Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-Daagse rondreis Cambodja

Ontdek het "Land van de Khmer"

17-Daagse rondreis Cambodja

Ontdek het "Land van de Khmer"

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor, Kampong Kleang, Kratie, Koh Trong Island, Sen Monorom, Elephant Valley, Phnom Penh, Kep
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Leer de lokale Khmer bevolking kennen met haar roemrijke verleden
 • Ontdek per open jeep de omgeving van Siem Reap, incl. Angkor Wat
 • Ga op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn in de Mekong
 • Verzorg olifanten in het Elephant Valley Project
 • Overnacht in de bijzondere Nature Lodge en sluit af op een tropisch strand

Introductie

Cambodja wordt door de locals ook vaak ‘Het land van de Khmer’ genoemd. Khmer refereert aan de bevolkingsgroep die er woont en de roemrijke geschiedenis, hier ga je zeker veel over horen tijdens deze fascinerende en afwisselende rondreis.

Per open jeep ontdek je de omgeving van Siem Reap en leer je de lokale Khmer bevolking kennen. Per boot maak je een tocht op het Tongle Sap meer. Uiteraard ontbreken hoogtepunten als een bezoek aan de beroemde Angkor Wat, Angkor Thom en Tha Prohm (bekend van de film Tomb Raider) tempels niet. Laat je zintuigen prikkelen bij de vele verschillende lokale markten.

Van de gebaande paden af, je reist naar Kratie en komt daar in contact met de bergvolkeren van Phnom Hanchey. Ook kun je hier genieten van een onvergetelijk uitzicht over de Mekong rivier en met een beetje geluk spot je de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Slenter door het koloniale plaatsje of help mee om een dag olifanten te verzorgen in Elephant Valley. Overnacht in de bijzondere Nature Lodge in Sen Monorom alvorens de reis verder gaat naar het volgende hoogtepunt: de hoofdstad Phnom Penh. Bezoek het Koninklijk paleis, de Killing Fields en het genocide museum Tuol Sleng. Slenter in de namiddag op de brede boulevard langs het water en geniet van een heerlijke Cambodjaanse maaltijd op een van de vele terrasjes.

Na Phnom Penh reis je door naar Kep, een pittoresk vissersdorpje. Een aantal leuke opties hier zijn wandelen in het Nationaal Park, Rabbit island per boot bezoeken, naar koloniaal Kampot, Bokor Hill bezoeken of lekker genieten van de rust bij het mooie resort.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Dag van vertrek
Dag 1: Dag van vertrek
Vandaag vlieg je naar Siem Reap met een internationale vlucht. De vlucht is niet inclusief in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Siem Reap
Dag 2: Siem Reap
Je wordt verwelkomt op het internationale vliegveld van Siem Reap. Dan eerst naar het hotel om in te checken en even op te frissen. Reizen best vermoeiend kan zijn, dus vandaag heb je lekker de kans om bij te komen. Relaxen aan het zwembad of misschien wil je alvast de buurt een beetje verkennen. Probeer de uitstekende koffie op een van de vele leuke terrasjes en neem de sfeer van dit fascinerende land in je op terwijl de locals druk in de weer zijn met de meest uitlopende werkzaamheden.
INCLUSIEF:
Transfer: Luchthaven naar hotel in Siem Reap per (mini)bus
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Siem Reap – Angkor – Siem Reap
Dag 3: Siem Reap – Angkor – Siem Reap
Vandaag meteen een van de hoogtepunten van de reis. Je bezoekt per tuktuk een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld: Angkor Wat. Niet alleen staan deze mystieke en fascinerende bouwwerken op de werelderfgoedlijst, de grote Angkor Wat tempel zelf is opgenomen in de lijst van ‘zeven nieuwe wereldwonderen’, wellicht dé mooiste tempel ter wereld. Voor we verder gaan naar een van de andere meer dan 100 tempels die hier staan… Wie lust er een lekkere verse kokosnoot? Na een kort ritje langs prachtige vijvers vol lotus bloemen, bezoek je Angkor Thom en de imponerende Bayon tempel. De 54 mysterieus ogende Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende highlights van het complex, een waar walhalla voor iedere fotograaf. Vervolgens breng je nog een bezoekje aan de Ta Prohm tempel. Dit is één van de weinige tempels die is behouden in de overwoekerde en enigszins vervallen staat waarin hij nog niet zo heel lang geleden werd aangetroffen middenin de jungle. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door de gigantische boomwortels de zich duidelijk niks aan hebben getrokken van de stenen en muren. Een zeer indrukwekkend geheel.
INCLUSIEF:
Transfer: Siem Reap naar Angkor per tuk tuk
Excursie: Bezoek aan Angkor Wat, Angkor Thom en de Ta Prohm tempel
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Siem Reap
Dag 4: Siem Reap
Deze halve dag tour kun je zowel in de ochtend als in de middag doen. Per jeep rij je naar het grootste “drijvende” dorp van Kampong Kleang. Omdat je met een jeep bijna overal kunt komen ben je in staat om gedeeltelijk via het platteland naar de bestemming te rijden. In oldtimer jeep zonder zijramen of deuren kun je optimaal genieten van de omgeving. Tijdens het droge seizoen kun je wandelen over de bodem van het drooggevallen meer, tussen de huizen die op wel 10 meter hoge palen staan. In het regenseizoen stijgt het water in dit meer tot 1 of 2 meter onder de vloeren van de lokale woningen en begrijp je waarom de huizen zo hoog gebouwd zijn. Je hebt als er genoeg water staat de kans een leuke boottocht door het dorp te maken waarbij je kennis kunt maken met de lokale bewoners. Ook breng je per boot een bezoek aan het Tonlé Sap meer waar je het Vietnamese drijvende dorp kunt bezoeken.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Kampong Kleang
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Siem Reap
Dag 5: Siem Reap
Vandaag een vrije dag om er zelf op uit te trekken en Siem Reap verder te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan de lokale markt zoals Phsar Leu waar de Cambodjanen hun dagelijkse boodschappen doen en langs Artisan d’Angkor dat zich toelegt op het behoud van traditionele Khmer vaardigheden zoals zijde maken, houtsnijwerk en schilderen. Of kies voor een avontuurlijke dag en ga verder van de gebaande paden af met de oldtimer jeep naar de jungle tempel Beng Melea en breng een bezoek aan de heilige berg Phnom Koulen met zijn prachtige watervallen. In de namiddag misschien een heerlijke ontspannen massage?
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Apsara Greenland
(Superior room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Siem Reap - Kratie
Dag 6: Siem Reap - Kratie
Je verlaat Siem Reap en rijdt richting Kratie. Onderweg rij je langs rubberplantages. In Kampong Cham maak je een stop bij Phnom Hanchey. Deze heuvel is mooi gelegen aan de Mekong en vanaf de top kun je de Mekong richting het noorden volgen. Ook zijn er diverse tempels die een bezoekje waard zijn, sommige daterend uit de 12e eeuw. Onderweg zijn er allerlei leuke lokale stopjes te maken om wat meer te zien van het leven op het platteland. In de loop van de middag kom je aan in het hotel. Kratie is schitterend gelegen aan de Mekong rivier en is de thuishaven van de bijna uitgestorven Irrawaddy dolfijn, ook wel de Mekong dolfijn genoemd. Kratie is een leuk stadje waar veel van de oude koloniale architectuur bewaard is gebleven.
INCLUSIEF:
Transfer: Siep Reap naar Kratie per (mini)bus
Accommodatie:
Le Tonlé
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Kratie (Dolfijnen en Koh Trong Island)
Dag 7: Kratie (Dolfijnen en Koh Trong Island)
Vandaag rij je eerst naar Kampi, gelegen zo’n 16 km ten noorden van Kratie. Dit is de beste plek om de met uitsterven bedreigde Mekong Dolfijnen te zien. Met een klein bootje ga je de rivier op en dobber je rond. De dolfijnen kunnen makkelijk gespot worden en de kapitein van de boot volgt de dieren op veilige afstand. Hierna terug naar het stadje en op naar de plaatselijke haven waar je een lokale boot betreedt. Dit pondje brengt mensen van het vaste land naar een klein eilandje genaamd Koh Trong. Dit eilandje is gelegen midden in de Mekong en is een uitstekende plek om het leven aan de rivier te observeren. Aangekomen op het eiland neem je de fiets en rij je samen met de gids rond het eiland. Stop bij de mensen thuis, proef het fruit dat overal in het wild groeit. Geniet van een verse kokosnoot bij de mensen thuis en bezoek de Pagoda van het eiland.
INCLUSIEF:
Transfer: Kratie naar Kampi per (mini)bus
Excursie: Dolfijnen spotten en fietsen op Koh Trong
Accommodatie:
Le Tonlé
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Kratie – Sen Monorom
Dag 8: Kratie – Sen Monorom
Vandaag met privé vervoer vanuit Kratie naar Sen Monorom in de provincie Mondulkiri. De oostelijke provincie Mondulkiri grenst aan Vietnam en is de grootste maar ook de meest schaars bevolkte provincie van Cambodja. De hoofdplaats van de provincie heet Sen Monorom en telt slechts 7000 inwoners. Middenin het dorp liggen twee meren, waar je mooi kunt wandelen. Sen Monorom wordt omgeven door allerlei dorpjes waar verschillende stammen wonen. Op de markt van Sen Monorom kom je alle bevolkingsgroepen uit de omgeving tegen, hier bieden ze hun waren te koop aan en doen ze hun eigen inkopen. De Phnong stam herken je aan de manden op hun rug. Maar er zijn ook Khmer en andere stammen zoals de Thapeuan en de Charai.
INCLUSIEF:
Transfer: Kratie naar Sem Monorom per (mini)bus
Accommodatie:
Green House Retreat
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Sen Monorom (Elephant Valley project)
Dag 9: Sen Monorom (Elephant Valley project)
Vandaag staat er een bijzondere ontmoeting op het programma. Je wordt opgehaald bij de lodge en gaat naar het Elephant Valley Project. Na een uitleg over het project en het programma van die dag ga je op zoek naar de olifanten familie en volg je hen de gehele dag in hun dagelijkse doen en laten. Je krijgt uitleg over de olifanten, de lokale mahouts, de jungle en het behoud hier van. Een ritje op de rug van een olifant wordt hier absoluut niet toegestaan. Je kunt wel helpen om de olifanten te wassen. Aan het einde van de dag wordt je weer terug gebracht naar je accommodatie in Sen Monorom maar er is ook een mogelijkheid om op het project te overnachten.
INCLUSIEF:
Transfer: Sen Monorom naar Elephant Valley Project per (mini)bus en terug
Excursie: Bezoek aan Elephant Valley Project
Accommodatie:
Green House Retreat
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Sen Monorom
Dag 10: Sen Monorom
Ook vandaag staat in het teken van de ongerepte schoonheid van de natuur van Mondulkiri. Op het programma staat een bezoek aan een traditionele ‘Heuvel stam’ waar je van alles leert over het dagelijkse eenvoudige leven van deze uiterst vriendelijke mensen. Verder breng je een bezoek aan Daum Srol en als je wilt kun je in de middag een pittige klimtocht door het Dokramom gebergte maken, met onderweg onder andere een prachtige waterval.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan heuvel stam en Daum Srol
Accommodatie:
Green House Retreat
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Sen Monorom – Phnom Penh
Dag 11: Sen Monorom – Phnom Penh
Vandaag is een reisdag van Mondulkiri naar Phnom Penh. Je rijdt langs schitterende rijstvelden, lokale dorpjes en over avontuurlijke wegen. Nadat je bent ingecheckt in het hotel in Phnom Penh heb je de rest van de dag vrij te besteden. Een mooi moment om de buurt een beetje te verkennen, te genieten van een lekker maal aan de boulevard langs de rivier of een bezoek aan de Central Market voor het inslaan van souvenirs.
INCLUSIEF:
Transfer: Mondulkiri naar Phnom Penh per (mini)bus
Accommodatie:
Villa Samnang ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Phnom Penh
Dag 12: Phnom Penh
Tijd voor een indrukwekkende city tour door Phnom Penh. ´s Ochtends ga je met een tuk-tuk naar het genocide museum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Royal Palace, een gebouwencomplex dat dienst doet als Koninklijke residentie voor de koning van Cambodja. Hier kun je de echte pure Khmer architectuur bezichtigen. Hierna breng je een bezoek aan het lugubere, buiten de stad gelegen, Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields. Vandaag is een enerverende maar heftige dag waarbij je veel te weten komt over de ‘Khmer Rouge’, deze gitzwarte bladzijde in de Cambodjaanse geschiedenis is onderdeel van de identiteit van alle Cambodjanen.
INCLUSIEF:
Transfer: naar Phnom Penh centrum per tuk tuk
Excursie: Phnom Penh stadstour inclusief bezoek aan museum S21 Tuol Sleng, het koninklijke paleis en de The Killing Field
Accommodatie:
Villa Samnang ***
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Phnom Penh – Kep
Dag 13: Phnom Penh – Kep
Vandaag vertrek je naar de kust van Cambodja. Met comfortabel vervoer rij je in 3,5 uur naar Kep, een pittoresk vissersdorpje. Een aantal leuke opties hier zijn wandelen in het Nationale Park, Rabbit island per boot bezoeken, naar koloniaal Kampot, Bokor Hill bezoeken, wandklimmen of lekker genoten van de rust bij je mooie resort.
INCLUSIEF:
Transfer: Phnom Penh naar Kep per (mini)bus
Accommodatie:
Le Ponton Hotel
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Kep
Dag 14: Kep
Kampot staat bekend om de beste peper van de hele wereld. De vraag naar deze peper die in wit, rood en zwart verkrijgbaar is, neemt aanzienlijk toe maar er worden geen grote hoeveelheden geproduceerd. Sinds 2009 heeft Kampot peper een beschermde geografische aanduiding gekregen (net als dat Champagne alleen Champagne mag heten als het uit de gelijknamige regio komt). Je bezoekt hier een volledig biologische boerderij. Vervolgens rij je door en neem je een kijkje bij een van de lokale zoutvelden (alleen in het droge seizoen mogelijk).

De lunch wordt geserveerd op fantastisch mooie plek aan het Secret Lake waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Je kunt hier even lekker uitrusten in een hangmat of een duik nemen in het meer. Aansluitend ga je verder met een bezoek aan de Tropeang Sanke gemeenschap waar je helpt om mangrove te planten en je leert er alles over de cruciale rol die deze vegetatie speelt in het lokale eco-systeem. Als je in de boot langs de vissers vaart, begrijp je hoe belangrijk het is om deze community’s te ondersteunen. Na de boottocht en het aanbreken van de avond is het, mogelijk om prachtig ingetogen spektakel van vuurvliegjes te zien (afhankelijk van het weer).
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de peper en mangrove plantage, zoutvelden en de Tropeang Sanke gemeenschap
Accommodatie:
Le Ponton Hotel
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15 - 16
Kep
Dag 15 - 16: Kep
Deze twee dagen zijn ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Le Ponton Hotel
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Kep - Phnom Penh
Dag 17: Kep - Phnom Penh
De vertrektijd uit het hotel hangt af van je vluchttijd. Je kunt deze dag nog gewoon gebruik maken van alle faciliteiten van het comfortabele sterren hotel. Mocht je de kamer tot na 12 uur willen aanhouden dan is dat uiteraard ook te regelen. Een laatste moment om lekker te ontspannen aan het strand, met een cocktail of biertje in de hand terug te denken aan alles wat je allemaal hebt meegemaakt deze reis. En daarmee komt er helaas een einde aan deze reis.
INCLUSIEF:
Transfer: Kep naar Phnom Penh luchthaven per (mini)bus
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 17 daagse rondreis Cambodja

Prijsinformatie

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Inclusief

 • Genoemde accommodaties of gelijkwaardig
 • Vermelde transfers
 • Engelstalige gids
 • Entree gelden als programma
 • Ontbijt dag 2 t/m 17
 • Lunch op dag 3, 6,  7, 9, 10 en 12

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Visa kosten ($30 per persoon + pasfoto)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Siem Reap
Apsara Greenland
Superior room
Kratie
Le Tonlé
Sen Monorom
Green House Retreat
Phnom Penh
Villa Samnang ***
Kep
Le Ponton Hotel
17-Daagse rondreis Cambodja
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor, Kampong Kleang, Kratie, Koh Trong Island, Sen Monorom, Elephant Valley, Phnom Penh, Kep
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Siem Reap Stad 4
Siem Reap Stad 1
Cambodja Siem Reap Angkor Wat tuktuk 2
Cambodja Siem Reap Angkor Wat
Cambodja Angkor Wat Khmer architectuur
Cambodja Angkor Wat moeder en dochter 1
Kampong Kleang 3
Kampong Kleang 2

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's