Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Visum Vietnam'
Vietnam

Visum Vietnam

Januari 2024

Voor je naar het buitenland reist, is het een goed idee jezelf op de hoogte te stellen van de visum regels. Hieronder lees je alles over het aanvragen voor een visum voor Vietnam. Heb je desondanks toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Verplicht visum

Voor Vietnam moet je van te voren een visa aanvragen. Dit kan op verschillende manieren. Lees snel verder hoe je dit doet!

Vietnam Ho Chi Minh City visum op luchthaven
Wees goed voorbereid door van te voren je visum te regelen.

Visum via AsiaDirect

Nadat je bij ons een reis of bouwsteen hebt geboekt, krijg je van ons een formulier per e-mail. Dit formulier print je uit en vul je thuis alvast in met 2 recente pasfoto’s erbij.

Wanneer je Vietnam via Hanoi binnenkomt, ga je met je paspoort, visum aanvraagformulier en foto’s naar het immigratie loket om daar je visum stempel in je paspoort te kijgen. Dit stempel kost USD 25, wat je contant moet betalen in Amerikaanse Dollars of in Vietnamese Dong, dus wissel in Nederland al even wat geld daarvoor.

Arriveer je Ho Chi Minh City, dan kunnen wij alles voor jou regelen. Bij aankomst staat één van onze medewerkers al op jou te wachten. Je geeft het ingevulde formulier met pasfoto’s aan hem of haar en wij regelen verder alles voor je. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite, met name omdat het op het vliegveld in Ho Chi Minh City veel drukker is dan in Hanoi.

Visum zelf aanvragen

E-visum
Sinds mei 2018 kunnen reizigers met een Nederlandse nationaliteit ook zelf een e-visum aanvragen via het National Web Portal on Immigration van de Vietnamese overheid. Deze optie is sinds begin 2019 ook mogelijk voor reizigers met een Belgische nationaliteit.

Om het e-visum te verkrijgen dien je naast het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens en verblijfsgegevens, een scan van het paspoort en een pasfoto te uploaden. Nadat je USD 25 per credit card hebt betaald, wordt jouw aanvraag binnen 3 dagen verwerkt. Via het E-visa search menu kun je de status van jouw aanvraag bekijken. Na goedkeuring dien je het e-visum te printen, zodat je deze bij de binnenkomst in Vietnam kunt laten zien.

Visum service
Je kunt jouw visum ook aanvragen bij een visumbureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visums voor het buitenland.

Hierbij vul je online jouw gegevens in en je ontvangt enkele dagen later het visum per e-mail. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is deze printen en meenemen naar Vietnam. Het aanvragen kost ongeveer 5 minuten en je betaalt hier zo’n € 40 voor.

Vietnamese ambassade
Je kunt ook een visum in je paspoort laten stempelen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel, dit kost € 60 voor een 30 dagen visum. Je moet dan zelf naar Den Haag/Brussel met je paspoort en 2 pasfoto’s, daar alle papieren invullen en dan 2 à 3 dagen later weer terug om het op te halen. Als het niet druk is, is het dezelfde dag al klaar, maar hier mag je nooit vanuit gaan. Al met al is deze optie dus duurder en wanneer je niet in Den Haag of omgeving woont wellicht omslachtiger.

Nuttige tips

  • Visa on arrival is geen optie als je Vietnam over land binnenkomt. Neem voor meer informatie over deze optie contact met ons op.
  • Zorg dat je alvast wat Amerikaanse Dollars (USD) bij je hebt. Vietnamese Dong zou je ook al kunnen kopen bij het GWK, maar de koersen zijn doorgaans niet erg gunstig en het is geen probleem om te pinnen of te wisselen direct bij aankomst op de luchthaven in Vietnam.
  • Als je van plan bent om tijdens je Vietnam reis ook naar Cambodja of Laos te reizen en daarna weer terug naar Vietnam, dan moet je een ‘multiple entry visum’ aanvragen. Dit visum is iets duurder dan een ‘single entry visum’.
  • Bij aankomst in Vietnam dient jouw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

10

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Vietnam
Tips
Visum