Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

16-daagse rondreis Kleuren van India

Hoogtepunten van Rajasthan, een van de meest tot de verbeelding sprekende regio's van India

Populair

16-daagse rondreis Kleuren van India

Hoogtepunten van Rajasthan, een van de meest tot de verbeelding sprekende regio's van India

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
€ 1294 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Delhi, Mandawa, Bikaner, Osian, Chandelao, Udaipur, Jaipur, Agra, Delhi
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Vergaap je aan de Taj Mahal, het wereldberoemde monument van de liefde
 • Rajasthan: het land van maharadja’s en tijgers, van forten en paleizen
 • Ga op kameelsafari door de de ‘gouden’ zandduinen van de Thar woestijn
 • Zie de tempel van Ranakpur met z’n 1444 witte marmeren gebeeldhouwde zuilen
 • De Johori bazaar, beroemd vanwege de traditionele stoffen en geborduurde schoenen

Introductie

Elke reiziger zou de majestueuze Taj Mahal op zijn wensenlijstje moeten hebben staan, het betoverende monument van de liefde in Agra. Tijdens deze reis ontdek je de schoonheid van India. De Taj Mahal is slechts een van de vele hoogtepunten die tijdens deze 16-daagse reis een onvergetelijke indruk zullen achterlaten.

Het grootste deel van deze reis bevind je je in de staat Rajasthan, het meest uitnodigende en kleurrijke deel van India. Rajasthan heeft iets magisch, iets ongrijpbaars. Het was het land van maharadja’s en tijgers, van forten en paleizen. Het koestert nog altijd eeuwenoude gebruiken en tradities. De mensen zijn hier fascinerend, het eten verleidelijk.

In Rajasthan is veel te beleven en te zien. Zo doorkruis je op deze reis per riksja de kleine straatjes van de oude markt in Delhi, maak je een kameelsafari door de de ‘gouden’ zandduinen van de Thar woestijn, een boottocht door het vogelgebied van het Keoladeo Ghana National Park, bezoek je het mysterieuze Mehrangarh fort in Jodhpur en de unieke marmeren tempel van Ranakpur met z’n 1444 witte marmeren gebeeldhouwde zuilen.

Kijk, ruik, proef en leer van dit bijzondere land. India is een land dat geen bezoeker onbewogen laat.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Delhi
Dag 1: Heenvlucht naar Delhi
Vandaag vlieg je naar Delhi met een internationale vlucht. De vlucht is niet inclusief in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Delhi
Dag 2: Aankomst in Delhi
Na al die maanden vooruitblikken, ben je dan eindelijk in India, in Delhi. Je reis is nu echt begonnen. Een nieuwe wereld ligt aan je voeten. Gelukkig staat in die wereld ook onze chauffeur voor je klaar, die je naar het hotel brengt.

Delhi is de beste stad om een reis door India te beginnen, een stad waar je even rustig aan dit overrompelende land kunt wennen. Indiërs vinden deze stad westers, maar maak je geen zorgen, dat vinden wij niet. Dit is echt India!

Delhi is een stad van dromen. Voor sommige Indiërs komen die dromen uit, maar voor de meesten niet. Toch is een droom najagen voor sommigen het enige dat ze rest. Het leven van bijna 28 miljoen mensen krioelt door de straten en stegen. Je ziet de overblijfselen van het rijke Britse koloniale verleden, de tradities, de dagelijkse besognes, maar ook de stappen die India op weg naar de toekomst zet.

De eerste kennismaking krijg je na de lunch. Je gaat naar de belangrijkste Sikh-tempel van Delhi, de Gurudwara Bangla Sahib, al bijna 400 jaar oud. Het was een familiehuis toen Guru Har Krishan Sahib Ji, de achtste Sikh goeroe, hier in 1664 logeerde. In die tijd heerste er een pokken- en cholera epidemie. Guru Har Krishan Ji hielp (sommigen zeggen genas) de slachtoffers door ze vers water uit de put bij dit huis te geven. Dat deed hij met zoveel overgave en succes dat het huis een tempel werd en nu dus een bedevaartsoord is.

Hierna maak je een tocht met de riksja door de kronkelende straatjes van Chandni Chowk, een duizelingwekkende, honderden jaren oude markt vol Indiase specerijen en snoepjes, fruit, zijden en satijnen kleding, etherische oliën, gouden en zilveren sieraden.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van de luchthaven naar het hotel
Excursie: Sikh tempel en Chandi Chowk markt
Accommodatie:
Delhieez Hotel ****
(Standaard)

Dag 3
Delhi
Dag 3: Delhi
Hopelijk ben je een beetje bijgekomen van je eerste dag en nacht in India, want er staat in Delhi nog veel meer op het programma.

Na het ontbijt bekijk je eerst de graftombe van Humayun. Het eerste wat je zult denken is: dit lijkt op de Taj Mahal. En dat klopt, Humayun is het voorbeeld voor Taj Mahal. Deze graftombe, bestemd als laatste rustplaats voor Humayun, de tweede vorst van het Mogolrijk, is namelijk de eerste tombe die in een tuin werd gebouwd. In die tijd waren bezoekers zo onder de indruk van dit complex dat veel latere vorsten zich hierdoor lieten inspireren.

Vervolgens ga je verder naar de India Gate, een oorlogsmonument ter herinnering aan soldaten die sneuvelden terwijl ze de eer van India verdedigden, onder meer in de Eerste Wereldoorlog. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je in Parijs bij de Arc de Triomphe staat.

De derde en laatste locatie voor vandaag is de Qutub Minar, de hoogste toren in India. Al in 1193 werd aan de bouw van deze ‘overwinningstoren’ begonnen. Het is niet duidelijk of de toren is gebouwd om de komst van de Islam naar India te herdenken of als minaret van een moskee. Aan de voet van de toren staat namelijk de Quwwat-ul-Islam moskee, de oudste moskee van India. De toren is bijna 73 meter hoog en versierd met ingenieuze inscripties en houtsnijwerk.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour met Humayan graftombe, India gate en Qutub Minar toren
Accommodatie:
Delhieez Hotel ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Delhi - Mandawa
Dag 4: Delhi - Mandawa
Na het ontbijt, ga je op weg naar Mandawa, treffend weleens een openluchtmuseum genoemd. De reis zal ongeveer 6 uur in beslag nemen.

Mandawa ligt tussen de Aravalli Hills in Rajasthan. Het kreeg betekenis in de 18e eeuw, toen het de thuisplaats van rijke handelaren werd. Het rijke is er nu wel vanaf, maar de indrukwekkende haveli, de opvallende familiehuizen die zij lieten bouwen, zijn nog altijd te bewonderen. Dat ga je zien op een wandeling die je na de lunch maakt.

Een mooi voorbeeld van zo’n familiehuis is de Hanuman Prasad Goenka Haveli, waar traditionele Rajasthani-kunst en prachtige religieuze en mythische afbeeldingen te zien zijn. Ontdek de veelkleurige pilaren en de muren met enorme afbeeldingen van paarden en olifanten.

Omdat dit naar meer smaakt, bezoek je ook de net zo fraaie Jhunjhunwala Haveli met z’n met bladgoud beschilderde plafonds. En de Murmuria Haveli, waar met een knipoog naar de verschillen tussen Oost en West wordt gekeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Delhi naar Mandawa
Accommodatie:
Castle Mandawa ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Mandawa - Bikaner
Dag 5: Mandawa - Bikaner
Op ongeveer 4 uur rijden van Mandawa ligt Bikaner. Bikaner is een oude ommuurde stad waar kamelen langs kleurrijke kraampjes slenteren. Veel handel- en kooplieden vestigden zich in Bikaner en tot de dag van vandaag vind je er nog steeds vele tempels, paleizen en het prachtige Junagarh fort. Het Junagarh fort is waarschijnlijk het best bewaarde en meest sierlijke fort in Rajasthan. Bikaner was een van de drie grote woestijn koninkrijken van Rajasthan.

In de middag ga je naar een onderzoeks- en fokcentrum voor kamelen, het enige in zijn soort in Azië. Hier wordt onderzoek gedaan naar de gezondheid van de kamelen, er wordt geprobeerd de soort in stand te houden en men ontwikkelt de kwaliteit van kamelenmelk. Zin in een ijsje? Er wordt hier namelijk ook ijs van kamelenmelk gemaakt. De meeste kamelen liggen ondertussen ergens in het zand op dit enorme complex.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Mandawa naar Bikaner
Excursie: Kamelenboerderij
Accommodatie:
Vesta Bikaner Palace ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Bikaner
Dag 6: Bikaner
Na het ontbijt staat een bezoek aan het bijzondere Junagarh fort op de planning.

Junagarh werd aan het einde van de 16e eeuw gebouwd door Raja Rai Singh, een van de meest vooraanstaande generaals van de toenmalige keizer. Junagarh had de reputatie dat het onmogelijk door vijanden kon worden ingenomen, en dat is ook niet gebeurd, al schijnt het duizenden keren geprobeerd te zijn. De muren zijn meer dan 4 meter dik en een meter of 12 hoog. Binnen de muren van het fort is veel te zien. Er liggen meerdere paleizen van rood zandsteen en marmer, tempels, paviljoens en een moskee.

Op een kilometer of 6 van dit fort ligt het Lalgarh paleis. Een drie verdiepingen tellend complex dat is opgetrokken uit rode zandsteen uit de Thar woestijn. Het is een echt 19e eeuws paleis dat Indiase elementen heeft, maar waar je ook de hand van de Britse architect herkent. Er zijn zitkamers, salons, open haarden, Italiaanse zuilen, koepels, paviljoens, een eetzaal die plaats biedt aan 400 personen en een art deco binnenzwembad.

Ook Bikaner heeft mooie haveli familiehuizen. Wat te denken van het huis van de buitengewoon welgestelde Rampuria’s? Deze werd al rond 1400 gebouwd. Dat ze bij Rampuria niet op een dubbeltje hoefde te kijken blijkt uit de luxueuze aanpak. Juist als je denkt dat je genoeg haveli’s hebt gezien, blijkt dit de kers op de taart.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Bikaner
Accommodatie:
Vesta Bikaner Palace ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Bikaner - Osian
Dag 7: Bikaner - Osian
De Karni Mata tempel is misschien niet ieders eerste keuze voor een leuk dagje uit. Toch hopen we dat je wel even mee gaat kijken, want het is zeker bijzonder. We hebben het over de tempel van de ratten in Osian.

Na het ontbijt vertrek je naar Osian. Het ligt op een kleine 5 uur rijden van Bikaner en dit is jullie standplaats voor vanavond. Onderweg stoppen we bij de tempel in Deshnok.

Deshnok werd een bekend bedevaartsoord door de unieke hindoeïstische Karni Mata tempel. Ratten worden hier als heilig beschouwd. Duizenden bruine ratten rennen door de tempel en worden door de bezoekers gevoed. En die hopen dan dat er een rat over hun voeten loopt, want dat is een teken van voorspoed.

Hierna ga je verder naar Osian, een oase in de ‘gouden’ zandduinen van de Thar woestijn, en eeuwen geleden een populaire rustplaats op de zijderoute. Dit verklaart de aanwezigheid van veel hindoeïstische en jaïnistische tempels (een geloof uit West-India), met opvallend veel erotische afbeeldingen.

In de avond maak je een kameelsafari door de woestijn.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bikaner naar Osian
Excursie: Rattentempel en Kameelsafari
Accommodatie:
Kamperen in Osian
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 8
Osian - Chandelao
Dag 8: Osian - Chandelao
Over het weer durven we nooit al te veel voorspellingen te doen, maar vandaag verwachten we een heldere lucht en een zonnetje. Dat is in Jodhpur namelijk meestal zo. Niet voor niks is ‘Sun City’ haar bijnaam.

Je gaat vandaag (na het ontbijt) naar Chandelao Garh (ongeveer 3 uur rijden), maar we stoppen natuurlijk in Jodhpur om het imposante Mehrangarh fort te verkennen.

Mehrangarh is een van de grootste forten in India, het heeft imposante diepe muren en ligt op een heuvel, 125 meter boven de stad. Als je hier staat begrijp je waarom het als een van de meest onneembare forten in India wordt beschouwd. Dit fort dwingt respect af. Het ietwat mysterieuze bouwwerk is gemaakt van gepolijste rotsen en wordt omringd door een stadje van blauwe huisjes. Een andere bijnaam voor Jodhpur is daarom de ‘blauwe stad’.

Chandelao Garh heeft lang een rol gespeeld in de geschiedenis van Rajasthan en het koninkrijk van Marwar. Dit gebied van Rajasthan staat bekend om zijn gedreven onafhankelijke mensen, hun kleurrijke kleding, hun handwerk en de traditionele manier van leven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Osian naar Chandelao
Excursie: Mehrangarh fort in Jodhpur
Accommodatie:
Chandelao Garh ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Chandelao
Dag 9: Chandelao
Na het ontbijt ga je met een jeepsafari Chandelao beter leren kennen. Met de open jeep rijd je door het Rajasthani landschap, langs velden waar geiten grazen en boeren hun gewassen telen. Je ziet kamelen en buffels, en werkelijk overal glimlachende mensen.

Dit zijn niet alleen oude, maar vooral ook arme nederzettingen. De dorpjes worden geleidelijk aan voorzien van elektriciteit en aangesloten op een betrouwbare watervoorziening. Niettemin leeft men hier nog altijd naar eeuwenoude tradities. Je bezoekt lokale ambachtslieden die tapijten van kameelhaar weven en waterpotten van klei.

In de buurt van de dorpjes waar al sinds mensenheugenis de Bishnoi leven, maak je niet alleen kennis met deze mensen, maar zie je hopelijk ook de nilgai, de grootste van de Aziatische antilopen. Kijk ook uit naar de chinkara, een Aziatische gazelle. Verder leven hier veel vogels, waaronder de zeldzame Egyptische gier.
INCLUSIEF:
Excursie: Jeepsafari
Accommodatie:
Chandelao Garh ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Chandelao - Udaipur
Dag 10: Chandelao - Udaipur
Het doel van vandaag is Udaipur, een stad op een kleine 6 uur rijden van Chandelao Garh (vertrek na het ontbijt). We beloven weer een mooie en interessante tussenstop: dit keer de jaïnistische tempel in het dorp Ranakpur, ook bekend als de marmeren tempel.

Het jaïnisme is een kleine godsdienst die eigenlijk alleen nog in dit deel van India voorkomt. Het is een beetje kort door de bocht, maar je kunt stellen dat het raakvlakken heeft met het boeddhisme. De religie wordt onderwezen door spirituele leraren en verkondigt geweldloosheid en streeft een reine levenswijze na. Mahatma Gandhi heeft zich door het vredelievende karakter van dit geloof laten inspireren.

De unieke marmeren tempel van Ranakpur wordt ondersteund door 1444 witte marmeren gebeeldhouwde zuilen, elk met een eigen patroon. Het complex, al in de 15e eeuw door een lokale zakenman gebouwd, heeft meerdere tempelgebouwen.

Uiteraard gaan we Udaipur, dat wordt omgeven door sinaasappelboomgaarden en papavervelden, even van dichtbij bekijken. Je bezoekt het paleis op Jagmandir Island, dat al bijna 300 jaar onverstoorbaar geïsoleerd op een eiland midden in het meer ligt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Chandelao naar Udaipur
Excursie: Excursie: Marmeren tempel, paleis op Jagmandir Island
Accommodatie:
Kotra Haveli ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Udaipur
Dag 11: Udaipur
Stadstour Udaipur (na het ontbijt).

In Udaipur ontkom je gelukkig niet aan het Udaipur City Palace, ook bekend als het stadspaleis. Het lig achter een grote façade die Rajasthaanse militaire architectuur met een koninklijke Mogol-stijl combineert, en bestaat uit vier grotere en meerdere kleine paleizen. De vesting-achtige gevel is versierd met een overvloed aan sierlijke balkons, koepels en torentjes. Het 450 jaar oude paleis kijkt uit op het Pichola meer en is nu vooral een museum.

Je bezoekt ook de Jagdish tempel, die op een steenworp afstand van het stadspaleis ligt. Het is een rijkelijk versierde hindoe tempel met drie niveaus en een paar flinke olifantenbeelden bij de ingang.

Vervolgens maak je ‘s middags nog een boottocht op het Pichola meer. Je krijgt het mooie uitzicht over de stad er gratis en voor niks bij.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Udaipur stadspaleis, Jagdish tempel en Boottocht over het Pichola meer
Accommodatie:
Kotra Haveli ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Udaipur - Jaipur
Dag 12: Udaipur - Jaipur
Na het ontbijt ga je je weer verplaatsen vandaag. De reis gaat verder naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Het is ongeveer 6 uur rijden.

Jaipur was eeuwenlang een eigen koninkrijk. Dat is lang geleden, maar de stad heeft, nu als onderdeel van India, haar eigen charme bewaard. Het is een van de leukste steden om te bezoeken. Er is een levendige stadskern waar altijd wat te beleven valt en er is veel te zien. De stad heeft de bijnaam de ‘roze stad’, mogelijk omdat de stad ooit roze werd geverfd voor koninklijk bezoek uit Groot-Brittannië. Je vindt er bijvoorbeeld het spectaculaire Ambert Fort en het roze Windpaleis.

In de avond word je meegenomen op ontdekkingstocht door de bruisende Johori bazaar. Beweeg mee op de stromen van deze populaire markt, die beroemd is vanwege de traditionele Rajasthani stoffen, opvallende geborduurde schoenen en de lokale juweliers. Zijn de juweliers te duur? Kijk dan eens naar een ketting van goudsbloemen op de Tripolia bazaar.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Udaipur naar Jaipur
Excursie: Johori bazaar
Accommodatie:
Rajasthan Palace ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Jaipur
Dag 13: Jaipur
De excursie begint vroeg vandaag. Je gaat veel zien en beleven. Dit staat op het programma:

Het sprookjesachtige Amber Fort (Fort Ajmer) is een imposante citadel waar, toen Ajmer nog de hoofdstad van het Mogolrijk was, de keizer woonde. Het fort, misschien is paleis een beter woord, is opgetrokken uit rode zandsteen en wit en geel marmer en ligt idyllisch aan het Maotha meer. Het is gebouwd in 1592 en aanzienlijk groter dan je misschien in eerste instantie zou denken. Het heeft verschillende delen met elk een eigen binnenplaats, er zijn koninklijke verblijven, Perzische Tuinen, Turkse baden, er is het spiegelpaleis Diwan-e-Khas (waarvan de muren helemaal bedekt zijn met spiegels), en er staat een paviljoen waar vroeger alleen de vrouwen mochten komen. Het uitzicht vanaf het dak over de Aravalli bergketen en de oude stad is onvergetelijk.

Het Jaipur City Palace, het stadspaleis, bestaat net zo lang als de stad Jaipur. Het was zo’n beetje het eerste gebouw dat door koning Maharadja Sawai Jai Singh II in 1727 werd gebouwd. Hij maakte van Jaipur de nieuwe hoofdstad en verving daarmee Amber. Het paleis werd tot halverwege de vorige eeuw gebruikt voor ceremoniële bijeenkomsten van de maharadja van Jaipur. Binnen de muren van het stadspaleis vind je Mubarak Mahal (het welkomstpaleis) en het Paleismuseum.

Deze koning liet in 1728 ook het Jantar Mantara observatorium bouwen. Hij was een gedreven astroloog en zette zijn belangstelling om in wat het grootste observatorium ter wereld zou worden. Het bevat een 18-delig stenen instrumentarium, allemaal in de openlucht.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Jaipur, Ambert fort paleis en Stadspaleis
Accommodatie:
Rajasthan Palace ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Jaipur - Agra
Dag 14: Jaipur - Agra
Na een vroeg ontbijtje word je naar het Keoladeo Ghana National Park in Bharatpur gereden en daarna naar Agra. Dat is in totaal ongeveer 5 uur rijden. In het nationale park maak je ongeveer 2 uur lang per riksja een tocht door het natuurgebied.

Dit voormalige eendenjachtgebied van de maharadja’s is nu een van de belangrijkste overwinteringsgebieden voor veel watervogels uit onder meer Afghanistan en China. In het nationale park zijn niet alleen bijna 400 verschillende vogelsoorten aangetroffen, maar zijn ook veel bloemen te zien. Net als schildpadden en hagedissen. En met een beetje geluk zie je een Siberische kraanvogel.

De dag krijgt een mooi slot: je gaat ook naar Mehtab Bagh, een complex van tuinen aan de overkant van de Taj Mahal. Zo krijg je bij zonsondergang alvast vanuit een ander perspectief een beeld van het beroemde monument.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Jaipur naar Agra
Excursie: Keoladeo Ghana National Park, zonsondergang viewpoint Taj Mahal vanaf de Mehtab Bagh tuin
Accommodatie:
Hotel Taj Resorts ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Taj Mahal – Delhi
Dag 15: Taj Mahal – Delhi
Het hoogtepunt is voor deze laatste volle reisdag bewaard: de Taj Mahal.

De Taj Mahal is een monument van de liefde. De Indiase mogol Sjah Jahan creëerde het als eerbetoon aan zijn vrouw Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. De Taj Mahal is misschien in het echt kleiner dan je verwacht (het is 58 meter hoog en 56 meter breed) maar de indruk die het achterlaat is immens. Dat komt door de uitstraling van het monument, het licht dat altijd in andere tinten over het marmer rolt en de ligging aan de Yemuna rivier (die je aanvankelijk niet eens ziet).

Naar verluidt werkten in 22 jaar zo’n 20 duizend man aan de tombe. Dat was vooral omdat het witte marmer van 300 kilometer verderop moest komen. Het werd met honderden olifanten naar Agra gebracht.

Na dit bezoek word je naar Delhi gereden.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Agra naar Delhi
Excursie: Taj Mahal
Accommodatie:
The Ashtan Sarovar Portico ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Vertrek
Dag 16: Vertrek
Helaas komt er vandaag dan echt een einde aan deze reis. Je wordt na het ontbijt op tijd naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. We hopen je graag nog eens te mogen rondleiden door India of door een van onze andere landen.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van jouw hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 16-daagse rondreis De kleuren van India

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1294
3 personen€ 1210
4 personen€ 1210
5 personen€ 0
6+ personen€ 0
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-03-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 29-01-2024 en 13-02-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede 3* hotels, incl. ontbijt
 • Transfers met airconditioning tjidens de reis
 • Engelssprekende gids in Delhi, Bikaner, Udaipur, Jaipur en Agra
 • Riksja tour in Delhi
 • Stadstour Delhi
 • Kamelenboerderij in Bikaner
 • Stadstour Bikaner
 • Rattentempel en kamelentocht in Osian
 • Kamperen in Osian met diner
 • Mehrangarh fort in Jodhpur
 • Jeepsafari in Chandelao
 • Excursie: Marmeren tempel in Ranakpur, paleis op Jagmandir Island
 • Stadstour Udaipur
 • Boottocht op het Pichola meer in Udaipur
 • Bezoek Johori Bazaar in Jaipur
 • Stadstour Jaipur
 • Riksja tocht in het Keoladeo Ghana National Park
 • Zonsondergang viewpoint Taj Mahal vanaf de Mehtab Bagh tuin
 • Taj Mahal

Exclusief

 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Persoonlijke verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Delhi
Delhieez Hotel ****
Standaard
Mandawa
Castle Mandawa ****
Standaard
Vesta Bikaner Palace
Vesta Bikaner Palace ****
Standaard
Osian
Kamperen in Osian
Standaard
Chandelao
Chandelao Garh ***
Standaard
Udaipur
Kotra Haveli ***
Standaard
Jaipur
Rajasthan Palace ***
Standaard
Agra
Hotel Taj Resorts ****
Standaard
Delhi
The Ashtan Sarovar Portico ****
Standaard
16-daagse rondreis Kleuren van India
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
€ 1294 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Delhi, Mandawa, Bikaner, Osian, Chandelao, Udaipur, Jaipur, Agra, Delhi
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
India Rajasthan Karni Mata Rat Tempel bidden
India New Delhi Rashtrapati Bhavan President Residence
India kleurrijk festival
India Agra Taj Mahal met vijver
India Delhi Chandni Chowk markt
India Rajasthan Jodhpur The Blue City and Mehrangarh Fort
India Delhi Humayuns graftombe
India Delhi koken

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's