Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

15-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach

Ontdek Vietnam met één van onze Hot Deal reizen!

Hot Deal

15-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach

Ontdek Vietnam met één van onze Hot Deal reizen!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 1274 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bezoek Vietnam voor een super lage prijs!
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij
 • Verblijf in keurige budgethotels op leuke locaties
 • Halong Bay is uniek: een eindeloze zee vol rotspieken
 • Met de boot naar de Mekong Delta en de Cai Rang drijvende markt

Introductie

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis naar Vietnam? Dan zijn onze Hot Deal reizen echt wat voor jou! Deze reis neemt je in 15 dagen mee langs de mooiste plekken van Vietnam.

Zo stap je bij Halong Bay aan boord van een klassieke jonkboot voor een cruise van een dag en een nacht, ga je per nachttrein naar de keizerlijke oude stad Hue, struin je door de sfeervolle met lampion verlichte straatjes van Hoi An, en bezoek je de fascinerende Mekong Delta in Zuid-Vietnam. En natuurlijk ontbreken de twee grote steden van Vietnam niet op deze reis: Ho Chi Minh City en Hanoi!

Boek je een Hot Deal rondreis in Vietnam dan verblijf je in eenvoudige maar schone, kleinschalige hotels, toch vaak met zwembad. De leukste excursies zijn al geregeld, hoe je de dagen verder invult is helemaal aan jou.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Vietnam
Dag 1: Vertrek naar Vietnam
Zodra je over een reis na begint te denken, ben je eigenlijk al 'onderweg', wordt weleens gezegd. Maar dat geldt zeker als je thuis de deur achter je dichtslaat, zoals vandaag. Op naar Vietnam!

De internationale vluchten zijn exclusief, maar wij kunnen als je dat wilt altijd helpen met het regelen van deze vluchten. Vandaag vlieg je naar Hanoi met een internationale vlucht. De vlucht is niet inclusief in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi
Hanoi! Daar ben je dan. Onze chauffeur wacht je op en brengt je naar je hotel. Je hebt alle tijd om even op adem te komen.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar je nu bent. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Aan het begin van de avond haalt onze gids je op voor een korte cyclo tour door de leukste buurten van Hanoi. De rit eindigt bij het restaurant waar het diner wordt geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Excursie: Cyclo tour en Vietnamees diner
Accommodatie:
Hanoi Calista Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag ter vrije besteding. Natuurlijk wil je Hanoi verder ontdekken. Dit zijn onze tips:

Het Ho Chi Minh mausoleum. Sluit aan in de rij waar Vietnamezen met het grootste respect wachten tot ze langs het gebalsemde (en zwaarbewaakte) lichaam van Ho Chi Minh mogen lopen, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land.

Highlight: de Tempel van de Literatuur. Volgens ons de mooiste tempel van Hanoi. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Maak een fietstour. Je fietst langs de Rode rivier, bezoekt marktjes en ziet hoe de lokale bevolking leeft. Je vervolgt je tocht naar een dorp vol bonsai boompjes en bloemen, waar je prachtige foto’s kunt maken. Na de lunch fiets je verder langs de oevers van West Lake. Je stopt bij de Quan Thanh tempel. Deze dateert uit de 11e eeuw en is daarmee een van de oudste tempels van Vietnam.

Het Vietnam Museum of Ethnology. Hier kom je meer te weten over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen.

Hoa Loa. In de beruchte Hoa Loa gevangenis werden eerst door de Fransen opstandige Vietnamezen opgesloten en later Amerikaanse krijsgevangenen door de Noord-Vietnamezen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hanoi Calista Hotel ****
(Deluxe Window)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Hanoi - Halong Bay
Dag 4: Hanoi - Halong Bay
Hanoi is geweldig en je wilt nu al terug naar het Old Quarter, maar er wacht je alweer een nieuw avontuur. Rond 8 uur vertrek je naar Halong Bay.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend vaar je met de boot door Halong Bay. Je kunt vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot een drijvend vissersdorp bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Halong Bay (in groepsverband)
Excursie: Halong Bay cruise
Accommodatie:
Oriental Sails Cruise ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Halong Bay - Hanoi - Nachttrein naar Hue
Dag 5: Halong Bay - Hanoi - Nachttrein naar Hue
Op het moment dat je wakker wordt vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen.

Onze chauffeur brengt je zodra je weer voet aan wal hebt gezet naar Hanoi. Daar heb je nog wat tijd om even wat te eten (of proviand te kopen voor in de trein) voordat je op de nachttrein naar Hue stapt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Halong Bay naar Hanoi (in groepsverband) en nachttrein naar Hue
Excursie: Halong Bay cruise
Accommodatie:
Nachttrein Hanoi - Hue
(2de klasse airco)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Aankomst in Hue
Dag 6: Aankomst in Hue
Uiteraard halen we je op van het station en brengen we je naar het hotel. Welkom in Hue!

Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.

Tip: Hue stadstour. Alles wat je per se van Hue moet zien, zie je op deze tour. Die begint met een bezoek aan de keizerlijke Citadel, een ommuurd fort. Via de Ngo Mon Gate ga je Forbidden Purple City in om de Thai Hoa tempel, de Can Thanh tempel en Mieu en Hieu Lam Cac te zien. Daarna rijd je langs de oever van de Perfume rivier naar de Thien Mu pagoda. Hier bezoek je de 7 verdiepingen hoge octogonale toren, het symbool van Hue. Vervolgens neem je een lokale drakenboot terug naar het centrum.
INCLUSIEF:
Transfer: Prive transfer van Hue treinstation naar hotel
Accommodatie:
Cherry Hotel Hue ***
(Deluxe)

Dag 7
Hue
Dag 7: Hue
Deze dag in Hue is ter vrije besteding. Tips:

Bezoek de Tu Duc tombe. Tu Duc was de langstzittende keizer van de Nguyen dynastie. Tegen het einde van zijn leven, in het tweede deel van de 19e eeuw, besloot hij dat er een tombe moest komen ter ere van hem. Het resulteerde in dit mausoleum en de bijbehorende tempel.

Maak een cyclo- en foodtour Hue. Niet alleen is de oude traditionele cyclo een heerlijke relaxte manier om wat meer van de stad te zien. Maar op deze tour stop je op allerlei leuke en lekkere plekjes om typische streekgerechten uit Hue te proeven. Nadat de avond gevallen is passeer je ook nog de Imperial Citadel.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Cherry Hotel Hue ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Hue - Hoi An
Dag 8: Hue - Hoi An
Zorg dat je op tijd hebt ontbeten, want je wordt vroeg opgehaald om via de indrukwekkende Hai Van Pass per bus naar Hoi An te reizen. Dit is zeker één van de mooiste ritten van deze reis.

Je brengt onderweg een bezoek aan de 200 jaar oude Thanh Toan Tile Roof Bridge, een unieke oude brug in Vietnam. Ook zal je het Thanh Toan Museum bezoeken, waar een grote diversiteit aan landbouwgereedschap te zien is om zo een beter beeld te krijgen van het Vietnamese leven en de cultuur.

En de route voert je langs het strand van Lang Co (fotostop). Daarna de Hai Van Pass. Alleen het stuk van 21 kilometer over de Hai Van Pass is de autorit al waard. De pas doorkruist een uitloper van een rotsgebergte die ver in zee pas wordt opgeslokt door het water. Zo vormt het gebergte hier ook de Da Nang baai. Aan de linkerkant zie je de Zuid-Chinese Zee, aan je rechterhand schitteren de bergen.

Vervolgens maak je een stop bij de Marble Mountains, een omgeving vol grotten, tempels en nóg meer uitzicht. Ook maak je nog een korte stop bij het Sculpture Stone Traditional Village.

In de loop van de middag ben je dan in Hoi An. Het oogstrelende stadje kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.
INCLUSIEF:
Transfer: Bus van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pass (in groepsverband)
Excursie: Hai van Pass excursie per bus (in groepsverband)
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Hoi An
Dag 9: Hoi An
Er is voor vandaag geen programma. Wat kun je doen? Dit zijn onze tips:

Ga naar het strand. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

Is dit iets voor jou? Een kookcursus. Leer de trucs om zelf heerlijk Vietnamees te koken. Je gaat mee naar de markt om ingrediënten te kopen en maakt er in de kookschool meerdere gerechten voor je eigen lunch mee.

Laat je liever anderen koken? Overweeg dan een street food tour. Een lokale gids brengt je precies naar die plekken waar ze de Vietnamese lekkernijen verkopen die je anders misschien zou missen.

De bamboeboot. Je kunt ook een tour doen, waarin je leert hoe je de unieke Vietnamese ronde bamboeboot bestuurt en je samen met lokale vissers vis probeert te vangen. Of verken Hoi An op zijn Hollands, per fiets!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Hoi An
Dag 10: Hoi An
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh City
Dag 11: Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh City
Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh City. Het is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. En interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Wat kun je deze avond in Saigon doen? Een wandeling door Cho Lon, bijvoorbeeld, het Chinatown van Saigon. Je vindt er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar Da Nang luchthaven, vlucht naar Ho Chi Minh City en transfer naar hotel
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Ho Chi Minh City
Dag 12: Ho Chi Minh City
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Cu Chi tunnels. Op 1,5 tot 2 uur rijden van Ho Chi Minh City liggen de Cu Chi tunnels. Hier hield de Vietcong zich schuil in de strijd tegen de Amerikanen. De Vietnamezen leefden jarenlang ondergronds in dit gangenstelsel dat op een gegeven moment maar liefst 250 kilometer lang was!

Wandeling door Ho Chi Minh City. Bezoek met een gids de Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor, de beste voorbeelden van Franse architectuur in Saigon. En verder: het Reunification Palace, de residentie van de president van Zuid-Vietnam in de Vietnamoorlog. Hier reed op 30 april 1975 een tank door de gesloten hekken. Feitelijk het einde van de oorlog.

Dan het War Remnants Museum, een indrukwekkende tentoonstelling over de Vietnamoorlog. Als laatste bezoek je de Ben Thanh Markt. Een grote drukke, maar leuke markt, waar ze echt van alles verkopen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Ho Chi Minh City - Mekong Delta
Dag 13: Ho Chi Minh City - Mekong Delta
Je reis vervolgt zich in zuidelijke richting naar de provincie Ben Tre, het hart van de Mekong Delta. Je maakt een boottocht en bezoekt een “Brick Kiln Factory”. Deze ‘bijenkorfen’ heb je vast eens op foto’s voorbij zien komen, het zijn een soort steenovens die een bijzonder landschap vormen.

Ook bezoek je een kokosnotenwerkplaats. Ben Tre staat bekend als kokosnoteneiland omdat ze in allerlei producten en materialen worden verwerkt. Een lokaal weefhuis waar ze matten produceren is ook een interessante stop. Daarna maak je een korte wandeling door een dorpje waar je het echte Delta-leven kunt ervaren. Proef wat tropische vruchten en neem een Xe Loi rit (lokale fietstaxi) of maak een fietstour. Lunch wordt gereserveerd in een restaurant aan de rivier. Aansluitend word je naar je hotel in Can Tho gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta
Excursie: Mekong Delta tour
Accommodatie:
Green Village Mekong ***
(Bungalow Lake View)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 14
Mekong Delta - Ho Chi Minh City
Dag 14: Mekong Delta - Ho Chi Minh City
Vroeg in de ochtend breng je een bezoekje aan de grootste drijvende markt van de Mekong Delta. Het is er dan een drukte van jewelste. Groente, fruit en nog veel meer wisselt van eigenaar. Fascinerend om dit allemaal vanuit je bootje te aanschouwen.

Hierna staat de chauffeur weer klaar en word je in ongeveer 3 uur weer naar Ho Chi Minh City gebracht voor je laatste nacht van deze reis.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Mekong Delta naar Ho Chi Minh City
Excursie: Mekong Delta tour
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Helaas weer terug naar huis
Dag 15: Helaas weer terug naar huis
Had je vooraf gedacht dat je zo veel van Vietnam kon zien in ongeveer 2 weken? Het kan. We hopen dat je genoten hebt en zien je graag weer terug!

Op gepaste tijd word je naar het vliegveld in Ho Chi Minh City gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 15-daagse Hotdeal Vietnam Highlights Beach

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1274
3 personen€ 1172
4 personen€ 1101
5 personen€ 1062
6+ personen€ 1023
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-06-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 15-06-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodatie als aangegeven of vergelijkbaar
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Dagelijks ontbijt (m.u.v. dag 1, 2 en dag 6)
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Privé en groepsvervoer met chauffeur met airco auto of mini-van
 • Nachttrein van Hanoi naar Hue
 • Vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minh City
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Riksja tour en Vietnamees welkomstdiner
 • 2-daagse Halong Bay cruise
 • Hai van Pass excursie per bus (in groepsverband)
 • 2-daagse Mekong Delta tour

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
Hanoi Calista Hotel ****
Deluxe Window
Halong Bay
Oriental Sails Cruise ****
Deluxe
Ecovriendelijk
Hanoi
Nachttrein Hanoi - Hue
2de klasse airco
Hue
Cherry Hotel Hue ***
Deluxe
Hoi An
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
Deluxe Balcony
Ho Chi Minh City
Avanti Hotel ***
Deluxe
Can Tho
Green Village Mekong ***
Bungalow Lake View
15-Daagse Hot Deal Vietnam Highlights & Beach
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 1274 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam halong bay
vietnam hanoi temple of literature tempel van de literatuur
vietnam hanoi tran quoc pagode 0
vietnam hanoi old quarter
vietnam hanoi old quarter
Cai Rang Floating Market Can Tho 1
Vietnam Halong Bay
vietnam hai van pas hue

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's