Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Thailand Philantrophy Connections jongeren in een hartvorm

AsiaDirect ondersteunt de projecten van Philanthropy Connections

Home / Blog / AsiaDirect ondersteunt de projecten van Philanthropy Connections

Thailand Philantrophy Connections Ban Nai Soi

Stichting Philanthropy Connections

AsiaDirect ondersteunt de projecten van Stichting Philanthropy Connections. Deze organisatie ondersteunt kleinschalige lokale initiatieven. Eén van deze initiatieven is het Ban Nai Soi Community Learning Center (BNSCLC) in de provincie Mae Hong Son.

Er zijn veel Birmese migranten in Thailand, waarvan veel kinderen. Deze hebben vaak geen toegang tot het reguliere onderwijs, waardoor ze geen educatieve kansen hebben en dus weinig toekomst perspectieven.

Thailand Philantrophy Connections jongeren in een hartvorm

Het Ban Nai Soi Community Learning Center

Eén van de migranten, Kyaw Hla Sein, zag dit probleem en heeft in 2005 het Ban Nai Soi Community Learning Center (BNSCLC) opgezet. Het doel van dit project is om onderwijs en praktische beroepsvaardigheden te bieden aan middelbare schoolgaande Birmese migranten, in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Het is een uitgebreide opleiding met onder meer als doel opgeleid te worden om leiderschapsrollen op het gebied van community development in hun geboortedorpen op zich te nemen of daar als onderwijzers aan de slag te gaan.

Dochter Rosie heeft de leiding van het project overgenomen. De kracht van haar is dat ze goed weet te verbinden. Door het organiseren van diverse activiteiten, zoals sportieve evenementen, waarbij ze ook de omwonende Thaise gemeenschap uitnodigt, is er een goede relatie tussen de Birmese migrantengemeenschap en de Thaise gemeenschap ontstaan. Voor dit project heeft ze zelfs de Unesco Education Innovation Award 2018 gekregen, welke slechts is uitgereikt aan twee scholen van de ASEAN (The Association of Southeast Asian Nations) lidstaten.

Thailand Philantrophy Connections slaapzaal bouwen

De bouw van nieuwe slaapzalen

De kinderen moeten vaak van ver komen en overnachten daarom in een slaapzaal. Deze slaapplek verkeerde in een zeer slechte, onhygiënische staat met rondlopende ratten en slechte sanitaire voorzieningen. Een veilig en schoon onderkomen is belangrijk om goed te kunnen studeren…

Eén van de projecten was dan ook de bouw van nieuwe slaapzalen voor 43 jongens en meisjes. Met o.a. de boekingen van AsiaDirect hebben we de bouw van een nieuwe jongensslaapzaal kunnen sponseren. Ook krijgen de leerlingen voedsel en medicijnen via dit project. De slaapzaal biedt nu een veilig thuis voor de armste en meest kwetsbare migrantenstudenten die in het leercentrum willen studeren.

Thailand Philantrophy Connections school

De toekomstdromen van Mu Ko

Mu Ko is 19 jaar oud en vertelt over haar ervaring en deelname aan dit project:

Ik ben zo blij in het Baan Nai Soi Community Learning Centre. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en ik studeer heel hard om me voor te bereiden op de universiteit. Mijn ouders hebben grote verwachtingen van mij, ik zal de eerste zijn in ons gezin met hoger onderwijs.

Het is geweldig om vrienden uit Myanmar te hebben, want in de toekomst zou ik graag binnen Community Development willen werken voor mijn dorp. Mijn droom is ook om een klein winkeltje te openen met producten uit Thailand en Myanmar. Met het geld wil ik een goed huis bouwen voor mijn ouders die hun hele leven heel hard voor mij en mijn drie broers hebben gewerkt.”

Je kan dit project zelf bezoeken

Mocht je dit project van dichtbij willen zien? Dat kan. De jongeren in dit project zouden je graag willen leren koken, uitleg willen geven over dit project of je bijvoorbeeld willen leren hoe je bakstenen maakt!

Dit is een unieke kans. Normaal gesproken zijn we geen voorstander van het bezoeken van soortgelijke lokale projecten en initiatieven. Deze jongeren ontvangen je echter heel graag om je over hun cultuur te vertellen. Daarbij willen ze erg graag hun Engels met je oefenen. Interesse? Stuur ons even een berichtje!

Onze reistips

Indonesie - Orang Oetans - Oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
Indonesië
Excursies - 5 uur
Spot Orang-oetans op Sumatra
 • Halve dagexcursie
 • Kom oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra
 • Wandel door de jungle van Gunung Leuser NP
per persoon vanaf
€65
Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
 • Het beste van Vietnam on a budget
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
 • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€1007
Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
 • De ideale aanvulling op jouw rondreis
 • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
 • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
Thailand Bangkok Koninklijk Paleis
Thailand
Meerdaagse bouwstenen - 3 dagen
3-Daags startpakket Bangkok
 • Een ontspannen begin is het halve werk
 • Start je vakantie volledig ontspannen
 • Inclusief transfer vanaf de luchthaven en fietsexcursie
per persoon vanaf
€121
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!