Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

15-Daagse rondreis Écht West- & Oost-Maleisië

West-Maleisië: de steden Kuala Lumpur en Malakka. Oost-Maleisië: jungle, orang-oetans, eiland hoppen

Populair

15-Daagse rondreis Écht West- & Oost-Maleisië

West-Maleisië: de steden Kuala Lumpur en Malakka. Oost-Maleisië: jungle, orang-oetans, eiland hoppen

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 2250 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Malakka, Kuching, Bako National Park, Semenggoh Nature Reserve (orang-oetans), Saloma Homestay (Borneo jungle), Kota Kinabalu, Kinabatangan River
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Malakka: Maleisische stad met een Nederlands tintje
 • Semenggoh Nature Reserve: bezoek de orang-oetans
 • In de jungle logeren bij de Bidayuh. Zwemmen bij de waterval
 • Boottocht: eiland hoppen in de Zuid-Chinese Zee
 • Uniek voor Borneo: neusapen. Ze leven in Bako National Park

Introductie

Maleisië bestaat uit twee delen met elk een eigen gezicht. Ze liggen op honderden kilometers van elkaar, maar vormen samen toch een land. Op deze 15-daagse rondreis door Écht West- & Oost-Maleisië zie je de mooiste kant van beiden. Je ontdekt de westelijke steden Kuala Lumpur en Malakka en gaat naar het hart van het oostelijk tropisch regenwoud, waar neusapen en orang-oetans leven.

Je ervaart niet alleen de verschillen tussen oost en west, tussen stad en platteland, tussen modern en traditioneel, maar ook wat deze regio’s verbindt, aan achtergrond, religie en cultuur.

Zo zul je je verbazen als je in Malakka voor het (Nederlandse) Stadhuys staat, je amuseren bij de oerang-oetans op Borneo, je verwonderen als je midden in de jungle overnacht bij de Bidayuh minderheden of simpelweg genieten van je barbecue op een eiland bij Kota Kinabalu.

Maleisië is niet voor alle reizigers een eerste keus, maar het land heeft een eigen karakter en prachtige natuur. Van harte aanbevolen!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Gelukkig, eindelijk begint je reis. Vandaag vlieg je naar Kuala Lumpur. Deze vlucht is niet inbegrepen, maar wij helpen je graag met het zoeken naar de beste vluchtopties.

Dag 2
Aankomst Kuala Lumpur - Malakka
Zodra je de formaliteiten op de luchthaven van Kuala Lumpur hebt afgehandeld, staat onze chauffeur klaar om je naar je hotel in Malakka te brengen.

Malakka is een bijzondere ervaring. Je hoeft maar de straat op te gaan en de rijke geschiedenis van de stad komt je tegemoet. Niet zo gek, want Malakka gaat ver terug en heeft turbulente tijden gekend. Al zo’n 7 eeuwen geleden was het vanwege de gunstige ligging aan de Straat van Malakka een belangrijke haven in Zuidoost-Azië, en dus een plek waar buitenlandse mogendheden het graag voor het zeggen hadden. Malakka werd afwisselend overheersd door de Engelsen, Chinezen, Portugezen en Nederlanders (hoe kan het ook anders).
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van het vliegveld naar je hotel in Malakka.
Accommodatie:
Hotel Puri Melaka ***
(Superior)

Dag 3
Malakka
Dag 3: Malakka
Op de wandeltour die je vandaag met onze gids maakt, zie je echt veel terug van dat duistere verleden.

Malakka heeft nog verrassend veel Nederlandse invloeden. Vooral bij het Rode Plein (officieel het Dutch Square genoemd). Daar staat de 18e eeuwse, van origine Nederlandse Christ Church. Iets verderop ontdek je het Stadhuys, in 1650 gebouwd als stadhuis, maar nu een museum. Natuurlijk laat onze gids je ook de opvallendste straatjes van China Town zien.
INCLUSIEF:
Excursie: Malakka Stadstour
Accommodatie:
Hotel Puri Melaka ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Malakka - Kuala Lumpur
Dag 4: Malakka - Kuala Lumpur
Vandaag staat Kuala Lumpur op het menu. Het is tijd de hoofdstad eens goed te leren kennen. Onze gids neemt je daarom mee op een stadstour.

Je wandelt rustig door de leukste straten van de Maleisische hoofdstad. Zo kom je op de markten Rust Market en The Wet Market, ga je naar Petaling Street (China Town), Independence Square, en bezoek je de Kwong Siew tempel, de oudste hindoe tempel van KL, Mahamariamman tempel en de Jamek moskee.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Malakka naar Kuala Lumpur.
Excursie: Kuala Lumpur Stadstour
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur
Je hebt vandaag geen programma. Dat geeft je de ruimte om zelf te kiezen wat je nog wilt zien. Onze tips:

Twin Towers: Tot 2003 waren deze ruim 450 meter hoge torens het hoogste gebouw ter wereld. Het uitzicht is uiteraard fantastisch. Aan de voet liggen een park en restaurantjes.

China Town: Om de hoek van Central Market vind je (vooral in de avond) een van de leukere wijken van KL: China Town, dat officieel Petaling Street heet. Is het niet voor al je namaak designerspullen, dan toch zeker om heerlijk te kunnen eten.

Batu Caves: Een dikke tien kilometer buiten Kuala Lumpur liggen de Batu Caves. Als je voor de gekleurde trap met dat grote beeld van Lord Murugan staat, heb je al geen spijt meer. Al moet je dan nog wel de 272 treden op om bij de grotten te komen. De Temple Cave is de grootste en meest indrukwekkende.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Kuala Lumpur – Kuching
Dag 6: Kuala Lumpur – Kuching
Je wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Kuching. Na aankomst wacht een van onze chauffeurs je op om je naar je accommodatie te brengen.

De rest van de dag is er in Kuching geen programma. Onze tips:

Boottochtje: Je kunt met de sampan, een lokaal bootje, een tocht maken over de Sarawak rivier.

Kuching Waterfront: Maak een wandeling over de 900 meter lange boulevard aan de rivier. Je kunt er street food eten en een oversteek maken via de opvallende Darul Hana voetgangersbrug.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld. Vlucht van KL naar Kuching. Per minibus naar je accommodatie.
Accommodatie:
Ranee Boutique Suites Kuching ****
(Suite)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Kuching (Bako National Park Dagtour)
Dag 7: Kuching (Bako National Park Dagtour)
Dit wordt een dagje wildlife. Als het meezit (het is ten slotte geen dierentuin) zie je opvallende dieren in het Bako National Park. De neusaap bijvoorbeeld, komt alleen hier op Borneo voor.

Dit bijzondere natuurgebied ligt op een hoek van het Muara Tebas schiereiland, aan de monding van de Bako en Kuching rivieren. Er leven niet alleen neusapen, maar ook zeldzame mutslangoeren, makaken, wilde beren, krokodillen en andere dieren die je liever niet tegenkomt, maar vandaag (op veilige afstand) wel.

Je wordt met de bus (45 min) en de boot (30 min) naar het park gebracht. In de middag ga je in omgekeerde volgorde terug.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour: Bako National Park
Accommodatie:
Ranee Boutique Suites Kuching ****
(Suite)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Kuching - Saloma Homestay
Dag 8: Kuching - Saloma Homestay
Je gaat vandaag in twee stappen nog dieper het tropische regenwoud in. De eerste is een bezoek aan het Semenggoh Nature Reserve. Hier worden orang-oetans opgevangen, maar ook gewoon gevoed. Vandaar dat de dieren die hier deels in het wild leven graag even komen kijken wat de pot schaft. Een unieke kans om deze mensapen in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te zien.

De reis gaat verder naar de Kampung Sadir hooglanden en dieper het hart van de jungle in. Daar ligt Saloma Homestay. Je bent hier vannacht te gast bij de Bidayuh. Dat betekent letterlijk: de bewoners van dit land. Het is een verzamelnaam voor verschillende etnische minderheden die hier leven. Ze maken lunch en diner voor je en je leert meer over hoe zij hier leven.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Kuching naar Saloma Homestay.
Excursie: Excursie: bezoek aan het Semenggoh Nature Reserve (orang-oetans)
Accommodatie:
Saloma's Homestay **
(Homestay)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 9
Saloma Homestay - Kuching
Dag 9: Saloma Homestay - Kuching
In de ochtend is er misschien nog wel tijd om op een trekking een waterval te bezoeken en even te zwemmen.

Na de lunch bij de Bidayuh word je met de minibus in een paar uur naar Kuching gereden.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Saloma Homestay naar Kuching.
Accommodatie:
Ranee Boutique Suites Kuching ****
(Suite)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Kuching - Kota Kinabalu
Dag 10: Kuching - Kota Kinabalu
Je rondreis verplaatst zich naar het noorden van Borneo, naar de hooglanden van Sabah. Vanaf Kuching International Airport vlieg je naar Kota Kinabalu, de regionale hoofdstad van Sabah. Onze chauffeur brengt je naar je hotel. Er is deze dag verder geen programma. Onze tips:

Street Food: Kota Kinabalu staat bekend vanwege het goede sea food. En dat is niet zo gek voor een stad aan zee, maar je kunt er ook heerlijke soepen of een sateetje proeven.

KK Waterfront: Fijn voor in de avond: KK Waterfront. Een boulevard met cafeetjes, restaurants en clubs (met live muziek).
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld, vlucht naar Kota Kinabalu en per minibus naar je accommodatie.
Accommodatie:
Grandis Hotel Kota Kinabalu ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Kota Kinabalu (Island Hopping)
Dag 11: Kota Kinabalu (Island Hopping)
Een handdoek, wat zwemspullen en zonnebrandolie, dat is ongeveer alles wat je vandaag nodig hebt.

Onze chauffeur brengt je naar de ferry, waar je per boot dit stuk van de Zuid-Chinese Zee gaat bevaren. Je bezoekt meerdere eilanden, kunt gaan zwemmen en snorkelen, en je krijgt een barbecue lunch.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: Island Hopping
Accommodatie:
Grandis Hotel Kota Kinabalu ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Kota Kinabalu - Sandakan - Kinabatangan River
Dag 12: Kota Kinabalu - Sandakan - Kinabatangan River
Het wordt vroeg uit de veren vandaag. Onze chauffeur zorgt dat je op tijd op het vliegveld bent voor je vlucht naar Sandakan. Uiteraard word je ook naar je accommodatie gereden.

In de middag maak je nog een leuke boottocht.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld. Vlucht naar Sandakan. Minibus naar je accommodatie.
Excursie: Boottocht over de Kinabatangan rivier
Accommodatie:
Borneo Natural Sukau Bilit Resort ****
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kinabatangan River
Dag 13: Kinabatangan River
Er is genoeg te zien in dit gebied rond de Kinabatangan rivier. Daarom hebben we vandaag maar liefst twee boottochtjes voor je!

Ze gaan naar verschillende delen van dit natuurgebied. De gidsen hebben een goed idee van waar je op dat moment de beste kans hebt om wilde dieren te zien.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: boottochten Kinabatangan rivier
Accommodatie:
Borneo Natural Sukau Bilit Resort ****
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 14
Kinabatangan River - Sandakan - Kuala Lumpur
Dag 14: Kinabatangan River - Sandakan - Kuala Lumpur
Je vliegt vanaf Sandakan terug naar Kuala Lumpur. Daar word je -zoals je intussen gewend bent- opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Je hebt nog een avond in Kuala Lumpur. Wat wordt het? Uitzicht vanaf de Twin Towers of nog snel een keertje street food proeven?
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar het vliegveld. Vlucht naar Kuala Lumpur. Per minibus naar je hotel.
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Vertrek vanuit Kuala Lumpur
Dag 15: Vertrek vanuit Kuala Lumpur
Vertrek. Het is niet anders. Onze chauffeur brengt je op tijd naar de luchthaven.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven.
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 15 Daagse rondreis Echt West Oost Maleisie

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2250
3 personen€ 2146
4 personen€ 2127
5 personen€ 2068
6+ personen€ 2029
Prijzen zijn beschikbaar t/m 23-05-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 22-05-2024 en 23-05-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lunch en diner zoals vermeld
 • Engelssprekende gids bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours en entreegelden
 • Stadstour Malakka
 • Stadstour Kuala Lumpur
 • Tour: Bako National Park dagtour
 • Excursie: bezoek aan het Semenggoh Nature Reserve
 • Tour: Kota Kinabalu Island Hopping
 • Tour: 3 boottochten Kinabatangan rivier
 • Transport per minibus of boot zoals aangegeven in het programma
 • Binnenlandse vlucht van Kuala Lumpur naar Kuching (dag 6)
 • Binnenlandse vlucht van Kuching naar Kota Kinabalu (dag 10)
 • Binnenlandse vlucht van Kota Kinabalu naar Sandakan (dag 12)
 • Binnenlandse vlucht van Sandakan naar Kuala Lumpur (dag 14)

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Eventuele servicetoeslagen
 • Aanbevolen of optionele excursies
 • Eten en drinken die niet vermeld in de reisbeschrijving.
 • Reisverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur e.d.
 • Incidentele kosten (zoals roomservice, minibar, telefoongesprekken, wasservice)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting, die lokaal wordt geïnd
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Malakka
Hotel Puri Melaka ***
Superior
Kuala Lumpur
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
Deluxe
Kuching
Ranee Boutique Suites Kuching ****
Suite
Kampung Sadir
Saloma's Homestay **
Homestay
Kinabalu
Grandis Hotel Kota Kinabalu ****
Standard
Kinabatangan
Borneo Natural Sukau Bilit Resort ****
Chalet
15-Daagse rondreis Écht West- & Oost-Maleisië
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 2250 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Malakka, Kuching, Bako National Park, Semenggoh Nature Reserve (orang-oetans), Saloma Homestay (Borneo jungle), Kota Kinabalu, Kinabatangan River
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
maleisie semenggoh nature reserve orang oetan
maleisie malakka malacca straits mosque
maleisie taman negara canopy walk
Maleisie Kuala Lumpur Twin towers Petronas skyline
maleisie kota kinabalu zee
Maleisie Kuala Lumpur Putra moskee Putrajaya
maleisie kuala lumpur batu caves
Maleisie Borneo Neusaap

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's