Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '5 Redenen om Bali in 2018 te bezoeken'
Indonesië

5 Redenen om Bali in 2018 te bezoeken

Sanne » Maart 2021

Bali is veilig. En nu een stuk goedkoper en rustiger dan voorheen. Dus dit is hèt moment om te gaan!

Nu de recente uitbarstingen van de Agung-vulkaan op Bali voorbij zijn, is Bali weer op zijn mooist. Als je er over zit te denken om dit jaar Bali te bezoeken, maar niet zeker weet of de tijd daar rijp voor is, lees dan snel verder; je zult zien dat er geen betere tijd is om juist nu Bali te bezoeken.

1. Minder toeristen

Indonesie Bali Wandeling door de rijstvelden.

Sinds de vulkaanuitbarstingen, die beperkt waren tot het oosten van het eiland, en de daarmee samenhangende vliegveldsluitingen in november vorig jaar is het aantal toeristen in heel Bali sterk gedaald. Hoewel dit slecht nieuws is voor de toeristische sector van het eiland, is het geweldig nieuws voor toeristen. Bezoekers kunnen van Bali genieten zonder de wachtrijen of drukte die normaal gesproken tijdens de vakantie worden verwacht. Heiligdommen, tempels, stranden, surfbreaks en dorpjes zijn teruggekeerd naar de stille sereniteit die hen beroemd hebben gemaakt. Voorlopig is het eiland je eigen persoonlijke paradijs, dus boek snel voordat de drukte terugkomt!

2. Betere waarde

Hotels, operators en zelfs luchtvaartmaatschappijen proberen allemaal die enkele vakantieganger die voor Bali kiest te bereiken. Hierdoor heeft de budgetbewuste reiziger naar Bali een uitstekende uitgangspositie. Veel restaurants, hotels en cafés hebben hun prijzen verlaagd om meer van de onverschrokken bezoekers aan te trekken die het eiland bezoeken.

3. Draag bij aan het herstel van Bali

fi Indonesie Snorkelen in Bali Koraal Snorkeltour Tulamben 1

De vulkaanuitbarstingen van Agung leidden tot voorzorgsmaatregelen en evacuaties, waardoor lokale bedrijven werden getroffen en de economie van het eiland als geheel werd aangetast. Het levensonderhoud van veel lokale mensen is ernstig getroffen door de verstoringen. Nu Bali de draad weer probeert op te pakken, kun je actief bijdragen aan het herstel van de eilandbewoners. Simpelweg door een vakantie naar Bali te boeken, draag je bij aan de lokale economie, waardoor ze er weer boven op kunnen komen.

4. Grotere keuze

Indonesie Bali offers tempel

Een ander effect van recente gebeurtenissen op Bali is de overvloed aan keuze en het gemak van boeken die je kunt verwachten in de vele hotels, resorts en faciliteiten van het eiland. Bezoekers van Bali kunnen op dit moment de beste accommodatie en activiteiten uitkiezen die beschikbaar zijn. Reserveringen in restaurants zijn niet meer nodig in deze tijd met minder toeristen.

5. Het is Bali!

fi Indonesie Tanah Lot Zonsondergang Hoogtepunten van Bali
Tanah Lot, Bali

Bali wordt vaak verkozen tot ‘s werelds favoriete vakantiebestemming; als je er ooit bent geweest, zul je begrijpen waarom het zo populair is. Dit wonderlijke tropische eiland herbergt schilderachtige landschappen, witte zandstranden, enorme gastvrijheid, uitstekende hotels, resorts en wellness-retraites en een rijk cultureel erfgoed dat ten grondslag ligt aan elk aspect van het eilandleven. Bezoekers van Bali vallen onmiddellijk in de ban van de betovering. Met zoveel te bieden, is het tijd om jouw ticket te boeken en de magie zelf te ervaren.

Sanne, auteur van het artikel 5 Redenen om Bali in 2018 te bezoeken

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Indonesië
Algemene info
Tips