Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Steun de wilde dieren in Thailand!'
Thailand

Steun de wilde dieren in Thailand!

Sanne » April 2024

Het is niet voor het eerst. Af en toe zit Edwin Wiek vast in een kooi.

Edwin Wiek is de oprichter van de Wildlife Friends Foundation Thailand. Om aandacht en financiële steun te vragen voor de wilde dieren in Thailand wordt hij soms opgesloten. Die wilde dieren, vaak olifanten, worden vaak als huisdier gehouden of ingezet als toeristenattractie. Hierbij worden ze vaak slecht behandeld.

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand chimpansee Canoe
Chimpansee Canoe

De Wildlife Friends Foundation zet zich al bijna 25 jaar voor deze dieren in. In 2001 is de stichting opgezet en zijn ze steeds groter geworden. Inmiddels leven er zo’n 700 dieren, waarvan 25 olifanten in een gebied van 22 hectare, 31 beren, honderden apen en andere dieren.

Het merendeel van de inkomsten komt van ‘sustainable toerism’, dagtoeristen die de stichting bezoeken, eco volunteers en mensen die in de lodge overnachten.

I love Phants Lodge

Thailand Phetchaburi I Love Phants Lodge
I Love Phants Lodge

De I love Phants Lodge, een onderdeel van de Wildlife Friends Foundation, is een ecologische accommodatie die van alle gemakken voorzien is, zoals een luxe kamer met airco en heet water. Het uitzicht is fenomenaal! De olifanten lopen hier vrij rond. Er is een infinity zwembad waar de olifanten regelmatig vlak langs lopen. Hier kun je dus ethisch verantwoorde selfies met olifanten (op de achtergrond) maken!

Het lijkt een stukje Afrika in Azië. Daarbij is het een ecologische lodge: alles draait op zonne-energie en het water halen ze direct daar uit de grond, waarna het uiteraard wordt gefilterd. Bovenal gaat ruim een derde van het bedrag naar de zorg voor de wilde dieren. Dus het is niet alleen een verantwoorde en luxe accommodatie in een prachtige omgeving, je steunt er ook nog eens de dieren mee!

Wil je hier verblijven? Kijk dan even hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontstaan WFFT

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand operatie aap
Wildlife Friends Foundation Thailand

Edwin is zo’n 35 jaar geleden naar Thailand geëmigreerd. In de begin jaren werkte hij in de mode industrie. In zijn vrije tijd ging hij graag de natuur in om te wandelen. Als hij dan de jungle uitkwam, zag hij vaak wilde dieren aan een ketting of in een kooi bij de huizen staan. Apen, beren, slangen, leguanen, allerlei wilde dieren werden als huisdier gehouden. Hij vroeg zich af waarom ze dit toch deden. Veel dieren zagen er niet gezond uit en hadden duidelijk zwaar te lijden. Tijdens de revalidatie na een ongeluk, begon hij zich af te vragen of hij het werk wat hij deed nog wel zo leuk vond…

Als kleine jongen had hij altijd dierenarts willen worden. De liefde voor dieren was er nog steeds. Zo begon hij vrijwilligerswerk te doen bij een stichting die zich inzet voor dieren in Thailand, uiteindelijk is hij zijn eigen opvang begonnen en doet hij dit nu al bijna 25 jaar. The Wildlife Friends Foundation is nu het grootste opvang centrum van Thailand. Van de milieu tak van de VN krijgt hij bijzonder positieve feedback en zo nu en dan komt National Geographic of Animal Planet langs voor een documentaire. Zo was hij een paar jaar geleden met de populaire Australische dierenarts Chris Brown te zien in ‘De Dierenkliniek Down Under’ op RTL5.

Verhaal Chimpansee Canoe

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand chimpansee Canoe en Edwin
Chimpansee Canoe en Edwin Wiek, Wildlife Friends Foundation Thailand

Het is niet altijd eenvoudig om verwaarloosde dieren te redden in Thailand. Dat laat het verhaal van de Chimpansee Canoe ook zien. Canoe zat 32 jaar in een kooi van 5m2. Het duurde 7 jaar voordat ze deze Chimpansee uiteindelijk konden redden. De eigenaren laten hun dieren niet zo maar gaan. Vaak is het een langdurige onderhandeling met de eigenaren, zo ook in dit geval. Canoe is al 32 jaar, maar hij kan nog gerust 10 tot 15 jaar leven. Hij verblijft nu in een ruimere kooi totdat hij eind van deze maand naar het mooie apen eiland van ongeveer 110 meter bij 30 meter bij de Wildlife Foundation kan. Hij krijgt mogelijk wat vrienden van een andere dierentuin. Dus hij zal waarschijnlijk voor het eerst ook een andere Chimpansee ontmoeten… Het is afwachten hoe deze ontmoeting zal verlopen, dat is moeilijk te voorspellen. Via filmpjes op de Facebook pagina van WFFT zie je hoe zacht en lief Canoe met Edwin om gaat, hij vlooit hem graag!

Actie: Eigenaar laat zich opsluiten in kooi van 5m2

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand Edwin Wiek
Edwin Wiek van Wildlife Friends Foundation Thailand

Dan het doneren. Af en toe laat Edwin zich voor onbepaalde tijd opsluiten in een kooi. Je kunt doneren om hem net zo te laten behandelen als de opgesloten apen.

Zo lukt het soms (na dagen en nachten lang in de kooi te hebben gezeten) om zeker € 25.000 op te halen. Met dit geld kan de stichting weer 3 maanden afhankelijke dieren redden, blijven verzorgen en indien mogelijk voorbereiden op het leven in het wild.

Wat kun jij doen?

Thailand Phetchaburi Wildlife Friends Foundation Thailand olfiant
Een verblijf in I Love Phants Lodge: een geweldige ervaring voor jezelf, een beter leven voor de dieren.

Wil je zelf iets doen om deze dieren te sponseren? Je kunt hier geld doneren of een dier adopteren. Uiteraard kun je ook in de fantastische I Love Phants Lodge overnachten om ze te sponseren. Een geweldige ervaring voor jezelf, een beter leven voor de dieren!

Sanne, auteur van het artikel Steun de wilde dieren in Thailand!

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Eco
Interview
Jungle
Natuur
Tips