Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach

Ontdek Vietnam met één van onze Hot Deal reizen!

Hot Deal

17-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach

Ontdek Vietnam met één van onze Hot Deal reizen!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1059 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Mui Ne, Ho Chi Minh City
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bezoek Vietnam voor een super lage prijs!
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij
 • Verblijf in keurige budgethotels op leuke locaties
 • Halong Bay is uniek: een eindeloze zee vol rotspieken
 • Het strand en de verrassende zandduinen van Mui Ne

Introductie

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis naar Vietnam? Dan zijn onze Hot Deal reizen echt wat voor jou!

17-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach. Je gaat veel doen! Zo stap je bij Halong Bay aan boord van een klassieke jonkboot voor een cruise van een dag en een nacht, ga je per nachttrein naar de keizerlijke oude stad Hue, struin je door de sfeervolle met lampion verlichte straatjes van Hoi An, en ga je heerlijk ontspannen aan het strand van Mui Ne, waar ze trouwens opvallende zandduinen hebben. Die wil je ook zien! En natuurlijk ontbreken de twee grote steden van Vietnam niet op deze reis: Ho Chi Minh City en Hanoi!

Boek je een Hot Deal rondreis in Vietnam dan verblijf je in eenvoudige maar schone, kleinschalige hotels, toch vaak met zwembad. De leukste excursies zijn al geregeld, hoe je de dagen verder invult is helemaal aan jou.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Vietnam
Dag 1: Vertrek naar Vietnam
Je bent bijna onderweg. 17 dagen lang in Vietnam. Je staat op het punt een andere, nieuwe, maar erg leuke wereld te ontdekken!

Vandaag begint je reis! De internationale vluchten zijn exclusief, maar wij kunnen altijd helpen met het regelen van de vluchten indien nodig.

Dag 2
Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi
Hanoi! Daar ben je dan. Onze chauffeur wacht je op en brengt je naar je hotel. Je hebt alle tijd om even op adem te komen.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar je nu bent. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Aan het begin van de avond haalt onze gids je op voor een korte cyclo tour door de leukste buurten van Hanoi. De rit eindigt bij het restaurant waar het diner wordt geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Excursie: Cyclo tour en Vietnamees diner
Accommodatie:
Hanoi Calista Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag ter vrije besteding. Natuurlijk wil je Hanoi verder ontdekken. Dit zijn onze tips:

Het Ho Chi Minh mausoleum. Sluit aan in de rij waar Vietnamezen met het grootste respect wachten tot ze langs het gebalsemde (en zwaarbewaakte) lichaam van Ho Chi Minh mogen lopen, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land.

Highlight: de Tempel van de Literatuur. Volgens ons de mooiste tempel van Hanoi. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Maak een fietstour. Je fietst langs de Rode rivier, bezoekt marktjes en ziet hoe de lokale bevolking leeft. Je vervolgt je tocht naar een dorp vol bonsai boompjes en bloemen, waar je prachtige foto’s kunt maken. Na de lunch fiets je verder langs de oevers van West Lake. Je stopt bij de Quan Thanh tempel. Deze dateert uit de 11e eeuw en is daarmee een van de oudste tempels van Vietnam.

Het Vietnam Museum of Ethnology. Hier kom je meer te weten over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen.

Hoa Loa. In de beruchte Hoa Loa gevangenis werden eerst door de Fransen opstandige Vietnamezen opgesloten en later Amerikaanse krijsgevangenen door de Noord-Vietnamezen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hanoi Calista Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Hanoi - Halong Bay
Dag 4: Hanoi - Halong Bay
Hanoi is geweldig en je wilt nu al terug naar het Old Quarter, maar er wacht je alweer een nieuw avontuur. Rond 8 uur vertrek je naar Halong Bay.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend vaar je met de boot door Halong Bay. Je kunt vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot een drijvend vissersdorp bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Halong Bay (in groepsverband)
Excursie: Halong Bay cruise
Accommodatie:
Oriental Sails Cruise ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Halong Bay - Hanoi - Nachttrein naar Hue
Dag 5: Halong Bay - Hanoi - Nachttrein naar Hue
Op het moment dat je wakker wordt vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen.

Onze chauffeur brengt je zodra je weer voet aan wal hebt gezet naar Hanoi. Daar heb je nog wat tijd om even wat te eten (of proviand te kopen voor in de trein) voordat je op de nachttrein naar Hue stapt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Halong Bay naar Hanoi (in groepsverband) en nachttrein naar Hue
Excursie: Halong Bay cruise
Accommodatie:
Nachttrein Hanoi - Hue
(2de klasse airco)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Aankomst in Hue
Dag 6: Aankomst in Hue
Uiteraard halen we je op van het station en brengen we je naar het hotel. Welkom in Hue!

Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.

Tip: Hue stadstour. Alles wat je per se van Hue moet zien, zie je op deze tour. Die begint met een bezoek aan de keizerlijke Citadel, een ommuurd fort. Via de Ngo Mon Gate ga je Forbidden Purple City in om de Thai Hoa tempel, de Can Thanh tempel en Mieu en Hieu Lam Cac te zien. Daarna rijd je langs de oever van de Perfume rivier naar de Thien Mu pagoda. Hier bezoek je de 7 verdiepingen hoge octogonale toren, het symbool van Hue. Vervolgens neem je een lokale drakenboot terug naar het centrum.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hue treinstation naar hotel
Accommodatie:
Cherry Hotel Hue ***
(Deluxe)

Dag 7
Hue
Dag 7: Hue
Deze dag in Hue is ter vrije besteding. Tips:

Bezoek de Tu Duc tombe. Tu Duc was de langstzittende keizer van de Nguyen dynastie. Tegen het einde van zijn leven, in het tweede deel van de 19e eeuw, besloot hij dat er een tombe moest komen ter ere van hem. Het resulteerde in dit mausoleum en de bijbehorende tempel.

Maak een cyclo- en foodtour Hue. Niet alleen is de oude traditionele cyclo een heerlijke relaxte manier om wat meer van de stad te zien. Maar op deze tour stop je op allerlei leuke en lekkere plekjes om typische streekgerechten uit Hue te proeven. Nadat de avond gevallen is passeer je ook nog de Imperial Citadel.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Cherry Hotel Hue ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Hue - Hoi An
Dag 8: Hue - Hoi An
Zorg dat je op tijd hebt ontbeten, want je wordt vroeg opgehaald om via de indrukwekkende Hai Van Pass per bus naar Hoi An te reizen. Dit is zeker één van de mooiste ritten van deze reis.

Je brengt onderweg een bezoek aan de 200 jaar oude Thanh Toan Tile Roof Bridge, een unieke oude brug in Vietnam. Ook zal je het Thanh Toan Museum bezoeken, waar een grote diversiteit aan landbouwgereedschap te zien is om zo een beter beeld te krijgen van het Vietnamese leven en de cultuur.

En de route voert je langs het strand van Lang Co (fotostop). Daarna de Hai Van Pass. Alleen het stuk van 21 kilometer over de Hai Van Pass is de autorit al waard. De pas doorkruist een uitloper van een rotsgebergte die ver in zee pas wordt opgeslokt door het water. Zo vormt het gebergte hier ook de Da Nang baai. Aan de linkerkant zie je de Zuid-Chinese Zee, aan je rechterhand schitteren de bergen.

Vervolgens maak je een stop bij de Marble Mountains, een omgeving vol grotten, tempels en nóg meer uitzicht. Ook maak je nog een korte stop bij het Sculpture Stone Traditional Village.

In de loop van de middag ben je dan in Hoi An. Het oogstrelende stadje kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.
INCLUSIEF:
Transfer: Bus van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pass (in groepsverband)
Excursie: Hai Van Pass excursie per bus (in groepsverband)
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Hoi An
Dag 9: Hoi An
Er is voor vandaag geen programma. Wat kun je doen? Dit zijn onze tips:

Ga naar het strand. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

Is dit iets voor jou? Een kookcursus. Leer de trucs om zelf heerlijk Vietnamees te koken. Je gaat mee naar de markt om ingrediënten te kopen en maakt er in de kookschool meerdere gerechten voor je eigen lunch mee.

Laat je liever anderen koken? Overweeg dan een street food tour. Een lokale gids brengt je precies naar die plekken waar ze de Vietnamese lekkernijen verkopen die je anders misschien zou missen.

De bamboeboot. Je kunt ook een tour doen, waarin je leert hoe je de unieke Vietnamese ronde bamboeboot bestuurt en je samen met lokale vissers vis probeert te vangen. Of verken Hoi An op zijn Hollands, per fiets!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Hoi An
Dag 10: Hoi An
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Hoi An - Da Nang - Nachttrein naar Binh Thuan
Dag 11: Hoi An - Da Nang - Nachttrein naar Binh Thuan
In de avond word je van het hotel in Hoi An naar het treinstation van Da Nang gebracht voor de nachttrein naar Binh Thuan (Zuid-Vietnam).

De treinrit duurt 12 tot 14 uur. Je reist in de comfortabele 2e klasse en hebt je eigen bed. Door de airconditioning kan het wat fris aanvoelen, dus neem een iets warms mee.

Wil je sneller naar Mui Ne reizen, dan kun je voor een meerprijs per binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City vliegen en per minibusje doorreizen naar Mui Ne. Laat het ons weten, zodat wij de beschikbaarheid voor je nagaan!
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar Da Nang treinstation en nachttrein naar Binh Thuan
Accommodatie:
Nachttrein Da Nang - Binh Thuan
(2de klasse airco)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Binh Thuan - Mui Ne
Dag 12: Binh Thuan - Mui Ne
Welkom in Zuid-Vietnam! Bij aankomst op het treinstation in Binh Thuan staat er een chauffeur klaar om je naar het strand van Mui Ne te brengen. De rit zal ongeveer een uur duren.

Je hebt drie nachten in Mui Ne. En dat is perfect want Mui Ne is een leuke badplaats aan wat de Vietnamezen de Oost Zee noemen. Er zijn lange stranden (in totaal 15 km) met stroken palmbomen en er is genoeg te beleven zonder dat het er te druk of te rustig wordt. Er zijn meer dan genoeg restaurantjes en bars, en omdat er een goede bries staat, is het een uitstekende locatie voor watersporten als windsurfen en kitesurfen.

Er is nog iets dat je moet weten. Mui Ne heeft een bijzonder natuurverschijnsel. Er liggen namelijk uitgestrekte witte en rode zandduinen die tegen de tijd dat de zon ondergaat spectaculaire vergezichten opleveren.
INCLUSIEF:
Transfer: Prive transfer van Binh Thuan naar Mui Ne
Accommodatie:
Full Moon Beach Resort **
(Superior Sea View)

Dag 13
Mui Ne
Dag 13: Mui Ne
Dag ter vrije besteding
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Full Moon Beach Resort **
(Superior Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Mui Ne
Dag 14: Mui Ne
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Full Moon Beach Resort **
(Superior Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Mui ne - Ho Chi Minh City
Dag 15: Mui ne - Ho Chi Minh City
Vandaag is het tijd om van Mui Ne naar Ho Chi Minh City te reizen. In de middag word je opgehaald en naar het busstation gebracht. Vanuit hier reis je per minibus in ongeveer 4 uur naar Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. En interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Mui Ne naar Ho Chi Minh City (in groepsverband)
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ho Chi Minh City
Dag 16: Ho Chi Minh City
Je hebt nog een dag in Ho Chi Minh City ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Mekong Delta. In de Mekong Delta wordt de rivier uit elkaar getrokken in kleinere stromen, die van deze delta een groen en waterrijk leefgebied hebben gemaakt, waar de mensen een bijrol hebben en de natuur de hoofdrol.

Je kunt hier vanuit Ho Chi Minh City een tour naartoe maken. In de Ben Tre provincie maak je dan een boottocht over de rivier en ga je kijken bij een fabriekje waar ze bakstenen maken, krijg je een kokosnoot workshop en bezoek je een weverij waar ze matten maken. Dat is in een rustig dorpje waar je ook rustig even kunt rondwandelen of gebruik kunt maken van een lokale gemotoriseerde riksja.

Cu Chi tunnels. Op 1,5 tot 2 uur rijden van Ho Chi Minh City liggen de Cu Chi tunnels. Hier hield de Vietcong zich schuil in de strijd tegen de Amerikanen. De Vietnamezen leefden jarenlang ondergronds in dit gangenstelsel dat op een gegeven moment maar liefst 250 kilometer lang was!

Wandeling door Ho Chi Minh City. Bezoek met een gids de Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor, de beste voorbeelden van Franse architectuur in Saigon. En verder: het Reunification Palace, de residentie van de president van Zuid-Vietnam in de Vietnamoorlog. Hier reed op 30 april 1975 een tank door de gesloten hekken. Feitelijk het einde van de oorlog.

Dan het War Remnants Museum, een indrukwekkende tentoonstelling over de Vietnamoorlog. Als laatste bezoek je de Ben Thanh Markt. Een grote drukke, maar leuke markt, waar ze echt van alles verkopen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Helaas weer terug naar huis
Dag 17: Helaas weer terug naar huis
Had je vooraf gedacht dat je zo veel van Vietnam kon zien in een dikke 2 weken? Het kan. We hopen dat je genoten hebt en zien je graag weer terug!

Op gepaste tijd word je naar het vliegveld in Ho Chi Minh City gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven

Routekaart 17-daagse Hotdeal Vietnam Highlights Beach

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1059
3 personen€ 1019
4 personen€ 994
5 personen€ 973
6+ personen€ 954
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-06-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 15-06-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodatie als aangegeven of vergelijkbaar
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Dagelijks ontbijt (m.u.v. dag 1, 2, 6 en dag 12)
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Privé en groepsvervoer met chauffeur met airco auto of mini-van
 • Nachttrein van Hanoi naar Hue & Da Nang naar Binh Thuan
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Cyclo tour en Vietnamees welkomstdiner
 • 2-daagse Halong Bay cruise
 • Hai van Pass excursie per bus (in groepsverband)

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
Hanoi Calista Hotel ****
Deluxe Window
Halong Bay
Oriental Sails Cruise ****
Deluxe
Ecovriendelijk
Hanoi
Nachttrein Hanoi - Hue
2de klasse airco
Hue
Cherry Hotel Hue ***
Deluxe
Hoi An
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
Deluxe Balcony
Ecovriendelijk
Da Nang
Nachttrein Da Nang - Binh Thuan
2de klasse airco
Mui Ne
Full Moon Beach Resort **
Superior Sea View
Ho Chi Minh City
Avanti Hotel ***
Deluxe
17-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1059 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Mui Ne, Ho Chi Minh City
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam halong bay
Vietnam Hanoi Fruit op fiets
Vietnam Hanoi 1
Vietnam Hanoi Riksja
vietnam hanoi temple of literature tempel van de literatuur
vietnam halong bay
vietnam mui ne zandduinen
vietnam hai van pas hue

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's