Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

15-Daagse rondreis Vietnam, do it your way!

Zet je Vietnam reis helemaal naar je eigen hand

15-Daagse rondreis Vietnam, do it your way!

Zet je Vietnam reis helemaal naar je eigen hand

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 1142 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
VERTREKDATA
Dagelijks
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij
 • Budgetreis & op maat aanpasbaar
 • Ontdek de leukste buurt van Hanoi: Old Quarter
 • Verblijf in een homestay tussen de rijstvelden van Sapa
 • Slenter door de sfeervolle straten van lampionnenstad Hoi An
 • Vaar met een cruise door het fotogenieke Halong Bay

Introductie

Bij AsiaDirect maken we het graag leuk, maar ook gemakkelijk. Deze 15-daagse rondreis Vietnam, do it your way! is daar een mooi voorbeeld van. Wij organiseren het vervoer naar een paar belangrijke locaties in Vietnam, zoals Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City. En we regelen de hotels daar. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken of eindeloos dingen uit te zoeken.

Je weet dus waar je heen gaat, maar wat je daar allemaal precies gaat doen, dat bepaal jezelf. Om het nog gemakkelijker te maken, geven we je in deze reisbeschrijving wel alvast tips. Zo zet je je Vietnam reis helemaal naar je eigen hand.

Wil je deze reis verlengen met strand op het geweldige eiland Phu Quoc? Dat kan, we bieden je veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op zodat we samen jouw reis helemaal perfect maken!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Hanoi
Dag 1: Vertrek naar Hanoi
Er staan maar liefst 6 toplocaties staan op je programma voor Vietnam. Je bepaalt zelf wat je gaat doen. Handig: dit programma staat vol tips!

Vandaag vertrek je naar Hanoi. De vlucht is niet inbegrepen bij de reis, maar wij kijken met alle plezier met je mee, op zoek naar het beste en voordeligste ticket.

Dag 2
Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi
Zo, je staat in Hanoi! Onze chauffeur wacht je op en brengt je naar je hotel. Je hebt alle tijd om even op adem te komen.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar je nu bent. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Tip: Maak aan het begin van de avond een korte cyclo tour door de leukste buurten van Hanoi. De rit eindigt bij het restaurant waar het diner wordt geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Accommodatie:
Hotel De Rond ****
(Deluxe Window)

Dag 3
Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Mausoleum. Bezoek het mausoleum waar Ho Chi Minh, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land, opgebaard ligt.

De Tempel van de Literatuur. Volgens ons de mooiste tempel van Hanoi. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Het Vietnam Museum of Ethnology. Hier kom je meer te weten over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen.

Hoa Loa. In de beruchte Hoa Loa gevangenis werden eerst door de Fransen opstandige Vietnamezen opgesloten en later Amerikaanse krijsgevangenen door de Noord-Vietnamezen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel De Rond ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Hanoi
Dag 4: Hanoi
Dag ter vrije besteding.

Tip: Dagtour Trang An en Bai Dinh.

De regio Ninh Binh ligt (op 2 uur rijden van Hanoi) in de Red River Delta, waar de grillige rotspieken tot hoog boven de valleien vol rijstvelden rijzen. Op deze tour maak je in Trang An een tocht per roeiboot (je hoeft niet zelf te roeien) over de rivier en langs grotten.

Na de boottocht is een lunch inbegrepen. In het tweede deel van deze dagtour ga je naar Bai Dinh. Dit is het grootste boeddhistische tempelcomplex in Vietnam. Er staan 500 Arhat-beelden in lange gallerijen. Je ziet er vijvers, meerdere pagodes en het grootste bronzen boeddhabeeld van het land. Je kunt ook de in het oogspringende 13 verdiepingen tellende Bao Thap Tower op voor een schitterend uitzicht over het hele complex. Je bent aan het begin van de avond weer terug in Hanoi.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel De Rond ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Hanoi – Sapa
Dag 5: Hanoi – Sapa
Tijd voor een nieuw decor. Wat heet! Van Hanoi word je in alle vroegte met een comfortabele bus naar Sapa gereden. De rit duurt een kleine 6 uur, maar de omgeving wordt als je in de buurt van Sapa komt alsmaar mooier. Daar wacht onze gids je op. Na de lunch brengt deze je naar Luckydaisy's homestay tussen de rijstterassen van de Muong Hoa vallei.

Onze reisspecialist Sanne heeft een blog geschreven over haar bezoek aan Sapa: "Eenmaal bij de homestay Luckydaisy’s aangekomen worden we naar onze Villa gebracht. Wauw wauw wauw! Dit is echt een heel huis met veel licht, overal ramen die uitkijken op de rijstvelden! Heel sfeervol ingericht en van alle (luxe) gemakken voorzien. Hier houden we het wel 2 nachten vol. Er is zelfs een openhaard voor de koude winteravonden. De sfeer van de homestay is fantastisch!"

Je kunt je verblijf hier helemaal zelf plannen. Ga op pad met de locals, maak een wandeling door de omgeving, verken het dorpje of neem een drankje in de Bamboo Bar.

Tip: Het is slim iets warms mee te nemen, want de avonden kunnen hier koel of zelfs koud zijn.
INCLUSIEF:
Transfer: Per luxe bus van Hanoi naar Sapa, transfer naar het Muong Hoa-dal
Excursie: Bezoek aan de rijstterassen van Sapa, wandeltocht van Lao Chai naar Ta Van en wandeling door dorp
Accommodatie:
Luckydaisy's Homestay Sapa **
(Private room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Sapa – Hanoi
Dag 6: Sapa – Hanoi
Met je Hmong gids maak je vandaag een wandeltocht door de omgeving van Ta Van. De tocht leidt langs rijstvelden, dorpjes van Giay en Red Dao minderheden, heuvels, bamboebossen en een waterval.

De gids bespreekt voor vertrek hoeveel je wilt lopen en wat je wilt zien. Onderweg lunch je bij een lokale Hmong familie.

Om 14.00 uur word je naar Sapa gebracht waar de bus naar Hanoi vertrekt. Rond 21.30 uur ben je terug in het Old Quarter van Hanoi.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar het centrum van Sapa, per luxe bus naar Hanoi
Excursie: Wandeltocht
Accommodatie:
Hotel De Rond ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Hanoi – Halong Bay
Dag 7: Hanoi – Halong Bay
Zeer waarschijnlijk zit je nog bij te komen van twee bijzondere dagen bij de locals in Sapa, maar niet getreurd, er wacht je alweer een nieuw avontuur. Rond 8 uur vertrek je naar Halong Bay.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend vaar je met de boot door Halong Bay. Je kunt vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot een drijvend vissersdorp bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar de haven van Halong Bay
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Oriental Sails Cruise ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 8
Halong Bay – Hanoi – Nachttrein naar Hue
Dag 8: Halong Bay – Hanoi – Nachttrein naar Hue
Op het moment dat je wakker wordt vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen.

Onze chauffeur brengt je zodra je weer voet aan wal hebt gezet naar Hanoi. Daar heb je nog wat tijd om even wat te eten (of proviand te kopen voor in de trein) voordat je op de nachttrein naar Hue stapt.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar Hanoi, nachttrein naar Hue
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Nachttrein Hanoi - Hue
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Hue
Dag 9: Hue
Uiteraard halen we je op van het station en brengen we je naar het hotel. Welkom in Hue!

Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.

Tip: Hue stadstour. Alles wat je per se van Hue moet zien, zie je op deze tour. Die begint met een bezoek aan de keizerlijke Citadel, een ommuurd fort. Via de Ngo Mon Gate ga je Forbidden Purple City in om de Thai Hoa tempel, de Can Thanh tempel en Mieu en Hieu Lam Cac te zien. Daarna rijd je langs de oever van de Perfume rivier naar de Thien Mu pagoda. Hier bezoek je de 7 verdiepingen hoge octogonale toren, het symbool van Hue. Vervolgens neem je een lokale drakenboot terug naar het centrum.
INCLUSIEF:
Transfer: Van station naar het hotel in Hue
Accommodatie:
Rosaleen Boutique Hotel ***
(Deluxe)

Dag 10
Hue – Hoi An
Dag 10: Hue – Hoi An
Voordat je naar Hoi An verder reist, bezoek je de Tu Duc tombe. Tu Duc was de langstzittende keizer van de Nguyen dynastie. Tegen het einde van zijn leven, in het tweede deel van de 19e eeuw, besloot hij dat er een tombe moest komen ter ere van hem. Het resulteerde in dit mausoleum en de bijbehorende tempel.

Onderweg van Hue naar Hoi An neem je de mooiste kustweg van Vietnam. Allereerst langs het strand van Lang Co, daarna de Hai Van Pass. Alleen het stuk van 21 kilometer over de Hai Van Pass is de autorit al waard. De pas doorkruist een uitloper van een rotsgebergte die ver in zee pas wordt opgeslokt door het water. Zo vormt het gebergte hier ook de Da Nang baai. Aan de linkerkant zie je de Zuid-Chinese Zee, aan je rechterhand schitteren de bergen.

In de loop van de middag ben je dan in Hoi An. Het oogstrelende stadje kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hue naar Hoi An
Excursie: Bezoek aan de Tu Duc tombe
Accommodatie:
The Nam An Villa Hoi An ***
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Hoi An
Dag 11: Hoi An
Er is voor vandaag geen programma. Wat kun je doen? Dit zijn onze tips:

Ga naar het strand. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

Is dit iets voor jou? Een kookcursus. Leer de trucs om zelf heerlijk Vietnamees te koken. Je gaat mee naar de markt om ingrediënten te kopen en maakt er in de kookschool meerdere gerechten voor je eigen lunch mee.

Laat je liever anderen koken? Overweeg dan een street food tour. Een lokale gids brengt je precies naar die plekken waar ze de Vietnamese lekkernijen verkopen die je anders misschien zou missen.

De bamboeboot. Je kunt ook een tour doen, waarin je leert hoe je de unieke Vietnamese ronde bamboeboot bestuurt en je samen met lokale vissers vis probeert te vangen. Of verken Hoi An op zijn Hollands, per fiets!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
The Nam An Villa Hoi An ***
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City
Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh City. Dat is waarschijnlijk aan het eind van de middag, dus dan heb je nog lekker wat tijd in Hoi An.

Ho Chi Minh City is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. En interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.
INCLUSIEF:
Transfer: Binnenlandse vlucht van Hoi An naar Ho Chi Minh City. Transfer naar het vliegveld en in HCMC naar het hotel
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13-14
Ho Chi Minh City
Dag 13-14: Ho Chi Minh City
Je hebt twee dagen in Ho Chi Minh City ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Mekong Delta. In de Mekong Delta wordt de rivier uit elkaar getrokken in kleinere stromen, die van deze delta een groen en waterrijk leefgebied hebben gemaakt, waar de mensen een bijrol hebben en de natuur de hoofdrol.

Je kunt hier vanuit Ho Chi Minh City een tour naartoe maken. In de Ben Tre provincie maak je dan een boottocht over de rivier en ga je kijken bij een fabriekje waar ze bakstenen maken, krijg je een kokosnoot workshop en bezoek je een weverij waar ze matten maken. Dat is in een rustig dorpje waar je ook rustig even kunt rondwandelen of gebruik kunt maken van een lokale gemotoriseerde riksja.

Cu Chi tunnels. Op 1,5 tot 2 uur rijden van Ho Chi Minh City liggen de Cu Chi tunnels. Hier hield de Vietcong zich schuil in de strijd tegen de Amerikanen. De Vietnamezen leefden jarenlang ondergronds in dit gangenstelsel dat op een gegeven moment maar liefst 250 kilometer lang was!

Wandeling door Ho Chi Minh City. Bezoek met een gids de Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor, de beste voorbeelden van Franse architectuur in Saigon. En verder: het Reunification Palace, de residentie van de president van Zuid-Vietnam in de Vietnamoorlog. Hier reed op 30 april 1975 een tank door de gesloten hekken. Feitelijk het einde van de oorlog.

Dan het War Remnants Museum, een indrukwekkende tentoonstelling over de Vietnamoorlog. Als laatste bezoek je de Ben Thanh Markt. Een grote drukke, maar leuke markt, waar ze echt van alles verkopen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Ho Chi Minh City – vertrek naar huis
Dag 15: Ho Chi Minh City – vertrek naar huis
Vrij tot de transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Of verleng deze reis met bijvoorbeeld een heerlijk verblijf aan het strand. Laat het ons weten!
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 15-daagse rondreis Vietnam Do it your way

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1142
3 personen€ 1075
4 personen€ 1047
5 personen€ 1010
6+ personen€ 991
Prijzen zijn beschikbaar t/m 12-06-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 01-12-2024 en 12-06-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Privé vervoer met aircon auto of minibus
 • Engelssprekende gids bij excursies en lange transfers
 • Boottrip van 2 dagen/ 1 nacht bij Halong Bay
 • Ontbijt, lunch en diner zoals vermeld
 • Accommodatie in comfortabele en centraal gelegen 3-sterrenhotels
 • Treinreis van Hanoi naar Hue
 • Binnenlandse vlucht van Hoi An (Da Nang) naar Ho Chi Minh City in de economy class
 • Entreegelden in Sapa, Halong, Tu Doc

Exclusief

 • Drankjes en niet vermelde maaltijden
 • Internationale vlucht
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.

   

 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
Hotel De Rond ****
Deluxe Window
Sapa
Luckydaisy's Homestay Sapa **
Private room
Halong Bay
Oriental Sails Cruise ****
Deluxe
Ecovriendelijk
Hanoi
Nachttrein Hanoi - Hue
Hue
Rosaleen Boutique Hotel ***
Deluxe
Hoi An
The Nam An Villa Hoi An ***
Deluxe Balcony
Ho Chi Minh City
Avanti Hotel ***
Deluxe
15-Daagse rondreis Vietnam, do it your way!
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 1142 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam hanoi old quarter
Vietnam Sapa 3
Hoi An
vietnam halong bay
vietnam sapa moeder en kinderen familie
vietnam hanoi tran quoc pagode
vietnam halong bay
vietnam hanoi red bridge the huc bridge hoan kiem lake

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's