Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-Daagse rondreis Cambodja

Op zoek naar het echte Cambodja!

Populair

17-Daagse rondreis Cambodja

Op zoek naar het echte Cambodja!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 2340 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Kratie, Sen Monorom, Phnom Penh, Kep
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek per open jeep de omgeving van Siem Reap en Tonle Sap
 • Ga op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn in de Mekong
 • Verzorg olifanten in het Elephant Valley Project
 • Ontspan aan het strand van de koloniale badplaats Kep
 • Onvergetelijk Angkor Wat: het grootste religieuze monument ter wereld

Introductie

Er zijn maar weinig reizen waarmee je zo gedetailleerd het echte Cambodja leert kennen. Je komt in onbekende dorpjes, bij Cambodjaanse minderheden, trekt met bootjes over meren en per jeep over het platteland van deze boeiende nog grotendeels onontgonnen natie.

Je gaat op zoek naar de zeldzame Irriwaddy dolfijnen van Kratie, naar de wereldberoemde peper plantages van Kampot, dagenlang naar het strand van Kep, naar Phnom Hanchey om over het Mekong gebied uit te kijken, maar ook naar de onthutsende Killing Fields en olifanten verzorgen in Elephant Valley.

Deze 17-daagse rondreis Cambodja gaat uiteraard ook naar Angkor Wat. Het toeristische, culturele en historische hart van het land. Angkor Wat dwingt ontzag af voor de mensen die dit zo’n 1.000 jaar geleden hebben gebouwd. Het toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Je ziet het DNA van Cambodja, je voelt dat het hier is begonnen. Op deze grondvesten, in deze traditie is het huidige Cambodja tot stand gekomen.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Dag van vertrek
Dag 1: Dag van vertrek
Eindelijk. Je reis naar Cambodja gaat beginnen. Maar liefst 17 dagen word je ondergedompeld in het land van de Khmer.

Vandaag vlieg je naar Siem Reap. De vlucht is niet bij de prijs inbegrepen. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Siem Reap
Dag 2: Siem Reap
Welkom in Cambodja! Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht.

Er is vandaag verder geen programma, dus je kunt lekker bijkomen van de reis aan het zwembad.

Siem Reap ligt in het noorden van Cambodja aan het Tonle Sap meer. Het eeuwenoude stadje is de uitvalsbasis voor Angkor Wat, dat op een kleine 6 kilometer afstand ligt. Siem Reap heeft dankzij die bezoekers een enorm aanbod van hotels, maar door die drukte ook een levendig en erg gezellig centrum gekregen, waar het een paar avonden goed toeven is.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar het hotel in Siem Reap
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)

Dag 3
Siem Reap – Angkor Wat – Siem Reap
Dag 3: Siem Reap – Angkor Wat – Siem Reap
Een reis naar Cambodja zonder Angkor Wat is niet compleet. Mooi dus dat je daar vandaag met de Cambodjaanse tuk tuk naartoe gaat. Angkor Wat is een unieke belevenis, een stap terug in de tijd, een indrukwekkende kennismaking met wat ooit het welvarende Khmer-rijk was. Angkor Wat betekent niet voor niets ‘tempel stad’, het is het grootste religieuze monument ter wereld.

Leuk om te weten is dat de tempels helemaal niet zo veel op elkaar lijken als je misschien nu nog denkt. De hoofdtempel Angkor Wat is groots en heeft de uitstraling van een paleis. Een andere tempel, Ta Phrom, ziet eruit alsof er een aardbeving is geweest die goed aan de wortels van de bomen heeft geschud. Bomen en tempel lijken met elkaar verweven. En in de Bayon tempel zie je honderden in rotsen uitgehouwen gezichten die nog altijd respect afdwingen.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Angkor Wat met de tuk tuk
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Siem Reap
Dag 4: Siem Reap
Als je op de kaart van Cambodja kijkt, is het enorme Tonle Sap meer het eerste dat opvalt. Het is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en een opvallend natuurverschijnsel. Het maakt veel uit of je dit meer in het droge- of het regenseizoen bezoekt. In de regentijd is het zo’n 6 (!) keer groter, en de waterstanden verschillen van 1 meter (droge seizoen) tot wel 9 meter water!

Het verklaart waarom de vissershuisjes hier op palen staan. Dat er veel vissers leven is omdat driekwart van alle vis in de Cambodjaanse binnenwateren in Tonle Sap wordt gevangen. Nog zo’n indrukwekkend gegeven dat aantoont hoe belangrijk en groot dit meer is: ongeveer de helft van het water dat de Vietnamese Mekong Delta instroomt, komt hier vandaan.

Dit gebied ga je op een halve dagtour per open jeep verkennen. En afhankelijk van de waterstand ook per boot. We laten je in ieder geval Kampong Khleang zien, het bekendste 'drijvende' dorp van Tonle Sap.
INCLUSIEF:
Excursie: Per jeep (en boot) naar Tonle Sap
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Siem Reap
Dag 5: Siem Reap
Vandaag is ter vrije besteding.

Je kunt overwegen in Phnom Kulen National Park te gaan kijken. Het ligt op 45 kilometer van Siem Reap en je vindt er een pagode op de top van de Kulen heuvel, een liggende Boeddha en meerdere watervallen, waar je kunt zwemmen en picknicken. Ook leuk: het Banteay Srey Butterfly Centre. Een van de grootste vlindercollecties van Zuidoost-Azië.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Siem Reap - Kratie
Dag 6: Siem Reap - Kratie
Je verlaat Siem Reap en rijdt richting Kratie. Onderweg kom je langs rubberplantages, oude tempels en in Kampong Cham, waar je in ieder geval een stop maakt bij Phnom Hanchey. Vanaf deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de Mekong. Stop in overleg met je chauffeur, zodat je leuke en interessante plekjes kunt zien onderweg.

Het dorpje Kratie ligt aan de Mekong rivier in een zeer landelijke omgeving. Het is bij uitstek wat ze een slaperig stadje noemen. De voornaamste reden om hier naartoe te gaan is dat je in de buurt bij Kampi nog Irriwaddy dolfijnen kunt bekijken, en dat kan bijna nergens meer. Er leven er hier nog zo’n 80 en die laten zich vaak ook echt zien.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Siem Reap naar Kratie
Accommodatie:
Soriyabori Villas Resort ***
(Deluxe Fan)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Kratie
Dag 7: Kratie
De beste kans om Irriwaddy dolfijnen te zien is bij Kampi, zo’n 16 kilometer ten noorden van Kratie. Daar ga je dus naartoe. Je dobbert lekker rond op een bootje in afwachting van wat gebeuren gaat. De dieren laten zich vaak zien en zijn goed te spotten. De kapitein van de boot volgt de dieren op veilige afstand.

Hierna ga je met de pont naar het kleine eilandje Koh Trong dat midden in de Mekong ligt. Samen met je gids fiets je over het eiland en stop je af en toe om wat fruit te kopen, en ga je naar de pagode van het eiland.
INCLUSIEF:
Excursie: Dolfijnen spotten en fietsen op Koh Trong
Accommodatie:
Soriyabori Villas Resort ***
(Deluxe Fan)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Kratie – Sen Monorom
Dag 8: Kratie – Sen Monorom
De reis gaat verder richting de grens met Vietnam. Daar ligt de grootste provincie van Cambodja, Mondulkiri. Het is weliswaar de grootste provincie maar ook een van de minst dichtbevolkte. De hoofdstad Sen Monorom heeft minder dan tien duizend inwoners.

Het leuke is dat je hier wel optimaal Cambodja ervaart. Het is het echte platteland, met miniscule dorpjes, badende waterbuffels en soms zelfs nog olifanten. Middenin het stadje liggen twee meren, waar je fijn kunt wandelen. Sen Monorom wordt omgeven door allerlei dorpjes waar verschillende minderheden wonen. Op de markt van Sen Monorom kom je al die bevolkingsgroepen tegen, omdat ze hier hun waren te koop aanbieden en zelf inkopen doen. De Phnong stam herken je aan de manden op hun rug. Maar je ziet ook Khmer, Thapeuan en de Charai.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kratie naar Sem Monorom
Accommodatie:
KNN Resort Mondulkiri *****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Sen Monorom (Elephant Valley project)
Dag 9: Sen Monorom (Elephant Valley project)
Vandaag staat er een bijzondere ontmoeting op het programma. Je wordt opgehaald bij de lodge en gaat naar het Elephant Valley Project. Na een uitleg over het project en het programma van die dag ga je op zoek naar de olifanten familie en volg je hen de gehele dag in hun dagelijkse doen en laten. Je krijgt uitleg over de olifanten, de lokale mahouts, de jungle en het behoud hiervan. Een ritje op de rug van een olifant wordt hier absoluut niet toegestaan. Aan het einde van de dag word je weer teruggebracht naar je accommodatie in Sen Monorom maar er is ook een mogelijkheid om op het project te overnachten.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Elephant Valley Project
Accommodatie:
KNN Resort Mondulkiri *****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Sen Monorom
Dag 10: Sen Monorom
Ook vandaag staat in het teken van de ongerepte schoonheid van de natuur van Mondulkiri.

Tachtig procent van de bevolking in deze provincie behoort tot een minderheid. Er zijn ongeveer tien verschillende stammen. Met een van hen ga je nader kennismaken. Je hoort alles over hun eenvoudige dagelijks leven.

Verder breng je een bezoek aan Daum Srol, en als je wilt kun je in de middag een pittige klimtocht door het Dokramom gebergte maken, met onderweg onder meer een prachtige waterval.
INCLUSIEF:
Excursie: Excursie Mondulkiri
Accommodatie:
KNN Resort Mondulkiri *****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Sen Monorom – Phnom Penh
Dag 11: Sen Monorom – Phnom Penh
Cambodja trekt vandaag voor een groot deel voorbij terwijl jij in de minibus in 5 tot 6 uur van Mondulkiri naar Phnom Penh wordt gebracht.

Er wonen ruim twee miljoen mensen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, maar daar merk je eigenlijk weinig van. De stad heeft een dorpse sfeer en dat is wel zo leuk. Ontmoetingspunt, uitrustplek en de lokatie om vrienden en bekenden te ontmoeten, of gewoon even een wandelingetje te maken is Sisowath Quay. De boulevard is 3 kilometer lang en ligt aan de Mekong rivier, waar meerdere afsplitsingen van deze rivier weer bij elkaar komen. Je vindt er legio koffietentjes, barretjes en restaurants.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Mondulkiri naar Phnom Penh
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Phnom Penh
Dag 12: Phnom Penh
Halverwege de jaren ’70 is de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de baas in Cambodja. Pol Pot streeft naar een agrarische samenleving en schuwt geweld niet.

Wat dat betekende valt nog altijd goed te zien in de Toul Sleng gevangenis in Phnom Penh en op de Killing Fields. Intellectuele Cambodjanen (een bril dragen werd al als intellectueel gezien!), opstandelingen, monniken en politieke tegenstanders werden gevangen gezet, verhoord en gemarteld.

Bij The Killing Fields werden vele duizenden van hen geëxecuteerd. Een pagode met doodshoofden is blijven staan als confronterend monument. Het staat symbool voor al die moorden. Pol Pot is verantwoordelijk voor de dood van anderhalf tot 2 miljoen Cambodjanen. Een kwart van de bevolking……

Beide locaties zijn onderdeel van onze Phnom Penh city tour. Je gaat per tuk tuk naar S21 Tuol Sleng. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een prachtig complex dat aantoont dat de Cambodjanen ook vandaag de dag nog mooie gebouwen kunnen neerzetten.

Na de lunch verlaat je de stad en is het ongeveer een half uur rijden naar Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields.
INCLUSIEF:
Excursie: Phnom Penh stadstour inclusief bezoek aan museum S21 Tuol Sleng, het koninklijke paleis en The Killing Fields
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Phnom Penh – Kep
Dag 13: Phnom Penh – Kep
Het wordt tijd voor wat strand. Dat vind je op zo'n 3 tot 4 uur rijden van Phnom Penh. Uiteraard word je er door onze chauffeur naartoe gebracht.

Kep was al een badplaats in de koloniale tijd en heeft nog altijd fraaie stranden, en een reputatie te verliezen als het gaat om de lekkerste krab. Volgens sommigen is Kep wat gedateerd, maar wij denken dat dat juist kleur geeft aan dit indertijd bij de Fransen geliefde oord. Wil je wat variatie? Maak dan een uitstapje naar Koh Tonsay (Rabbit island) of ga op zoek naar het doorgaans verlaten Angkoul strand, 25 kilometer buiten de stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Phnom Penh naar Kep
Accommodatie:
Veranda Natural Resort ****
(Rosewood)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Kep
Dag 14: Kep
Kampot staat bekend om de beste peper van de wereld. De vraag naar deze peper die in wit, rood en zwart verkrijgbaar is, neemt aanzienlijk toe, maar er worden geen grote hoeveelheden geproduceerd. Sinds 2009 heeft de Kampot peper een beschermd geografische aanduiding gekregen (net als dat champagne alleen champagne mag heten als het uit de gelijknamige regio komt).

Vandaag bezoek je een volledig biologische boerderij en aansluitend neem je een kijkje bij een van de lokale zoutvelden (alleen mogelijk in het droogseizoen).

De lunch wordt geserveerd op een fantastische mooie plek aan Secret Lake waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Je kunt hier even lekker uitrusten in een hangmat, of een duik nemen in het meer.

Ook ga je nog naar de Tropeang Sanke gemeenschap, waar je helpt om mangrove te planten en je van alles leert over de cruciale rol van deze vegetatie in het lokale ecosysteem. Als je per boot langs de vissers vaart, begrijp je hoe belangrijk het is om deze gemeenschap te ondersteunen. Na de boottocht en het aanbreken van de avond zie je hopelijk een prachtig spektakel van vuurvliegjes, maar dat hangt af van het weer.
INCLUSIEF:
Excursie: Kampot tour. Bezoek aan een peper en mangrove plantage, zoutvelden en de Tropeang Sanke gemeenschap
Accommodatie:
Veranda Natural Resort ****
(Rosewood)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15 - 16
Kep
Dag 15 - 16: Kep
Deze twee dagen zijn ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Veranda Natural Resort ****
(Rosewood)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Kep - Phnom Penh
Dag 17: Kep - Phnom Penh
Je wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Je kunt deze dag nog gewoon gebruik maken van alle faciliteiten van het comfortabele 4-sterren hotel. Mocht je de kamer na 12 uur 's middags willen aanhouden, dan is dat uiteraard te regelen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kep naar Phnom Penh luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 17 daagse rondreis Cambodja

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2340
3 personen€ 1950
4 personen€ 1820
5 personen€ 1729
6+ personen€ 1690
Prijzen zijn beschikbaar t/m 11-05-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 10-05-2024 en 11-05-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Genoemde accommodaties of gelijkwaardig
 • Vermelde transfers
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden voor excursies uit het programma
 • Ontbijt en lunch zoals aangegeven in het programma

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Visa kosten ($30 per persoon + pasfoto)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Siem Reap
Apsara Greenland ****
Superior
Kratie
Soriyabori Villas Resort ***
Deluxe Fan
Sen Monorom
KNN Resort Mondulkiri *****
Superior
Pnomh Penh
G Mekong Hotel ****
Superior
Kep
Veranda Natural Resort ****
Rosewood
17-Daagse rondreis Cambodja
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 2340 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Kratie, Sen Monorom, Phnom Penh, Kep
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Cambodja Siem Reap Angkor Tempel..
cambodja kep strand
cambodja tonle sap meer huis op palen
cambodja siem reap angkor wat bayon tempel
Cambodja Tonle sap meer
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 4
cambodja battambang tonle sap drijvende huizen
Phnom Koulen 2

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's