Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

16-Daagse rondreis Ontdek Sri Lanka

Ontdek de hoogtepunten

16-Daagse rondreis Ontdek Sri Lanka

Ontdek de hoogtepunten

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe National Park, Galle, Ahangama
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ongerepte natuur en bijzondere cultuur
 • Spot luipaarden en olifanten
 • Maak foto’s van vergezichten zoals je ze in ansichtkaarten ziet
 • Sluit jouw rondreis af op het mooiste strand van Sri Lanka

Introductie

Ontdek in korte tijd de hoogtepunten van Sri Lanka. De reis is op maat aan te passen aan jouw wensen en bijvoorbeeld te verlengen met onze bouwsteen ‘De Malediven’.

In 16 dagen dwaal je door de eeuwenoude Unesco koningssteden Polonnaruwa en Anuradhapura en bezoek je het spirituele Kandy. In het Udawalawe Nationaal Park sta je oog in oog met kuddes wilde olifanten tijdens een optionele jeepsafari. We eindigen deze rondreis in Ahangama, waar je in een mooi hotel aan het strand verblijft. Naast je welverdiende rust aan het strand maak je ook een excursie naar Galle. Hier vind je nog veel terug van de Nederlandse invloeden uit de VOC-periode.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Vandaag vlieg je naar Colombo met een internationale vlucht. De vlucht is niet inclusief in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Tijdens de rondreis worden jullie vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur die tevens jullie gids is. Hierdoor krijgen jullie onderweg veel informatie mee over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking. Zoals bij alle reizen van AsiaDirect, kunnen we deze reis geheel op maat samenstellen.

Dag 2
Aankomst Airport – Negombo
Dag 2: Aankomst Airport – Negombo
Bij aankomst op Bandaranaike International Airport word je opgewacht door je privé chauffeur en vervolg je de reis van ongeveer 30 minuten per auto naar Negombo. Negombo is een heerlijke plek om even bij te komen en te genieten van de zon en het strand. Het is een aangename strandplaats met een fijne sfeer en diverse restaurantjes en barretjes.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van de luchthaven naar hotel in Negombo
Accommodatie:
Green Wood Villa ***
(Deluxe)

Dag 3
Fietsen in Negombo
Dag 3: Fietsen in Negombo
Na het ontbijt begin je de leukste fietstour door Negombo. In ongeveer 4 uur word je meegenomen door je gids naar de mooiste en interessantste aspecten van de stad en leer je over de geschiedenis en interessante bezienswaardigheden. Je bezoekt o.a. de lokale vismarkt (heel bijzonder!), boeddhistische tempels, Rooms-katholieke kerken, Hindoetempels, Nederlandse grachten en lokale groente- en fruitmarkten.

Tijdens de tocht stop je een aantal keren voor een verfrissing of een lokale snack. Na alle bezienswaardigheden fiets je terug naar het startpunt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietsen in Negombo
Accommodatie:
Green Wood Villa ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Negombo – Anuradhapura
Dag 4: Negombo – Anuradhapura
Deze ochtend reis je naar de oude koningsstad Anuradhapura.

Anuradhapura staat in zijn geheel op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het was de eerste hoofdstad en tevens grootste stad van het oude Sri Lanka. Er zijn hier veel historische bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn, waaronder de Sri-Mahabodhi, een zeer heilige Bo-boom en heilige plek voor boeddhisten. Boeddha zou namelijk onder deze boom verlicht zijn. Deze Bo-boom is ruim 2200 jaar oud en daarmee ook de oudste gedocumenteerde boom ter wereld!

Ook zijn er veel Dagoba's (stoepa's) in Anuradhapura te vinden. Een belangrijke plek voor boeddhisten is de Dagoba (stoepa) Ruwanweliseya. Dit is de bekendste Dagoba en is nog steeds in gebruik. Hij ligt ook nog eens in een zeer fraaie omgeving. De Thuparamaya is waarschijnlijk de eerst gebouwde dagoba Sri Lanka. Het is een heilige plaats van verering. De naam Thuparamaya komt van "stupa" en "aramaya", een wooncomplex voor monniken. De gids vertelt je graag meer over deze en andere belangrijke plekken in Anuradhapura.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Negombo naar Anuradhapura
Excursie: Stadstour in Anuradhapura
Accommodatie:
Hotel Heladiv ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Anuradhapura – Aukana – Mihintale – Anuradhapura
Dag 5: Anuradhapura – Aukana – Mihintale – Anuradhapura
Eerst even lekker ontbijten in het hotel en dan rijden we naar het grootste Boeddha beeld van Sri Lanka in Aukana (op ongeveer een uur vanaf Anuradhapura). Dit Boeddha beeld is de meest onbeschadigde, goed bewaarde in Sri Lanka. Gebouwd in het tijdperk van Koning Dhatusena in de 5de eeuw. Hij is wel 12 meter hoog.

In Mihintale werd het boeddhisme in Sri Lanka geïntroduceerd en daarom wordt dit ook als de wieg van het boeddhisme gezien. Een belangrijke plek onder de lokale mensen. Op de rots bevinden zich veel heiligdommen en verblijven die de monniken eerder gebruikten. Een grote trap met 1840 treden leid je omhoog naar de top vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het platteland.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Aukana en Mihintale
Accommodatie:
Hotel Heladiv ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Anuradhapura – Dambulla – Polonnaruwa
Dag 6: Anuradhapura – Dambulla – Polonnaruwa
Ontbijten in het hotel en dan rijden we (in ongeveer 1,5 uur) naar de Dambulla tempel. De Dambulla staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is de grootste en best bewaarde grottempel in Sri Lanka en de beelden en schilderingen dateren uit de eerste eeuw voor Christus. Je bent de Dambulla rotstempel vast wel eens op een plaatje tegengekomen.

De Dambulla tempel ligt ten noorden van Kandy in het Matale district. De muurschilderingen, die een oppervlakte van 2100 vierkante meter bedekken, geven Boeddha’s verleiding door Mara en Boeddha’s eerste preek weer. Er zijn ook standbeelden van de Hindoe-goden Vishnu en Ganesha aanwezig. Deze weerspiegelen de komst van het Hindoeïsme naar Sri Lanka in de 12e eeuw. Daarna rijden we in 2 uur door naar Polonnaruwa waar je zal overnachten.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Anuradhapura via Dambulla naar Polonnaruwa
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
Accommodatie:
Hotel Sudu Araliya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Polonnaruwa
Dag 7: Polonnaruwa
Ontbijt in het hotel en klaar voor het verkennen van Polonnaruwa! Op 218 km van Colombo ligt Polonnaruwa. Nog een goed doordachte gebouwde middeleeuwse stad beschermd door stadsmuren. Het rijke glorieuze verleden is te herleiden aan zijn indrukwekkende paleizen, heiligdommen, kloosters, paviljoenen, parken, vijvers en irrigatie meren.

Het icoon van de stad is het grote irrigatie meer van 5940 hectare,”Parakrama Samudraya” of “de zee van Parakrama” genoemd naar King Parakramabahu wie dit meer gebouwd heeft. Dit enorme reservoir was gebouwd om regenwater in op te vangen zodat er geen water werd verspild. Zeer indrukwekkend, zeker voor die tijd!
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Polonnaruwa
Accommodatie:
Hotel Sudu Araliya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy
Dag 8: Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy
Ontbijten en dan vertrekken we naar Sigiriya Rock Fortress (reistijd van ongeveer een uurtje). Hier kun je de Sigiriya Rock Fortress beklimmen, een UNESCO werelderfgoed en afkomstig uit de 5de eeuw na Christus. Gebouwd door Koning Kashyapa (477-495). Vanaf een afstandje ziet het er al indrukwekkend uit, een bijzondere dramatische setting. Volgens de lokale mensen is dit het ‘achtste wereldwonder’, en dat is niet voor niets. Het verhaal achter de rots is heel bijzonder! Eenmaal boven heb je ook een fenomenaal uitzicht! Hierna vervolgen we de reis in ongeveer 2 uur naar Kandy.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met minder mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Polonnaruwa via Sigiriya naar Kandy
Excursie: Bezoek aan Sigiriya Rock
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Kandy
Dag 9: Kandy
Na het ontbijt in het hotel maak je vandaag een city tour door Kandy. Het houdt maar niet op in Sri Lanka. Kandy is ook een van de werelderfgoederen op de lijst van UNESCO. Kandy wordt ook wel Kanda Uda Rata genoemd, wat heuvelland betekent. Deze historische stad ligt 480 meter boven zeeniveau en is omringd met bergen. We bezoeken de hoogtepunten van dit heuvelland, zoals de universiteitscampus Peradeniya en genieten van een panoramisch uitzicht op de pittoreske stad vanaf de Upper Lake Drive.

Ook de bijzondere ‘Temple of Tooth Relic’ gevolgd door een culturele dansshow mogen niet ontbreken vandaag. ‘s Avonds nemen we je mee voor wat meer sightseeing in Kandy. We brengen onder andere een bezoek aan de Kunst & Ambachtswinkel, de Oosterse Markt, de Bazaar en Gem Lapidary.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour en Culturele show in Kandy
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Kandy – Nuwara Eliya
Dag 10: Kandy – Nuwara Eliya
Na een ontbijtje in het hotel is het tijd om een bijzondere treinreis te maken door de mooiste plekken van Sri Lanka! Na ongeveer twee uur arriveer je weer op het treinstation en word je per privé vervoer naar het hotel in Nuwara Eliya gebracht.
INCLUSIEF:
Excursie: Trein van Kandy naar Nuwara Eliya
Accommodatie:
Hotel Lourdes ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Nuwara Eliya
Dag 11: Nuwara Eliya
Vandaag gaan we de stad van de dageraad bezoeken, Nuwara Eliya. Het is de hoogst liggende stad in Sri Lanka (ongeveer 2000m boven zeeniveau) en de hoogste piek, Piduruthalagala (2555m) kan vanaf hier gezien worden. De stad staat ook bekend als ‘Little England’ en het is een populair vakantieoord voor Sri Lankanen en onder toeristen dankzij het koele klimaat. Het heeft ook een schilderachtige koloniale sfeer met kleine bungalows omringd door hagen.

Nuwara Eliya is ook het hart van de thee plantages. Onderweg is een bezoekje aan een plantage en theefabriek zeker een must do. Zo kun je zien waar de beroemde Ceylon thee vandaan komt.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Theeplantage en stadswandeling in Nuwara Eliya
Accommodatie:
Hotel Lourdes ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe National Park
Dag 12: Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe National Park
Na het ontbijt vervolg je de reis van ongeveer een uurtje naar Ella. Ella betekent waterval en Ella doet zijn naam zeker eer aan! Ella ligt in een prachtige bergachtige, groene omgeving met veel vergezichten en watervallen.

Na dit adembenemende plaatje, reis je in ongeveer 4 uur verder naar Udawalawe. Udawalawe National Park, klinkt Afrikaans? Het is ook een beetje Afrika in Sri Lanka. Het park is vooral bekend om zijn kuddes olifanten. Maar hier tref je ook andere zeldzame wilde dieren aan, waaronder de Sri Lankaanse luipaard, waterbuffels, krokodillen en veel bijzondere tropische vogels waaronder de geverfde ooievaar.

Uiteraard staat er in de middag een safari met privé jeep op het programma!
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Nuwara Eliya via Ella naar Udawalawe
Excursie: Bezoek aan Ravana waterval en jeepsafari in Udawalawa National Park
Accommodatie:
Elephant trail hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Udawalawe National Park – Ahangama
Dag 13: Udawalawe National Park – Ahangama
Na het ontbijt vervolg je de reis naar Ahangama, waar je ongeveer 4 uur later zal arriveren.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Udawalawe National Park naar Ahangama
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ahangama – Galle – Ahangama
Dag 14: Ahangama – Galle – Ahangama
Eerst lekker ontbijten en dan sightseeing met een city tour door Galle, ook een bestemming op de werelderfgoedlijst.

De vuurtoren, het Utrecht Bastion en de Nederlands hervormde kerk mag je natuurlijk niet missen. Galle was de toegangspoort toen Sri Lanka nog Ceylon heette.

Galle is nog steeds bekend om zijn handgemaakte kant, curiosa van schildpadden schilden en olifanten van ebbehout. Het werelderfgoed, het Galle Fort van 90 hectare, is ook een bezoekje waard. Oorspronkelijk werd dit fort gebouwd door de Portugezen, maar de Nederlanders gingen hier in 1663 mee verder.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Galle
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Ahangama
Dag 15: Ahangama
Vandaag een heerlijke vrije dag. Dat is niet verkeerd in dit heerlijke relaxte plaatsje aan de kust. Je kunt hier bijvoorbeeld aangenaam over het strand slenteren of lekker gaan surfen!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Helaas weer terug naar huis
Dag 16: Helaas weer terug naar huis
Na het ontbijt zal je per transfer van ongeveer 2 uur naar Colombo worden gebracht. Voordat je weer richting het vliegveld gaat, maak je hier nog een city tour. Colombo is niet meer de hoofdstad, maar wel de grootste stad van Sri Lanka. Het is een drukke en levendige stad met een mix van moderne- naast oude koloniale gebouwen. Door zijn grote haven en zijn strategische positie langs de handelsroutes was Colombo 2000 jaar geleden een bekende plek onder handelaren. De citytour brengt je naar veel historische, religieuze en commerciële plaatsen van Colombo, waaronder het historische en bruisende Fort en Pettah, de residentiële Cinnamon Gardens, de Galle Face Green, het Viharamahadevi park en nog veel meer.

Daarna word je naar de luchthaven gebracht, tijd om naar huis te gaan of misschien een paar dagen aansluitend naar de tropische Malediven?
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Ahangama naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 16 Daagse rondreis Sri Lanka

Prijsinformatie

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Inclusief

 • Overnachtingen tijdens rondreis in goede middenklasse hotels
 • Dagelijks ontbijt
 • Privé transfers
 • Privé vervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Treinreis van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Fietstour in Negombo
 • Stadstour Anuradhapura
 • Sightseeing in Aukana en Mihintale
 • Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Stadstour in Polonnaruwa
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • Stadstour en Culturele show in Kandy
 • Bezoek aan Theeplantage en stadswandeling in Nuwara Eliya
 • Bezoek aan Ravana waterval en jeepsafari in Udawalawa National Park
 • Stadstour in Galle

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met Engelssprekende privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Optionele excursies
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking

Accommodaties

Negombo
Green Wood Villa ***
Deluxe
Anuradhapura
Hotel Heladiv ***
Standard
Polonnaruwa
Hotel Sudu Araliya ****
Deluxe
Kandy
Fox Kandy ****
Superior
Nuwara Eliya
Hotel Lourdes ***
Standard
Udawalawe
Elephant trail hotel ***
Standard
Ahangama
Insight Resort Ahangama ***
Deluxe
16-Daagse rondreis Ontdek Sri Lanka
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe National Park, Galle, Ahangama
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Nuwara Eliya 3
Sigiriya 6
Kandy 4
Negombo 1
Udawalawe National Park 1
Colombo 3
Sigiriya 5
Galle 1

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's