Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Wanneer is een hotel ecovriendelijk?'
Azië Zuidoost-Azië

Wanneer is een hotel ecovriendelijk?

Jeroen » Mei 2024

Zelfs als je er niet dagelijks mee bezig bent, merk je dat je omgeving ecovriendelijker wordt. Bij de supermarkt, bij de afvalverwerking en ook als je op reis gaat. We willen niet achterblijven. Ook bij AsiaDirect proberen we ons milieuvriendelijke steentje bij te dragen.

We letten op welke tours en excursies we wel (dieren spotten op afstand) en niet aanbieden (op een olifant rijden), proberen zo min mogelijk binnenlandse vluchten in reizen te programmeren (en wel de trein), en we kijken steeds vaker wat de hotels die we voor je uitkiezen willen en kunnen doen. Als het kan kiezen we voor ecovriendelijk. Nu vraag je je misschien af: wanneer is een hotel ecovriendelijk?

vietnam hoi an tra que village groentedorp 318
Hotels moeten hun producten dichtbij kopen. Bij het bio Tra Que groentedorp (Hoi An), bijvoorbeeld

De onafhankelijke organisatie Travelife, die tour operators en hotels traint en certificeert, heeft daar stevige, maar duidelijke opvattingen over. Je vindt ze hier, maar wij vatten ze voor je samen:

1 – Accommodaties moeten de impact op het milieu controleren en minimaliseren op het gebied van energie, water, afval, afvalwater, gevaarlijke stoffen en biodiversiteit.

Voorbeeld: Umaid Palace in Abhaneri, India. Water wordt er hergebruikt, de elektriciteit komt van zonne-energie, men minimaliseert plasticgebruik en doet aan afvalrecycling. Producten komen van biologische landbouw en melkveehouderij.

2 – Hotels moeten arbeidsvoorwaarden naleven en hun personeel eerlijk behandelen. Ze moeten ook laten zien dat ze de mensenrechten actief beschermen en respecteren, door al hun personeel te trainen in het herkennen en melden van tekenen van kinderuitbuiting en misbruik.

3 – Accommodaties moeten hun lokale gemeenschap steunen. Ze infomeren gasten over het respecteren van de lokale manier van leven en ondersteunen lokale goede doelen of initiatieven ter verbetering van de gemeenschap.

thailand khao sok elephant hills elephant camp 2154
Elephant Hills – Elephant Camp. Kijk vanaf je veranda naar de olifanten in de verte

Voorbeeld: Elephants Hill in Khao Sok National park, Thailand. Olifanten wandelen in de nabije omgeving van de tenten (maar wel op veilige afstand). De ecologische diervriendelijke aanpak voorkomt dat er op ze kan worden gereden, maar gasten kunnen ze (in aparte tours) helpen voeren en hun leefwijze van dichtbij meemaken.

Wij willen graag dat je wildlife ziet op je reis. Orang-oetans op Sumatra, bijvoorbeeld, of olifanten in Yala National Park in Sri Lanka, maar dan wel zonder dat het de levens van de dieren benadeeld. Op olifanten wordt niet gereden en we bieden geen excursies aan waar je met een verdoofde tijger op de foto kunt.

Hotels en resorts die hun personeel uit de lokale bevolking werven en (biologische) groente en fruit van boeren uit de buurt kopen, hebben een dikke streep voor.

Wat voor ons allemaal geldt, geldt ook voor ecovriendelijke accommodatie: koop alleen wat je ook echt gebruikt. Dat betekent ook: minder weggooien. En kijk goed wat er kan worden hergebruikt. Dat doe jij, we doen het bij AsiaDirect en we verwachten het ook van de hotels, resorts en guesthouses waar onze gasten zonder zorgen een paar dagen heerlijk kunnen genieten. Niet alleen in een vriendelijke omgeving, maar liever nog in een ecovriendelijke.

Jeroen, auteur van het artikel Wanneer is een hotel ecovriendelijk?

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Azië
Zuidoost-Azië
Algemene info
Eco