Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'AsiaDirect ondersteunt Philanthropy Connections'
Thailand

AsiaDirect ondersteunt Philanthropy Connections

Sanne » Oktober 2020

Stichting Philanthropy Connections

Thailand Philantrophy Connections 1

AsiaDirect ondersteunt de projecten van Stichting Philanthropy Connections. Deze organisatie ondersteunt kleinschalige lokale initiatieven. Eén van deze initiatieven is het Ban Nai Soi Community Learning Center (BNSCLC) in de provincie Mae Hong Son.

Er zijn veel Birmese migranten in Thailand, waarvan veel kinderen. Deze hebben vaak geen toegang tot het reguliere onderwijs, waardoor ze geen educatieve kansen hebben en dus weinig toekomst perspectieven.

Het Ban Nai Soi Community Learning Center

Thailand Philantrophy Connections 2

Eén van de migranten, Kyaw Hla Sein, zag dit probleem en heeft in 2005 het Ban Nai Soi Community Learning Center (BNSCLC) opgezet. Het doel van dit project is om onderwijs en praktische beroepsvaardigheden te bieden aan middelbare schoolgaande Birmese migranten, in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Het is een uitgebreide opleiding met onder meer als doel opgeleid te worden om leiderschapsrollen op het gebied van community development in hun geboortedorpen op zich te nemen of daar als onderwijzers aan de slag te gaan.

Dochter Rosie heeft de leiding van het project overgenomen. De kracht van haar is dat ze goed weet te verbinden. Door het organiseren van diverse activiteiten, zoals sportieve evenementen, waarbij ze ook de omwonende Thaise gemeenschap uitnodigt, is er een goede relatie tussen de Birmese migrantengemeenschap en de Thaise gemeenschap ontstaan. Voor dit project heeft ze zelfs de Unesco Education Innovation Award 2018 gekregen, welke slechts is uitgereikt aan twee scholen van de ASEAN (The Association of Southeast Asian Nations) lidstaten.

De bouw van nieuwe slaapzalen

Thailand Philantrophy Connections 8

De kinderen moeten vaak van ver komen en overnachten daarom in een slaapzaal. Deze slaapplek verkeerde in een zeer slechte, onhygiënische staat met rondlopende ratten en slechte sanitaire voorzieningen. Een veilig en schoon onderkomen is belangrijk om goed te kunnen studeren…

Eén van de projecten was dan ook de bouw van nieuwe slaapzalen voor 43 jongens en meisjes. Met o.a. de boekingen van AsiaDirect hebben we de bouw van een nieuwe jongensslaapzaal kunnen sponseren. Ook krijgen de leerlingen voedsel en medicijnen via dit project. De slaapzaal biedt nu een veilig thuis voor de armste en meest kwetsbare migrantenstudenten die in het leercentrum willen studeren.

Thailand Philantrophy Connections school

De toekomstdromen van Mu Ko

Mu Ko is 19 jaar oud en vertelt over haar ervaring en deelname aan dit project:

“”Ik ben zo blij in het Baan Nai Soi Community Learning Centre. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en ik studeer heel hard om me voor te bereiden op de universiteit. Mijn ouders hebben grote verwachtingen van mij, ik zal de eerste zijn in ons gezin met hoger onderwijs.

Het is geweldig om vrienden uit Myanmar te hebben, want in de toekomst zou ik graag binnen Community Development willen werken voor mijn dorp. Mijn droom is ook om een klein winkeltje te openen met producten uit Thailand en Myanmar. Met het geld wil ik een goed huis bouwen voor mijn ouders die hun hele leven heel hard voor mij en mijn drie broers hebben gewerkt.”

Je kan dit project zelf bezoeken

Mocht je dit project van dichtbij willen zien? Dat kan. De jongeren in dit project zouden je graag willen leren koken, uitleg willen geven over dit project of je bijvoorbeeld willen leren hoe je bakstenen maakt!

Dit is een unieke kans. Normaal gesproken zijn we geen voorstander van het bezoeken van soortgelijke lokale projecten en initiatieven. Deze jongeren ontvangen je echter heel graag om je over hun cultuur te vertellen. Daarbij willen ze erg graag hun Engels met je oefenen. Interesse? Stuur ons even een berichtje!

Sanne, auteur van het artikel AsiaDirect ondersteunt Philanthropy Connections

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Cultuur
Eco

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!