Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Steun wildlife Thailand door te overnachten in eco lodge'
Thailand

Steun wildlife Thailand door te overnachten in eco lodge

Sanne » Maart 2021

Zoals jullie misschien hebben gezien, zat Edwin Wiek van de Wildlife Friends Foundation Thailand opgesloten in een kooi de afgelopen dagen (check deze blog voor meer informatie rondom zijn actie). Hij deed dit om aandacht te vragen voor de wilde dieren in Thailand, die vaak als huisdier worden gehouden of als toeristenattractie worden ingezet. Hierbij worden ze vaak slecht behandeld. De Wildlife Friends Foundation, waar Edwin de oprichter van is, zet zich al bijna 20 jaar voor deze dieren in. In 2001 is de stichting opgezet en zijn ze steeds groter geworden. Inmiddels wonen er 780 dieren, waarvan 25 olifanten in een gebied van 22 hectare, 31 beren, honderden apen en andere dieren.

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand chimpansee Canoe
Chimpansee Canoe

Door de Corona crisis is de komst van (buitenlandse) toeristen stilgevallen. Dus ook geen vrijwilligers waar de stichting zo afhankelijk van is en ook geen toeristen die voor de broodnodige inkomsten zorgen. De stichting moet nu maandelijks 85% van haar inkomsten missen. Deze 85% komt van ‘sustainable toerism’, dagtoeristen die de stichting bezoeken, eco volunteers en mensen die in de lodge overnachten.

I love Phants Lodge

Thailand Phetchaburi I Love Phants Lodge
I Love Phants Lodge

Een deel van de inkomsten van de Wildlife Friends Foundation komt van de nabijgelegen I love Phants Lodge, een ecologische accommodatie die van alle gemakken voorzien is, zoals een luxe kamer met airco en heet water. Het uitzicht is fenomenaal! De olifanten lopen hier vrij rond. Er is een infinity zwembad waar de olifanten regelmatig vlak langs lopen. Hier kun je dus ethisch verantwoorde selfies met olifanten (op de achtergrond) maken! Het lijkt een stukje Afrika in Azië. Daarbij is het een ecologische lodge: alles draait op zonne-energie en het water halen ze direct daar uit de grond, waarna het uiteraard wordt gefilterd. Bovenal gaat ruim een derde van het bedrag naar de zorg voor de wilde dieren. Dus het is niet alleen een verantwoorde en luxe accommodatie in een prachtige omgeving, je steunt er ook nog eens de dieren mee!

Wil je hier verblijven? Kijk dan even hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontstaan WFFT

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand operatie aap
Wildlife Friends Foundation Thailand

Edwin is ruim 30 jaar geleden naar Thailand geëmigreerd. In de begin jaren werkte hij in de mode industrie. In zijn vrije tijd ging hij graag de natuur in om te wandelen. Als hij dan de jungle uitkwam, zag hij vaak wilde dieren aan een ketting of in een kooi bij de huizen staan. Apen, beren, slangen, leguanen, allerlei wilde dieren werden als huisdier gehouden. Hij vroeg zich af waarom ze dit toch deden. Veel dieren zagen er niet gezond uit en hadden duidelijk zwaar te lijden. Tijdens de revalidatie na een ongeluk, begon hij zich af te vragen of hij het werk wat hij deed nog wel zo leuk vond… Als kleine jongen had hij altijd dierenarts willen worden. De liefde voor dieren was er nog steeds. Zo begon hij vrijwilligerswerk te doen bij een stichting die zich inzet voor dieren in Thailand, uiteindelijk is hij zijn eigen opvang begonnen en doet hij dit nu al bijna 20 jaar. The Worlds Friends Foundation is nu het grootste opvang centrum van Thailand. Van de milieu tak van de VN krijgt hij bijzonder positieve feedback en zo nu en dan komt National Geographic en Animal Planet langs voor een documentaire. Recentelijk was hij nog te zien met de populaire Australische dierenarts Chris Brown in ‘De Dierenkliniek Down Under’ op RTL5.

Verhaal Chimpansee Canoe

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand chimpansee Canoe en Edwin
Chimpansee Canoe en Edwin Wiek, Wildlife Friends Foundation Thailand

Het is niet altijd eenvoudig om verwaarloosde dieren te redden in Thailand. Dat laat het verhaal van de Chimpansee Canoe ook zien. Canoe zat 32 jaar in een kooi van 5m2. Het duurde 7 jaar voordat ze deze Chimpansee uiteindelijk konden redden. De eigenaren laten hun dieren niet zo maar gaan. Vaak is het een langdurige onderhandeling met de eigenaren, zo ook in dit geval. Canoe is al 32 jaar, maar hij kan nog gerust 10 tot 15 jaar leven. Hij verblijft nu in een ruimere kooi totdat hij eind van deze maand naar het mooie apen eiland van ongeveer 110 meter bij 30 meter bij de Wildlife Foundation kan. Hij krijgt mogelijk wat vrienden van een andere dierentuin. Dus hij zal waarschijnlijk voor het eerst ook een andere Chimpansee ontmoeten… Het is afwachten hoe deze ontmoeting zal verlopen, dat is moeilijk te voorspellen. Via filmpjes op de Facebook pagina van WFFT zie je hoe zacht en lief Canoe met Edwin om gaat, hij vlooit hem graag!

Actie: Eigenaar laat zich opsluiten in kooi van 5m2

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand Edwin Wiek
Edwin Wiek van Wildlife Friends Foundation Thailand

Gedurende deze Covid maanden, bereidt Edwin 2 keer per week een speciaal diner voor de werknemers en vrijwilligers. Van stamppot, aardappelsalade, huzarensalade, pizza, Italiaanse pasta tot barbecues. Onder het genot van een drankje, komen de beste ideeën tot stand. Meestal worden die weer vergeten, maar soms worden ze uitgewerkt en ontstaan bijzondere initiatieven. Op deze manier ontstond het idee om Edwin op te sluiten in de kooi van Canoe…

Afgelopen weekend was het zo ver: Edwin werd voor onbepaalde tijd opgesloten in een kooi. Je kon doneren om hem net zo te laten behandelen als de opgesloten apen.

Het doel was om minimaal € 25.000 op te halen en dat is binnen 4 dagen ruimschoots gelukt. Met dit geld kan de stichting weer 3 maanden afhankelijke dieren redden, blijven verzorgen en indien mogelijk voorbereiden op het leven in het wild.

Wat kun jij doen?

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand olfiant
Een verblijf in I Love Phants Lodge: een geweldige ervaring voor jezelf, een beter leven voor de dieren.

Hopelijk is 3 maanden genoeg en komt het toerisme langzaam weer op gang. De Thaise overheid is onduidelijk over het openstellen van de grenzen, dus de onzekerheid over de toekomst zal nog enige tijd voortduren.

Wil je zelf iets doen om deze dieren te sponseren? Je kunt hier geld doneren of een dier adopteren. Zodra de grenzen weer open zijn, kun je ook in de fantastische I Love Phants Lodge overnachten om ze te sponseren. Een geweldige ervaring voor jezelf, een beter leven voor de dieren!

Sanne, auteur van het artikel Steun wildlife Thailand door te overnachten in eco lodge

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Eco
Interview
Jungle
Natuur
Tips