Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Duurzame energieprojecten van GreenSeat'
Zuidoost-Azië

Duurzame energieprojecten van GreenSeat

Timmy » Februari 2021

Duurzame energieprojecten van GreenSeat

De projecten van GreenSeat zijn gecertificeerd door Gold Standard en het Verified Carbon Standard (VCS) en dragen bij aan de Sustainable Development Goals van de VN. Projecten die garanderen dat ze CO2 reduceren en daadwerkelijk bijdragen aan betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking op gebied van gezondheid, werkgelegenheid en inkomen. Een win voor het klimaat en een win voor de lokale bevolking.

Hieronder lees je over 3 projecten die je door middel van GreenSeat ondersteunt:

Efficiënte houtskoolovens in Afrika

Project GreenSeat Houtskoolovens in Afrika
GreenSeat Project: Houtskoolovens in Afrika

Eén derde van de wereldbevolking kookt nog op open vuur. Dit leidt tot veel ontbossing en gezondheidsklachten. Door ontbossing houdt de bodem minder goed water vast en erodeert, met alle negatieve gevolgen voor de landbouw en het klimaat. En het koken op open houtvuur is doodsoorzaak nummer 4 in de wereld. In samenwerking met de lokale bevolking zijn daarom efficiënte houtskoolovens ontwikkeld. De ovens gaan klimaatverandering tegen en verbeteren tegelijkertijd de situatie voor de lokale bevolking. Het klimaatproject investeert in de productie, distributie en verkoop van efficiënte cookstoves in Afrika om deze breed toegankelijk te maken voor lokale huishoudens. Lees hier meer.

Bekijk ook het filmpje over efficiënte houtskoolovens in Oeganda.

Biogas in Afrika

Project GreenSeat Biogas in Afrika
GreenSeat Project: Biogas in Afrika

Meer dan de helft van de bevolking van Afrika heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Vooral op het platteland is er een tekort aan energie. Biovergisters voorzien huishoudens van schone brandstof om te koken en gas voor verlichting. Deze voorkomt rook uit de keuken, gezondheidsproblemen worden verminderd en het produceert een vruchtbaar, organisch overblijfsel, ‘slurry’, dat gebruikt wordt als mest in de landbouw. Lees hier meer.

 

Windenergie in India

GreenSeat Project Wind in India
GreenSeat Project: Wind in India

Dagelijks ademen miljoenen inwoners van India zwaar vervuilde lucht in. Een belangrijke oorzaak van de luchtvervuiling is de energieopwekking via kolencentrales en de verbranding van hout om te koken. Dankzij onze windenergieprojecten in India, worden de lokale huishoudens in vaak afgelegen gebieden voorzien van stabiele en schone energie. Zo wordt de CO2-uitstoot door vervuilende kolencentrales en verbranding van hout gereduceerd. Lees hier meer.

Certificering projecten

Door GreenSeat CO2-compensatie aan reizigers aan te bieden maakt AsiaDirect duurzame energie mogelijk. Door de onafhankelijke certificering via VCS en Gold Standard wordt een betrouwbare CO2-compensatie gegarandeerd. Dit betekent dat het project eenmaal per jaar moet rapporteren om aan te tonen dat het project voldoet aan de strenge gestelde criteria. Een onafhankelijke organisatie controleert alle data vóór en na certificering.

Timmy, auteur van het artikel Duurzame energieprojecten van GreenSeat

Timmy

Marketing specialist
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Zuidoost-Azië
Algemene info
Eco