Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '6 lekkerste gerechten van Indonesië'
Indonesië Zuidoost-Azië

6 lekkerste gerechten van Indonesië

Aisya » November 2021

Eén van de redenen om Indonesië te bezoeken is het heerlijke eten. Benieuwd naar de 6 lekkerste gerechten van Indonesië? Lees dan snel verder. Alvast een waarschuwing: je krijgt gegarandeerd honger! Kijk ook eens naar deze 19-daagse rondreis door Sumatra, Java en Bali, hier zijn onderstaande gerechten gegarandeerd te vinden. Geniet ervan ?

1. Saté

Indonesie Bali Eten

Saté zijn vleesspiesjes gekookt op kolen met pindasaus die over de saté wordt gegoten. Saté kan je met alles maken; Kip, geit, varkensvlees, noem maar op. Van welk vlees de saté gemaakt is, kan je zien aan de naam. Zo heb je bijvoorbeeld saté ayam (kip), saté kambing (geit) en saté babi (varken). Het gerecht is bedacht door verkopers op straat en is nu bekend als één van de meest bekende gerechten van Indonesië. Het is simpel te maken en verslavend om te eten!

2. Rendang

Indonesie Nasi Lemak Medan eten

Rendang is een gerecht oorspronkelijk uit Sumatra en staat bekend om zijn pittigheid en heerlijke smaak. Het gerecht wordt meestal gemaakt met rundvlees, maar kip of varkensvlees is ook mogelijk. De naam rendang komt van het Indonesische woord ‘merandang’ of ‘rendang’, waarvan de vertaling langzaam is en niks is minder waar. Het duurt minstens 3 uur om het gerecht te maken, omdat je het rundvlees goed mals moet sudderen. Maar het resultaat is het meer dan waard!

3. Nasi Goreng

Indonesie Bali traditional food curry with brown rice eten

Dit is een gerecht dat iedereen wel kent. Het is dan ook het bekendste gerecht van Indonesië! De letterlijke vertaling van Nasi Goreng is ‘gebakken rijst’ en dat is precies wat het is! Nasi Goreng is gebakken rijst wat geserveerd wordt met groenten, kip, rundvlees, zeevruchten en meer. Je kan het zo gek maken als jezelf wilt! Het geheime ingrediënt dat dit gerecht zo bijzonder maakt is ketjap. De ketjap wordt dan gebruikt door de rijst, gegarneerd met atjar, komkommer en wortelen.

4. Bakso

Vietnam eten Pho soep

Bakso is een Indonesische gehaktbal en is enorm populair in Indonesië. Je vindt het overal; op elke hoek van de straat bij de straatverkopers en in (bijna) ieder restaurant! Bakso wordt meestal warm geserveerd met soep, groente, rijst en chili of sojasaus. 

5. Ikan Bakar

Laos barbecue bbq met vlees en vis

Voor de visliefhebbers is dit een must eat! Ikan Bakar is een gegrild visgerecht. De naam Ikan Bakar betekent letterlijk ‘verbrande vis’ in het Maleisisch. Voordat het wordt gebakken, wordt de vis in vlindervorm gesneden en daarna gemarineerd in sambalsaus. Ikan Bakar wordt geserveerd met ketjap, sambal en rijst. Dit gerecht kan ook worden geserveerd met andere soorten zeevruchten, zoals inktvissen en mosselen.

6. Pisang Goreng

Maleisie eten Pisang Goreng

Pisang Goreng zijn bananen bedekt met beslag die vervolgens worden gefrituurd in hete olie. Het is eigenlijk meer een tussendoortje of dessert dan een maaltijd. Nadat de Pisang Goreng is gefrituurd wordt het beslag lekker krokant en de banaan zoet en mals. Het is eenvoudig om te maken, maar oh-zo-lekker. Na 1 hap van dit lekkere ‘snackje’ wil je meer en meer!

Word je hier nou ook zo hongerig van en heb je zin om lekker naar Indonesië te gaan? Klik dan hier om inspiratie op te doen voor je reis! Neem gerust contact met ons op voor vragen over het plannen van je volgende reis.

Aisya, auteur van het artikel 6 lekkerste gerechten van Indonesië

Aisya

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!