Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Blog - Vietnam -Hanoi oude stad koloniale architectuur - Boek een vakantie in Vietnam voor het te laat is

De beste tips voor Hanoi

Home / Blog / De beste tips voor Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam is de laatste jaren in een ware stroomversnelling terecht gekomen. Het lijkt wel of de stad na jaren van oorlog en regeringen die de buitenwereld op afstand hielden, een inhaalslag aan het maken is. Het verkeer wat nog altijd gedomineerd wordt door de vele scootertjes is een kakafonie van toeters en mensen die elkaar proberen de pas af te snijden op weg naar hun volgende afspraak. Maar wanneer je deze drukte een beetje achter je laat ontdek je een rijke historie met zowel Franse als Chinese invloeden.

Blog - Vietnam - Rode brug in Hoan Kiem Lake - Ha Noi - Algemene informatie Hanoi

De seizoenen

Hanoi is gelegen in het noorden van Vietnam en kent grofweg 4 seizoenen die min of meer gelijk lopen met met de seizoenen in West Europa. De zomer is warm met af en toe een verfrissende bui, in de herfst dalen de temperaturen. De winter is droog en koel, zeker wanneer je de bergachtige regio te noorden van de stad in gaat.

Geschiedenis

De geschiedenis van Hanoi als hoofdstad gaat inmiddels zo’n 1000 jaar terug en de het centrum van de stad zijn de oude centraal gelegen buurten rondom het Hoan Kiem meer. Deze plek is nog altijd erg leuk om even de drukte te ontvluchten en rustig ‘mensen te kijken’. Zeker in de vroege ochtend of het begin van de avond wanneer de inwoners van de stad hier samenkomen om salsales te volgen, te joggen of mee te doen aan Thai Chi lessen.

Vietnam - Hanoi - Tempel - 001

Oude koloniale wijk

Ten noorden van het meer ligt de oude koloniale wijk. Dit was in de afgelopen eeuwen het economische hart van de stad, en is dat misschien op een bepaalde manier nog wel, als je ziet hoeveel bedrijvigheid hier is. Je vindt hier talloze restaurantjes, winkeltjes, guesthouses etc. Je kunt bijna niet anders dan midden op straat lopen want het trottoir is grotendeels ingenomen door meubelmakers, straatverkopers en beeldhouwers. Je komt er ‘pop-up’ koffietentjes tegen en daar waar mogelijk wordt de stoep gebruikt als brommer parkeerplaats. Kijk goed uit waar je loopt met alle brommertjes die je links en rechts voorbij scheuren maar vergeet ook zeker niet te genieten van de karakteristieke architectuur.

Vietnam - Hanoi - Ho Chi Minh Mausoleum - 002

Bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden zijn het Ho Chi Minh Mausoleum waar deze oud leider van Vietnam, tegen zijn eigen uitdrukkelijke wens om gecremeerd te worden in, ligt opgebaard. Dit museum is een aantal maanden per jaar dicht omdat het lichaam opnieuw gebalsemd met worden om geconserveerd te blijven. De 1000 jaar oude tempel van de literatuur en de Huo Lo gevangenis mogen ook zeker niet ontbreken bij een stadstour. In de avond zou je een bezoek aan het traditionele waterpoppen theater kunnen brengen om vervolgens een van de vele terrasjes op te duiken voor het beroemde Bia Hoi . In de kleine straatjes zie je talloze plastic stoeltjes en is het een drukte van belang. Zowel de lokale bevolking als de toeristen komen hier maar wat graag, want het vers gebrouwen bier is spotgoedkoop en wat is er nu leuker dan een drankje met de locals!

Onze reistips

Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
 • De ideale aanvulling op jouw rondreis
 • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
 • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
Vietnam - Lachende Oude Man - Hoi An plattelandstour per fiets
Vietnam
Excursies - 1 dag
Plattelandstour Hoi An per fiets
 • Dagexcursie
 • Leer hoe een lokale groenteboer in Vietnam woont en werkt
 • Deze tour geeft je een kijkje in het doorsnee leven van Vietnamese plattelandsbewoners
per persoon vanaf
€57
Indonesie Flores
Indonesië
Indonesië - 8 dagen
8-Daagse Bouwsteen Flores en Komodo
 • Van roze stranden tot de komodovaranen
 • Uitzicht op spinnenwebvormige rijstvelden
 • Oog in oog met de Komodo Dragon
per persoon vanaf
€1281
Thailand - 3 in 1 - Rondreis Thailand Jungle, Stad en Strand
Thailand
Individuele rondreizen - 11 dagen
11-Daagse rondreis Centraal-Thailand
 • Jungle, stad en strand
 • Zeer divers programma
 • Verken de veelzijdige wereldstad Bangkok
per persoon vanaf
€1017
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!