Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Beste reistijd Sri Lanka'
Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

Zelf een rondreis
door Sri Lanka maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
2021

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

In Sri Lanka is het weer tropisch en aangenaam warm. De temperaturen liggen hier vrijwel het hele jaar rond de 30 graden. Het weer is dus perfect voor ontspannende strandvakanties en voor afwisselende rondreizen.

De seizoenen

Sri Lanka Horton Plains Worlds End
Worlds End, Horton Plains

Sri Lanka kent 2 moessonseizoenen. Dit betekent dat de wind de ene helft van het jaar de ene kant en de andere helft van het jaar de andere kant op waait. Daardoor is het weer op het eiland zeer verschillend. In het noordoosten loopt de droge periode van mei tot en met september. Tussen november en januari zit je aan deze kant in het moessonseizoen en waait het harder en zal het vaker een beetje regenen. In het zuidwesten loopt het droge seizoen van december tot en met maart en heb je tussen mei en november met meer wind en regen te maken.

In het algemeen is de beste reistijd voor Sri Lanka van december tot april. Dit is tegelijkertijd de drukste periode, met name de maanden december en januari. Februari en maart zijn de droogste maanden en alles is dan zeer groen aangezien het regenseizoen net voorbij is. Wil je minder toeristen tegenkomen, dan raden we je echter aan om juist buiten deze maanden te reizen. Ook in het regenseizoen is Sri Lanka prima te bereizen. Tijdens het regenseizoen regent het nooit de hele dag, vaak heb je te maken met een korte en hevige bui. Wat juist als verfrissend kan werken. Wil je gaan duiken in Sri Lanka, reis dan buiten het moessonseizoen, want dan is de zee minder wild. Wil je duiken gedurende de maanden oktober tot mei, dan kun je beter naar de west- en zuidwestkust gaan. Duiken aan de noordoostkust doe je de overige maanden, van mei tot oktober.

Zoals in de meeste landen met een tropisch klimaat, kan het in Sri Lanka behoorlijk warm zijn, met name wanneer de zon hoog aan de hemel staat. We adviseren daarom zoveel mogelijk activiteiten te plannen in de ochtend of in de late middag. Tijdens de warmste uren kun je dan heerlijk rustig in de schaduw van bijvoorbeeld een palmboom zitten met een verkoelend drankje, genietend van een mooi uitzicht!

Klimaat per regio

Sri Lanka Ahangama visserman
Lokake visser in Ahangama, Zuid-Sri Lanka

De oostkust

De beste reistijd voor de oostkust is van april tot september. Het is er dan droog. Het regenseizoen loopt van november tot januari, dan is er meer kans op wind- en regenbuien.

Het zuiden

De perfecte tijd om een rondreis in het zuiden te maken is van december tot mei, dit is het droge seizoen. In het zuiden kun je pittige regenbuien verwachten tussen september en oktober.

Colombo en de westkust

Het beste weer in dit gebied krijg je tussen november en april. Aan de westkust valt de meeste regen tussen juni en september. In deze tijd daalt de temperatuur vaak niet onder 30 graden. Perfect strandweer dus!

Wil je meer informatie over het klimaat op deze (of een andere) bestemming, kijk dan op zonnigopreis.nl. Hier vind je informatie over het weer in Sri Lanka per maand.

Sri Lanka Colombo Klimaat grafiek
Het Klimaat in Colombo

20

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Sri Lanka
Algemene info
Klimaat