Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Waarom je Bali moet bezoeken'
Indonesië

Waarom je Bali moet bezoeken

Aisya » Februari 2022

Bali, hoe is het nu in Corona-tijd?

Bali, iedereen kent het wel. Het is één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld en staat hoog op de bucketlist van bijna iedere reiziger. Het eiland zat jaren in de lift, totdat Corona roet in het eten gooide en het eiland in lockdown ging. Met als gevolg geen toeristen meer, geen vluchten meer en dus 0 bezoekers naar Bali. 80% van het inkomen op Bali komt normaal gesproken uit het toerisme. Vandaar dat deze situatie grote impact op het eiland heeft… Maar hoe is het ondertussen op Bali?

Een leerpunt voor de bewoners

Aangezien het toerisme op Bali al 100 jaar bestaat en de meeste mensen hier hun inkomen aan danken, hebben de mensen het zwaar tijdens deze pandemie. De bewoners zien zich genoodzaakt alternatieve inkomstenbronnen te zoeken, bijvoorbeeld door in de visserij of landbouw te werken. Ook zijn de Balinezen een project gestart om afval rondom het eiland op te ruimen. De bewoners werken met goede moed aan dit project en doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat het eiland spik en span is zodra de toeristen terugkeren.

download 16

Welkom op Bali

Blijf dus vooral reizen plannen naar dit prachtige paradijselijke eiland, want zodra de grenzen weer open zijn ontvangen de Balinezen je graag met open armen! Voor inspiratie, kijk eens naar deze 14-Daagse rondreis Bali. Benieuwd waarom Bali één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld is? Je leest het hieronder.

1. Een oneindige lijst van prachtige stranden

Een vakantie aan het strand klinkt misschien cliché, maar de stranden van Bali zijn het meer dan waard om te bezoeken. Ieder strand heeft z’n eigen charme wat het uniek maakt! Laten we beginnen met Lovina Beach. Dit strand staat bekend om zijn heldere water waarin je alles kunt zien zwemmen, maar ook om het zwarte zand. Het zand op Lovina Beach bestaat uit vulkanisch lava-zand, waardoor het zwart is. Voor degene die de drukte wil ontvluchten, is Lovina Beach een fijne plek. Hier kan je heerlijk ontspannen en optimaal genieten van de rust! Hou je meer van drukte? Dan is Canggu Beach iets voor jou. Niet alleen is Canggu Beach het meest hippe strand van Bali, het bestaat ook nog eens uit 5 verschillende stranden! En om het nog leuker te maken, vind je hier surfscholen, yogastudio’s en de meest hippe smoothiebars en lunchplekjes! Vegan en healthy food zijn hier de trend. Informatie over alle Balinese stranden lees je in ons blog De Mooiste Stranden van Bali (met foto’s).

download 17

2. Bijzondere cultuur

Bali staat bekend om haar speciale cultuur en dat is niet voor niets! Het is algemeen bekend dat de meeste Balinezen geloven in het Hindoeïsme en dit geloof is zondermeer buitengewoon. Wanneer je op Bali bent, zul je zien hoe de Balinezen hun eigen culturele tradities hebben. Enkele voorbeelden hiervan zie je tijdens ceremonies en vieringen en bij magische tempels, muziek, dans, handgemaakte kunst en architectuur. 

Een voorbeeld van een bijzondere feestdag is ‘Hari Nyepi’, wat meestal wordt gevierd rond maart of april. De letterlijke vertaling van Hari Nyepi is stille dag en achter deze viering zit een bijzonder verhaal. Het eiland Bali, dat bekend staat als ‘het eiland van de Goden’ is heel spiritueel en de bewoners geloven daarom dat er slechte geesten rondom het eiland leven. Tijdens Hari Nyepi wordt er een zuiveringsritueel uitgevoerd waarin de boze geesten worden weggejaagd door middel van vuurwerk, trommels en gigantische monsters gemaakt van papier-maché. Nadat dit zuiveringsritueel is uitgevoerd volgt de ‘stille dag’. Om de kwade geesten te overtuigen dat niemand meer op het eiland leeft, blijven de bewoners tijdens deze dag allemaal binnen en zijn ze zo stil mogelijk. Dus geen harde muziek, geen rijdende auto’s en niemand gaat de straat op. Het voelt alsof er niemand meer op het eiland is! De gehele viering is bijzonder om mee te maken! Lees in deze blog meer over de bijzondere feestdag Hari Nyepi.

download 21

3. Natuurlijke schoonheid

De natuur op Bali is van nature indrukwekkend! De hoge bergen en vulkanen, de groene natuur met prachtige rijstvelden, adembenemende watervallen, kleurrijke bloementuinen en heilige rivieren. Een mooi voorbeeld om van deze natuurlijke schoonheid te genieten is tijdens een rit naar Bedugul. Wat deze rit zo leuk maakt is dat je steeds hoger en hoger komt. Hierdoor heb je steeds verschillende uitzichten op de uitgestrekte rijstvelden en bergen. Tip: deze rit is op z’n mooist tijdens zonsondergang!

download 19

4. Oneindige avontuur

Bali is voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, op honeymoon bent of op zoek bent naar avontuur, er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan snorkelen met manta’s bij Nusa Penida. De manta’s zijn wel 3 meter breed! Heel bijzonder om te aanschouwen. Of ga raften door de jungle! Tijdens deze activiteit kan je lekker actief zijn en tegelijkertijd de jungle ontdekken. Tijdens de tocht in het bootje is er veel te zien, zoals apen en watervallen! Of toch meer op zoek naar romantiek? Maak dan samen met je geliefde een wandeling op het strand en geniet van een mooie zonsondergang! Wat zeker ook een aanrader is, is een heerlijke spa te bezoeken. Dit is namelijk een specialiteit van de Balinezen! Stel je voor hoe je optimaal geniet van een dagje in de sfeervolle spa, waarbij je wordt gemasseerd met een fraai uitzicht op de rijstvelden! 

download 20

5. De warmte van de mensen

Het is algemeen bekend dat de Balinezen heel vriendelijk en open zijn. De Balinezen zijn oprecht geïnteresseerden en zullen daarom graag een leuk gesprekje met je beginnen. En ook al ben je duizenden kilometers weg van huis, de Balinezen zullen je laten voelen alsof je thuis bent!

download 15

6. Shop till you drop!

Voor de liefhebbers… ook om te shoppen ga je naar Bali! Er zijn eindeloze winkelmogelijkheden,van traditionele souvenirsshops, hippe marktjes, designerwinkels tot stijlvolle boetieks, je vindt het hier allemaal. Om te shoppen ga je het beste naar Ubud, je kijkt je ogen uit! Er zijn hier zoveel kleine, bijzondere winkels! Ga bijvoorbeeld op zoek naar handgemaakte Balinese kunst of typisch Balinese kleding en sieraden.

download 24

7. Culinaire keuken

Niet te vergeten, de Balinese keuken is zeker een reden om naar Bali te gaan! Het heerlijke eten, bijzondere recepten en traditionele maaltijden zijn niet te missen. De meest populaire en lekkerste gerechten in de Indonesische keuken zijn Nasi Goreng, Soto Ayam en Rendang. Nasi goreng is het bekendste Indonesische gerecht en eentje die jezelf vast ook kent. In Indonesië wordt dit geserveerd met gebakken witte rijst, ketjap/sojasaus, groente, een eitje, een stuk vlees en sambal. Soto Ayam is soep gemaakt met kippenbouillon. Dit wordt geserveerd als hoofdgerecht met rijst, kip, groente en sambal. En als laatst hebben we Rendang. Rendang is een vleesgerecht, meestal van rundvlees. Het vlees wordt dan gekookt in kokosmelk en allerlei kruiden. Het koken van dit gerecht duurt zo’n 5 tot 8 uur. Maar het is het zeker waard, want het gerecht is heerlijk! In het algemeen zijn Indonesische gerechten pittig. Mocht je er niet van houden, dan kan je altijd zeggen “tidak pedas”. Zo zeg je in het Indonesisch dat je het gerecht niet pittig wilt. En mocht je toch geen liefhebber zijn van Indonesisch eten, er is in Bali enorm veel variatie te krijgen, van Amerikaans, Mexicaans, Grieks, Chinees, Frans tot Indiaas.

download 23

Krijg jij ook de kriebels om naar Bali te gaan na het lezen van deze blog? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar deze 14-Daagse rondreis Bali, Lombok en Gili Trawangan. Neem gerust contact met ons op voor vragen over het plannen van je volgende reis!

Aisya, auteur van het artikel Waarom je Bali moet bezoeken

Aisya

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!