Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 1

Duang Prateep Slum Foundation, Lumpini Park en de Khlong Toei Markt

Home / Blog / Duang Prateep Slum Foundation, Lumpini Park en de Khlong Toei Markt
Geschreven door Anouk – Laatste update van november 2018

Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 8

De nieuwste tour van AsiaDirect

Vandaag bezoeken we één van de sloppenwijken van Bangkok en gaan op zoek naar reusachtige water lizards in Lumpini Park, het grootste park van Bangkok. Het hoogtepunt is om met een lokale organisatie mee te lopen en te zien hoe zij de mensen die in de sloppenwijken wonen, helpen een beter leven op te bouwen.

Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 17

Duang Prateep Slum Foundation

Onze Thaise gids Guitar haalt ons in de ochtend op bij ons hotel. Vanaf het hotel worden we naar de sloppenwijk in de wijk Klong Toei, gelegen nabij de Chao Praya Rivier, gebracht. Bij aankomst zien we gelijk een grote speeltuin waar kinderen vrolijk aan het spelen zijn. We gaan het gebouw aan de rechterkant in en we worden hartelijk verwelkomd door Claire van de Duang Prateep Slum Foundation.

We krijgen koffie en thee en kijken ondertussen naar een introductievideo van de organisatie die, ontwikkelingsmogelijkheden en onderwijs biedt aan buurtkinderen die het zo hard nodig hebben. Het is erg interessant om te zien hoe de organisatie in 40 jaar tijd zoveel kinderen uit sloppenwijken een toekomst heeft gegeven.

Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 15

Het bijwonen van een Engelse les

Na deze introductievideo mogen we een Engelse les bijwonen. Het enthousiasme van de kinderen om Engels te kunnen leren straalt van de gezichten. Ze zijn erg gemotiveerd en je ziet dat ze er veel plezier in hebben. De leraar kiest iemand uit om student van de week te zijn, deze week is dat Aran. Hij glundert van oor tot oor.

Na deze interessante Engelse les nemen we een kijkje in de winkel. Alle spullen zijn handgemaakt en als je iets koopt ondersteun je direct de kinderen in de sloppenwijken. Met een goed gevoel koop ik een aantal kleurrijke kaarten. We lopen door naar de kindertuin waar de kinderen druk aan het spelen zijn. Ik maak samen met Sunee een tekening en we oefenen nog wat Engelse woorden. Ik weet niet wie er meer aan het genieten is, zij of ik.

Wandelen door de sloppenwijk

We lopen met de eigenaar van de organisatie door de sloppenwijken. We komen letterlijk in de huiskamers van de lokale bevolking die hier wonen. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier leven. Tegelijkertijd heb je het gevoel dat je de mensen wilt helpen en groeit de waardering voor het werk van de Duang Prateep Slum Foundation.

Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 20

De grootste versmarkt van Bangkok

Na ons bezoek aan de sloppenwijk, lunchen we in een lokaal restaurant. Heerlijke kip en rijst staat op het menu. Na de lunch gaan we verder naar de Khlong Toei markt. Dit is een zeer grote, lokale markt (de grootste versmarkt van Bangkok) waar bijna geen toeristen komen. Het is erg bijzonder om hier met een échte expert rond te lopen die uitlegt wat er allemaal te zien en te koop is! Het is een behoorlijke chaos van mensen die spullen kopen en verkopen. Een aanrader is om een aantal Thaise exotische vruchten te kopen en aan je gids te vragen hoe je deze eet! De gids laat ons een aantal voor mij onbekende fruitsoorten proeven, zoals de mangosteen, dragon fruit, jackfruit en durian. Op de durian na, smaakt het fruit heerlijk. Zelf koop ik wat ananas en een maiskolf. De vriendelijke Thaise vrouw dompelt de maiskolf in wat zout en snijd het daarna in stukjes. Ook dit smaakt bijzonder goed!

Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 7

Op zoek naar water lizards in Bangkoks grootste park, Lumpini Park

Nu gaan verder naar het Lumpini Park om grote water lizards (soort hagedissen) te spotten! Guitar vertelt ons dat het Lumpini Park ongeveer 60 hectare groot is. Het park is in de jaren twintig van de vorige eeuw aangelegd door Koning Rama VI. Voordat we het park inlopen zien we een beeld van de oude koning. Guitar vertelt ons ook dat dit het grootste en meest populaire park van Bangkok is en dat hij er bijna elke week wel even naar toe gaat om te wandelen, te sporten of gewoon om mensen te kijken.

Thailand - Tours - Slum and Lumpini tour 5Al vrij snel zien we in het water een hele grote hagedis opdoemen. Guitar vertelt ons dat deze hagedissen ook wel monitor hagedissen worden genoemd en ze wel 20 kilo kunnen wegen. Ze worden monitoren genoemd, omdat ze zich goed kunnen focussen en ze altijd om zich heen kijken voor mogelijk gevaar en eten. We zien ook een kleine slang in de boom naast ons. Deze schijnt niet gevaarlijk te zijn, maar voor de zekerheid loop ik er toch met een boogje om heen. Het Lumpini Park is een bijzonder mooi park en in combinatie met de dieren die je hier kunt spotten, is het echt wel één van de must-do’s in Bangkok!

Help de kinderen van de sloppenwijk met deze must-do tour in Bangkok!

Deze nieuwe tour is een aanrader voor jong en oud! De combinatie van het bezoek aan het grootste park van Bangkok, de lokale, niet-toeristische markt en de sloppenwijk is erg goed gekozen. Maar het meest bijzondere voor ons was toch wel om van dichtbij te zien hoe de Duang Prateep Slum Foundation de lokale bevolking in de sloppenwijken helpt een betere toekomst op te bouwen. Met deze tour steun je hun, waardoor kinderen als Aran en Sunee de toekomst positief tegemoet gaan!

Tip: lees ook onze blog over de do’s en don’ts wanneer je Thailand bezoekt.

Onze reistips

Thailand - Chiang Mai - Eco Elephant Care - 03
Thailand
Excursies - 5 uur
Olifantenverzorger bij Eco-project
 • Halve dagexcursie - Chiang Mai
 • Ecologische kleinschalige boerderij, midden van de jungle
 • Eten bereiden, spelen en badderen met deze indrukwekkende dieren
per persoon vanaf
€51
Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
 • De ideale aanvulling op jouw rondreis
 • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
 • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
Thailand - Hua Hin - Strand met uitzicht
Thailand
Strandvakanties - 8 dagen
8-Daagse strandvakantie Bangkok en Hua Hin
 • Eastin Hotel Makkasan en Ibis Hua Hin
 • Combineer de metropool Bangkok met een strandvakantie op Hua Hin
 • Verblijf 2 nachten in het Eastin Hotel Makkasan Bangkok ****
per persoon vanaf
€309
Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
 • Het beste van Vietnam on a budget
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
 • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€1007
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!