Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Blog - Vietnam - Visum Vietnam

Visum Vietnam

Home / Blog / Visum Vietnam

Voor je naar het buitenland reist, is het een goed idee jezelf op de hoogte te stellen van de visum regels. Hieronder lees je alles over het aanvragen voor een visum voor Vietnam. Heb je desondanks toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Verplicht visum

Voor Vietnam moet je van te voren een visa aanvragen. Dit kan op verschillende manieren. Lees snel verder hoe je dit doet!

Vietnam - Zonsondergang Vissers - Mekong Delta dagtour

Visum via AsiaDirect

Nadat je bij ons een reis of bouwsteen hebt geboekt, krijg je van ons een formulier per e-mail. Dit formulier print je uit en vul je thuis alvast in met 2 recente pasfoto’s erbij.

Wanneer je Vietnam via Hanoi binnenkomt, ga je met je paspoort, visum aanvraagformulier en foto’s naar het immigratie loket om daar je visum stempel in je paspoort te kijgen. Dit stempel kost USD 25, wat je contant moet betalen in Amerikaanse Dollars of in Vietnamese Dong, dus wissel in Nederland al even wat geld daarvoor.

Arriveer je Ho Chi Minh stad, dan kunnen wij alles voor jou regelen. Bij aankomst staat één van onze medewerkers al op jou te wachten. Je geeft het ingevulde formulier met pasfoto’s aan hem of haar en wij regelen verder alles voor je. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite, met name omdat het op het vliegveld in Ho Chi Minh stad veel drukker is dan in Hanoi.

Visum zelf aanvragen

E-visum
Sinds mei 2018 kunnen reizigers met een Nederlandse nationaliteit ook zelf een e-visum aanvragen via het National Web Portal on Immigration van de Vietnamese overheid. Deze optie is sinds begin 2019 ook mogelijk voor reizigers met een Belgische nationaliteit.

Om het e-visum te verkrijgen dien je naast het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens en verblijfsgegevens, een scan van het paspoort en een pasfoto te uploaden. Nadat je USD 25 per credit card hebt betaald, wordt jouw aanvraag binnen 3 dagen verwerkt. Via het E-visa search menu kun je de status van jouw aanvraag bekijken. Na goedkeuring dien je het e-visum te printen, zodat je deze bij de binnenkomst in Vietnam kunt laten zien.

Visum service
Je kunt jouw visum ook aanvragen bij een visumbureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visums voor het buitenland. Wij hebben zeer goede ervaring met E-visums.nl en Visumbuitenland.nl. Beide partijen regelen jouw visum snel, goedkoop en zonder zorgen.

Hierbij vul je online jouw gegevens in en je ontvangt enkele dagen later het visum per e-mail. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is deze printen en meenemen naar Vietnam. Het aanvragen kost ongeveer 5 minuten en je betaalt hier zo’n € 40 voor.

Vietnamese ambassade
Je kunt ook een visum in je paspoort laten stempelen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel, dit kost € 60 voor een 30 dagen visum. Je moet dan zelf naar Den Haag/Brussel met je paspoort en 2 pasfoto’s, daar alle papieren invullen en dan 2 à 3 dagen later weer terug om het op te halen. Als het niet druk is, is het dezelfde dag al klaar, maar hier mag je nooit vanuit gaan. Al met al is deze optie dus duurder en wanneer je niet in Den Haag of omgeving woont wellicht omslachtiger.

Nuttige tips

 • Visa on arrival is geen optie als je Vietnam over land binnenkomt. Neem voor meer informatie over deze optie contact met ons, E-visums.nl of Visumbuitenland.nl op.
 • Zorg dat je alvast wat Amerikaanse Dollars (USD) bij je hebt. Vietnamese Dong zou je ook al kunnen kopen bij het GWK, maar de koersen zijn doorgaans niet erg gunstig en het is geen probleem om te pinnen of te wisselen direct bij aankomst op de luchthaven in Vietnam.
 • Als je van plan bent om tijdens je Vietnam reis ook naar Cambodja of Laos te reizen en daarna weer terug naar Vietnam, dan moet je een ‘multiple entry visum’ aanvragen. Dit visum is iets duurder dan een ‘single entry visum’.
 • Bij aankomst in Vietnam dient jouw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Handige links
E-visums.nl
Visumbuitenland.nl

Onze reistips

Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
 • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
 • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
 • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Vietnam - Lachende Oude Man - Hoi An plattelandstour per fiets
Vietnam
Excursies - 1 dag
Plattelandstour Hoi An per fiets
 • Dagexcursie
 • Leer hoe een lokale groenteboer in Vietnam woont en werkt
 • Deze tour geeft je een kijkje in het doorsnee leven van Vietnamese plattelandsbewoners
per persoon vanaf
€57
fi - Thailand - Boot strand water zee - Rondreis Thailand De schatten van het Zuiden
Thailand
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Centraal- en Zuid-Thailand
 • De schatten van het zuiden
 • Ontdek de hoogtepunten van Zuid-Thailand
 • Geniet van de unieke flora en fauna van Khao Sok NP
per persoon vanaf
€1145
Thailand - Hua Hin - Strand met uitzicht
Thailand
Strandvakanties - 8 dagen
8-Daagse strandvakantie Bangkok en Hua Hin
 • Eastin Hotel Makkasan en Ibis Hua Hin
 • Combineer de metropool Bangkok met een strandvakantie op Hua Hin
 • Verblijf 2 nachten in het Eastin Hotel Makkasan Bangkok ****
per persoon vanaf
€309
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!