Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-Daagse rondreis Cambodja Compleet

Verrassend Cambodja

17-Daagse rondreis Cambodja Compleet

Verrassend Cambodja

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1756 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Kbal Spean, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bezoek imposante highlights èn onontdekte plekjes
 • Vergaap je aan de schoonheid van het wereldwonder Angkor Wat
 • Reis met een bamboetrein over het spoor van Battambang
 • Leer over de roemruchte historie op de Killing Fields
 • Eindig met een aantal dagen totale rust op een bounty strand

Introductie

Bezoek het wereldwonder Angkor Wat, Angkor Thom en de unieke Ta Prohm tempel (bekend van de film Tomb Raider). Bezoek de meer dan 1000 jaar oude ‘vrouwen tempel’ Bantey Srei. Je hebt ook voldoende tijd om zelf op onderzoek uit te gaan, op deze wijze kom je altijd weer andere dingen tegen dan onder begeleiding van een lokale gids.

Kletter met de bamboe trein over het spoor van Battambang om daarna het plattelandse leven te ontdekken. Per fiets is het mogelijk om Battambang verder te ontdekken waarna je de hoofdstad Phnom Phen bezoekt. Hier zie je het Koninklijk paleis, de Killing Fields en het genocide museum. Leer over de geschiedenis van de Rode Khmer welke jaren lang moord en verderf hebben gezaaid, een landelijk trauma wat nog altijd voortleeft in veel Cambodjanen.

In Kampot bezoek je de prachtige natuur en mangrove bossen en tot slot kom je heerlijk tot rust in Koh Rong waar je verblijft op loopafstand van een van Cambodja’s mooiste zandstranden. Als je wilt kun je hier nog lekker snorkelen duiken of een dagtochtje maken naar een van de eilandjes voor de kust.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrekdag
Dag 1: Vertrekdag
Vandaag vertrek je naar Azië voor de vlucht naar Cambodia waar je de volgende dag aankomt. Als je al in Cambodia of een buurland bent dan begint deze reis op dag 2. Let op de vlucht naar Siem Reap is niet inclusief. Vanuit Thailand is Siem Reap ook overland te bereiken.

Dag 2
Aankomst in Siem Reap
Dag 2: Aankomst in Siem Reap
Susaday! Welkom in Cambodja. Je wordt opgehaald en naar het rustig maar centraal gelegen hotel gebracht. Met een welkomstdrankje in de hand nemen we even de benodigde informatie voor de komende dagen met elkaar door. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Lekker aan het zwembad hangen op een ligstoel of alvast de omgeving van het hotel verkennen. Nu gaat de vakantie pas echt beginnen!
INCLUSIEF:
Transfer: Luchthaven naar hotel per (mini)bus
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Siem Reap – Angkor – Siem Reap
Dag 3: Siem Reap – Angkor – Siem Reap
Na een lekker ontbijt en een goede nachtrust ga je deze ochtend per tuk tuk op weg naar een van ‘s werelds beroemdste architectonische hoogstandjes aller tijden; Angkor Wat. Dit werelderfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige tempels, schitterende reliëfkunst en eeuwenoude beelden. Eerst bezoek je Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de meer dan 100 tempels die het complex rijk is. Tijd voor een heerlijke verfrissende kokosnoot in de schaduw van de bomen zodat je er weer even tegenaan kunt! Je volgende bestemming is Angkor Thom, waar zich een volgende highlight bevindt, de Bayon tempel. De 54 Boeddha hoofden in allerlei maten, maken dit bouwwerk één van de meest indrukwekkende tempels van het complex. Later op de dag bezoek je nog de Ta Prohm tempel. Dit is één van de weinige tempels die behouden is zoals archeologen hem herontdekten aan het begin van de 21st eew, overwoekerd door de jungle en duidelijk door de natuur heroverd op de mensheid. Hij werd wereldberoemd door de film ‘Tomb Raider’ met Angelina Jolie.
INCLUSIEF:
Transfer: Siem Reap naar Angkor per tuk tuk
Excursie: Bezoek aan Angkor Wat, Angkor Thom en de Ta Prohm tempel
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Siem Reap – Kbal Spean – Siem Reap
Dag 4: Siem Reap – Kbal Spean – Siem Reap
Vandaag breng je eerst een bezoek aan het landmijnen museum. Hier leer je meer over de gebeurtenissen tijdens het beruchte regime van de Rode Khmer in de jaren 70. Hierna ga je op weg naar Kbal Spean. Je maakt een wandeling door het bos bergopwaarts naar de River of the 1000 lingas. De wandeling naar de top duurt ongeveer 3 kwartier. Wat je daar aantreft zijn prachtige beeldhouwwerken in de rivierbedding. Deze zijn pas in de jaren 60 herontdekt. Men geloofde vroeger dat door deze heilige plek, het water in de rivier gezegend werd voor het Siem Reap bereikte. Op de terugweg bezoeken we een van de mooiste tempels ,qua beeldhouwwerken, van het oude Khmer rijk, de, Banteay Srei tempel ook wel de roze of vrouwen tempel genaamd. De tempel van rood/roze gekleurde zandsteen is vrij klein maar de beeldhouwwerken zijn nog in een geweldige staat.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan landmijnen museum, Kbal Spean en de Banteay Srei tempel
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Siem Reap
Dag 5: Siem Reap
Vandaag een vrije dag om er zelf op uit te trekken en Siem Reap verder te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan de lokale markt zoals Phsar Leu waar de Cambodjanen hun dagelijkse boodschappen doen en langs Artisan d’Angkor dat zich toelegt op het behoud van traditionele Khmer vaardigheden zoals zijde maken, houtsnijwerk en schilderen. Of kies voor een avontuurlijke dag en ga verder van de gebaande paden af met de oldtimer jeep naar de jungle tempel Beng Melea en breng een bezoek aan de heilige berg Phnom Koulen met zijn prachtige watervallen. In de namiddag misschien een heerlijke ontspannen massage?
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Siem Reap – Battambang
Dag 6: Siem Reap – Battambang
Vandaag gaat de reis verder en ga je op weg naar Battambang. In het regenseizoen is het mogelijk deze trip met een boot te maken, afhankelijk van de waterstand in de rivier duurt de tocht dan 6 á 8 uur. Als de tocht per boot mogelijk is moet je wel vroeg opstaan. De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht, je kunt genieten van de natuur en de uitzichten. Je krijgt een prachtige inkijk in het leven van de lokale bevolking wanneer je uitgebreid de kans krijgt het leven aan de oevers van de rivier te aanschouwen. Mensen baden, kleren worden gewassen, kinderen zwemmen, vee komt drinken enz. enz. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk (informeer van te voren bij CambodjaDirect) en zul je de tocht naar Battambang per taxi afleggen. De tocht duurt in dat geval zo´n 3 uur. Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien je liever per taxi dan per boot reist tijdens het regenseizoen, of wanneer je niet vroeg op wilt staan.´s Avonds verblijf je in een mooi hotel met een zwembad en een rustieke palmentuin
INCLUSIEF:
Transfer: Siem Reap naar Battambang per (mini)bus
Accommodatie:
Battambang Resort ****
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Battambang
Dag 7: Battambang
Vandaag ga je het achterland van Battambang ontdekken. Een ritje met de beroemde bamboe trein kan natuurlijk niet ontbreken. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. Het treinstel bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoor is, moet de trein af en toe van de rails worden getild om tegenliggers door te laten, kortom een unieke beleving! De tocht gaat verder naar Phnom Sampaue. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving maar pas op de voor aapjes. Zij kunnen behoorlijk ondeugend zijn maar ook altijd weer dankbare hoofdrolspelers in een leuke fotoshoot. Dan is het even wachten op de volgende highlight een geweldig schouwspel wat zich dagelijks afspeelt rond zonsondergang. Je voelt de lucht gonzen wanneer duizenden en duizenden vleermuizen in een eindeloos lijkende stroom hun grot verlaten om te gaan foerageren in de omringende jungle.
INCLUSIEF:
Excursie: Bamboe trein rit en Phnom Sampaue
Accommodatie:
Battambang Resort ****
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Battambang
Dag 8: Battambang
Vandaag een vrij dagje wat je naar eigen inzicht kunt invullen. Naast het aanlokkelijke zwembad is het misschien leuk om een fietstocht te maken met een Engelssprekende gids. Of kies je liever voor de snack tour om je wat meer te verdiepen in de lokale delicatessen? Of een leuke wandeling door de oude Franse koloniale stad, kortom keuze te over.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Battambang Resort ****
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Battambang – Phnom Penh
Dag 9: Battambang – Phnom Penh
Je reist vandaag weer verder en wel naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. De totale reistijd bedraagt 5 á 6 uur. Onderweg maak je een stop in de voormalige hoofdstad van Cambodja, genaamd Oudong. Boven op de berg staat een Boeddha beeld, en waar de meeste Boeddha’s met het gezicht naar het oosten zijn gericht, is deze gericht op het noorden. Waarom? De gids zal je er alles over vertellen. Indien de tijd en weersomstandigheden gunstig zijn maken we voor het binnenrijden van Phnom Penh nog een stop aan de Tonlé Sap rivier waar je dan een schitterende zonsondergang kunt zien. De avond is vrij te besteden. De boulevard bij de rivier is altijd een goede plek om rustig op het terras te zitten en onder het genot van een hapje en drankje lekker mensen te kijken. In het weekend is er een avondmarkt en voor wie nog niet naar bed wilt heeft Phnom Penh een bruisend nachtleven.
INCLUSIEF:
Transfer: Battambang naar Phnom Penh per (mini)bus
Accommodatie:
Villa Samnang ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Phnom Penh
Dag 10: Phnom Penh
Vandaag een heel afwisselende programma met onze Phnom Penh stadstour. ´s Ochtends ga je als eerste per tuk tuk naar het genocide museum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt en was een zeer berucht heropvoedingskamp en een gevangenis tijdens hun regime van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een prachtig complex dat aantoond dat de Cambodjanen ook vandaag de dag nog mooie gebouwen kunnen neerzetten. Na de lunch verlaat je de stad en is het ongeveer een half uur rijden naar het lugubere Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields. Hier zijn vele duizenden mensen gedood en begraven in massagraven. Met name het monument opgericht ter nagedachtenis aan deze gitzwarte bladzijde in de Cambodjaanse geschiedenis is, niet geheel zonder controverse, zeer indrukwekkend. De avond is vrij te besteden.
INCLUSIEF:
Transfer: Phnom Penh centrum per tuk tuk
Excursie: Stadstour Phnom Penh inclusief een bezoek aan S21 Tuol Sleng, koninklijk paleis en The Killing Fields
Accommodatie:
Villa Samnang ***
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Phnom Penh – Kampot
Dag 11: Phnom Penh – Kampot
In de loop van de ochtend brengen we je naar Kampot wat zo’n 2,5 uur rijden van Phnom Penh is. Hier is nog veel Frans koloniale architectuur terug te vinden. Drink een kopje koffie bij Epic Arts café wat wordt gerund door mensen met een handicap of wandel en ontdek de voormalige bisocoop en de gevangenis die overigens nog steeds in gebruik is. Je kunt ook een tuk tuk nemen naar het 25 kilometer verderop gelegen Kep en heerlijk eten op de krabmarkt die hier vers gevangen wordt.
INCLUSIEF:
Transfer: Phnom Penh naar Kampot per (mini)bus
Accommodatie:
The Columns Hotel ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kampot
Dag 12: Kampot
Kampot staat bekend om de beste peper van de hele wereld. De vraag naar deze peper die in wit, rood en zwart verkrijgbaar is, neemt aanzienlijk toe maar er worden geen grote hoeveelheden geproduceerd. Sinds 2009 heeft Kampot peper een beschermde geografische aanduiding gekregen (net als dat Champagne alleen Champagne mag heten als het uit de gelijknamige regio komt). Je bezoekt hier een volledig biologische boerderij. Vervolgens rij je door en neem je een kijkje bij een van de lokale zoutvelden (alleen in het droge seizoen mogelijk).

De lunch wordt geserveerd op fantastisch mooie plek aan het Secret Lake waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Je kunt hier even lekker uitrusten in een hangmat of een duik nemen in het meer. Aansluitend ga je verder met een bezoek aan de Tropeang Sanke gemeenschap waar je helpt om mangrove te planten en je leert er alles over de cruciale rol die deze vegetatie speelt in het lokale eco-systeem. Als je in de boot langs de vissers vaart, begrijp je hoe belangrijk het is om deze community’s te ondersteunen. Na de boottocht en het aanbreken van de avond is het, mogelijk om prachtig ingetogen spektakel van vuurvliegjes te zien (afhankelijk van het weer).
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de peper en mangrove plantage en de Tropeang Sanke gemeenschap
Accommodatie:
The Columns Hotel ***
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Kampot – Sihanoukville – Koh Rong
Dag 13: Kampot – Sihanoukville – Koh Rong
Vandaag vertrek je naar de kust van Cambodja voor een paar heerlijk dagen geniet van de zon, de zee en het strand. Sihanoukville is slechts een uur of twee rijden dus geen reden om te haasten deze ochtend. Sihanoukville is een levendige badplaats die volop in opkomst is in Azië. Voor de kust liggen een aantal privé eilandjes maar ook Koh Rong en het kleinere Koh Rong Samloem. Beiden zijn te bezoeken met dagtochten.
INCLUSIEF:
Transfer: Kampot naar Sihanoukville per (mini)bus
Accommodatie:
Soksan Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14 - 15
Koh Rong
Dag 14 - 15: Koh Rong
Heerlijke vrije dagen. Relax op een bed aan het zwembad of lekker een van de mooiste zand stranden van Cambodja. Wil je graag nog wat ondernemen dan is een duik of snorkel toer zo geregeld en zeker de moeite waard.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Soksan Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Koh Rong – Sihanoukville – Phnom Penh
Dag 16: Koh Rong – Sihanoukville – Phnom Penh
Vandaag reis je weer terug naar Phnom Penh. Het kan soms behoorlijk wat tijd kosten om vanaf het zuiden naar de hoofdstad te rijden dus is het wat relaxter om de laatste nacht in Phnom Penh te blijven voor je terugvlucht. Je kunt nog wat souvenirs kopen op een van de containermarkten.
INCLUSIEF:
Transfer: Sihanoukville naar Phnom Penh per (mini)bus
Accommodatie:
Villa Samnang ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Phnom Penh Airport
Dag 17: Phnom Penh Airport
De reis door Cambodja is ten einde. We brengen je met een privé transfer naar het vliegveld van Phnom Penh.
INCLUSIEF:
Transfer: Phnom Penh hotel naar luchthaven per (mini)bus
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 17 daagse rondreis Cambodja compleet

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1756
3 personen€ 1854
4 personen€ 1613
5 personen€ 1724
6+ personen€ 1496
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-12-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 06-06-2023 en 30-11-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Ontbijt dag 2 t/m 17
 • Lunch op dag 3, 4, 7, 10 en 12
 • Vervoer zoals vermeld in programma
 • Entreegelden zoals vermeld in programma
 • Excursies zoals vermeld in programma

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Visum kosten ($30 per persoon + pasfoto)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Siem Reap
Apsara Greenland
Superior room
Battambang
Battambang Resort ****
Phnom Penh
Villa Samnang ***
Kampot
The Columns Hotel ***
Koh Rong
Soksan Beach Resort
17-Daagse rondreis Cambodja Compleet
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 1756 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Kbal Spean, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 6 Michel, Reisspecialist Thailand en Vietnam
Reisexpert Michel

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Siem Reap Stad 5
Siem Reap Stad 1
Siem Reap Stad 4
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 8
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 6
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 4
Kbal Spean 2
Kbal Spean 3

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's