Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

18-Daagse rondreis Paradijselijk Sri Lanka

De natuur is onbeschrijfelijk mooi, er is wildlife dat je op andere plekken in de wereld niet kunt zien

18-Daagse rondreis Paradijselijk Sri Lanka

De natuur is onbeschrijfelijk mooi, er is wildlife dat je op andere plekken in de wereld niet kunt zien

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
18 dagen / 17 nachten
VANAFPRIJS
€ 1834 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Colombo, Wilpattu National Park, Anuradhapura, Sirigiya, Minneriya National Park, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya, Horton Plains National Park, Ella, Ahangama, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Walvissen en dolfijnen spotten in de Indische Oceaan
 • Oud koninklijk fort op een rots: de Leeuwenrots van Sigiriya
 • Relaxen en genieten aan het strand van Ahangama
 • Ga op jeep safari naar Minneriya om kuddes olifanten te spotten
 • Spectaculaire treinreis door de theeplantages

Introductie

Laat het paradijselijke Sri Lanka je met open armen ontvangen. Je kunt hier geweldig eten, de mensen zijn warm en vriendelijk, de natuur vaak onbeschrijfelijk mooi, er is wildlife dat je op andere plekken in de wereld niet kunt zien en je vindt er historische monumenten die je mond zullen doen openvallen.

Je gaat naar de 1.000 meter diepe kloof World’s End, een jeep safari maken op zoek naar luipaarden en olifanten, je maakt een boottocht op zoek naar walvissen en dolfijnen, je kunt de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya beklimmen, waar ooit een koninklijk fort op de top stond. Je ziet rotstempels, maakt een adembenemende treinreis langs theeplantages, verkent de Nederlandse nalatenschap in Galle, en je bent een paar dagen aan het onondekte strand van Ahangama (zeg nou zelf, heb je ooit van deze parel gehoord?).

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Dag 1: Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Je reis naar paradijselijk Sri Lanka gaat beginnen!

De internationale vlucht naar Colombo is niet inbegrepen, maar als je dat wilt, helpen we je graag bij het boeken van dit ticket.

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Colombo
Dag 2: Aankomst in Colombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar je hotel in Colombo
Accommodatie:
Colombo Court Hotel ****
(Deluxe)

Dag 3
Ontdek Colombo
Dag 3: Ontdek Colombo
Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, tevens de grootste stad met zo’n 6 miljoen inwoners. Binnen de grenzen van Groter Colombo ligt ook Sri Jayawardenepura Kotte, de wetgevende hoofdstad. Sri Lanka heeft dus min of meer twee hoofdsteden, maar omdat ze binnen hetzelfde district liggen wordt toch vaak Colombo als hoofdstad genoemd.

De stad ligt aan de westkust van het eiland aan zee. In de 17e eeuw leverden de Nederlanders en de Portugezen hevig strijd om de macht in dit gebied, waar veel kaneel werd geproduceerd. Het Old Dutch Hospital is een van de oudste gebouwen in het stadsdeel dat nog Fort wordt genoemd. Het is allang geen ziekenhuis meer, maar een uitgaanscentrum met restaurants en winkels.

Verschillende kathedralen in de stad wijzen er nog op dat de Portugezen hier de scepter zwaaiden. Colombo is wat dat betreft erg divers. Er zijn kerken, moskeeën en boeddhistische tempels. We noemen de Gangaramaya tempel. Deze is relatief modern, combineert Sri Lankaanse, Chinese, Indiase en Thaise architectuur en ligt fraai aan het Beira meer. Snuisterijen en street food vind je op de heerlijk rommelige openlucht markt Pettah.

Op de stadstour die je vandaag maakt staan onder meer de Wolvendaalkerk, een meer dan 360 jaar oud Nederlands gebouw uit het koloniale tijdperk, en de grote moskee Jami Ul-Alfar, met een snoepachtige rood-wit gestreepte buitenkant op het programma.

Ook ga je naar de 350 meter hoge Lotus Tower, het Onafhankelijkheidsplein, de Cinnamon Gardens en de Gangaramaya tempel, een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Colombo.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Colombo
Accommodatie:
Colombo Court Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Colombo - Wilpattu National Park
Dag 4: Colombo - Wilpattu National Park
Vandaag reis je naar het nationale park Wilpattu.
Bij aankomst is het eerst tijd voor een lunch in het hotel.

In de middag staat een jeep safari op de planning.
Wilpattu is met een oppervlakte van bijna 132.000 hectare het grootste natuurreservaat in Sri Lanka. Het park onderscheid zich van andere nationale parken omdat het een groot aantal 'willus' heeft, dat zijn natuurlijke zandbekkens die gevuld zijn met regenwater. De opvallendste dieren in Wilpattu zijn luipaarden, olifanten en beren, maar er leven ook herten, jakhalzen, wilde zwijnen, waterbuffels, krokodillen, en veel tropische vogels en reptielen.

Je blijft in het nationale park, want je overnacht hier in een tent.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Colombo naar Wilpattu National Park
Excursie: Jeep safari in Wilpattu National Park
Accommodatie:
Big Game Camp Wilpattu ***
(Tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Wilpattu National Park
Dag 5: Wilpattu National Park
Gisteren nog niet alles kunnen zien? Niet getreurd, vandaag krijg je nog een kans met een volle dag safari. Ontbijt en lunch neem je mee voor onderweg.
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari in Wilpattu National Park
Accommodatie:
Big Game Camp Wilpattu ***
(Tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Wilpattu National Park - Anuradhapura
Dag 6: Wilpattu National Park - Anuradhapura
Vind je ook niet dat de naam Anuradhapura iets mysterieus heeft? Wij wel, en het klopt ook wel, want Anuradhapura heeft meer geschiedenis dan de meeste andere plekken op de wereld.

In Anuradhapura (je rijdt er van Wilpattu in ongeveer 2 uur naartoe), woonde drieduizend jaar geleden al mensen. Dat blijkt mede uit meer dan 2.500 jaar oude geschriften die hier gevonden zijn. De stad is de bron van het Theravada boeddhisme en was 1.500 jaar lang de hoofdstad van het Singalese Rajarata rijk. Omdat Anuradhapura dus ook een boeddhistisch middelpunt was, stonden er veel tempels, waarvan er gelukkig veel in redelijk goede staat bewaard zijn gebleven. Anuradhapura staat daarom in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Je gids neemt je onder meer mee naar de beroemdste stoepa hier, de Ruwanweliseya. De eerste versie werd al 140 jaar voor Christus gebouwd. De stoepa is meer dan 100 meter hoog en dat is uitzonderlijk voor zo'n oud monument. Het bevat meerdere relikwieën van Boeddha (die je overigens niet kunt zien), en heeft daarom de status van een belangrijk boeddhistisch heiligdom.

Ook ga je naar de heilige vijgenboom Jaya Sri Maha Bodhi. Deze stamt af van de boom in India waaronder Boeddha verlicht zou zijn geraakt, en is daarom van grote religieuze waarde voor boeddhisten. De boom is meer dan 2.300 jaar oud en de oudste gedocumenteerde boom op aarde.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Wilpattu National Park naar Anuradhapura
Excursie: Stadstour Anuradhapura
Accommodatie:
Hotel Heladiv ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Anuradhapura - Sigiriya
Dag 7: Anuradhapura - Sigiriya
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Anuradhapura naar Sigiriya
Excursie: Bezoek aan de Leeuwenrots
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Sigiriya - Dambulla - Minneriya - Sigiriya
Dag 8: Sigiriya - Dambulla - Minneriya - Sigiriya
We hebben vandaag (weer) een mooi gevarieerd programma voor je.

Allereerst: Dambulla. Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

In de middag vertrek je naar Minneriya National Park voor een jeep safari van ongeveer 2 tot 3 uur. Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple en een jeep safari Minneriya
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Sigiriya - Kandy
Dag 9: Sigiriya - Kandy
Je gaat vandaag van Sigiriya naar Kandy. De oude koningsstad is de op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels.

Onderweg maak je een stop bij de British Garrison Cemetery en het Ceylon Tea Museum. In de oude Hanthane-theefabriek leer je meer over de geschiedenis van de theeteelt in deze regio.

In Kandy ga je vervolgens eerst naar een traditionele vuurshow met Sri Lankaanse muziek en dans. Hierna wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sigiriya naar Kandy
Excursie: Stadstour en culturele show Kandy
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Kandy - Nuwara Eliya
Dag 10: Kandy - Nuwara Eliya
Gisteren heb je wel van alles gehoord over thee, maar ben je nog niet op een plantage geweest. Dat doe je vandaag, onderweg van Kandy naar Nuwara Eliya. Uiteraard kun je op de theeplantage ook van de verschillende soorten thee proeven.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Maak een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor, de oude Hill Club en de golfbaan voordat je stopt bij de Holy Trinity Church, een schilderachtig Brits gebouw uit het midden van de 19e eeuw.

Na aankomst bij je hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Nuwara Eliya
Excursie: Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Nuwara Eliya - Horton Plains
Dag 11: Nuwara Eliya - Horton Plains
Geen tijd voor uitslapen vandaag! Tussen 5:30 en 6:00 uur vertrek je vanuit je hotel naar Horton Plains National Park. De reden van het vroege vertrek is dat het uitzicht dan het mooiste is. (Tip: vraag of het hotel een ontbijtpakket voor je kan maken).

Deze uitgestrekte vlakte in het centrale hoogland heette lang Maha Eliya Thenna, de grote vlakte. En veel beter had de naam niet gekozen kunnen worden. Het nationale park omvat savanne, veel bos, de twee hoogste bergen van het eiland (Krigalpottha en Totupola), Baker’s Fall waterval en er ontspringen hier 3 belangrijke rivieren. Even beroemd als berucht is de afgrond bij ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Toen de Britten het op Sri Lanka nog voor het zeggen hadden, kreeg ‘de grote vlakte’ de naam van gouverneur Wilmot-Horton. Vandaar dat het nu bekend staat als de vlakte van Horton, Horton Plains.

Horton Plains National Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka, op meer dan 2100 meter boven de zeespiegel in de centrale bergen en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, van moerassen tot ijskoude beekjes, meren en watervallen. Het park is de thuisbasis van kleurrijke vlinders, vele soorten vogels en andere dieren zoals herten, beren, apen, gigantische eekhoorns, vissende katten en wilde zwijnen.

Tijdens de 2 tot 3 uur durende wandeling (ca. 9 km) stop je bij de prachtige ‘Bridal Veil’ en bij de al genoemde ‘World’s End’. (Tip: draag stevige schoenen en neem genoeg water mee).
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari Horton Plains NP
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Nuwara Eliya - Ella
Dag 12: Nuwara Eliya - Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Nanu Oya om vervolgens met de trein naar Ella te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Ella word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Het bergachtige dorp Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

De dag is verder ter vrije besteding.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Nuwara Eliya naar Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Ella
Dag 13: Ella
Ella heeft de mooiste natuurlijke landschappen van Sri Lanka. We nemen je dus mee op sightseeing, naar de bekende Nine Arch Bridge bijvoorbeeld. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Na de Nine Arch Bridge ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Later op de avond bezoek je de Ravana watervallen, 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ella - Ahangama
Dag 14: Ella - Ahangama
Dan gaan we nu een geheimpje verklappen: Ahangama.

Ahangama is een rustig, nog relatief onontdekte badplaats in het diepe zuiden van het eiland. De stranden zijn er ongerept en voorzien van lange stroken palmbomen. Je kunt er uitstekend surfen en de meest opvallende foto's ga je maken van vissers die ogenschijnlijk nogal ongemakkelijk aan palen in zee hangen in de hoop op een goede vangst.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Ahangama
Accommodatie:
Garton’s Cape *****
(Ocean Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Ahangama
Dag 15: Ahangama
Dag ter vrije besteding aan het strand.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Garton’s Cape *****
(Ocean Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ahangama - Mirissa - Ahangama
Dag 16: Ahangama - Mirissa - Ahangama
Vandaag ga je iets bijzonders doen!

Dieren spotten in het wild heeft altijd iets magisch… maar helemaal als het om het grootste dier op aarde gaat!

De wateren rond Sri Lanka staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische Oceaan komen ze in vrij groten getale voor. Zo heb je een redelijke kans dus ook werkelijk de blauwe vinvis te zien! Je stopt vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen.

Op deze halve dag tour ga je in de vroege ochtend (6.30 uur) bij Mirissa (16 km van Ahangama) de zee op. Dan zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een grote kans ze te zien zwemmen. Ook de walvissen laten zich in de ochtend sneller zien, omdat de zee nog rustig en vlak is. De tour duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Overleg met ons voordat je je reis boekt of het het goede seizoen is om walvissen en dolfijnen te zien in Mirissa. We kunnen eventeel een betere lokatie kiezen!
INCLUSIEF:
Excursie: Tour naar Mirissa: dolfijnen en walvissen spotten
Accommodatie:
Garton’s Cape *****
(Ocean Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Ahangama - Galle
Dag 17: Ahangama - Galle
Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Na aankomst in Galle maak je met de gids een wandeltocht door Galle Fort. Je wandelt langs de wallen, passeert Nederlandse koloniale gebouwen, de beroemde vuurtoren en de oude Portugese haven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ahangama naar Galle
Excursie: Stadstour Galle
Accommodatie:
Mango House ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Helaas weer terug naar huis
Dag 18: Helaas weer terug naar huis
Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka. Wist je dat je Sri Lanka heel goed met wat extra stranddagen op Malediven kunt combineren?
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar het vliegveld
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 18-daagse rondreis Paradijselijk Sri Lanka

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1834
3 personen€ 1834
4 personen€ 1639
5 personen€ 1639
6+ personen€ 1444
Prijzen zijn beschikbaar t/m 19-09-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 01-09-2024 en 19-09-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Dagelijks ontbijt
 • Verblijf in Wilpattu op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner inclusief)
 • Transfers
 • Privé vervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Trein van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Stadstour in Colombo
 • 2 jeepsafari’s in Wilpattu National Park
 • Stadstour in Anuradhapura
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • De entreegelden voor Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Jeepsafari voor Minneriya National Park
 • Stadstour en culturele show in Kandy
 • Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
 • Jeepsafari in Horton Plains National Park
 • Sightseeing in Ella
 • Dolfijnen en walvissen spotten in Mirissa (seizoen loopt van 1 november tot 30 april)
 • Stadstour Galle

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Vervoer en chauffeur/gids tijdens het strandverblijf
 • Vroeg inchecken en laat uitchecken
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Colombo
Colombo Court Hotel ****
Deluxe
Wilpattu
Big Game Camp Wilpattu ***
Tent
Anuradhapura
Hotel Heladiv ***
Standard
Sigiriya
Cassandra Culture Resort *****
Deluxe
Kandy
Fox Kandy ****
Deluxe
Nuwara Eliya
The Lynden Grove ***
Superior
Ella
Hideaway Trails by Chaarya ****
Deluxe
Ahangama
Garton’s Cape *****
Ocean Deluxe
Galle
Mango House ****
Standard
18-Daagse rondreis Paradijselijk Sri Lanka
REISDUUR
18 dagen / 17 nachten
VANAFPRIJS
€ 1834 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Colombo, Wilpattu National Park, Anuradhapura, Sirigiya, Minneriya National Park, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya, Horton Plains National Park, Ella, Ahangama, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Colombo 2
Wilpattu National Park
Sri Lanka Sigiriya Leewenrots Uitzicht 3
Sri Lanka Minneriya National Park Jeep Safari 1
Sri Lanka Dambulla Gouden Boeddha
Ella 11
Anhangama 4
Colombo Sri Lanka

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's