Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Beste reistijd Cambodja'
Cambodja

Beste reistijd Cambodja

Maart 2021

Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

Cambodja Koh Rong Samloem eiland Saracen Bay strand en pier
Saracen Bay, Koh Rong Samloem

Cambodja is het hele jaar door aangenaam warm met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 32 graden. Cambodja is dan ook iedere maand van het jaar goed te bereizen. Toch zijn er verschillen tussen de seizoenen en regio’s. In dit artikel lees je over die verschillen, zodat je je goed kunt voorbereiden op een rondreis of strandvakantie in dit bijzondere land.

De seizoenen

In Cambodja kan het weer onderverdeeld worden in twee seizoenen, het droge seizoen en het natte seizoen.

Het droge seizoen

In Cambodja loopt het droge seizoen van november tot en met april. Het droge seizoen is tevens wat koeler dan het natte seizoen. De gemiddelde temperatuur is dan gemiddeld zo’n 30 graden. Dit is dus niet bepaald “koud” zoals wij dat in Nederland en België kennen!

Het regenseizoen

Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Het regenseizoen hoeft niet te betekenen dat je Cambodja moet vermijden. Omdat het regenseizoen een minder populaire tijd is voor de grote groep toeristen, is dit ook de goedkopere en rustigere tijd om naar/door Cambodja te reizen. Dus als je een regenbui niet erg vindt en wat meer rust wilt tijdens je vakantie, is dit juist de betere tijd om te gaan. Daarnaast zijn er nog regionale verschillen. Reis je in dit seizoen naar Cambodja, laat je dan door ons informeren over de actuele situatie ter plekke. Met een goede planning kun je het aantal regenuren nog behoorlijk beperken.

Klimaat per regio

Zuidkust

Als je het strand van Cambodja opzoekt, raden wij je aan om tussen november en april te reizen (het droge seizoen). Dan heb je meer zonuren, minder regenbuien en kun je optimaal van het strand genieten. Als je naar de kust gaat om te watersporten (snorkelen, duiken, kanoën, etc.), dan is de periode tussen april en juni juist een betere tijd. Dan is het water namelijk helderder.

Siem Reap en Angkor Wat

Cambodja Siem Reap Angkor Wat 7
Angkor Wat

De meest gunstige periode om Angkor Wat en Siem Reap te bezoeken zijn de maanden november t/m maart. Het is er dan minder warm en vochtig, waardoor het prettiger is deze bijzondere omgeving te verkennen, bijvoorbeeld ter voet of per fiets. In de warmste maanden (april en mei) kun je de magische tempels ook zeker bezoeken, laat je dan bijvoorbeeld aangenaam rondrijden in een tuktuk.

Phnom Penh en omgeving

De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, kun je ook het beste bezoeken gedurende het droge seizoen. Dit is omdat het dan minder vochtig is en dus aangenamer om rond te lopen.

Wil je meer informatie over het klimaat op deze (of een andere) bestemming, kijk dan op zonnigopreis.nl. Hier vind je informatie over het weer in Cambodja per maand.

Cambodja Siem Reap Klimaat grafiek
Het Klimaat in Siem Reap

20

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Cambodja
Algemene info
Klimaat

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!