Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-daagse rondreis Cambodja Compleet

In Cambodja is reizen nog reizen. Er valt nog veel te ontdekken en te beleven

17-daagse rondreis Cambodja Compleet

In Cambodja is reizen nog reizen. Er valt nog veel te ontdekken en te beleven

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1729 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Kbal Spean, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Vergaap je aan de schoonheid van het wereldwonder Angkor Wat
 • Het beroemde treintje van Battambang: het echte Cambodja
 • Bergen, peper plantages en mangrove in Kampot
 • Ervaar de donkere historie van de Tuol Sleng gevangenis en The Killing Fields
 • Extra: dagenlang alleen maar witte zandstranden en zee op Koh Rong

Introductie

In Cambodja is reizen nog reizen. Er valt nog veel te ontdekken en te beleven. Verheug je er niet nu al op om onderweg een praatje te maken (of met handen en voeten proberen te maken) met nieuwsgierige Cambodjanen, of je bij Secret Lake in je hangmat te realiseren dat het leven goed is.

Deze reis brengt je vooral naar het platteland van Cambodja, maar ook naar de hoofdstad Phnom Penh, waar de sfeer varieert tussen het plezierige avond- en nachtleven aan de boulevard, en de zwarte herinneringen van The Killing Fields.

Deze 17-daagse rondreis Cambodja Compleet gaat uiteraard ook naar Angkor Wat. Het toeristische, culturele en historische hart van het land. Angkor Wat dwingt ontzag af voor de mensen die dit zo’n 1.000 jaar geleden hebben gebouwd. Het toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Je ziet het DNA van Cambodja, je voelt dat het hier is begonnen. Op deze grondvesten, in deze traditie is het huidige Cambodja tot stand gekomen.

Je bent dagenlang op het witte zandstrand van Koh Rong, maakt een rit met het beroemde treintje van Battambang, je bezoekt de Banteay Srei tempel, de citadel van de vrouwen, een van de mooiste tempels van het land. Maar ook de Tuol Sleng gevangenis en The Killing Fields, omdat de geschiedenis van Pol Pot onmisbaar is om heden ten dage goed naar het land te kunnen kijken, het Cambodja waar je nu reist.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrekdag
Dag 1: Vertrekdag
'Susaday' hoor je binnenkort zeggen. Dat is 'welkom' in het Khmer. Je reis naar Cambodja gaat beginnen. Maar liefst 17 dagen word je ondergedompeld in het land van de Khmer.

Vandaag vlieg je naar Siem Reap. De vlucht is niet bij de prijs inbegrepen. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Siem Reap
Dag 2: Aankomst in Siem Reap
Aankomst in Cambodja! Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht.

Er is vandaag verder geen programma, dus je kunt lekker bijkomen van de reis aan het zwembad.

Siem Reap ligt in het noorden van Cambodja aan het Tonle Sap meer. Het eeuwenoude stadje is de uitvalsbasis voor Angkor Wat, dat op een kleine 6 kilometer afstand ligt. Siem Reap heeft dankzij die bezoekers een enorm aanbod van hotels, maar door die drukte ook een levendig en erg gezellig centrum gekregen, waar het een paar avonden goed toeven is.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar het hotel
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Siem Reap – Angkor Wat – Siem Reap
Dag 3: Siem Reap – Angkor Wat – Siem Reap
Een reis naar Cambodja zonder Angkor Wat is niet compleet. Mooi dus dat je daar vandaag met de Cambodjaanse tuk tuk naartoe gaat. Angkor Wat is een unieke belevenis, een stap terug in de tijd, een indrukwekkende kennismaking met wat ooit het welvarende Khmer-rijk was. Angkor Wat betekent niet voor niets ‘tempel stad’, het is het grootste religieuze monument ter wereld.

Leuk om te weten is dat de tempels helemaal niet zo veel op elkaar lijken als je misschien nu nog denkt. De hoofdtempel Angkor Wat is groots en heeft de uitstraling van een paleis. Een andere tempel, Ta Phrom, ziet eruit alsof er een aardbeving is geweest die goed aan de wortels van de bomen heeft geschud. Bomen en tempel lijken met elkaar verweven. En in de Bayon tempel zie je honderden in rotsen uitgehouwen gezichten die nog altijd respect afdwingen.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Angkor Wat met de tuk tuk
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Siem Reap – Kbal Spean – Siem Reap
Dag 4: Siem Reap – Kbal Spean – Siem Reap
Vandaag breng je eerst een bezoek aan het landmijnen museum. Hier kom je meer te weten over de gebeurtenissen tijdens het beruchte regime van de Rode Khmer in de jaren 70.

Hierna wacht Kbal Spean. Je maakt een bergopwaarste wandeling door het bos naar de Rivier van de 1000 linga's. Een linga (of lingam) is een verbeelding van de hindoegoed Shiva. Op de archeologische locatie zie je fraaie beeldhouwwerken in de rotsen naast de rivierbedding. Door de versierde stenen kreeg de plek ooit een heilige status. Geloofd werd dat het water dat Siem Reap bereikt hier was gezegend.

Op de terugweg bezoeken we een van de mooiste tempels van het oude Khmer rijk, de Banteay Srei tempel (letterlijk: de citadel van de vrouwen). De tempel van rode zandsteen is relatief klein, maar de beeldhouwwerken zijn nog in een geweldige staat. De tempel staat uiteraard enigszins in de schaduw van het onvergelijkbare Angkor Wat, maar wordt niettemin tot de mooiste van het land gerekend.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan landmijnen museum, Kbal Spean en de Banteay Srei tempel
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Siem Reap
Dag 5: Siem Reap
Vandaag is ter vrije besteding.

Je kunt overwegen in Phnom Kulen National Park te gaan kijken. Het ligt op 45 kilometer van Siem Reap en je vindt er een pagode op de top van de Kulen heuvel, een liggende Boeddha en meerdere watervallen, waar je kunt zwemmen en picknicken. Ook leuk: het Banteay Srey Butterfly Centre. Een van de grootste vlindercollecties van Zuidoost-Azië.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Siem Reap – Battambang
Dag 6: Siem Reap – Battambang
Wordt het de boot of de minibus? Het hangt een beetje af van het weer (en van wat jij wilt).

Je wordt na het ontbijt opgehaald bij het hotel in Siem Reap voor de transfer naar Battambang. Afhankelijk van de waterstand en de weersomstandigheden is het mogelijk om met de boot van Siem Reap naar Battambang te gaan. Een andere optie is de taxi te nemen. Dan bereik je in ongeveer drie uur de tweede grote stad van Cambodja. Na aankomst check je in in het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Battambang is een stad en een provincie. De provincie ligt tussen het Tonle Sap meer en Thailand, en was in het verleden vaak Thais, dan weer Cambodjaans, dan weer Thais en uiteindelijk Cambodjaans. De invloed van beide landen is hier nog altijd goed merkbaar. Er wordt veel rijst en tropisch fruit verbouwd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Siem Reap naar Battambang
Accommodatie:
Battambang Resort ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Battambang
Dag 7: Battambang
Battambang is vooral bekend vanwege het bamboe treintje. Nou ja, treintje. Het is eigenlijk eerder het onderstel van een trein, maar wel al sinds mensenheugenis de manier waarop hier mens en dier worden verplaatst. Het bamboe vehikel wordt met de hand in beweging gezet en gehouden.

Er staan vandaag nog andere interessante bezienswaardigheden op het programma, zoals een bezoek aan dorpelingen die lokale producten vervaardigen, Phnom Sompov Mountain met tempels, heiligdommen en de Killing Cave.

In deze Killing Cave werden tegenstanders van het regime van Pol Pot vermoord. Het is nu een monument.

Bij de Bat Cave van Phnom Sampou vliegen als het donker wordt miljoenen vleermuizen uit om voedsel te gaan zoeken. Het zijn er zoveel dat het ruim een kwartier duurt voordat ze allemaal de grot hebben verlaten. Hierna keer je terug naar het hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Battambang stadstour
Accommodatie:
Battambang Resort ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Battambang
Dag 8: Battambang
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Battambang Resort ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Battambang – Phnom Penh
Dag 9: Battambang – Phnom Penh
Er wonen ruim twee miljoen mensen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, maar daar merk je eigenlijk weinig van. De stad heeft een dorpse sfeer en dat is wel zo leuk. Ontmoetingspunt, uitrustplek en de lokatie om vrienden en bekenden te ontmoeten, of gewoon even een wandelingetje te maken is Sisowath Quay. De boulevard is 3 kilometer lang en ligt aan de Mekong rivier, waar meerdere afsplitsingen van deze rivier weer bij elkaar komen. Je vindt er legio koffietentjes, barretjes en restaurants.

Je moet er natuurlijk nog wel even naartoe. Dat duurt een uur of 5 tot 6, maar de rit wordt zeker niet saai.

Onderweg stop je in Oudong. Boven op de berg staat een boeddhabeeld met -en dat is bijzonder- het gezicht naar het noorden en niet naar het oosten. Als het verkeer en het weer meezitten, rijden we via het Tonle Sap om een schitterende zonsondergang te zien.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Battambang naar Phnom Penh
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Phnom Penh
Dag 10: Phnom Penh
Halverwege de jaren ’70 is de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de baas in Cambodja. Pol Pot streeft naar een agrarische samenleving en schuwt geweld niet.

Wat dat betekende valt nog altijd goed te zien in de Toul Sleng gevangenis in Phnom Penh en op de Killing Fields. Intellectuele Cambodjanen (een bril dragen werd al als intellectueel gezien!), opstandelingen, monniken en politieke tegenstanders werden gevangen gezet, verhoord en gemarteld.

Bij The Killing Fields werden vele duizenden van hen geëxecuteerd. Een pagode met doodshoofden is blijven staan als confronterend monument. Het staat symbool voor al die moorden. Pol Pot is verantwoordelijk voor de dood van anderhalf tot 2 miljoen Cambodjanen. Een kwart van de bevolking……

Beide locaties zijn onderdeel van onze Phnom Penh city tour. Je gaat per tuk tuk naar S21 Tuol Sleng. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een prachtig complex dat aantoont dat de Cambodjanen ook vandaag de dag nog mooie gebouwen kunnen neerzetten.

Na de lunch verlaat je de stad en is het ongeveer een half uur rijden naar Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields.
INCLUSIEF:
Excursie: Phnom Penh stadstour inclusief bezoek aan museum S21 Tuol Sleng, het koninklijke paleis en The Killing Fields
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Phnom Penh – Kampot
Dag 11: Phnom Penh – Kampot
In de loop van de ochtend brengen we je naar Kampot, dat op zo’n 2,5 uur rijden van Phnom Penh ligt. Hier is nog veel Frans koloniale architectuur terug te vinden, maar de regio staat vooral bekend om de pepers!

Je kunt in je vrije middag of avond overwegen een uitstapje te maken naar het strand. De badplaats Kep bestond al in de koloniale tijd en heeft nog altijd fraaie stranden. Maar ook een reputatie te verliezen als het gaat om de lekkerste krab.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Phnom Penh naar Kampot
Accommodatie:
The Columns Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kampot
Dag 12: Kampot
Kampot staat bekend om de beste peper van de wereld. De vraag naar deze peper die in wit, rood en zwart verkrijgbaar is, neemt aanzienlijk toe, maar er worden geen grote hoeveelheden geproduceerd. Sinds 2009 heeft de Kampot peper een beschermd geografische aanduiding gekregen (net als dat champagne alleen champagne mag heten als het uit de gelijknamige regio komt).

Vandaag bezoek je een volledig biologische boerderij en aansluitend neem je een kijkje bij een van de lokale zoutvelden (alleen mogelijk in het droogseizoen).

De lunch wordt geserveerd op een fantastische mooie plek aan Secret Lake waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Je kunt hier even lekker uitrusten in een hangmat, of een duik nemen in het meer.

Ook ga je nog naar de Tropeang Sanke gemeenschap, waar je helpt om mangrove te planten en je van alles leert over de cruciale rol van deze vegetatie in het lokale ecosysteem. Als je per boot langs de vissers vaart, begrijp je hoe belangrijk het is om deze gemeenschap te ondersteunen. Na de boottocht en het aanbreken van de avond zie je hopelijk een prachtig spektakel van vuurvliegjes, maar dat hangt af van het weer.
INCLUSIEF:
Excursie: Kampot tour. Bezoek aan een peper en mangrove plantage, zoutvelden en de Tropeang Sanke gemeenschap
Accommodatie:
The Columns Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Kampot – Koh Rong
Dag 13: Kampot – Koh Rong
Je hoeft nog maar een paar uur verder te reizen om bij de Cambodjaanse eilanden in de Golf van Thailand te komen. In de provincie Sihanouk is het eiland Koh Rong vandaag je doel. De komende dagen kun je op je gemak aan het strand al je herinneringen aan deze reis ordenen, en ook zeker nog mooie nieuwe maken.

Koh Rong heeft een omtrek van iets meer dan 60 kilometer. 43 kilometer daarvan is strand. Dan is meteen duidelijk dat je hier kunt kiezen voor rustige kleine strandjes en voor stranden met een meer levendig karakter.

Er zijn maar vier kleine dorpjes op het eiland, en die worden vooral bewoond door vissers.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kampot naar Koh Rong
Accommodatie:
Sok San Beach Resort ****
(Double)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14 - 15
Koh Rong
Dag 14 - 15: Koh Rong
Je verblijft op Koh Rong in het Sok San Beach Resort.

Het ligt op een zeer fraaie locatie aan de Golf van Thailand. Witte stranden, zee zover je kunt kijken, genoeg zon, strandstoelen, koude drankjes. Dat is zo'n beetje het juiste beeld dat je bij Sok San Beach moet hebben.

De activiteiten hier zijn navenant. Je kunt hier snorkelen, kanovaren, vissen, maar ook paardrijden, fietsen of een trekking lopen. Zoek je het binnen, dan kun je pool spelen, darten of pingpongen.

Ver van het strand hoef je niet gaan, want Sok San Beach Resort heeft daar maar liefst twee restaurants. De namen zeggen eigenlijk al meteen alles: Sundeck Beach Bar en La Terrasse Restaurant & Lounge.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sok San Beach Resort ****
(Double)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Koh Rong – Phnom Penh
Dag 16: Koh Rong – Phnom Penh
Als het verkeer tegenzit in Zuid-Vietnam kan het lang duren. Omdat we geen risico willen nemen dat je je terugvlucht zou missen (en waarom zouden we je die stress bezorgen?), brengen we je vandaag al naar Phnom Penh. Gewoon nog een avond lekker flaneren aan de boulevard.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Koh Rong naar Phnom Penh
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Phnom Penh Airport
Dag 17: Phnom Penh Airport
Nu is het toch echt voorbij. Jammer, maar kom gewoon een keertje terug! Voor nu: onze chauffeur brengt je naar het vliegveld van Phnom Penh.
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 17 daagse rondreis Cambodja compleet

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1729
3 personen€ 1560
4 personen€ 1456
5 personen€ 1378
6+ personen€ 1326
Prijzen zijn beschikbaar t/m 23-05-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 22-05-2024 en 23-05-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Ontbijt en lunch zoals vermeld in het dagprogramma
 • Vervoer zoals vermeld in programma
 • Entreegelden zoals vermeld in programma
 • Excursies zoals vermeld in programma

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Visumkosten ($30 per persoon + pasfoto)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Siem Reap
Apsara Greenland ****
Superior
Battambang
Battambang Resort ****
Superior
Pnomh Penh
G Mekong Hotel ****
Superior
Kampot
The Columns Hotel ***
Standard
Koh Rong
Sok San Beach Resort ****
Double
17-daagse rondreis Cambodja Compleet
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1729 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Kbal Spean, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 7
cambodja koh rong
Cambodja
cambodja siem reap banteay srei tempel
Cambodja Battambang Boer op Land Plattelandstour landschap natuur
cambodja angkor wat bayon tempel
cambodja battambang phnom sampeau aapje
cambodja tonle sap meer huis op palen

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's