Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Hanoi. Dit wil je niet missen!'
Vietnam

Hanoi. Dit wil je niet missen!

Jeroen » Juni 2024

De hoofdstad van Vietnam is overzichtelijk, heeft opvallende bezienswaardigheden, veel meren en groen, en toont -veel beter dan de grotere stad Ho Chi Minh City in het zuiden- nog het echte Vietnam. Hanoi biedt alles wat zo aantrekkelijk is aan dit prachtige Aziatische land.

Dit wil je niet missen:

  • Old Quarter. Het echte Hanoi
  • Een tochtje met de cyclo
  • Het mausoleum van Ho Chi Minh
  • Tijd voor Vietnamese koffie
  • Wandelen bij het Hoan Kiem meer
  • Smakelijk avontuur: onze street food tour
  • Bijzonder: The Temple of Literature
  • Ambachtelijk Hanoi: maak je eigen vaas

DE MOOISTE REIZEN NAAR VIETNAM: ONZE INDIVIDUELE RONDREIZEN!

OLD QUARTER. HET ECHTE HANOI

vietnam hanoi old quater verkoopster
Fruitverkoopster in Hanoi’s Old Quarter

Grote kans dat je hotel in het beroemde Old Quarter staat. En gelukkig maar, want dit is een heerlijk centrale plek om de stad te voet, per fiets of per cyclo te verkennen. Alles wat je je vooraf voorstelde bij een authentieke Vietnamese stad zie je hier. Het barst in Old Quarter van de cafeetjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

EEN TOCHTJE MET DE CYCLO

vietnam hanoi cyclo tour foto ellen en andré
AsiaDirect reizigers Ellen en André maakten een tochtje met de cyclo

Het hoort er gewoon bij als je in het Old Quarter van Hanoi bent: een tochtje met de cyclo, de Vietnamese fietstaxi. De wereld ziet er net even anders uit als deze in rustig tempo aan je voorbij trekt terwijl jij langzaam een beetje door elkaar wordt geschud in de cyclo. De meeste tours duren driekwartier tot een uur en dan heb Hanoi echt op een andere manier gezien.

HET MAUSOLEUM VAN HO CHI MINH

vietnam hanoi mausoleum ho chi minh
Het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi

Ho Chi Minh, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land, ligt opgebaard in een speciaal voor hem gebouwd mausoleum. Brede trappen leiden naar het centrum van het gebouw waar Ho Chi Minh ligt. Wat je er ook van vindt, als je er eenmaal langs schuifelt (stilstaan mag niet) maakt het indruk. De Vietnamezen komen nog altijd massaal hun eer betonen. En juist dat maakt een bezoek zo interessant. Naarmate je langer in de rij staat, wordt de sfeer serieuzer, de militaire wachters manen tot kalmte. Je begrijpt dat je onderdeel bent geworden van iets statigs en belangrijks.

TIJD VOOR VIETNAMESE KOFFIE

vietnam hanoi ei koffie
Typisch Vietnamees: ei koffie

Als je van koffie houdt, dan moet je zeker af en toe een kopje zwart goud drinken in Hanoi. Vietnam heeft een echte koffiecultuur. Het zijn straffe bakjes die sterk smaken en heerlijk ruiken. Nog leuker is het om te experimenteren. Probeer in ieder geval ei-koffie, inderdaad met ei. Maar er zijn ook koffie variaties met boter, gecondenseerde melk, kokosnoot en zelfs yoghurt.

WANDELEN BIJ HET HOAN KIEM MEER

vietnam hanoi hoan kiem lake
Hoan Kiem Lake

Het meer van de zwaarden, zoals Hoan Kiem ook wel wordt genoemd, neemt een centrale plek in in de Vietnamese hoofdstad. Er liggen behoorlijk wat meren in Hanoi, maar dit is verreweg de leukste en mooiste, al is het maar vanwege het tot de verbeelding sprekende tempeltje op het miniscule eiland midden in het meer. In de weekeinden is er rondom het Hoan Kiem veel te doen. Het is een favoriete plek om een wandeling te maken of street food te gaan eten.

SMAKELIJK AVONTUUR: ONZE STREET FOOD TOUR

Hanoi Vietnam Streetfood
Street food in Hanoi

De Vietnamese keuken is een van de beroemdste keukens ter wereld. Maar deze op eigen gelegenheid ontdekken en ontrafelen valt vaak niet mee. Wat is eetbaar? Hoe eet je het? Waar vind je dat ene gerecht waar je over gehoord hebt? Onze Engelssprekende gids neemt je op deze tour mee door de oude buurten van Hanoi. Je komt op plekken waar je zelf nooit zou komen, eet waar je zelf nooit zou eten en maakt op unieke en veilige wijze kennis met het verrukkelijke Vietnamese street food.

BIJZONDER: THE TEMPLE OF LITERATURE

vietnam hanoi temple of literature tempel van de literatuur
Temple of Literature in Hanoi

De Tempel van de Literatuur staat zeer terecht in dit overzicht. ‘Van Mieu’, zoals het historische complex in het Vietnamees heet, ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius. Het was de eerste universiteit van het land en leidde als de Keizerlijke Academy 700 jaar lang talloze gerenommeerde geleerden en mandarijnen op. Nog altijd komen studenten hier om te bidden voor goede studieresultaten.

AMBACHTELIJK HANOI: MAAK JE EIGEN VAAS

Vietnam Bat Trang Potten
Waag een poging om een prachtig hoogstandje van aardewerk te fabriceren

In Vietnam vele oude ambachten nog altijd met de hand uitgevoerd. Op deze dagtour verlaat je de stad en ga je naar het platteland om daar kennis te maken met de lokale bevolking en ontdek je hoe zijn nog op traditionele wijze bezig zijn met lakken, bamboe en borduurwerk. Je gaat naar een dorpje waar men zich wijdt aan het tijdrovende proces van parelmoer inleggen. Ook bezoek je Chuon, waar je een aardewerk fabriek kunt bezoeken, en ook zelf een poging kunt wagen. Kun jij een mooie vaas maken?

Jeroen, auteur van het artikel Hanoi. Dit wil je niet missen!

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Vietnam