Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

19-Daagse rondreis Java, Sulawesi en Bali

Spectaculaire natuur en intrigerende bevolkingsgroepen. Ontdek de vele gezichten van Indonesië

19-Daagse rondreis Java, Sulawesi en Bali

Spectaculaire natuur en intrigerende bevolkingsgroepen. Ontdek de vele gezichten van Indonesië

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2903 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Surabaya, Makassar, Toraja, Sengkang, Bira, Sanur
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Het spectaculaire maanlandschap van de Bromo vulkaan
 • Snorkelen en zwemmen bij een goedbewaard geheim: het strand van Bira
 • Borobudur en Prambanan. De wereldberoemde tempels van Yogyakarta
 • De hangende graven en andere animistische tradities van de Toraja
 • Maros: een van de grootste karstgebergten ter wereld. Bergpieken, grotten en meren
 • Boottocht op het enorme Lake Tempe met de gemotoriseerde kano
 • Sanur: strand zover als je kunt kijken

Introductie

Sulawesi is waarschijnlijk de grote onbekende in deze prachtige 19-daagse rondreis naar Java, Sulawesi en Bali.

SULAWESI is een rustig eiland, maar niet klein. Van Makassar, in de zuidelijke punt naar het noordelijk gelegen Manado is hemelsbreed ongeveer 1.000 kilometer en over de weg bijna 1.800 kilometer. Je bent daarom ook alleen in Zuid-Sulawesi, dat een in historie gedrenkte sterke eigen cultuur heeft, een ruig bosrijk berggebied is met vulkanen en hot springs, en fantastische stranden heeft waar het goed snorkelen (en duiken) is tussen grote koraalriffen en tropische vissen. Maar je maakt hier ook kennis met de Toraja, een opvallende en authentieke minderheid met rijke (en soms ietwat macabere) tradities…

JAVA. Het kloppend hart van de natie, maar ook het eiland van de vulkanen, de ogenschijnlijk eeuwig groene rijstvelden en twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld: de Borobudur en Prambanan. En Mount Bromo! Deze ligt met nog 4 vulkanen in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn.

BALI. Een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke feesten en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.

Wij hebben er 19 geweldige dagen van gemaakt, een reis om nooit te vergeten. Maar wil je langer op Bali blijven, bijvoorbeeld, of je reis op een andere manier uitbreiden, laat het ons weten. Wij maken je reis helemaal op maat voor je!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Yogyakarta
Dag 1: Vertrek naar Yogyakarta
Klaar? Je rondreis naar maar liefst drie prachtige Indonesische eilanden gaat beginnen. De komende 19 dagen zie je strand, rijstterrassen en tempels, en kun je van heerlijk eten genieten.

Vandaag vlieg je naar Yogyakarta met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Welkom op Java, welkom in Yogyakarta. Je bent even onderweg geweest, maar je staat nu dan wel in het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Yogyakarta heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als je even geen zin hebt in drukte, ben je in een vloek en een zucht de stad uit en sta je zo op het prachtige platteland.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar het hotel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)

Dag 3
Yogyakarta (stadstour & Prambanan tempel)
Dag 3: Yogyakarta (stadstour & Prambanan tempel)
In en rond Yogyakarta valt nogal wat te beleven en te zien. Vandaag bezoek je Kraton, het Taman Sari Water Castle en Prambanan.

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!

Prambanan, het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour en Prambanan
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dag 4: Yogyakarta (Borobudur fietstour)
Dacht je dat je met een bezoek aan Prambanan de spectaculaire tempels wel gezien had, blijkt dat we er vandaag nog eentje voor je op het programma hebben staan. Per fiets ga je naar Borodudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Je fietstour begint om 9 uur, je wordt naar het beginpunt gebracht. Via dorpjes, het platteland en marktjes kom je rond half 12 aan bij de Borobudur. Rond half 2 fiets je terug naar het startpunt. De prijzen van het bezoek aan deze tempel zijn niet inbegrepen in deze reis.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Borobudur fietstour
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Yogyakarta – Malang
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht om de Malioboro Express naar Malang te nemen. Een prachtige rit door het oosten van Java. In de loop van de middag ben je dan in je hotel in Malang.

Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Yogyakarta naar Malang. Transfer naar station, en naar hotel
Accommodatie:
Merbabu Guest House ***
(Suite Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malang (stadswandeling) – Bromo
Dag 6: Malang (stadswandeling) – Bromo
Je trekt met de 'angkot' Malang in. Niet alleen naar de koloniale Kajoetangan straat, maar ook naar de kleine steegjes in Kampung Kajoetangan. Hier krijg je een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je gaat naar het Nederlandse kanaal, naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Met de trein bezoek je de beroemde Jodipan Colourful Houses. Hier is ook de (inbegrepen) lunch. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Op een nader af te spreken tijdstip brengt onze chauffeur je naar Bromo, waar het volgende avontuur wacht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Malang naar Bromo
Excursie: Malang stadswandeling
Accommodatie:
Café Lava *
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Bromo zonsopgang – Surabaya
Dag 7: Bromo zonsopgang – Surabaya
Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Om 4 uur word je opgehaald om met een Jeep naar het uitkijkpunt te gaan. Hierna klim je 246 treden omhoog naar de krater van Mt Bromo. Hier schijnt het ochtendlicht op de rook die uit de krater komt. Langzaam wordt het fantastische uitzicht onthuld.

Na dit avontuur word je teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt en vervolgt de reis zich naar Surabaya.

Surabaya was tot iets meer dan 100 jaar geleden de belangrijkste havenstad van de archipel. Die positie is overgenomen door Jakarta, maar Surabaya is nog altijd nadrukkelijk een stad aan het water. Zo heeft de regionale hoofdstad aan de Java Zee nog altijd een gevarieerde populatie. Je vindt er oude Arabische en Chinese wijken, met een labyrint aan smalle straatjes en markten, en vaak ietwat vervallen oude Nederlandse koloniale gebouwen. Ook heeft Surabaya enkele van de grootste moskeeën van Indonesië, zoals Masjid Al Akbar.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bromo naar Surabaya
Excursie: Tour naar de Bromo vulkaan
Accommodatie:
Quest Hotel Darmo ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Surabaya – Makassar
Dag 8: Surabaya – Makassar
In het noordoosten van Java ligt Sulawesi, je volgende doel. Je reist van het drukstbevolkste eiland ter wereld, Java, naar het rustige Sulawesi. Dit is een rustig eiland, maar niet klein. Van Makassar, in de zuidelijke punt (en vandaag je bestemming) naar het noordelijk gelegen Manado is hemelsbreed ongeveer 1.000 kilometer en over de weg bijna 1.800 kilometer. Je bent daarom ook alleen in Zuid-Sulawesi, dat een in historie gedrenkte sterke eigen cultuur heeft en een ruig bosrijk berggebied is met vulkanen en hot springs.

Na het ontbijt worden je opgehaald bij het hotel in Surabaya en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Makassar (ongeveer 3 uur). Daar word je opgehaald en naar Maros gereden.

In Maros maak je een wandeling en kun je ook even in de kano stappen voor een tochtje. Maros heeft van de grootste karstgebergten ter wereld. Je ziet bergpieken, losstaande palmbomen, rijstvelden, grotten en meertjes. Bijna de helft van dit spectaculaire natuurgebied is water.
Je gids leidt je langs kliffen, hoge kalkstenen muren, naar een grot, en naar miniscule nederzettingen. Onderweg wordt thee met een snack geserveerd in een lokaal gemeenschapshuis.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Surabaya naar Makassar
Excursie: Excursie Maros
Accommodatie:
Fave Hotel Pantai Losari Makassar ***
(Fave Room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Makassar – Toraja
Dag 9: Makassar – Toraja
De Toraja regio is al sinds mensenheugenis het gebied waar de Toraja minderheden leven. In het oog springen de tongkonan, de nogal uit de kluiten gewassen daken van huisjes die er uitzien als bootjes. De Toraja zijn deels christelijk en islamitisch, maar baseren zich ook op animistische tradities. Vooral hun begrafenis rituelen zijn opvallend. Sommige overledenen worden bijgezet in de 'hangende graven' aan rotswanden. Lang geleden werden overleden kinderen in kistjes in een boom geplaatst.

Op weg naar Rantepao in de Toraja regio, stop je om een kopje koffie of thee drinken, maar vooral ook om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de berg Buttu Kabobong (Gunung Nona).
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Indra Toraja *
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Toraja
Dag 10: Toraja
Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel om een hele dag op verkenning te gaan in Toraja. Je komt alles te weten over deze traditionele eeuwenoude cultuur en de bijzondere rituelen die er de uiting van zijn.

Als eerste bezoek je Lemo om rijen Tau Tau beelden en de hangende graven te zien. Vervolgens ga je op weg naar Suaya om het geheim van de ‘baby tree’ te ontdekken. Ook bezoek je Londa, een oud graf. Hierna ga je naar Kete Kesu, een van de oudste en meest fotogenieke Toraja dorpen, waar je tongkonan en de oude rijstschuren ziet. Hier zie je ook waarom de Toraka beroemd zijn om hun traditionele kleurrijke houtsnijwerk.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Toraja (Kete Kesu)
Accommodatie:
Indra Toraja *
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Toraja
Dag 11: Toraja
Er valt nog veel te ontdekken in Toraja, waar je gefascineerd raakt door de manier van leven en er -waarschijnlijk- soms ook een beetje van griezelt. Allereerst maak je een wandeling door en langs de dorpen Kandora, Palipu, Suaya en Tampangallo. Later, in Buntu Lobo woon je bijzondere muziek- en dansvoorstelling bij van de kinderen hier. Na deze uitvoering is er lunch. Daarna bezoek je Kambira, waar je de ‘baby graves’ in de boom kunt zien.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Toraja (Buntu Lobo en Kambira)
Accommodatie:
Indra Toraja *
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Toraja – Sengkang
Dag 12: Toraja – Sengkang
Lake Tempe (Danau Tempe) is een gigantisch (350 km2) groot natuurlijk meer, een van de grootste van Indonesië. In de regentijd is het bij watervogels geliefde meer nog vele malen groter dan in het droge seizoen. Zo'n 20 rivieren komen op dit meer uit, waar tientallen vissersfamilies in eenvoudige huisje op vlotten op het water leven.

Je maakt een boottocht met een traditionele gemotoriseerde kano naar dit bijzondere watergebied. Bij een van de drijvende vissersfamilies ga je een kopje koffie of thee drinken.

Het eindpunt vandaag heet Sengkang, een klein en rustig stadje met een bevolking van bijna 100% islamitische Bugis, die hier ooit alleen in houten paalwoningen woonden. Het is de hoofdstad van Wajo, één van de meest invloedrijke Bugis-staten van de 16e eeuw.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Toraja naar Sengkang
Excursie: Boottocht Lake Tempe
Accommodatie:
BBC Hotel *
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Sengkang – Bira
Dag 13: Sengkang – Bira
Er is, denken wij, een grote kans dat je nog nooit van Bira hebt gehoord. Bira is een goed bewaard geheim, maar wel een van de allermooiste stranden die je ooit gaat zien. In Bira werden ooit vooral houten boten gebouwd voor de vissers uit de omgeving. Nu richt de lokale bevolking zich meer op buitenlandse bezoekers die zich komen verbazen over de stranden en het prachtige koraal voor de kust.

De rit van Sengkang naar Bira duurt ongeveer 5 uur. Na aankomst in je hotel sta je voor de zware keuze: ga je strandwandelen of zwemmen?
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sengkang naar Bira
Accommodatie:
Bara Beach Bungalows **
(Standard AC)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Bira
Dag 14: Bira
Tijd om te snorkelen. Je gids neemt je per boot mee naar het gebied waar het vandaag het beste snorkelen is, bijvoorbeeld Liukang Island of Ara Island. Het water is warm, het zicht onderwater tientallen meters ver. Een lunch is inbegrepen, maar je moet zelf voor snorkelspullen zorgen.
INCLUSIEF:
Excursie: Snorkel tour
Accommodatie:
Bara Beach Bungalows **
(Standard AC)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 15
Bira
Dag 15: Bira
Een stranddag, helemaal voor jou alleen (en de geliefden met wie je reist).
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Bara Beach Bungalows **
(Standard AC)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Bira – Makassar – Denpasar – Sanur
Dag 16: Bira – Makassar – Denpasar – Sanur
Je zou het bijna vergeten, maar er staat nog een eiland op het programma. En wat voor eiland! Bali is een van de meest geliefde en populairste eilanden ter wereld. Je zult snel ontdekken waarom.

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Denpasar. Daar brengt onze chauffeur je naar Sanur.

Sanur heeft een kilometer of 7 kust, en een groot deel daarvan kun je bewandelen via de Sanur boardwalk. Met wat geluk zie je dat er jonge zeeschildpadden worden uitgezet in zee, maar anders is er genoeg langs het strand te beleven. Er zijn bars, restaurants en winkels. Ga bijvoorbeeld lekker street food eten bij de Sindhu avondmarkt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bira transfer naar de luchthaven, vlucht naar Denpasar, transfer naar hotel in Sanur
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17 - 18
Sanur
Dag 17 - 18: Sanur
Het strand van Sanur is lang en zacht, het water niet al te diep en zeker niet te koud. Hier en daar liggen op het strand nog van die typische jukung (of cadik) vissersboten. Feitelijk zijn het kano's met aan beide kanten een steun voor de balans.

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Maar waarschijnlijk wil je ook nog iets van de Balinese cultuur proeven, dan kun dit overwegen:

De bat cave tempel. Pura Goa Lawah (de Balinese vleermuisgrottempel) is een hindoe tempel die rondom de ingang van een grot vol vleermuizen is gebouwd.

Het 18e eeuwse Kertha Gosa paviljoen van het Klungkung paleis. Ooit de plek waar justitiële aangelegenheden werden besproken, nu een charmant complex met tuinen en waterpartijen.

En dit: Als ergens het woord iconisch op Bali betekenis heeft, dan is het bij de Tanah Lot tempel. Als je in je leven maar vijf foto's van Bali hebt gezien, dan zit er zeker een bij van deze tempel op de rotsformatie Tanah Lot. Al in de 16e werd deze tempel hier gebouwd. Het is niet alleen een oude tempel, maar ook een van de belangrijkste in een keten van zeetempels (opgedragen aan de goden van de zee) die rondom het eiland liggen, en waarvan de bedoeling was dat je van de ene naar de andere kon kijken. Rondom de tempel leven giftige zwarte slangen, die -zegt men- de tempel tegen ongewenste bezoekers bewaken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Sanur – Denpasar vliegveld
Dag 19: Sanur – Denpasar vliegveld
Kijk, dit is de laatste dag van deze reis, maar je hoeft van ons niet weg. Wil je nog langer op Bali blijven, meer van dit eiland zien? Dat kan, vraag ons naar de mogelijkheden en maak een geweldige reis nog mooier.

Zo niet, dan brengt onze chauffeur je op tijd naar de luchthaven voor je vlucht huiswaarts.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 19 Daagse rondreis Java Sulawesi en Bali

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2903
3 personen€ 2449
4 personen€ 2401
5 personen€ 2376
6+ personen€ 2184
Prijzen zijn beschikbaar t/m 12-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 11-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transport met airconditioning gedurende het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours
 • Binnenlandse vluchten: Surabaya – Makassar en Makassar – Denpasar

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Yogyakarta
Duta Garden hotel **
Run of the House
Malang
Merbabu Guest House ***
Suite Room
Bromo
Café Lava *
Superior
Surabaya
Quest Hotel Darmo ***
Deluxe
Makassar
Fave Hotel Pantai Losari Makassar ***
Fave Room
Toraja
Indra Toraja *
Deluxe
Sengkang
BBC Hotel *
Standard
Bira
Bara Beach Bungalows **
Standard AC
Sanur
Swastika Bungalows ***
Superior
19-Daagse rondreis Java, Sulawesi en Bali
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2903 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Surabaya, Makassar, Toraja, Sengkang, Bira, Sanur
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 9 Sanne, Reisspecialist Indonesië en Thailand
Reisexpert Sanne

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie yogyakarta prambanan tempel
indonesie yogyakarta traditionele dans
Indonesie Java Malang Theeplanta
indonesie mount bromo
indonesie sulawesi maros ramang ramang maros
indonesie sulawesi bira beach strand
indonesie yogyakarta borobudur tempel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's