Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

9-Daagse rondreis Ontdek Zuid-Laos

Een reis over de ongebaande paden van het groene zuiden

9-Daagse rondreis Ontdek Zuid-Laos

Een reis over de ongebaande paden van het groene zuiden

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
9 dagen / 8 nachten
VANAFPRIJS
€ 1455 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Vientiane, Hin Boun, Thakek, Pakse, Don Khone
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Vaar door de magische Kong Lor grot
 • Onstuimige watervallen in het Bolaven Plateau
 • De 4000 eilanden van Si Phan Don
 • Verken Vientiane per fiets

Introductie

Met indrukwekkende grotten, kolkende watervallen, kalkstenen kliffen en groene jungles is het zuiden van Laos ontzettend divers. Tijdens deze rondreis bezoek je de mooiste plekken die je zeker niet mag missen wanneer je in Laos bent. 

Je start in de hoofdstad Vientiane waar je de stad gaat verkennen met een leuke fietstour. Struin ‘s avonds door de gezellige straatjes van de stad en ervaar de ontspannen sfeer die hier hangt. Vaar daarna tijdens een boottocht in Hin Boun door de prachtige 7 kilometer lange Kong Lor grot. Daarnaast wordt Zuid-Laos gedomineerd door het Bolaven Plateau, een vruchtbaar hoogland dat zich verspreidt over de vier centrale provincies van Laos. Het is een prachtig groen gebied met bloeiende koffieplantages en onstuimige watervallen. Tijdens je verblijf in Pakse heb je genoeg tijd om dit hoogtepunt te verkennen. Je sluit af op het eilandje Don Khone dat onderdeel is van de 4000 eilanden. Maak een fietstocht door de rotsachtige omgeving en spot als je geluk hebt de zeldzame Irrawaddy dolfijn.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Aankomst Vientiane
Dag 1: Aankomst Vientiane
Welkom in Laos! Bij aankomst op de luchthaven word je ontvangen door een Engelssprekende assistent. Daarna zal je naar het hotel in Vientiane worden gebracht. Vientiane is de hoofdstad van Laos en ligt aan de noordoostelijke oever van de Mekong rivier. Het heeft een ontspannen sfeer die je niet snel vindt in andere hoofdsteden over de hele wereld. Vientiane heeft ook een breed scala aan hotels, restaurants en cafés. Sommige hiervan zijn gebouwd in typisch Franse stijl, daterend uit de koloniale tijd. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Transfer: Luchthaven naar hotel in Vientiane per (mini)bus
Accommodatie:
Beau Rivage Hotel ***
(Superior Room)

Dag 2
Vientiane – Fietstour
Dag 2: Vientiane – Fietstour
Na het ontbijt ga je Vientiane verkennen per fiets. De fietstour start met een bezoek aan de oudste tempel van de stad, Wat Sisaket. In de nissen van de muren bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeelden. Daarnaast zijn er prachtige muurschilderingen en is de tempel nog steeds in gebruik. Ook bezoek je de voormalig Koninklijke tempel Wat Prakeo, dat tegenwoordig fungeert als een nationaal museum. Het herbergt een bijzondere verzameling Laotiaanse en Khmer-kunstvoorwerpen.

Hierna fiets je naar de Lanexang Avenue en valt je oog meteen op het imposante Patuxai monument. Door zijn gelijkenissen met de triomfboog van Frankrijk, wordt het ook wel de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’ genoemd. Via trappen zijn de verschillende verdiepingen van het monument te bezoeken. Iedere verdieping heeft een aantal winkels en buiten op het dak heb je een mooi uitzicht over Vientiane.

Aan het begin van de middag ga je verder richting het belangrijke religieuze complex van Laos: de gouden stupa van That Luang. Een bezoek aan dit indrukwekkende tempelcomplex mag zeker niet missen wanneer je in Vientiane bent. De laatste stop van de tocht zal bij het COPE Exhibition Centre zijn. Hier wordt in een aangrijpende expositie getoond hoe de Vietnamoorlog tot op heden een impact heeft op de bevolking. Door velen wordt over het hoofd gezien hoe de lokale bevolking nog dagelijks problemen ondervindt van de niet-geëxplodeerde munitie in de bodem. Deze munitie is hier geplaatst tijdens de bombardementen gedurende de oorlog. De organisatie van de expositie zet zich in om de slachtoffers van de landmijnen en bommen te helpen. Na dit indrukwekkende bezoek komt de fietstour tot zijn einde en fiets je terug naar het hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour Vientiane incl. bezoek aan Wat Sisaket, Wat Prakeo, Lanexang Avenua, That Luang en het COPE Exhibition Centre
Accommodatie:
Beau Rivage Hotel ***
(Superior Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Vientiane – Hin Boun
Dag 3: Vientiane – Hin Boun
Vandaag laat je Vientiane achter je en reis je langs route 13 richting het zuiden. De ochtendrit rit neemt je mee door de prachtige provincie Khammoune. Onderweg maak je een stop bij de bijzondere Prabath Ponsat Stupa, daterend uit de 15e eeuw. Ook staat deze plek bekend om de voetafdruk van Boeddha, die hij achterliet voordat hij de Mekong rivier overstak. Hierna is het tijd om te lunchen en breng je een bezoek aan de interessante Ban Ton Na Mae markt in een Hmong dorp. De Hmong bevolking komt oorspronkelijk uit de Chinese bergen, maar trokken in de 18e eeuw richting Laos en Vietnam. Ook nu leven ze net als vroeger nog diep in de bergen.

In Laos zijn er verschillende Hmong groepen: de Witte, de Rode, de Zwarte en de Gestreepte Hmong. Allemaal vernoemd naar de kleur van hun kleding. Ze leven onder andere van het verbouwen van maïs en rijst, maar de verbouwing van opium blijft hun grootste inkomstenbron. Na de markt gaat de reis verder en rijd je door een bergachtige omgeving. Bij het uitkijkpunt in Khoun Kham maak je een korte stop om te genieten van het adembenemende uitzicht over de karstbergen. De laatste stop van vandaag is in Ban Thabuk, dat beter bekend staat als het ‘Bom-boten’ dorp. Hier zijn namelijk de oude bomhulzen van de Vietnamoorlog omgebouwd tot prachtige aluminium boten. Duurzamer kan bijna niet! Het is mogelijk om in het dorp een kort tochtje te maken in een van de bootjes. Door de unieke vorm zijn de bootjes goed gestroomlijnd en varen ze snel door het water.

Aan het einde van de middag kom je aan in Hin Boun en is de rest van de avond ter vrije besteding. Je verblijft deze nacht in een prachtige bungalow gelegen aan de Nam Hinboun rivier. Geniet van comfort en een ongekend uitzicht over het water. In het restaurant van het resort worden ’s avonds heerlijke verse maaltijden geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Vientiane naar Hin Boun per (mini)bus
Excursie: Bezoek aan Prabath Ponsat Stupa, Ban Ton Na Mae mark en Ban Thabuk
Accommodatie:
Spring River Resort
(Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Hin Boun – Kong Lor Cave – Thakek
Dag 4: Hin Boun – Kong Lor Cave – Thakek
Word uitgerust wakker in je eigen bungalow en geniet tijdens je ontbijt van de prachtige natuur om je heen. Hierna word je naar het dorpje Kong Lor gebracht en is het tijd om de bekende Kong Lor Cave te bezoeken. Stap aan boord van een kleine lokale boot en vaar met een gids door de prachtige grotten. In totaal is de grot meer dan 7 kilometer lang en de grootste ruimte is wel 90 meter breed en 100 meter hoog. Halverwege is er de mogelijkheid om door de grot te lopen en de prachtige stalagmieten te voet te verkennen. Een bezoek aan de Kong Lor Cave zal je niet teleurstellen, want dit is echt een waanzinnige ervaring!

Wanneer je de ander kant van de grot bereikt, maak je nog een korte wandeling naar het dorpje Ban Pon Ngam. Dit dorpje oogst tabak op traditionele wijze en droogt de tabaksbladeren op hun hutten. Ruik de geur en kom meer te weten over de ideale omstandigheden voor de verbouwing van tabak. Aan het eind van de ochtend keer je via de grot terug naar het begin en gaat de reis verder naar de volgende bestemming: Thakek. Hier kom je tegen het einde van de middag aan en heb je de rest van de avond tijd ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de rivier om te genieten van een zonsondergang over de Mekong.
INCLUSIEF:
Transfer: Hin Boun naar Kong Lor en Thakek per (mini)bus
Excursie: Bezoek aan de Kong Lor Cave
Accommodatie:
Inthira Thakek
(Deluxe Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Thakek – Savannakhet – Pakse
Dag 5: Thakek – Savannakhet – Pakse
Na het ontbijt verlaat je Thakek en breng je een bezoek aan de Boeddha grot Tham Pa Da. Deze bijzondere grot werd herontdekt in 2004 en bevat meer dan 229 bronzen Boeddhabeelden. Sommige hiervan zijn zelfs al ouder dan 300 jaar! De grot is hoog gelegen in een kalkstenen klif en biedt vanaf hier een prachtig uitzicht over de omgeving. Na dit bezoek gaat de reis weer verder richting het zuiden en kom je aan het begin van de middag aan in Savannakhet. Voordat je begint aan de stadswandeling, kan je lunchen in een van de lokale restaurantjes.

Daarna ga je de oude Franse wijk van Savannakhet verkennen en breng je een bezoek aan de heilige That Inghang stupa. De tour eindigt bij de Soundra Salt Factory waar je een interessante rondleiding krijgt en meer leert over de lokale zoutproductie-methoden. Vanuit hier reis je door naar de stad Pakse, waar je in de vroege avond zal arriveren.
INCLUSIEF:
Transfer: Thakek naar Savannakhet en Pakse per (mini)bus
Excursie: Bezoek aan Tham Pa Da en That Inghang, Soundra Salt Factory in Savannakhet
Accommodatie:
Pakse Hotel
(Superior Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Dag 6: Pakse
Dag 6: Dag 6: Pakse
Vandaag is ter vrije besteding in Pakse. Pakse is de hoofdstad van de provincie Champasak en wordt door velen gezien als de toegangspoort tot het zuiden van Laos. Het levendige stadje ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en Se Don en er valt genoeg te beleven in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor onderstaande tour naar het beroemde Bolaven Plateau:
Watervallen en koffieplantages in het Bolaven Plateau

Vanaf het hotel in Pakse brengt de chauffeur je in oostelijke richting naar het Bolaven Plateau. Door de hoge ligging boven de Mekong vallei, is het klimaat hier voelbaar koeler. De tour begint met een bezoek aan de Tad Fan Waterval. Vanaf het uitzichtpunt zie je hier hoe een prachtige dubbele waterval vanaf 120 meter hoogte ver de diepte in stort. Het vallende water steekt prachtig af tegen het groen van de omliggende jungle. Het Bolaven plateau staat niet alleen bekend om de watervallen, maar ook om de vele koffie- en theeplantages. Een bezoek aan een van de lokale plantages kan daarom niet uitblijven.

Vervolgens ga je verder naar het JingJhai Coffee House in Pakxong. De eigenaren van deze koffiebranderij kopen de koffie alleen bij de bron en herinvesteren alle winst terug in de regio. Een geweldig initiatief! Maak kennis met de koffiebranders en leer meer over de juiste manier van koffie drinken. Om nog meer te weten te komen over koffie, volg je een 30 minuten durende ‘coffee-cupping’ sessie. Bij coffee cupping worden de smaken en aroma’s van koffie geanalyseerd door de koffie in verschillende stadia te ruiken en te proeven. Het is dus eigenlijk een smaaktest van koffie. Ervaren cuppers kunnen op basis van hun waarneming de afkomst van de koffie bepalen. Schuilt er in jou een echte cupper?

In de middag gaat de tour verder naar de kleine dorpjes Ban Bong Neau en Ban Kokphung. Door hun authentieke rituelen zoals het gebruik van een offeraltaar, is dit voor velen een fascinerend bezoek. De laatste stop van vandaag is bij de Tadlo waterval. Via een junglepad is deze waterval makkelijk te bereiken en kun je aan de voet van de waterval een heerlijk verfrissende duik nemen. Rust hier lekker uit voordat je terugkeert naar Pakse. In de vroege avond zal je aankomen bij het hotel.

Opmerking: Het JingJhai Coffee House is op zondag gesloten. 
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Pakse Hotel
(Superior Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Pakse – Don Khone
Dag 7: Pakse – Don Khone
Vroeg ontbijten want om 8 uur staat de chauffeur klaar en verlaat je Pakse. Terwijl je door de mooie provincie Champasak rijdt, maak je onderweg een een stop bij een echte highlight van Laos: Wat Phou. Dit prachtige tempelcomplex dateert uit de 5e eeuw en is gebouwd in typische Khmer-stijl. De 7 verschillende lagen bieden ieder een ander uitzicht op de groene omgeving. De hoge bomen rondom het complex zorgen voor een rustgevende, maar ook mystieke sfeer. Vervolgens rijd je verder zuidwaarts naar Ban Hatsaikhone.

Hier stap je aan boord van een lokale privé boot en begin je aan een boottocht door de 4000 eilanden. Deze bijzondere eilanden worden ook wel Si Phan Don genoemd. Het gebied is een grote verzameling van voornamelijk onbewoonde eilandjes. Na een tocht langs de rotsachtige eilandjes bereik je het eiland Don Khone in de vroege avond. De komende 2 nachten verblijf je hier in het sfeervolle Senghaloune Resort dat van alle gemakken is voorzien.
INCLUSIEF:
Transfer: Pakse naar Don Khone per (mini)bus en lokale privé boot
Excursie: Bezoek aan Wat Phou
Accommodatie:
Senghaloune Resort
(Deluxe Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Don Khone
Dag 8: Don Khone
Vandaag is ter vrije besteding op Don Khone. Maak gebruik van de faciliteiten op het resort of verken de omliggende eilandjes. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en via de Franse historische spoorbrug naar Don Det fietsen. Onderweg kom je langs leuke restaurantjes en winkels en kun je een bezoek brengen aan de Li Phi watervallen. Stop af en toe om te genieten van het uitzicht over de Mekong rivier. Als je geluk hebt spot je hier de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Deze bijzondere dolfijnen hebben een stompe neus en leven maar op een paar plekken in de Mekong. Een unieke ervaring als je deze prachtige soort met eigen ogen ziet zwemmen!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Senghaloune Resort
(Deluxe Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Don Khone – transfer naar Pakse/Dom Kralor
Dag 9: Don Khone – transfer naar Pakse/Dom Kralor
Na het ontbijt komt er helaas een einde aan deze prachtige rondreis. Met een boot zal je terugvaren naar het vasteland en vanuit daar staat de transfer klaar die je in ongeveer 2,5 uur terug naar Pakse brengt. Vanuit Pakse kun je op eigen gelegenheid verder reizen door laos of de grens oversteken naar Thailand. Je kunt er ook voor kiezen om te eindigen bij de Cambodjaanse grens. Vanaf Don Khone brengt de chauffeur je dan binnen 30 minuten naar Dom Kralor. Laos is met zowel Thailand als Cambodja goed te combineren. Wij helpen je graag met het samenstellen van de perfecte rondreis.
INCLUSIEF:
Transfer: Don Khone naar Pakse/Dom Kralor per (mini)bus
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 9 Daagse rondreis Ontdek Zuid Laos

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1455
3 personen€ 980
4 personen€ 980
5 personen€ 862
6+ personen€ 862
Prijzen zijn beschikbaar t/m 31-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 22-05-2024 en 30-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt (m.u.v. dag 1)
 • Alle transfers met airconditioning zoals vermeld in het dagprogramma
 • Entreegelden van genoemde excursies
 • Engelssprekende gids

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Vientiane
Beau Rivage Hotel ***
Superior Room
Hin Boun
Spring River Resort
Bungalow
Thakek
Inthira Thakek
Deluxe Room
Pakse
Pakse Hotel
Superior Room
Khone Island
Senghaloune Resort
Deluxe Room
9-Daagse rondreis Ontdek Zuid-Laos
REISDUUR
9 dagen / 8 nachten
VANAFPRIJS
€ 1455 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Vientiane, Hin Boun, Thakek, Pakse, Don Khone
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Laos Don Khong Champasak Khong pha peng waterval
Laos Vientiane tuk tuk
Laos Champasak Wat Phou UNESCO ruine tempel Khmer boedha
Laos Hmong girls bergstam traditioneel lokale bevolking
Laos Hin Boun Kong Lor cave grot mekong rivier
Laos Vientiane
Laos Savannakhet tempel boedha
Laos Pakse Bolaven Plateau waterval2

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's