Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Sri Lanka Trincomalee dolfijn

Dolfijnen, blauwe vinvissen en zeeschildpadden rondom Trincomalee

Home / Blog / Dolfijnen, blauwe vinvissen en zeeschildpadden rondom Trincomalee

De strandbestemming Trincomalee
Sri Lanka - Trincomalee - Jungle Beach by Uga Escapes28Ben je tussen mei en oktober in Sri Lanka? Dan is Trincomalee dé perfecte strandbestemming!
Trincomalee ligt aan de oostkust en is één van de vele mooie stranden in Sri Lanka. Een groot pluspunt is dat je hier ook heerlijk in de zee kunt zwemmen en er een aantal leuke tours te doen zijn. Zo kun je dolfijnen spotten en zelfs de blauwe vinvis, het grootste dier op aarde! Ook tref je er een sublieme onderwaterwereld aan! Recentelijk hebben twee van onze medewerkers deze plekken aangedaan. Hieronder beschrijven ze hun ervaring:

Dolfijnen en walvissen spotten
Sri Lanka Trincomalee dolfijnenVandaag gaan we hopelijk dolfijnen en walvissen spotten. We krijgen de garantie dat we zeker dolfijnen zullen zien, anders mogen we morgen weer mee. De blauwe vinvis, de grootste walvis, is iets lastiger… Ze geven ons 50% kans. Gisteren zijn ze wel gespot, de dagen ervoor niet. Er blijkt een Orka voor onrust te hebben gezorgd. Om 6 uur worden we op het strand van Trincomalee verwacht. Ja, je moet er wat voor over hebben. Deze dieren zijn het meest actief in de vroege ochtend… Met een speedbootje met 2 andere toeristen (maximaal kunnen er 7 personen mee) varen we de zee op! Onze zeeman vaart eerst nog langs vissersbootjes om ons een glimp te laten zien hoe de lokale vissers de verse vis vangen en dan maken we nog een fotostop bij de Hindoe tempel. Daarna snel door richting de plek waar mogelijk dolfijnen zitten… De zee is net een enorme spiegel, het water is vlak en glanst. Er zijn weinig andere bootjes te bekennen.

Al snel zien we een vin in het water opdoemen, ja, ja, dat is er een… een dolfijn! Daarna volgen er nog een paar vinnen… Een paar worden er heel veel! En daarna zien we meerdere groepen tegelijk! Wauw! Er zitten hier wel een paar honderd dolfijnen… Zo bijzonder om ze zo door het water te zien zwemmen, ze gaan als een speer! Volgens onze gids zijn dit met name ‘spinner dolphins’ en ook een aantal ‘spotted dolphins’.  En spinnen doen ze na een tijdje ook! Ze springen hoog in de lucht en maken een mooie draai en duiken het water weer in… Ook zijn er veel schattige kleine dolfijnen, volgens ons zoontje van 3 zijn dit baby dolfijntjes… We hadden niet gedacht dat we er zoveel tegelijk zouden zien! Na een tijdje van dit schouwspel te hebben genoten, vraagt onze bootman of we richting de walvissen willen? We hoeven niet lang te overleggen met onze medepassagiers. Natuurlijk willen we dat!

Wat vliegt daar nou?
De kalme zee gaat over in een wat hobbelige zee… We varen richting de grote vrachtschepen en daar varen we ook dicht langs. Dit wil hij ons ook nog even laten zien. Zo van dichtbij zijn ze toch wel reusachtig! Ook zien we iets vliegen door het water… Het zijn vliegende vissen! Ja echt, die bestaan ook! Wat een grappig gezicht! Ze doemen vanuit het diepe water ineens op, vliegen wel 30 meter parallel aan het water oppervlak en verdwijnen dan weer in het blauwe water…

Stoomwolkjes,vinnen of cirkels?
Sri Lanka Trincomalee blauwe vinvisDaarna kijken we weer in alle richtingen of we al een glimp zien van een walvis, een stoomwolkje, een vin, grote vlakke cirkels… Het kunnen allemaal tekenen zijn van een walvis. Maar helaas zien we niets. Ineens roept een van ons: ja daar! Iedereen kijkt naar rechts, maar helaas… Dat was gewoon een golf tussen alle andere golven. Maar dan ineens geeft onze bootman gas en zegt: “Yes, there, whale!” We zien een stoomwolkje in de verte… Als we in de buurt komen is hij weer verdwenen… Dus we wachten tot hij misschien weer boven komt, maar tegelijkertijd is dat waarschijnlijk niet op dezelfde plek en kan dat natuurlijk overal zijn. Dus we proberen alle ‘hoeken’ zo goed mogelijk in de gaten te houden… Na ongeveer 15 minuten zien we ergens anders in de verte eenzelfde ‘stoomwolkje’. Vol adrenaline, gaan we er met hoge snelheid op af. En ja! Hij komt nog een keer boven en we zien zijn enorme rug! Wauw! Het grootste dier ter wereld, super gaaf! Na 3 ademhalingen verdwijnt hij weer de diepe wateren in… Volgens onze bootman was dit het, nu blijft hij voorlopig weer onder water… Maar wat een geluk, we hebben walvissen gezien! Over ongeveer 2 weken is het walvisseizoen ten einde, de noordoost moesson komt eraan en dan gaan ze allemaal richting het warme zuiden.

Snorkelen rondom Pigeon Island
Sri Lanka Trincomalee snorkelen met schildpaddenSri Lanka staat bekend om haar ruige stranden en groene natuur. Maar ook haar wateren hebben van alles te bieden. Het spotten van dolfijnen en/of walvissen is natuurlijk een zeer bijzondere ervaring! Maar ook haar onderwaterwereld is subliem!

Vanuit Trincomalee kun je een snorkel- of duiktour doen bij Pigeon Island. Deze tour zal je zeker doen verbazen. Pigeon Island is één van de twee nationale marine parken in Sri Lanka.  Ondanks dat het een bekende snorkelspot is, is de onderwaterwereld werkelijk adembenemend! Er zijn twee baaien op het eilandje waar je kunt snorkelen, er is een stuk koraal ‘afgezet’ ter bescherming. Verschillende tropische vissen en zelfs zeeschildpadden en rifhaaien hebben dit stukje koraal terug gevonden!

Pigeon Island heeft zijn naam te danken aan de rotsduiven die het eiland als broedplaats gebruiken.

Vanuit Trincomalee vaar je per speedboot in nog geen 20 minuten naar Pigeon Island. Heb je even genoeg van het snorkelen (wat we ons niet kunnen voorstellen) dan kun je lekker relaxen op het kleine eilandje, wat een soort ‘Expeditie Robinson’ gevoel geeft.

Plan je een bezoek aan Trincomalee of Nilaveli Beach in Sri Lanka, denk dan ook zeker aan deze fantastische excursies! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze reistips

Thailand - Hua Hin - Strand met uitzicht
Thailand
Strandvakanties - 8 dagen
8-Daagse strandvakantie Bangkok en Hua Hin
 • Eastin Hotel Makkasan en Ibis Hua Hin
 • Combineer de metropool Bangkok met een strandvakantie op Hua Hin
 • Verblijf 2 nachten in het Eastin Hotel Makkasan Bangkok ****
per persoon vanaf
€309
Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
 • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
 • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
 • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Thailand Bangkok Koninklijk Paleis
Thailand
Meerdaagse bouwstenen - 3 dagen
3-Daags startpakket Bangkok
 • Een ontspannen begin is het halve werk
 • Start je vakantie volledig ontspannen
 • Inclusief transfer vanaf de luchthaven en fietsexcursie
per persoon vanaf
€121
Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
 • Het beste van Vietnam on a budget
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
 • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€1007
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!