Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De mooiste stranden van Bali (met foto's)'
Indonesië

De mooiste stranden van Bali (met foto's)

Sanne » December 2023

Wat zijn de mooiste stranden van Bali en waar moet ik verblijven?

Bali stranden
De stranden van Bali

De populaire vakantiebestemming Bali staat bekend om zijn vele, mooie stranden. Elk strand heeft zijn eigen charme en unieke sfeer. Welk strand je het beste kiest voor jouw vakantie hangt of van jouw voorkeuren en reisgezelschap. Hieronder geven we een overzicht van de stranden en wat je er kunt doen.

Kuta Beach

Indonesie Bali Kuta Beach surfparadijs
Kuta, het drukste strand op Bali met volop vertier (en alles wat daarbij komt kijken..)

Het witte strand van Kuta is het drukste van Bali. Het ligt aan de westkust en is eenvoudig vanaf het vliegveld te bereiken. Als je houdt van een actief nachtleven, ontelbaar veel barretjes, restaurantjes, een levendige sfeer, souvenirs shoppen, winkelcentra, surfen en biertjes drinken op het strand, dan zit je hier goed. Kuta is een echte backpackers-bestemming en wordt ook wel het ‘Salou voor de Australiërs genoemd’. Waar veel Nederlandse jongeren naar Salou op vakantie gaan, gaan veel Australiërs naar Kuta. Wil je een meer authentieke bestemming of meer rust, dan kun je beter een ander strand kiezen.

Legian

Indonesie Bali Legian
Het lange strand van Legian is een stuk rustiger dan dat van Kuta

Legian ligt in het verlengde van Kuta. Het is rustiger dan Kuta en minder high-end dan Seminyak. Je vindt er veel zitzakken en ligbedden op het brede, vlakke strand. Hoe noordelijker je gaat, hoe donkerder het zand wordt. Het strand van Legian is grijzig. De weg achter het strand is erg rustig, in tegenstelling tot de weg die langs het strand bij Kuta loopt.

Seminyak (tip!)

Indonesie Bali Seminyak
Neem plaats op een zitzak en geniet van de namiddag op het relaxte strand van Seminyak

Seminyak ligt in het verlengde van Legian. Deze bestemming is vooral populair bij Australische families. Net als Kuta en Legian is het een goede plek om te surfen. Het heeft een donkergrijs strand. Je vindt er een actief uitgaansleven en daardoor ook veel jongeren. In de avond worden er zitzakken en tafeltjes op het strand geplaatst en kun je dineren op het strand, heerlijk! Seminyak heeft fraaie, luxe hotels, maar is tevens de duurste bestemming van deze drie (Kuta, Legian, Seminyak).

Canggu

Indonesie Bali Hip Canggu
Het hippe Canggu

Deze bestemming is momenteel erg in trek en heeft een Bohemian vibe. Het heeft een donker strand en veel golven. Ideaal om te surfen, maar niet ideaal voor families met kleine kinderen. Om hier te komen of om iets te gaan ondernemen, sta je wel vaak en lang in de file. De restaurants die je er vindt zijn wat luxer, waardoor je vaak meer kwijt bent dan in bijvoorbeeld Kuta of Sanur.

Sanur (tip!)

Indonesie Bali Het strand van Sanur 2
Sanur is populair bij Nederlandse en Vlaamse reizigers vanwege de ontspannen sfeer en gezellige restaurantjes

Sanur ligt aan de oostkust van Bali en is een ideale strandbestemming voor families met kinderen. Het is een stuk rustiger dan de stranden aan de westkust en ligt in een mooie baai met veel bomen die voor schaduw zorgen. Er ligt een golfbreker voor de kust, waardoor je er ideaal kunt zwemmen in zee. Er zijn voldoende faciliteiten voor toeristen, maar heeft ook zeker haar Balinese charme behouden. Langs het strand loopt een kilometers lange boulevard waar veel gezellige restaurantjes te vinden zijn. In de vroege ochtend zie je vissers terugkomen met hun vangst. Ook is er een leuke kleine avondmarkt met diverse ‘warungs’ (eetstalletjes) waar je heerlijk kunt eten en waar een lokale draaimolen staat voor de allerkleinsten.

Keramas

Indonesie Bali Keramas
Keramas, populair onder surfers

Dit zwarte vulkanische strand ten noorden van Sanur is vooral populair bij surfers. Er zijn een aantal mooie resorts, maar verder is er niet zo veel te beleven. Dit is wat men noemt een plek ‘off the beaten path’.

Nusa Dua

Indonesie Bali Nusa Dua resort paradijs
Nusa Dua staat bekend om haar resorts aan de prachtige stranden

Nusa Dua betekent ‘Twee Eilanden’, verwijzend naar de twee ‘eilandjes’ die voor de kust liggen. Het strand van Nusa Dua staat volgebouwd met luxe 4- en 5-sterren resorts. Nusa Dua kent mooie stranden, misschien wel de mooiste van heel Bali, waar je goed kunt zwemmen. Het is echter minder authentiek en er zijn weinig restaurantjes. Dus als je hier verblijft, geniet je meestal van de faciliteiten die het resort te bieden heeft.

Jimbaran

Indonesie Bali Jimbaran
Jimbaran voor de verste vis van het eiland

Jimbaran is een vissersdorp en hier ga je dan ook vooral heen als je van seafood houdt. Deze plek telt veel restaurants die de heerlijkste visgerechten serveren! Het heeft ook een groot, lang, wit zandstrand, vlakbij het vliegveld. Door de hoge golven is het niet ideaal om te zwemmen, maar wel om te surfen of te bodyboarden. Op slechts enkele minuten rijden ligt het grote Garuda Wisnu Kencana, een cultureel park met onder meer culturele dansvoorstellingen en andere culturele shows die door het jaar heen worden georganiseerd.

Balangan

Indonesie Bali Belangan
Luxe accommodaties in de baai van Belangan

Balangan vind je aan de zuidwest kust op de Bukit Peninsula in het zuidelijke puntje van Bali. Het is een prachtige baai, met een mooi goudgeel strand bij Uluwatu. Je vindt hier veel luxe hotels. Deze zijn snel volgeboekt, dus als je hier wilt verblijven, dan zul je op tijd moeten boeken. Zwemmen is hier wat lastiger met de enorme golven, maar daardoor is het wel een populaire spot voor surfers. Vergeet hier zeker niet naar ‘het viewpoint’ te gaan voor de zonsondergang, wauw!

Tanjung Benoa

Indonesie Bali Tanjung Benoa wateractiviteiten
Tanjung Benoa voor de actieve watersporter

Tanjung Benoa wordt ook wel de goedkopere versie van Nusa Dua genoemd. Het ligt net ten noorden van deze luxe oase. Het heeft een mooi strand en is vooral bekend bij adrenaline junkies om de vele watersporten die er te beoefenen zijn. Tanjung Benoa is populair onder Chinese en Indiase toeristen. Je vindt hier namelijk de oudste Chinese tempels van het eiland. Ook zijn er nog andere culturele activiteiten te ondernemen, zoals een Indonesische kookcursus bijvoorbeeld.

Pemuteran

Indonesie Bali Pemuteran
De donkere stranden van Pemuteran zijn omgeven door prachtige natuur

Pemuteran is een strandbestemming in het noorden van Bali en een ideaal startpunt als je met de ferry vanuit Java komt. Pemuteran is een klein, laid back, authentiek dorp, voorzien van een mooie baai met een zwart strand. Vanuit hier kun je fantastisch snorkelen rondom Menjangan eiland of overnachten in een tent in het West Bali National Park. Het heeft zelfs een award gewonnen voor hun koraalproject! Ook vind je een high-end glamping op Menjangan. Meer lezen over Pemuteran of waar te overnachten, lees dan onze blog.

Lovina

indonesie bali lovina dolfijnen
Dolfijnen zijn onlosmakelijk verbonden met Lovina

Lovina staat vooral bekend om haar dolfijnen. Het ligt in het noorden van Bali en heeft een zwart vulkanisch strand. Snorkelen en duiken zijn hier populiar. Het stadje was een aantal jaren geleden erg populair, maar tegenwoordig is dat een stuk minder. De charme is grotendeels verloren gegaan, omdat er in het hoogseizoen veel boten tegelijk op zoek gaan naar de dolfijnen. Toch zijn er nog genoeg uitstapjes vanuit Lovina te maken. Zo ligt in Banjar het enige Boeddhistische klooster van het Hindoeïstische Bali, vanwaar je een mooi uitzicht hebt. Na afloop kun je even ontspannen in de heilige warmwaterbronnen, de Air Panas.

Amed

Indonesie Bali Amed
Het rustige Amed biedt mooie uitzichten

Amed is een fijne strandbestemming aan de oostkust van Bali. Het heeft een mooi strand en een gezellig dorp met leuke strandtentjes. Het is er gemoedelijk en je hebt een fraai uitzicht over de baai vanaf het hoger gelegen Amed. Je kunt hier ook heel goed snorkelen, o.a. bij het scheepswrak dat vlak voor de kust ligt. Elke dag gaan de lokale vissers de zee op om verse vis te vangen! Er liggen hier dus veel mooie traditionele visserbootjes op het strand. Indien je het leuk vindt, zou je zelfs met ze mee kunnen de zee op om te gaan vissen.

Candidasa

Indonesie Bali Candidasa in Oost Bali
Candidasa, uitvalbasis om Oost-Bali te ontdekken

Candidasa ligt aan het water, maar is geen echte strandbestemming. Het is vooral omgeven door stenen rotsen, dat mooie plaatjes oplevert, maar waar je niet gaat liggen of zwemmen. Candidasa is wel de perfecte plek als uitvalsbasis voor de highlights van Oost-Bali. Zo is er een erg mooie lotus lagune in het binnenland, ook de onderwater wereld nabij Candidasa is adembenemend! Neem wel een instructeur mee, want de stroming kan hier heftig zijn.

Padangbai

Indonesie Bali Padangbai haven
Bij Padangbai is een komen en gaan van ferries

De meeste mensen komen hier voor de ferry naar de Gili eilanden of Lombok. Het is er altijd druk, omdat er zoveel boten komen en gaan. Het is geen plek waar je voor de stranden naar toe gaat en dus ook niet om een of meerdere nachten te verblijven.

Sanne, auteur van het artikel De mooiste stranden van Bali (met foto's)

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Indonesië
Snorkelen
Strand
Tips