Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
WFFT Edwin Wiek 2

Steun wildlife Thailand door te overnachten in eco lodge!

Home / Blog / Steun wildlife Thailand door te overnachten in eco lodge!

Canoe 600x900 1Zoals jullie misschien hebben gezien, zat Edwin Wiek van de Wildlife Friends Foundation Thailand opgesloten in een kooi de afgelopen dagen (check deze blog voor meer informatie rondom zijn actie). Hij deed dit om aandacht te vragen voor de wilde dieren in Thailand, die vaak als huisdier worden gehouden of als toeristenattractie worden ingezet. Hierbij worden ze vaak slecht behandeld. De Wildlife Friends Foundation, waar Edwin de oprichter van is, zet zich al bijna 20 jaar voor deze dieren in. In 2001 is de stichting opgezet en zijn ze steeds groter geworden. Inmiddels wonen er 780 dieren, waarvan 25 olifanten in een gebied van 22 hectare, 31 beren, honderden apen en andere dieren.

Door de Corona crisis is de komst van (buitenlandse) toeristen stilgevallen. Dus ook geen vrijwilligers waar de stichting zo afhankelijk van is en ook geen toeristen die voor de broodnodige inkomsten zorgen. De stichting moet nu maandelijks 85% van haar inkomsten missen. Deze 85% komt van ‘sustainable toerism’, dagtoeristen die de stichting bezoeken, eco volunteers en mensen die in de lodge overnachten.

I love Phants Lodge

WFFT 3

Een deel van de inkomsten van de Wildlife Friends Foundation komt van de nabijgelegen I love Phants Lodge, een ecologische accommodatie die van alle gemakken voorzien is, zoals een luxe kamer met airco en heet water. Het uitzicht is fenomenaal! De olifanten lopen hier vrij rond. Er is een infinity zwembad waar de olifanten regelmatig vlak langs lopen. Hier kun je dus ethisch verantwoorde selfies met olifanten (op de achtergrond) maken! Het lijkt een stukje Afrika in Azië. Daarbij is het een ecologische lodge: alles draait op zonne-energie en het water halen ze direct daar uit de grond, waarna het uiteraard wordt gefilterd. Bovenal gaat ruim een derde van het bedrag naar de zorg voor de wilde dieren. Dus het is niet alleen een verantwoorde en luxe accommodatie in een prachtige omgeving, je steunt er ook nog eens de dieren mee!

Wil je hier verblijven? Kijk dan even hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontstaan WFFT

WFFT 6Edwin is ruim 30 jaar geleden naar Thailand geëmigreerd. In de begin jaren werkte hij in de mode industrie. In zijn vrije tijd ging hij graag de natuur in om te wandelen. Als hij dan de jungle uitkwam, zag hij vaak wilde dieren aan een ketting of in een kooi bij de huizen staan. Apen, beren, slangen, leguanen, allerlei wilde dieren werden als huisdier gehouden. Hij vroeg zich af waarom ze dit toch deden. Veel dieren zagen er niet gezond uit en hadden duidelijk zwaar te lijden. Tijdens de revalidatie na een ongeluk, begon hij zich af te vragen of hij het werk wat hij deed nog wel zo leuk vond… Als kleine jongen had hij altijd dierenarts willen worden. De liefde voor dieren was er nog steeds. Zo begon hij vrijwilligerswerk te doen bij een stichting die zich inzet voor dieren in Thailand, uiteindelijk is hij zijn eigen opvang begonnen en doet hij dit nu al bijna 20 jaar. The Worlds Friends Foundation is nu het grootste opvang centrum van Thailand. Van de milieu tak van de VN krijgt hij bijzonder positieve feedback en zo nu en dan komt National Geographic en Animal Planet langs voor een documentaire. Recentelijk was hij nog te zien met de populaire Australische dierenarts Chris Brown in ‘De Dierenkliniek Down Under’ op RTL5.

Verhaal Chimpansee Canoe

Canoe en EdwinHet is niet altijd eenvoudig om verwaarloosde dieren te redden in Thailand. Dat laat het verhaal van de Chimpansee Canoe ook zien. Canoe zat 32 jaar in een kooi van 5m2. Het duurde 7 jaar voordat ze deze Chimpansee uiteindelijk konden redden. De eigenaren laten hun dieren niet zo maar gaan. Vaak is het een langdurige onderhandeling met de eigenaren, zo ook in dit geval. Canoe is al 32 jaar, maar hij kan nog gerust 10 tot 15 jaar leven. Hij verblijft nu in een ruimere kooi totdat hij eind van deze maand naar het mooie apen eiland van ongeveer 110 meter bij 30 meter bij de Wildlife Foundation kan. Hij krijgt mogelijk wat vrienden van een andere dierentuin. Dus hij zal waarschijnlijk voor het eerst ook een andere Chimpansee ontmoeten… Het is afwachten hoe deze ontmoeting zal verlopen, dat is moeilijk te voorspellen. Via filmpjes op de Facebook pagina van WFFT zie je hoe zacht en lief Canoe met Edwin om gaat, hij vlooit hem graag!

Actie: Eigenaar laat zich opsluiten in kooi van 5m2

Gedurende deze Covid maanden, bereidt Edwin 2 keer per week een speciaal diner voor de werknemers en vrijwilligers. Van stamppot, aardappelsalade, huzarensalade, pizza, Italiaanse pasta tot barbecues. Onder het genot van een drankje, komen de beste ideeën tot stand. Meestal worden die weer vergeten, maar soms worden ze uitgewerkt en ontstaan bijzondere initiatieven. Op deze manier ontstond het idee om Edwin op te sluiten in de kooi van Canoe…

Edwin Wiek WFFT 900x600Afgelopen weekend was het zo ver: Edwin werd voor onbepaalde tijd opgesloten in een kooi. Je kon doneren om hem net zo te laten behandelen als de opgesloten apen.

Het doel was om minimaal € 25.000 op te halen en dat is binnen 4 dagen ruimschoots gelukt. Met dit geld kan de stichting weer 3 maanden afhankelijke dieren redden, blijven verzorgen en indien mogelijk voorbereiden op het leven in het wild.

Wat kun jij doen?

Hopelijk is 3 maanden genoeg en komt het toerisme langzaam weer op gang. De Thaise overheid is onduidelijk over het openstellen van de grenzen, dus de onzekerheid over de toekomst zal nog enige tijd voortduren.

Wil je zelf iets doen om deze dieren te sponseren? Je kunt hier geld doneren of een dier adopteren. Zodra de grenzen weer open zijn, kun je ook in de fantastische I Love Phants Lodge overnachten om ze te sponseren. Een geweldige ervaring voor jezelf, een beter leven voor de dieren!

Onze reistips

Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
 • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
 • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
 • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Indonesie - Orang Oetans - Oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
Indonesië
Excursies - 5 uur
Spot Orang-oetans op Sumatra
 • Halve dagexcursie
 • Kom oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
 • Wandel door de jungle van Gunung Leuser NP
per persoon vanaf
€65
Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
 • Het beste van Vietnam on a budget
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
 • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€1007
Thailand - 3 in 1 - Rondreis Thailand Jungle, Stad en Strand
Thailand
Individuele rondreizen - 11 dagen
11-Daagse rondreis Centraal-Thailand
 • Jungle, stad en strand
 • Zeer divers programma
 • Verken de veelzijdige wereldstad Bangkok
per persoon vanaf
€1017
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!