Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De beste tips voor Hanoi'
Vietnam

De beste tips voor Hanoi

Oktober 2020

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam is de laatste jaren in een ware stroomversnelling terecht gekomen. Het lijkt wel of de stad na jaren van oorlog en regeringen die de buitenwereld op afstand hielden, een inhaalslag aan het maken is. Het verkeer wat nog altijd gedomineerd wordt door de vele scootertjes is een kakafonie van toeters en mensen die elkaar proberen de pas af te snijden op weg naar hun volgende afspraak. Maar wanneer je deze drukte een beetje achter je laat ontdek je een rijke historie met zowel Franse als Chinese invloeden.

De seizoenen

hanoi 7

Hanoi is gelegen in het noorden van Vietnam en kent grofweg 4 seizoenen die min of meer gelijk lopen met met de seizoenen in West Europa. De zomer is warm met af en toe een verfrissende bui, in de herfst dalen de temperaturen. De winter is droog en koel, zeker wanneer je de bergachtige regio te noorden van de stad in gaat.

Geschiedenis

De geschiedenis van Hanoi als hoofdstad gaat inmiddels zo’n 1000 jaar terug en de het centrum van de stad zijn de oude centraal gelegen buurten rondom het Hoan Kiem meer. Deze plek is nog altijd erg leuk om even de drukte te ontvluchten en rustig ‘mensen te kijken’. Zeker in de vroege ochtend of het begin van de avond wanneer de inwoners van de stad hier samenkomen om salsales te volgen, te joggen of mee te doen aan Thai Chi lessen.

Oude koloniale wijk

hanoi 6

Ten noorden van het meer ligt de oude koloniale wijk. Dit was in de afgelopen eeuwen het economische hart van de stad, en is dat misschien op een bepaalde manier nog wel, als je ziet hoeveel bedrijvigheid hier is. Je vindt hier talloze restaurantjes, winkeltjes, guesthouses etc. Je kunt bijna niet anders dan midden op straat lopen want het trottoir is grotendeels ingenomen door meubelmakers, straatverkopers en beeldhouwers. Je komt er ‘pop-up’ koffietentjes tegen en daar waar mogelijk wordt de stoep gebruikt als brommer parkeerplaats. Kijk goed uit waar je loopt met alle brommertjes die je links en rechts voorbij scheuren maar vergeet ook zeker niet te genieten van de karakteristieke architectuur.

Bezienswaardigheden

Vietnam Hanoi Ho Chi Minh Mausoleum 002
Ho Chi Minh Mausoleum

Andere bezienswaardigheden zijn het Ho Chi Minh Mausoleum waar deze oud leider van Vietnam, tegen zijn eigen uitdrukkelijke wens om gecremeerd te worden in, ligt opgebaard. Dit museum is een aantal maanden per jaar dicht omdat het lichaam opnieuw gebalsemd met worden om geconserveerd te blijven. De 1000 jaar oude tempel van de literatuur en de Huo Lo gevangenis mogen ook zeker niet ontbreken bij een stadstour. In de avond zou je een bezoek aan het traditionele waterpoppen theater kunnen brengen om vervolgens een van de vele terrasjes op te duiken voor het beroemde Bia Hoi . In de kleine straatjes zie je talloze plastic stoeltjes en is het een drukte van belang. Zowel de lokale bevolking als de toeristen komen hier maar wat graag, want het vers gebrouwen bier is spotgoedkoop en wat is er nu leuker dan een drankje met de locals!

Vietnam Hanoi Tempel literatuur
Tempel van literatuur

10

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Vietnam
Stad
Tips

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!