Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-Daagse rondreis Java en Bali

Hoogtepunten en ruimte om zelf te kiezen hoe je sommige dagen wilt invullen

17-Daagse rondreis Java en Bali

Hoogtepunten en ruimte om zelf te kiezen hoe je sommige dagen wilt invullen

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1533 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Pemuteran, Ubud, Sanur
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Het spectaculaire maanlandschap van de Bromo vulkaan
 • Boeddhistische (water)tempels in Ubud. En een apenbos!
 • Jatiluwih en de andere schitterende rijstterrassen van Bali
 • Fietstocht naar de wereldberoemde Borobudur tempel
 • Plus: een paar heerlijke dagen aan het strand van Sanur

Introductie

Een 17-Daagse rondreis naar Java en Bali is echt iets om naar uit te kijken. Ze zijn beiden Indonesisch, maar tegelijkertijd totaal verschillend. Je kunt bijna zeggen dat je naar twee verschillende landen reist, waar ze dezelfde taal spreken.

Deze reis laat je niet alleen alle hoogtepunten van Java en Bali zien, maar geeft je ook ruimte om zelf te kiezen hoe je sommige dagen wilt invullen. In het dagprogramma vind je onze suggesties. Je kunt gaan snorkelen bij Menjagan eiland, door het apenbos van Ubud lopen, dolfijnen spotten in Lovina of gaan wildwater raften op de Ayung rivier. Je ziet hoe dan ook de mooiste rijstterrassen, spectaculaire (water)tempels en je fietst naar Borobudur.

JAVA. Het kloppend hart van de natie, maar ook het eiland van de vulkanen, de ogenschijnlijk eeuwig groene rijstvelden en twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld: de Borobudur en Prambanan. En Mount Bromo! Deze ligt met nog 4 vulkanen in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn.

BALI. Een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke feesten en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht
Dag 1: Heenvlucht
Klaar? Je rondreis naar de twee bekendste eilanden van Indonesië gaat beginnen. De komende twee weken zie je strand, rijstterrassen en tempels, en kun je van heerlijk eten genieten.

Vandaag vlieg je naar Yogyakarta met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Yogyakarta
Dag 2: Aankomst in Yogyakarta
Welkom op Java, welkom in Yogyakarta. Je bent even onderweg geweest, maar je staat nu dan wel in het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Yogyakarta heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als je even geen zin hebt in drukte, ben je in een vloek en een zucht de stad uit en sta je zo op het prachtige platteland.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)

Dag 3
Yogyakarta (stadstour en Prambanan Tempel)
Dag 3: Yogyakarta (stadstour en Prambanan Tempel)
In en rond Yogyakarta valt nogal wat te beleven en te zien. Vandaag bezoek je Kraton, het Taman Sari Water Castle en Prambanan.

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!

Prambanan, het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Yogyakarta en bezoek aan Prambanan
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Yogyakarta (Borobudur Fietstocht)
Dag 4: Yogyakarta (Borobudur Fietstocht)
Dacht je dat je met een bezoek aan Prambanan de spectaculaire tempels wel gezien had, blijkt dat we er vandaag nog eentje voor je op het programma hebben staan. Per fiets ga je naar Borodudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Je fietstour begint om 9 uur, je wordt naar het beginpunt gebracht. Via dorpjes, het platteland en marktjes kom je rond half 12 aan bij de Borobudur. Rond half 2 fiets je terug naar het startpunt. De prijzen van het bezoek aan deze tempel zijn niet inbegrepen in deze reis.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Borobudur fietstocht
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Run of the House)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Yogyakarta – Malang
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht om de Malioboro Express naar Malang te nemen. Een prachtige rit door het oosten van Java. In de loop van de middag ben je dan in je hotel in Malang.

Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer naar treinstation, per trein naar Malang. Transfer naar hotel
Accommodatie:
Merbabu Guest House **
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malang (Stadstour) – Bromo
Dag 6: Malang (Stadstour) – Bromo
Je trekt met de 'angkot' Malang in. Niet alleen naar de koloniale Kajoetangan straat, maar ook naar de kleine steegjes in Kampung Kajoetangan. Hier krijg je een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je gaat naar het Nederlandse kanaal, naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Met de trein bezoek je de beroemde Jodipan Colourful Houses. Hier is ook de (inbegrepen) lunch. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Op een nader af te spreken tijdstip brengt onze chauffeur je naar Bromo, waar het volgende avontuur wacht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Malang naar Bromo
Excursie: Stadstour Malang
Accommodatie:
Café Lava *
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Bromo (Zonsopgang) – Kalibaru
Dag 7: Bromo (Zonsopgang) – Kalibaru
Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Om 4 uur word je opgehaald om met een Jeep naar het uitkijkpunt te gaan. Hierna klim je 246 treden omhoog naar de krater van Mt Bromo. Hier schijnt het ochtendlicht op de rook die uit de krater komt. Langzaam wordt het fantastische uitzicht onthuld.

Na dit avontuur word je teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt en vervolgt de reis zich naar Kalibaru.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bromo naar Kalibaru
Excursie: Bezoek aan Bromo National Park
Accommodatie:
Margo Utomo Eco Resort ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kalibaru – Ketapang
Dag 8: Kalibaru – Ketapang
Je hoeft vandaag niet ver te reizen. Van Kalibaru naar de ferry in Ketapang is ongeveer een uur rijden. Je hebt tijd om Kalibaru verder te verkennen.

Je bezoekt de kruidentuin van Kalibaru waar peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel groeit. Ook ontdek je Kalibaru Village te voet via de dijk langs de rijstvelden of het dorpspad. En zie je hoe veel Indonesiërs de kost verdienen, met tofu of vee bijvoorbeeld.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kalibaru naar Ketapang
Excursie: Stadstour Kalibaru
Accommodatie:
Ketapang Indah Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Ketapang – Pemuteran
Dag 9: Ketapang – Pemuteran
Dit is het plan voor vandaag: je gaat met de veerboot van Java naar Bali. Dat is 45 minuten varen. Na aankomst word je naar je hotel in Pemuteran gebracht.

Maar wacht even, je kunt ook voordat je op de boot stapt in alle vroegte naar de Ijen vulkaan gaan. Een aanrader!

Tip: Naar de Ijen vulkaan

Om half 5 ’s ochtends begin je aan een van de mooiste tochten van de reis. Per 4×4 rijd je naar het op 1850 meter hoogte gelegen basiskamp van de Ijen vulkaan. Ontbijt wordt geregeld en kun je onderweg eten. Vanaf het basiskamp wandel je zo’n 3 kilometer naar de top van de berg. Onderweg kom je de lokale ‘zwavelmensen’ tegen. Ze werken in de zwavelmijnen en dragen de grondstof de berg af in grote manden. Eenmaal op de top worden je inspanningen beloond met een onvergetelijk mooi uitzicht. Je ziet de groene vulkaankrater en, waar je ook kijkt, een zee van bergtoppen in de wolken.

Let op: bezoekers aan de Ijen vulkaan moeten op Java door een arts een eenvoudige gezondheidscheck laten doen.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar de haven, per boot naar Bali, per auto naar hotel in Pemuteran
Accommodatie:
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Pemuteran
Dag 10: Pemuteran
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Ga snorkelen bij Menjagan eiland. Je wordt per boot naar Menjagan eiland gebracht, waar je niet alleen het meeste onderwaterleven kunt zien, maar ook het mooiste. Blikvangers hier zijn de anemoonvissen, beter bekend als Nemo vissen.

Maak een wandeling door de jungle van Bali met een echte park ranger. Op een trekking door het Bali National Park. hoor je alles wat je wilt weten over de planten die hier groeien en de dieren die hier leven, zoals langstaartapen, leguanen en een keur aan tropische vogels.

Ook kun je dolfijnen spotten in Lovina. Als je ergens rond Bali dolfijnen in het wild kunt zien, dan is het hier. Je vaart met de boot naar een gebied waarvan de lokale kenners denken dat je ze die dag zult zien. Het is geen dierentuin, dus je weet het nooit, maar de kans is groot dat je echt dolfijnen ziet.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Pemuteran – Ubud
Dag 11: Pemuteran – Ubud
Ubud is zonder twijfel één van de bekendste stadjes van Bali. Het wordt vaak gezien als het culturele, religieuze en artistieke middelpunt van het eiland. Het trekt sinds mensenheugenis kunstenaars en hindoes, en het ligt prachtig in het regenwoud, tussen rijstvelden en ravijnen.

Onderweg van Permuteran naar Ubud maak je een aantal stops. Bijvoorbeeld bij Ulun Danu.

De Ulun Danu tempel is een van de belangrijkste hindoetempels van Bali, en in ieder geval een van de mooiste. De watertempel ligt prachtig en sereen aan de rand van het Bratan meer in de bergen van Bedugul. De lucht hier is koel en daardoor hangt er vaak een mystieke mist op het meer en rond de tempel. De kleine tempel bestaat maar uit een paar stoepa's en pagodes, en meer lijkt niet nodig want het oogt perfect.

Ook stop je bij de Munduk waterval, de Taman Ayun watertempel, en in Jatiluwih, waar volgens velen de mooiste rijstterrassen van Bali liggen (en dat zegt veel!).
INCLUSIEF:
Transfer: Van Pemuteran naar Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Ubud
Dag 12: Ubud
De paden op, de lanen in. Je gaat in de ochtend per fiets meer van Bali zien. Die begint in een dorpje dat tussen de rijstvelden ligt (je wordt er naartoe gebracht). Er zitten af en toe best wat pittige klimmetjes in deze fietstour, maar de omgeving is zo mooi dat je waarschijnlijk meer aandacht hebt voor de rijen kokospalmen dan voor je kuiten.

De gids vertelt alles wat je wilt weten over het dorpsleven hier, en waarschijnlijk brengt deze je in contact met de lokale boeren. Ook toont de gids een Balinees familiebedrijf waar je meer hoort over huistempels en de architectuur hier. En je bezoekt de 12e eeuwse Goa Garba tempel. Aan het eind word je door de eigenaar van de fietsen in het familiehuis ontvangen voor een Balinese lunch in hun tuin.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour Ubud
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Ubud
Dag 13: Ubud
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Het apenbos van Ubud (Sacred Monkey Forest Sanctuary) is het leefgebied van honderden makaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle.

Fris en avontuurlijk is wildwater raften op de Ayung rivier. Als het regenseizoen voorbij is zijn sommige 'rapids' pittig, maar niet gevaarlijk en goed te doen met professionele begeleiding.

Bevalt het lekkere Indonesisch eten je al? Misschien wil je dat ook kunnen maken. Dan is een kookcursus ideaal. Je gaat mee naar de markt om de juiste producten te kopen en leert vervolgens hoe je ermee kunt toveren in de keuken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sri Aksata Ubud Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ubud – Sanur
Dag 14: Ubud – Sanur
Tot slot van deze reis heb je nog een paar heerlijke dagen in Sanur.

Het strand van Sanur is lang en zacht, het water niet al te diep en zeker niet te koud. Hier en daar liggen op het strand nog van die typische jukung (of cadik) vissersboten. Feitelijk zijn het kano's met aan beide kanten een steun voor de balans.

Sanur heeft een kilometer of 7 kust, en een groot deel daarvan kun je bewandelen via de Sanur boardwalk. Met wat geluk zie je dat er jonge zeeschildpadden worden uitgezet in zee, maar anders is er genoeg langs het strand te beleven. Er zijn bars, restaurants en winkels. Ga bijvoorbeeld lekker street food eten bij de Sindhu avondmarkt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar Sanur
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Standard AC)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15 - 16
Sanur
Dag 15 - 16: Sanur
Deze dagen zijn ter vrije besteding. Mocht je echt geen zin meer hebben in het strand, dan kun je dit overwegen:

De bat cave tempel. Pura Goa Lawah (de Balinese vleermuisgrottempel) is een hindoe tempel die rondom de ingang van een grot vol vleermuizen is gebouwd.

Het 18e eeuwse Kertha Gosa paviljoen van het Klungkung paleis. Ooit de plek waar justitiële aangelegenheden werden besproken, nu een charmant complex met tuinen en waterpartijen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Swastika Bungalows ***
(Standard AC)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Sanur – Denpasar vliegveld
Dag 17: Sanur – Denpasar vliegveld
Helaas zit deze fantastische reis er alweer op. Je wordt op tijd naar de luchthaven gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 17 Daagse rondreis Java en Bali

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1533
3 personen€ 1344
4 personen€ 1349
5 personen€ 1348
6+ personen€ 1205
Prijzen zijn beschikbaar t/m 31-03-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 11-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lunch op dag 4, 6 en 12
 • Transport over land met airconditioning minibus gedurende het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours
 • Trein Yogyakarta – Malang
 • Veerboot Java-Bali

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Tour guide
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Yogyakarta
Duta Garden hotel **
Run of the House
Malang
Merbabu Guest House **
Deluxe
Bromo
Café Lava *
Superior
Eco Top Keuze
Kalibaru
Margo Utomo Eco Resort ***
Superior
Ketapang (Banyuwangi)
Ketapang Indah Hotel ****
Superior
Ecovriendelijk
Pemuteran
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
Deluxe Garden View
Ubud
Sri Aksata Ubud Resort ***
Standard
Sanur
Swastika Bungalows ***
Standard AC
17-Daagse rondreis Java en Bali
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1533 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Ketapang, Pemuteran, Ubud, Sanur
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie yogyakarta borobudur tempel
Indonesie Java Vulkaan toerist
indonesie yogyakarta prambanan tempel
indonesie bali bratan ulun danu tempel
Indonesie Bali Sanur Strand 1
Indonesie Kalibaru Rijstvelden
indonesie java wajang poppen wayang yogyakarta
indonesie java pemuteran ijen vulkaan

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's