.

Vervolgens reizen jullie door naar het paradijselijke Bali. Ga zwemmen in het kristalheldere water bij Pemuteran, bezoek de gezellige marktjes in Ubud, maak een wandeling door de adembenemende rijstvelden en geniet van een aantal dagen aan het strand van Sanur.

Wij hebben alvast een selectie gemaakt met standaard en deluxe hotels. Heb je specifieke wensen? Geen probleem, laat het ons weten zodat wij deze reis geheel op jouw wensen aan kunnen passen.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Jullie trekken de komende weken van strand naar vulkaan, en van paleis naar tempel. De reis gaat beginnen!

Vandaag vliegen jullie naar Yogyakarta met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen jullie graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Yogyakarta
Dag 2: Aankomst in Yogyakarta
Welkom op Java, welkom in Yogyakarta. Jullie zijn even onderweg geweest, maar staan nu dan wel in het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Yogyakarta heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als jullie even geen zin hebben in drukte, zijn jullie in een vloek en een zucht de stad uit en staan jullie zo op het prachtige platteland.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar hotel
Accommodatie:
Indies Heritage Prawirotaman Hotel ***
(Deluxe)

Dag 3
Yogyakarta (stadstour met becak en Prambanan Tempel)
Dag 3: Yogyakarta (stadstour met becak en Prambanan Tempel)
In en rond Yogyakarta valt nogal wat te beleven en te zien. Dat doen jullie vandaag in twee etappes. De eerste is een bezoek aan de stad per becak, een traditionele driewieler. Op het programma:

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Ook gaan jullie hierna nog naar het oude fort Vredeburg, nu een museum. En er is lunch.

Het tweede deel van de dag bestaat uit Prambanan: het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour met becak en bezoek aan de Prambanan Tempel
Accommodatie:
Indies Heritage Prawirotaman Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Yogyakarta (excursie Borobudur en Candirejo Village)
Dag 4: Yogyakarta (excursie Borobudur en Candirejo Village)
Ook vandaag is er veel moois te zien en te beleven. Dat begint al meteen met de Borobudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Na de Borobudur bezoeken jullie het dorpje Candirejo, waar oude tradities hand in hand gaan met moderne opvattingen over verantwoord toerisme. Het vervoer is hier vaak nog met paard en wagen of met de fiets. Tijdens de tour verkennen jullie het dorpje met een lokale gids om inzicht in de lokale leefgewoontes en tradities te krijgen. Wat komen jullie allemaal tegen? Kunst, handwerk en traditionele gezondheidsdranken!

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de Borobudur tempel en dorpje Candirejo
Accommodatie:
Indies Heritage Prawirotaman Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Yogyakarta – Malang
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Jullie worden opgehaald bij het hotel en naar het treinstation gebracht om de Malioboro Express naar Malang te nemen (5 tot 6 uur). Een prachtige rit door het oosten van Java. In de loop van de middag zijn jullie dan in het hotel in Malang.

Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar het treinstation, per trein naar Malang en transfer naar hotel in Malang
Accommodatie:
Merbabu Guest House **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malang (stadswandeling)
Dag 6: Malang (stadswandeling)
Een stadswandeling, maar dan anders! Jullie trekken met de 'angkot' Malang in. Niet alleen naar de koloniale Kajoetangan straat, maar ook naar de kleine steegjes in Kampung Kajoetangan. Hier krijgen jullie een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Jullie gaan naar het Nederlandse kanaal, naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Met de trein bezoek jullie de beroemde Jodipan Colourful Houses. Hier is ook de (inbegrepen) lunch. Jullie gaan op eigen gelegenheid terug naar het hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Malang
Accommodatie:
Merbabu Guest House **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Malang – Ubud
Dag 7: Malang – Ubud
De focus verplaatst zich vandaag van Java naar Bali, naar Ubud om precies te zijn. Jullie reizen per vliegtuig en worden daarom op tijd naar de luchthaven gebracht en aansluitend op Bali naar het hotel.

Ubud is zonder twijfel één van de bekendste stadjes van Bali. Het wordt vaak gezien als het culturele, religieuze en artistieke middelpunt van het eiland. Het trekt sinds mensenheugenis kunstenaars en hindoes, en het ligt prachtig in het regenwoud, tussen rijstvelden en ravijnen.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar het vliegveld, vlucht naar Bali, transfer naar hotel in Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Ubud
Dag 8: Ubud
Om Ubud beter te leren kennen hebben we 3 onderdelen voor jullie vandaag. Allereerst maken jullie een rustige wandeling (van ongeveer 2,5 uur) door de prachtige rijstvelden. Deze eindigt met een lunch in een familiehuis.

Dan: een bezoek aan het Arma Museum, dat is opgericht voor het behoud en de ontwikkeling van Balinese kunst en cultuur.

En tot slot staat het Ubud Palace (Puri Saren Agung) op het programma. Dit was lang geleden de residentie van de koninklijke familie in Ubud. Het complex heeft binnnenplaatsen en tuinen.
INCLUSIEF:
Excursie: Wandeling door de rijstvelden, bezoek aan Arma Museum en het Ubud Palace
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Ubud (tempel tour)
Dag 9: Ubud (tempel tour)
Voor een nadere kennismaking met het spirituele Ubud hebben we weer een gids voor jullie geregeld. Zo zien jullie en horen jullie veel over het waarschijnlijk meest mystieke en spirituele eiland van het land.

Pura Tirta Empul is een belangrijke hindoe watertempel. De collectie bronnen (tirta empul betekent heilige waterbron) trekt drommen gelovigen die even willen baden. Het levert veel activiteit in deze verder erg fraaie tempel op. Jullie krijgen de juiste tempelkleding, worden bijgepraat over het offeren en de rituelen, en kunnen ook zelf een heilig bad nemen.

Ook gaan jullie naar de Gunung Kawi tempel in het dorpje Tampak Siring. Hier bevindt zich een archeologisch complex daterend uit de 11e eeuw. Er loopt vanaf de tempel een prachtig voetpad met ongeveer 315 treden tussen de rijstvelden door. De gids vertelt hoe je hier een offer kunt brengen en wandelt met jullie door de rijstvelden. Hierna is er lunch in een tuin tussen deze rijstvelden.
INCLUSIEF:
Excursie: Ubdud: tempel tour
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Ubud
Dag 10: Ubud
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Fris en avontuurlijk is wildwater raften op de Ayung rivier. Als het regenseizoen voorbij is zijn sommige 'rapids' pittig, maar niet gevaarlijk en goed te doen met professionele begeleiding.

Bevalt het lekkere Indonesisch eten je al? Misschien wil je dat ook kunnen maken. Dan is een kookcursus ideaal. Je gaat mee naar de markt om de juiste producten te kopen en leert vervolgens hoe je ermee kunt toveren in de keuken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Ubud – Pemuteran
Dag 11: Ubud – Pemuteran
Het fijne van reizen op Bali is dat je altijd onderweg wel weer prachtige bezienswaardigheden tegenkomt waar je een tijdje kunt stoppen. Zo gaat het ook vandaag, terwijl jullie van Ubud naar Pemuteran gaan.

Onderweg leggen jullie aan in Jatiluwih, waarvan wordt gezegd dat het de mooiste rijstvelden van Bali heeft.

De Ulun Danu tempel is een van de belangrijkste hindoetempels van Bali, en in ieder geval een van de mooiste. De watertempel ligt prachtig en sereen aan de rand van het Bratan meer in de bergen van Bedugul. De lucht hier is koel en daardoor hangt er vaak een mystieke mist op het meer en rond de tempel. De kleine tempel bestaat maar uit een paar stoepa's en pagodes, en meer lijkt niet nodig want het oogt perfect.

Voordat jullie aankomen in Pemuteran is er ook nog tijd even te stoppen bij de Munduk waterval.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar Pemuteran
Excursie: Bezoek aan Jatiluwih, Ulun Danu tempel en Munduk waterval
Accommodatie:
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12 - 13
Pemuteran
Dag 12 - 13: Pemuteran
Deze twee dagen zijn ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Ga snorkelen bij Menjagan eiland. Je wordt per boot naar Menjagan eiland gebracht, waar je niet alleen het meeste onderwaterleven kunt zien, maar ook het mooiste. Blikvangers hier zijn de anemoonvissen, beter bekend als Nemo vissen.

Maak een wandeling door de jungle van Bali met een echte park ranger. Op een trekking door het Bali National Park. hoor je alles wat je wilt weten over de planten die hier groeien en de dieren die hier leven, zoals langstaartapen, leguanen en een keur aan tropische vogels.

Ook kun je dolfijnen spotten in Lovina. Als je ergens rond Bali dolfijnen in het wild kunt zien, dan is het hier. Je vaart met de boot naar een gebied waarvan de lokale kenners denken dat je ze die dag zult zien. Het is geen dierentuin, dus je weet het nooit, maar de kans is groot dat je echt dolfijnen ziet.

Of bezoek het Turtle Rehabilitaion Centre, een kleine zeeschildpaddenopvang. Hier worden baby schildpadjes gevoed tot ze sterk genoeg zijn om in zee te overleven.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Pemuteran – Sanur
Dag 14: Pemuteran – Sanur
Ook op de laatste reisdag op Bali, van Pemuteran naar Sanur, staan weer een paar schitterende tussenstops op het programma. De weg leidt bijvoorbeeld via de rijstvelden van Pupuan.

En dit: Als ergens het woord iconisch op Bali betekenis heeft, dan is het bij de Tanah Lot tempel. Als je in je leven maar vijf foto's van Bali hebt gezien, dan zit er zeker een bij van deze tempel op de rotsformatie Tanah Lot. Al in de 16e werd deze tempel hier gebouwd. Het is niet alleen een oude tempel, maar ook een van de belangrijkste in een keten van zeetempels (opgedragen aan de goden van de zee) die rondom het eiland liggen, en waarvan de bedoeling was dat je van de ene naar de andere kon kijken. Rondom de tempel leven giftige zwarte slangen, die -zegt men- de tempel tegen ongewenste bezoekers bewaken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar Sanur
Excursie: Bezoek aan de rijstvelden van Pupuan en de Tanah Lot tempel
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 15 - 16
Sanur
Dag 15 - 16: Sanur
Tot slot van deze reis hebben jullie nog een paar heerlijke dagen in Sanur.

Het strand van Sanur is lang en zacht, het water niet al te diep en zeker niet te koud. Hier en daar liggen op het strand nog van die typische jukung (of cadik) vissersboten. Feitelijk zijn het kano's met aan beide kanten een steun voor de balans.

Sanur heeft een kilometer of 7 kust, en een groot deel daarvan kun je bewandelen via de Sanur boardwalk. Met wat geluk zien jullie dat er jonge zeeschildpadden worden uitgezet in zee, maar anders is er genoeg langs het strand te beleven. Er zijn bars, restaurants en winkels. Ga bijvoorbeeld lekker street food eten bij de Sindhu avondmarkt.

Mocht je echt geen zin meer hebben in het strand, dan kun je dit overwegen:

De bat cave tempel. Pura Goa Lawah (de Balinese vleermuisgrottempel) is een hindoe tempel die rondom de ingang van een grot vol vleermuizen is gebouwd.

Het 18e eeuwse Kertha Gosa paviljoen van het Klungkung paleis. Ooit de plek waar justitiële aangelegenheden werden besproken, nu een charmant complex met tuinen en waterpartijen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Vertrek
Dag 17: Vertrek
Tijd voor gevoelens van heimwee. Naar huis, of eerst nog naar Java en Bali. Hoe dan ook, het is ook tijd voor de vlucht terug naar huis. Jullie worden op tijd naar de luchthaven van Denpasar gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel in Sanur naar luchthaven van Denpasar
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 16 daagse familiereis Java en Bali

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1688
3 personen€ 1394
4 personen€ 1388
5 personen€ 1240
6+ personen€ 1239
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 11-06-2024 en 13-09-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Maaltijden als aangegeven in programma
 • Trein van Yogyakarta naar Malang
 • Binnenlandse vlucht van Malang (Java) naar Denpensar (Bali)
 • Transport met airconditioning auto of minibus
 • Excursies met Engelstalige gids als aangegeven in het programma

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Internationale vliegtickets
 • Visum kosten
 • Luchthaven belasting (indien van toepassing)
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Yogyakarta
Indies Heritage Prawirotaman Hotel ***
Deluxe
Malang
Merbabu Guest House **
Deluxe
Ubud
Sri Aksata Ubud Resort ***
Superior
Ecovriendelijk
Pemuteran
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
Deluxe Garden View
Sanur
Swastika Bungalows ***
Standard
17-daagse familiereis Java en Bali
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1688 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Pemuteran, Ubud, Sanur, Denpasar
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 6 Michel, Reisspecialist Thailand en Vietnam
Reisexpert Michel

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie bali ubud apenbos monkey forest
indonesie java wajang poppen wayang yogyakarta
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie java ubud jatiluwih
indonesie java malang kampung warna warni jodipan
indonesie snorkelen familie
Indonesie Ubud moeder en zoon bij de Gunung kawi tempel
indonesie bali tanah lot tempel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's