Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (Oost)

Het complete Sri Lanka, maar ook nog eens avontuurlijk en hartstikke leuk!

21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (Oost)

Het complete Sri Lanka, maar ook nog eens avontuurlijk en hartstikke leuk!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 1984 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Wilpattu, Jaffna, Anuradhapura, Trincomalee, Sigiriya, Minneriya, Dambulla, Kandy, Kitulgala, Nuwara Eliya, Horton Plains, Ella, Colombo
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Wilpattu National Park: het grootste natuurreservaat van Sri Lanka
 • Maak een boottocht op zoek naar blauwe vinvissen en dolfijnen
 • Avontuurlijk en leuk: river raften en zwemmen in Kitulgata
 • Een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots van Sigiriya
 • ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte
 • Plus: drie dagen aan het strand van Trincomalee

Introductie

Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Geen enorm land dus, maar de turbulente geschiedenis, de tradities en de intenisiteit van het kleurrijke leven, stromen bij wijze van spreken bij gebrek aan ruimte van het eiland af.

Hier is zoveel te beleven, dat je je na afloop van deze 21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed echt afvraagt of je ‘maar’ drie weken op reis bent geweest.

En niet alleen om wat je gaat zien, maar ook omdat het tegelijkertijd een hele avontuurlijke en hartstikke toffe reis is. Je kunt het in de beschrijving hieronder allemaal uitgebreid lezen, maar in het kort ga je dit meemaken: je gaat river raften en zwemmen in Kitulgata, je gaat naar de 1.000 meter diepe kloof World’s End, een jeep safari maken op zoek naar luipaarden en olifanten……

Wacht even, er is nog meer. Je ziet de oudste boom ter wereld (meer dan 2.300 jaar oud), kunt een boottocht maken op zoek naar walvissen en dolfijnen, en je kunt de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya beklimmen, waar ooit een complete stad op de top stond. Je ziet rotstempels, bent een paar dagen aan het strand, gaat naar bergen en watervallen. En we schenken ook een kopje thee op een van de mooiste theeplantages…..

We bieden Sri Lanka reizen aan die zijn toegespitst op oost en zuid. Dat heeft alles met het weer te maken. Kies voor het mooie weer van de oost- en noordkust als je tussen april en september reist. Voor de zuid-en westkust als je tussen december en maart reist.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Dag 1: Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Hier heb je vast al een tijdje naar uitgekeken: je reis van bijna drie weken naar Sri Lanka gaat beginnen!

Je internationale vlucht naar Colombo is niet inbegrepen, maar als je dat wilt, helpen we je graag bij het boeken van dit ticket.

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Colombo – Negombo
Dag 2: Aankomst in Colombo – Negombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar het hotel in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)

Dag 3
Fietsen in Negombo
Dag 3: Fietsen in Negombo
Is het geen goed idee om deze ooit Nederlandse stad per fiets goed te ontdekken?

Je gids neemt je 4 uur mee om de interessantste bezienswaardigheden, zoals vis-, groente- en fruitmarkten, de Nederlandse kanalen, en de mooiste tempels en kerken te zien, maar vertelt ondertussen ook alles wat je van Negombo en de rijke geschiedenis wilt weten. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een verfrissing en een snack.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: het Muthurajawela moeras, een reservaat van brak water vol met mangrove, waar je met een boot doorheen kunt varen. Er leven hier varanen, krokodillen en schildpadden.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Negombo – Wilpattu National Park
Dag 4: Negombo – Wilpattu National Park
Vandaag reis je naar het nationale park Wilpattu.
Bij aankomst is het eerst tijd voor een lunch in het hotel.

In de middag staat een jeep safari op de planning.
Wilpattu is met een oppervlakte van bijna 132.000 hectare het grootste natuurreservaat in Sri Lanka. Het park onderscheid zich van andere nationale parken omdat het een groot aantal 'willus' heeft, dat zijn natuurlijke zandbekkens die gevuld zijn met regenwater. De opvallendste dieren in Wilpattu zijn luipaarden, olifanten en beren, maar er leven ook herten, jakhalzen, wilde zwijnen, waterbuffels, krokodillen, en veel tropische vogels en reptielen.

Je blijft in het nationale park, want je overnacht hier in een tent.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Negombo naar Wilpattu National Park
Excursie: Jeep safari Wilpattu National Park
Accommodatie:
Big Game Camp Wilpattu ***
(Tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Wilpattu National Park
Dag 5: Wilpattu National Park
Gisteren nog niet alles kunnen zien? Niet getreurd, vandaag krijg je nog een kans met een volle dag safari. Ontbijt en lunch neem je mee voor onderweg.
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari Wilpattu National Park
Accommodatie:
Big Game Camp Wilpattu ***
(Tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Wilpattu National Park - Jaffna
Dag 6: Wilpattu National Park - Jaffna
Jaffna ligt op het noordelijk schiereiland van Sri Lanka. Het was lang geleden de hoofdstad van het Tamil koninkrijk, en dat is er nog altijd te merken. Er leven nog altijd veel Tamils en de culturele uitingen die zo typisch zijn voor deze regio zijn ontegenzeggelijk Tamil.

Opvallende bezienswaardigheden in Jaffna zijn het Nederlandse fort en Nallur Kandaswamy Kovil.

Het Nederlandse fort stond op de fundamenten van een uit 1618 stammend Portugees fort. Het werd door de Nederlanders deels opnieuw opgebouwd en verder uitgebreid aan het eind van de 17e eeuw. Later kregen de Britten het fort in handen. Wat er eeuwen later over was, werd zo'n 30 jaar geleden grotendeels vernietigd tijdens de burgeroorlog in Sri Lanka. Maar het pentagon dat de basis vormde van het fort is nog altijd te bezoeken.

Nallur Kandaswamy Kovil is voor hindoes in Sri Lanka heilige grond. De tempel bestaat al sinds het jaar 948. De versie van de tempel die nu nog staat is gebouwd toen het eiland een Nederlandse kolonie was. Een recente toevoeging is de mooie 9 verdiepingen tellende gouden poort, Raja Gopuram.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Wilpattu National Park naar Jaffna
Accommodatie:
Fox Resort Jaffna ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Jaffna
Dag 7: Jaffna
Volg de voetstappen die vele gelovigen al eerder hebben gezet op weg naar het eiland Nainativu, dat trouwens ook Nagadeepa wordt genoemd. Het kleine eiland, dat vanaf Kurikadduvan in een minuut of 20 per veerboot te bereiken is, is een populaire plek voor zowel hindoes als boeddhisten. Voor gelovigen van beide religies staat er op het eiland een tempel met grote historisch en religieuze betekenis.

Het eiland ligt zo'n beetje even ver van Jaffna als van India. Handelaren komen al sinds jaar en dag naar dit gebied om schelphoorns te kopen, die in het ondiepe warme water worden geoogst.

Je bezoekt hier de kleurrijke hindoe tempel Nagapooshani Amman Kovil, de tempel van de godin die slangen als sieraad draagt. Van ver zie je waarschijnlijk al een van de vier poorten (gopurams) die de hoofdtempel omringen. Er zijn waarschijnlijk meer bijgebouwen en zalen (mandapams) dan je op het eerste gezicht verwacht. Zo is er een trouwzaal en een eetzaal waar dagelijks gratis voedsel wordt uitgedeeld.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Nainativu Island
Accommodatie:
Fox Resort Jaffna ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Jaffna - Anuradhapura
Dag 8: Jaffna - Anuradhapura
Vind je ook niet dat de naam Anuradhapura iets mysterieus heeft? Wij wel, en het klopt ook wel, want Anuradhapura heeft meer geschiedenis dan de meeste andere plekken op de wereld.

In Anuradhapura (je rijdt er van Jaffna in ongeveer 4 uur naartoe), woonde drieduizend jaar geleden al mensen. Dat blijkt mede uit meer dan 2.500 jaar oude geschriften die hier gevonden zijn. De stad is de bron van het Theravada boeddhisme en was 1.500 jaar lang de hoofdstad van het Singalese Rajarata rijk. Omdat Anuradhapura dus ook een boeddhistisch middelpunt was, stonden er veel tempels, waarvan er gelukkig veel in redelijk goede staat bewaard zijn gebleven. Anuradhapura staat daarom in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Je gids neemt je onder meer mee naar de beroemdste stoepa hier, de Ruwanweliseya. De eerste versie werd al 140 jaar voor Christus gebouwd. De stoepa is meer dan 100 meter hoog en dat is uitzonderlijk voor zo'n oud monument. Het bevat meerdere relikwieën van Boeddha (die je overigens niet kunt zien), en heeft daarom de status van een belangrijk boeddhistisch heiligdom.

Ook ga je naar de heilige vijgenboom Jaya Sri Maha Bodhi. Deze stamt af van de boom in India waaronder Boeddha verlicht zou zijn geraakt, en is daarom van grote religieuze waarde voor boeddhisten. De boom is meer dan 2.300 jaar oud en de oudste gedocumenteerde boom op aarde.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Jaffna naar Anuradhapura
Excursie: Sightseeing in Anuradhapura
Accommodatie:
Rajarata Hotel ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Anuradhapura - Trincomalee
Dag 9: Anuradhapura - Trincomalee
Trincomalee is het noordelijk schiereiland aan de Koddiyar baai. Het staat bekend als haven en badplaats, met sommige van de mooiste stranden van Sri Lanka. Interessante bijkomstigheid is dat je ook hier restanten van het Nederlandse verleden in Ceylon zult aantreffen.

Zodra je in Trincomalee bent aangekomen, hebben we een stadstour voor je. De gids neemt je mee naar Fort Fredrick of het Trincomalee Fort, dat door de Nederlanders werd gebruikt om het territorium te verdedigen. Ook bezoek je de hindoeïstische Thirukoneswaram tempel, die gewijd is aan Shiva en op een spectaculaire lokatie ligt, met een top uitzicht over de natuurlijke havens. Ook het 'gouden' strand van Nilaveli mag op deze rondleiding niet ontbreken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Anuradhapura naar Trincomalee
Excursie: Sightseeing in Trincomalee
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Trincomalee
Dag 10: Trincomalee
Dag ter vrije besteding.

Tip: Tussen april en oktober kun je hier nog blauwe vinvis (de grootste walvis!) en meerdere dolfijnsoorten in het wild zien. Overweeg een tour met de boot naar de plek waar je de meeste kans hebt ze ook echt te zien! Lees er meer over in ons blog.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Trincomalee
Dag 11: Trincomalee
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Trincomalee - Sigiriya
Dag 12: Trincomalee - Sigiriya
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Trincomalee naar Sigiriya
Excursie: Bezoek aan Sigiriya Rock
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Sigiriya - Minneriya - Dambulla - Sigiriya
Dag 13: Sigiriya - Minneriya - Dambulla - Sigiriya
We hebben vandaag (weer) een mooi gevarieerd programma voor je.

Allereerst: Dambulla. Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

In de middag vertrek je naar Minneriya National Park voor een jeep safari van ongeveer 2 tot 3 uur. Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple, Jeep safari Minneriya National park
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Sigiriya - Kandy
Dag 14: Sigiriya - Kandy
Je gaat vandaag van Sigiriya naar Kandy. De oude koningsstad is de op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels.

Onderweg maak je een stop bij de British Garrison Cemetery en het Ceylon Tea Museum. In de oude Hanthane-theefabriek leer je meer over de geschiedenis van de theeteelt in deze regio.

In Kandy ga je vervolgens eerst naar een traditionele vuurshow met Sri Lankaanse muziek en dans. Hierna wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sigiriya naar Kandy
Excursie: Rondleiding door Kandy
Accommodatie:
Thilanka Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Kandy - Kitulgala
Dag 15: Kandy - Kitulgala
Het ruige natuurgebied rond Kitulgala is een uitnodiging voor actieve reizigers om te gaan river raften, abseilen of naar de meer dan 30.000 jaar oude Belilena grot te klimmen.

Ook als je het iets rustiger aan wilt doen, is het goed toeven in Kitulgala. Je vindt er meerdere watervallen en kunt er geweldige trekkings lopen. De bijna anderhalve kilometer lange (soms best pittige) trekking naar de 100 meter hoge Aberdeen Falls, bijvoorbeeld. Deze waterval ligt in Makandawa Forest Reserve, het meest ongerepte regenwoud van Sri Lanka. De Nalagana Falls is gemakkelijker te bereiken, dan hoef je maar 250 meter door het regenwoud te lopen.

Het is van Kandy naar Kitulgala een dikke twee uur rijden. Na aankomst in je hotel kun je je dag verder zelf indelen. Morgen ga je river raften!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Kitulgala
Accommodatie:
Ebony Riverside Resort ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Kitulgala - Nuwara Eliya
Dag 16: Kitulgala - Nuwara Eliya
Na het ontbijt is het tijd om te gaan raften op de Kelani rivier. Let op! Deze activiteit is afhankelijk van het waterniveau.

De avontuurlijke tocht van 6 kilometer duurt ongeveer anderhalf uur. Je passeert verschillende stroomversnellingen, maar krijgt ook zeker tijd om onderweg te genieten van het mooie landschap. En wil je even afkoelen? Dan duik je op een rustig stuk gewoon even het water in!

Na het raften maak je nog een stop bij een theeplantage (en theefabriek), waar je meer te weten komt over het theeproces en de verschillende soorten thee die hier worden gemaakt. Uiteraard kun je ook thee proeven en kopen. Hierna reis je verder naar Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Maak een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor, de oude Hill Club en de golfbaan voordat je stopt bij de Holy Trinity Church, een schilderachtig Brits gebouw uit het midden van de 19e eeuw.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kitulgala naar Nuwara Eliya
Excursie: Wildwaterraften en bezoek aan theefabriek
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Nuwara Eliya (Horton Plains)
Dag 17: Nuwara Eliya (Horton Plains)
Geen tijd voor uitslapen vandaag! Tussen 5:30 en 6:00 uur vertrek je vanuit je hotel naar Horton Plains National Park. De reden van het vroege vertrek is dat het uitzicht dan het mooiste is. (Tip: vraag of het hotel een ontbijtpakket voor je kan maken).

Deze uitgestrekte vlakte in het centrale hoogland heette lang Maha Eliya Thenna, de grote vlakte. En veel beter had de naam niet gekozen kunnen worden. Het nationale park omvat savanne, veel bos, de twee hoogste bergen van het eiland (Krigalpottha en Totupola), Baker’s Fall waterval en er ontspringen hier 3 belangrijke rivieren. Even beroemd als berucht is de afgrond bij ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Toen de Britten het op Sri Lanka nog voor het zeggen hadden, kreeg ‘de grote vlakte’ de naam van gouverneur Wilmot-Horton. Vandaar dat het nu bekend staat als de vlakte van Horton, Horton Plains.

Horton Plains National Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka, op meer dan 2100 meter boven de zeespiegel in de centrale bergen en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, van moerassen tot ijskoude beekjes, meren en watervallen. Het park is de thuisbasis van kleurrijke vlinders, vele soorten vogels en andere dieren zoals herten, beren, apen, gigantische eekhoorns, vissende katten en wilde zwijnen.

Tijdens de 2 tot 3 uur durende wandeling (ca. 9 km) stop je bij de prachtige ‘Bridal Veil’ en bij de al genoemde ‘World’s End’. (Tip: draag stevige schoenen en neem genoeg water mee).
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Horton Plains
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Nuwara Eliya - Ella
Dag 18: Nuwara Eliya - Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Nanu Oya om vervolgens met de trein naar Ella te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Ella word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Het bergachtige dorp Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

De dag is verder ter vrije besteding.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Nuwara Eliya naar Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Ella
Dag 19: Ella
Ella heeft de mooiste natuurlijke landschappen van Sri Lanka. We nemen je dus mee op sightseeing, naar de bekende Nine Arch Bridge bijvoorbeeld. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Na de Nine Arch Bridge ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Later op de avond bezoek je de Ravana watervallen, 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Ella - Colombo
Dag 20: Ella - Colombo
Je laatste bestemming op deze rondreis is Colombo.

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, tevens de grootste stad met zo’n 6 miljoen inwoners. Binnen de grenzen van Groter Colombo ligt ook Sri Jayawardenepura Kotte, de wetgevende hoofdstad. Sri Lanka heeft dus min of meer twee hoofdsteden, maar omdat ze binnen hetzelfde district liggen wordt toch vaak Colombo als hoofdstad genoemd.

De stad ligt aan de westkust van het eiland aan zee. In de 17e eeuw leverden de Nederlanders en de Portugezen hevig strijd om de macht in dit gebied, waar veel kaneel werd geproduceerd. Het Old Dutch Hospital is een van de oudste gebouwen in het stadsdeel dat nog Fort wordt genoemd. Het is allang geen ziekenhuis meer, maar een uitgaanscentrum met restaurants en winkels.

Verschillende kathedralen in de stad wijzen er nog op dat de Portugezen hier de scepter zwaaiden. Colombo is wat dat betreft erg divers. Er zijn kerken, moskeeën en boeddhistische tempels. We noemen de Gangaramaya tempel. Deze is relatief modern, combineert Sri Lankaanse, Chinese, Indiase en Thaise architectuur en ligt fraai aan het Beira meer. Snuisterijen en street food vind je op de heerlijk rommelige openlucht markt Pettah.

Op de stadstour die je vandaag maakt staan onder meer de Wolvendaalkerk, een meer dan 360 jaar oud Nederlands gebouw uit het koloniale tijdperk, en de grote moskee Jami Ul-Alfar, met een snoepachtige rood-wit gestreepte buitenkant op het programma.

Ook ga je naar de 350 meter hoge Lotus Tower, het Onafhankelijkheidsplein, de Cinnamon Gardens en de Gangaramaya tempel, een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Colombo.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Colombo
Excursie: Stadstour Colombo
Accommodatie:
Colombo Court Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Helaas weer terug naar huis
Dag 21: Helaas weer terug naar huis
Je kamer is gereserveerd tot 12.00 uur. In de loop van de dag word je op gepaste tijd naar de luchthaven van Colombo gebracht.

Helaas is het vandaag dan echt tijd om afscheid te nemen. We hopen je graag nog eens te mogen verwelkomen in Sri Lanka of op een van onze andere bestemmingen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het hotel naar het vliegveld
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 20-daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1984
3 personen€ 1984
4 personen€ 1724
5 personen€ 1724
6+ personen€ 1593
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 10-05-2024 en 29-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Dagelijks ontbijt
 • Verblijf in Wilpattu op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner inclusief)
 • Transport met airconditioning en Engelssprekende chauffeur gedurende het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours
 • Trein van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Fietstour in Negombo
 • 2 jeep safari’s in Wilpattu National Park
 • Boot naar Nainativu eiland in Jaffna
 • Stadstour in Anuradhapura
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Jeepsafari in Minneriya National park
 • Stadstour en culturele show Kandy
 • Wildwaterraften in Kitulgala
 • Tour Horton Plains National Park
 • Sightseeing in Ella
 • Stadstour in Colombo

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met Engelssprekende privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Dolfijnen en walvissen spotten
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe
Wilpattu
Big Game Camp Wilpattu ***
Tent
Jaffna
Fox Resort Jaffna ****
Deluxe
Anuradhapura
Rajarata Hotel ****
Standard
Trincomalee
Anantamaa Hotel ***
Standard
Sigiriya
Cassandra Culture Resort *****
Deluxe
Kandy
Thilanka Hotel ****
Deluxe
Kitulgala
Ebony Riverside Resort ****
Standard
Nuwara Eliya
The Lynden Grove ***
Superior
Ella
Hideaway Trails by Chaarya ****
Deluxe
Colombo
Colombo Court Hotel ****
Deluxe
21-Daagse rondreis Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (Oost)
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 1984 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Wilpattu, Jaffna, Anuradhapura, Trincomalee, Sigiriya, Minneriya, Dambulla, Kandy, Kitulgala, Nuwara Eliya, Horton Plains, Ella, Colombo
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Wilpattu National Park 11
sri lanka anuradhapura monniken
sri lanka negombo
Sri Lanka Trincomalee dolfijn 1
sri lanka trincomalee pigeon island strand
sri lanka jaffna nainativu of nagadeepa nagapooshani amman kovil tempel
Sri Lanka Trincomalee blauwe vinvis 1
Sri Lanka Minneriya National Park Jeep Safari 1

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's