Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

18-Daagse rondreis Verrassend Oost-Maleisië

Sarawak, het noordwesten van Borneo. Verrassingen die maar weinig mensen ontdekken

Populair

18-Daagse rondreis Verrassend Oost-Maleisië

Sarawak, het noordwesten van Borneo. Verrassingen die maar weinig mensen ontdekken

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
18 dagen / 17 nachten
VANAFPRIJS
€ 2948 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Miri, Brunei, Mulu National Park, Kuching, Bako National Park, Saloma Homestay (Borneo Jungle), Damai Beach
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Om mee te beginnen: Kuala Lumpur, de leuke en energieke hoofdstad
 • Dan: tropische regenwouden, stranden en mangrove moerassen
 • Logeren in het hart van de jungle bij de Bidayuh minderheden
 • Bijzonder dagje uit naar een ander land: Brunei
 • Mulu National Park: bezoek 4 opvallende grotten

Introductie

Je zoekt iets speciaals. Een reis waarop je tropische regenwouden intrekt, spectaculaire grotten bezoekt, maar ook van het strand geniet. Je wilt een reis waarop je de lokale bevolking echt ontmoet en meer te weten komt over deze intrigerende, maar weinig bezochte uithoek van de wereld. Dat is deze reis: onze 18-daagse rondreis Verrassend Oost-Maleisië.

Uiteraard, je landt in Kuala Lumpur en dus zorgen we dat je tijd hebt om deze energieke hoofdstad meteen even te ontdekken. Maar snel daarna ga je naar Borneo, een van de grootste eilanden ter wereld. We brengen je naar de provincie Sawarak in het noordwesten. Het programma speelt zich af op plaatsen die door de meeste reizigers (ten onrechte) worden overgeslagen.

Je ziet prachtige stranden (Tunan Beach in Miri!) en gaat naar de gigantische grottencomplexen in het Mulu National Park. Je maakt een dagtour in buurland Brunei! En je gaat op een mangrove cruise door de Kuching Wetlands en op zoek naar de neusapen van het Bako National Park. Maar je logeert ook twee nachten in het hart van de jungle bij de Bidayuh minderheden. Kortom: een unieke reis met een verrassend programma.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Gelukkig, eindelijk begint je reis. Vandaag vlieg je naar Kuala Lumpur. Deze vlucht is niet inbegrepen, maar wij helpen je graag met het zoeken naar de beste vluchtopties.

Dag 2
Aankomst Kuala Lumpur
Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur
Zodra je de formaliteiten op de luchthaven van Kuala Lumpur hebt afgehandeld, staat onze chauffeur klaar om je naar je hotel in Kuala Lumpur te brengen.

Je hebt de rest van de dag om in je eigen tempo alvast wat van Kuala Lumpur te ontdekken. Onze tips:

Twin Towers: Tot 2003 waren deze ruim 450 meter hoge torens het hoogste gebouw ter wereld. Het uitzicht is uiteraard fantastisch. Aan de voet liggen een park en restaurantjes.

China Town: Om de hoek van Central Market vind je (vooral in de avond) een van de leukere wijken van KL: China Town, dat officieel Petaling Street heet. Is het niet voor al je namaak designerspullen, dan toch zeker om heerlijk te kunnen eten.

Batu Caves: Een dikke tien kilometer buiten Kuala Lumpur liggen de Batu Caves. Als je voor de trap met dat grote beeld van Lord Murugan staat, heb je al geen spijt meer. Al moet je dan nog wel de 272 treden op om bij de grotten te komen. De Temple Cave is de grootste en meest indrukwekkende.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van het vliegveld naar je hotel in KL.
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)

Dag 3
Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur
Misschien heb je het gisteren wel lekker rustig aan gedaan en tot vandaag gewacht met Kuala Lumpur te zien. Geen probleem, onze gids neemt je mee op een stadstour.

Je wandelt rustig door de leukste straten van de Maleisische hoofdstad. Zo kom je op de markten Rust Market en The Wet Market, ga je naar Petaling Street (China Town), Independence Square, en bezoek je de Kwong Siew tempel, de oudste hindoe tempel van KL, Mahamariamman tempel en de Jamek moskee.
INCLUSIEF:
Excursie: Kuala Lumpur Stadstour
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Kuala Lumpur – Miri
Dag 4: Kuala Lumpur – Miri
Je hebt waarschijnlijk nog niet genoeg van KL, maar weet, je komt er nog een avond terug.

Vandaag vlieg je naar Borneo, naar Miri om precies te zijn, in het noorden van de provincie Sarawak. Miri ligt aan zee en heeft het mooie Tusan strand. Er is verder vandaag geen programma.
INCLUSIEF:
Transfer: Met de minibus naar het vliegveld. Vlucht naar Miri. Minibus naar je accommodatie.
Accommodatie:
Mega Hotel Miri ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Miri (Brunei Dagtour)
Je bent nog maar een paar dagen in Maleisië en dan ga je nu alweer de grens over naar Brunei. Dit kleine, maar welvarende land aan de noordkant van Borneo wordt ingesloten door Maleisië en de Zuid-Chinese Zee.

Je maakt een tour waarin de hoogtepunten van de hoofdstad Bandar Seri Begawan worden bezocht, zoals grotere moskeeën en het Royal Regalia Museum, waar de geschiedenis en de cultuur van Brunei wordt toegelicht.

P.S. Je hebt geen visum voor Brunei nodig!
INCLUSIEF:
Excursie: Tour naar Brunei
Accommodatie:
Mega Hotel Miri ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Miri - Mulu National Park (Deer & Lang Caves)
Dag 6: Miri - Mulu National Park (Deer & Lang Caves)
In de ochtend vlieg je van Miri Airport naar Mulu, midden in het regenwoud. Daar word je opgewacht door onze chauffeur en snel naar je accommodatie gebracht. Nadat je hebt kunnen ontspannen, wandel je met onze gids door de jungle naar de Deer & Lang Caves. Het Mulu National Park staat bekend om zijn velen grotten.

De Deer Cave (zo genoemd omdat hier herten zout komen likken en er schuilen bij slecht weer) heeft een van de grootste openingen ter wereld. Ook is er de Tuin van Eden, waar licht en regen door een gat in de grot naar binnen kunnen. Als gevolg daarvan groeien er in de grot nu planten. De Lang Cave is kleiner, maar heeft fraaie stalactieten en stalagmieten.

In deze grotten leven miljoenen vleermuizen die aan het eind van de middag massaal uitvliegen om eten te gaan zoeken. Een bijzonder gezicht!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld van Miri. Vlucht naar Mulu. Per minibus naar je accommodatie.
Excursie: Tour: Deer & Lang Caves
Accommodatie:
Garden Bungalows Mulu National Park ***
(Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Mulu National Park (Clearwater & Wind Caves)
Dag 7: Mulu National Park (Clearwater & Wind Caves)
De longtailboat brengt je naar een ander grottencomplex in Mulu National Park. De Wind Caves (inderdaad, zo genoemd omdat er een prettige bries door de grotten waait) is eigenlijk onderdeel van de Clearwater grotten. Beiden zijn goed bereikbaar omdat er een netwerk van boardwalks is gebouwd. De Wind Cave is vaak slecht verlicht waardoor gidsen een lichttoorts meenemen.

Bij de Clearwater Caves maak je ook een boottochtje. Dat kan gemakkelijk, want de grot is meer dan 100 kilometer lang! Het is er ook goed rondwandelen, bijvoorbeeld om de 200 treden naar de opening van de grot te gaan. Je kunt hier in de buurt ook zwemmen. Leuk om net voor of na de picknick lunch te doen.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: Clearwater & Wind Caves
Accommodatie:
Garden Bungalows Mulu National Park ***
(Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Mulu National Park - Kuching
Dag 8: Mulu National Park - Kuching
Je wordt op tijd op de luchthaven afgezet voor je vlucht naar Kuching. Na aankomst wacht een van onze chauffeurs je op om je naar je accommodatie te brengen.

De rest van de dag is er in Kuching geen programma. Onze tips:

Boottochtje: Je kunt met de sampan, een lokaal bootje, een tocht maken over de Sarawak rivier.

Kuching Waterfront: Maak een wandeling over de 900 meter lange boulevard aan de rivier. Je kunt er street food eten en een oversteek maken via de opvallende Darul Hana voetgangersbrug.
Nadat je bent uitgezwaaid door de Iban, wordt de volgende bestemming Damai Beach. Je gaat eerst weer met de longtailboat en vervolgens met de minibus richting Kuching. Onderweg wordt er gestopt voor lunch.

Gelukkig is er laat in de middag en avond nog alle tijd om het stof van de reis in zee van je af te spoelen. Een leuk vooruitzicht!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld. Vlucht naar Kuching. Transport naar het hotel.
Accommodatie:
Ranee Boutique Suites Kuching ****
(Suite)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Kuching
Dag 9: Kuching
Ergens een rondje fietsen is eigenlijk altijd leuk. Je bent lekker bezig en je ziet veel.

Meld je daarom op tijd bij het Paradesa Cycling Office voor je fietstour door Kuching. De gids laat je historische bijzonderheden zien en leid je door smalle achteraf straatjes.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour Kuching
Accommodatie:
Ranee Boutique Suites Kuching ****
(Suite)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Kuching - Bako National Park
Dag 10: Kuching - Bako National Park
Dit wordt een dagje wildlife. Als het meezit (het is ten slotte geen dierentuin) zie je opvallende dieren in het Bako National Park. De neusaap bijvoorbeeld, komt alleen hier op Borneo voor.

Dit bijzondere natuurgebied ligt op een hoek van het Muara Tebas schiereiland, aan de monding van de Bako en Kuching rivieren. Er leven niet alleen neusapen, maar ook zeldzame mutslangoeren, makaken, wilde beren, krokodillen en andere dieren die je liever niet tegenkomt, maar vandaag (op veilige afstand) wel.

Je wordt met de bus (45 min) en de boot (30 min) naar het park gebracht. In de middag ga je in omgekeerde volgorde terug. Je gaat alleen niet terug naar Kuching, maar verblijft in het Bako National Park.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de tour. Na de tour per minibus naar je hotel in Bako National Park.
Excursie: Tour: Jungle Hiking
Accommodatie:
Limetree Hotel Kuching ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 11
Bako National Park
Dag 11: Bako National Park
De natuur in dit nationale park is op haar mooist in de vroege ochtend en de namiddag.

Je kunt met je gids overleggen over welk moment van de dag je het liefst op zoek gaat naar de geheimen van de jungle.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: Wildlife Spotting
Accommodatie:
Limetree Hotel Kuching ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 12
Bako National Park - Saloma Homestay
Dag 12: Bako National Park - Saloma Homestay
Je hebt inmiddels al behoorlijk wat van de Maleisische natuur gezien (maar nog niet genoeg natuurlijk). We zoeken vandaag en morgen wat meer de mensen op. Om precies te zijn de Bidayuh. Dat betekent letterlijk: de bewoners van dit land. En het is een verzamelnaam voor verschillende etnische minderheden die hier leven.

Per boot en minibus word je naar Kampung Sadir in de hooglanden van Padawan gebracht. Tegen de tijd dat de jungle echt een dichte massa is geworden, arriveer je bij de Bidayuh. Je blijft hier twee nachten.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot en minibus naar de Saloma Homestay.
Accommodatie:
Saloma's Homestay **
(Guesthouse)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 13
Saloma Homestay
Dag 13: Saloma Homestay
Een beetje afhankelijk van je fysieke conditie bezoek je vandaag een of twee watervallen. Die liggen mooi verborgen in het regenwoud en de trekking ernaartoe is dus net zo leuk als het zwemmen bij de waterval. Je kunt -als je dat leuk lijkt- hier ook picknicken.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: trekking naar een waterval
Accommodatie:
Saloma's Homestay **
(Guesthouse)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 14
Saloma Homestay - Damai Beach
Dag 14: Saloma Homestay - Damai Beach
Nadat je bent uitgezwaaid door je nieuwe vrienden van Saloma Homestay, wordt de volgende bestemming Damai Beach. Je gaat met de minibus in 2 tot 3 uur naar deze strandlocatie.

Gelukkig is er in de middag en avond nog alle tijd om het stof van de reis in zee van je af te spoelen. Een leuk vooruitzicht!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Saloma Homestay naar Damai Beach.
Accommodatie:
Damai Beach Resort ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Damai Beach (Wetland Cruise & Satang Island)
Dag 15: Damai Beach (Wetland Cruise & Satang Island)
De veelzijdigheid van Borneo gaat zich vandaag opnieuw bewijzen. Je bent een paar dagen in het regenwoud geweest en sinds gisteren heerlijk aan het strand. En dan wacht vandaag het mangrove moerasgebied Kuching Wetlands National Park.

Onze chauffeur brengt je naar de pier voor een boottocht door het mangrove moeras. Is dat een krokodil?

Over open zee (hier leven Irrawaddy dolfijnen) ga je naar Satang Island. Bezoek de Turtle Hatching Site. Je kunt hier ook zwemmen!
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: Wetland Cruise & Satang Island.
Accommodatie:
Damai Beach Resort ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Damai Beach
Dag 16: Damai Beach
Misschien heb je wel heel erg veel zin in een rustig dagje strand. Mooi, want dat kan vandaag. Damai Beach is van jou! Als je toch even iets anders wilt doen, kun je naar het openluchtmuseum Sarawak Cultural Village, het ligt om de hoek.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Damai Beach Resort ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Damai Beach - Kuching - Kuala Lumpur
Onze chauffeur brengt je op tijd naar Kuching voor je vlucht naar Kuala Lumpur. Daar word je -zoals je intussen gewend bent- opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Je hebt nog een avond in Kuala Lumpur. Wat wordt het? Uitzicht vanaf de Twin Towers of nog snel een keertje street food proeven?
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld. Vlucht naar Kuala Lumpur. Per minibus naar je hotel.
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Vertrek vanuit Kuala Lumpur
Vertrek. Het is niet anders. Onze chauffeur brengt je op tijd naar de luchthaven.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven.
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 18 Daagse rondreis Verrassend Oost Maleisie

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2948
3 personen€ 2948
4 personen€ 2948
5 personen€ 2948
6+ personen€ 2948
Prijzen zijn beschikbaar t/m 11-10-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 07-10-2023 en 11-10-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lunch en diner zoals vermeld
 • Engelssprekende gids bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours en entreegelden
 • Stadstour Kuala Lumpur
 • Tour naar Brunei
 • Tour: Mulu National Park: Deer & Lang Caves
 • Tour: Mulu National Park: Clearwater & Wind Caves
 • Fietstour Kuching
 • Tour: Bako National Park Jungle Hiking
 • Tour: Bako National Park Wildlife Spotting
 • Tour: Damai Beach. Wetland Cruise & Satang Island
 • Saloma Homestay: trekking naar een waterval
 • Transport per minibus of boot zoals aangegeven in het programma
 • Binnenlandse vlucht van Kuala Lumpur naar Miri (dag 4)
 • Binnenlandse vlucht van Miri naar Mulu (dag 6)
 • Binnenlandse vlucht van Mulu naar Kuching (dag 8)
 • Binnenlandse vlucht van Damai Beach (Kuching) naar Kuala Lumpur (dag 17)

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Eventuele servicetoeslagen
 • Aanbevolen of optionele excursies
 • Eten en drinken die niet vermeld in de reisbeschrijving.
 • Reisverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur e.d.
 • Incidentele kosten (zoals roomservice, minibar, telefoongesprekken, wasservice)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting, die lokaal wordt geïnd
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Kuala Lumpur
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
Deluxe
Miri
Mega Hotel Miri ****
Deluxe
Mulu National Park
Garden Bungalows Mulu National Park ***
Bungalow
Kuching
Ranee Boutique Suites Kuching ****
Suite
Kuching
Limetree Hotel Kuching ***
Deluxe
Kampung Sadir
Saloma's Homestay **
Guesthouse
Santubong
Damai Beach Resort ****
Standard
18-Daagse rondreis Verrassend Oost-Maleisië
REISDUUR
18 dagen / 17 nachten
VANAFPRIJS
€ 2948 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Miri, Brunei, Mulu National Park, Kuching, Bako National Park, Saloma Homestay (Borneo Jungle), Damai Beach
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
maleisie kuala lumpur sri mahamariamman tempel
brunei borneo regenwoud
Maleisie Kuala Lumpur
maleisie kuala lumpur birdpark flamingo
brunei bandar seri begawan omar ali saifuddien moskee
maleisie borneo sarawak satang zeeschildpadden
maleisie sarawak bako national park
maleisie sarawak bako national park

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's