Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

11-Daagse rondreis Cambodja

Benieuwd naar Cambodja? In 4 mooie stappen leiden we je in 11 dagen door het land.

Aanbieding

11-Daagse rondreis Cambodja

Benieuwd naar Cambodja? In 4 mooie stappen leiden we je in 11 dagen door het land.

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
€ 1223 € 1040
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Tonle Sap, Phnom Penh, Kep
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Onvergetelijk Angkor Wat: het grootste religieuze monument ter wereld
 • Lokale markten en boottocht, de  dorpen op palen van Tonle Sap
 • Ontspan aan het strand van de koloniale badplaats Kep
 • Bergen, peper plantages en mangrove in Kampot
 • Koninklijk Paleis en Killing Fields: de vele gezichten van Phnom Penh

Introductie

Ben je altijd al benieuwd geweest naar Cambodja? Het land van de Khmer, het land ook van het unieke tempelcomplex Angkor Wat. In 4 mooie stappen leiden we je in 11 dagen door Cambodja.

Stap 1: Deze 11-daagse rondreis Cambodja gaat uiteraard naar Angkor Wat. Het toeristische, culturele en historische hart van het land. Angkor Wat dwingt ontzag af voor de mensen die dit zo’n 1.000 jaar geleden hebben gebouwd. Het toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Je ziet het DNA van Cambodja, je voelt dat het hier is begonnen. Op deze grondvesten, in deze traditie is het huidige Cambodja tot stand gekomen.

Stap 2: Tonle Sap. Het is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en niet alleen een opvallend natuurverschijnsel, maar ook bijzonder vanwege de ‘drijvende’ vissersdorpen.

Stap 3: Phnom Penh. Kleine hoofdstad aan de Mekong, met markten, een levendige boulevard en een donkere recente geschiedenis.

Stap 4: Kep en Kampot. Kep was al een badplaats in de koloniale tijd en heeft nog altijd fraaie stranden en een reputatie te verliezen als het gaat om de lekkerste krab. Je bent dus aan het strand, maar ontdekt ook alles over hoe de beroemde peper van Kampot groeit en zout wordt gewonnen.

Als je in Cambodja rondreist, ontdek je hoe aardig de lokale bevolking is, hoe nieuwsgierig ze vaak ook naar jou zijn. Je merkt dat er met liefde wordt gekookt, en dat je zult worden betoverd door de natuurlijke omgeving en de vaak serene sfeer in een van de tempels. Je merkt ook dat er buiten Phnom Penh amper stedelijke gebieden zijn. Cambodja is platteland, met rijstvelden, meren, rivieren, jungle, grotten en watervallen.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrekdag
Dag 1: Vertrekdag
Ben je klaar om Cambodja te gaan ontdekken? Nog even en je wandelt door Angkor Wat. Is dat geen heerlijk vooruitzicht?

Vandaag vlieg je naar Siem Reap. De vlucht is niet bij de prijs inbegrepen. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Siem Reap
Dag 2: Aankomst in Siem Reap
Welkom in Cambodja! Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht.

Er is vandaag verder geen programma, dus je kunt lekker bijkomen van de reis aan het zwembad.

Siem Reap ligt in het noorden van Cambodja aan het Tonle Sap meer. Het eeuwenoude stadje is de uitvalsbasis voor Angkor Wat, dat op een kleine 6 kilometer afstand ligt. Siem Reap heeft dankzij die bezoekers een enorm aanbod van hotels, maar door die drukte ook een levendig en erg gezellig centrum gekregen, waar het een paar avonden goed toeven is.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar het hotel
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)

Dag 3
Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 3: Siem Reap (Angkor Wat)
Een reis naar Cambodja zonder Angkor Wat is niet compleet. Mooi dus dat je daar vandaag met de Cambodjaanse tuk tuk naartoe gaat. Angkor Wat is een unieke belevenis, een stap terug in de tijd, een indrukwekkende kennismaking met wat ooit het welvarende Khmer-rijk was. Angkor Wat betekent niet voor niets ‘tempel stad’, het is het grootste religieuze monument ter wereld.

Leuk om te weten is dat de tempels helemaal niet zo veel op elkaar lijken als je misschien nu nog denkt. De hoofdtempel Angkor Wat is groots en heeft de uitstraling van een paleis. Een andere tempel, Ta Phrom, ziet eruit alsof er een aardbeving is geweest die goed aan de wortels van de bomen heeft geschud. Bomen en tempel lijken met elkaar verweven. En in de Bayon tempel zie je honderden in rotsen uitgehouwen gezichten die nog altijd respect afdwingen.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Angkor Wat met de tuk tuk
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Siem Reap (Tonle Sap)
Dag 4: Siem Reap (Tonle Sap)
Als je op de kaart van Cambodja kijkt, is het enorme Tonle Sap meer het eerste dat opvalt. Het is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en een opvallend natuurverschijnsel. Het maakt veel uit of je dit meer in het droge- of het regenseizoen bezoekt. In de regentijd is het zo’n 6 (!) keer groter, en de waterstanden verschillen van 1 meter (droge seizoen) tot wel 9 meter water!

Het verklaart waarom de vissershuisjes hier op palen staan. Dat er veel vissers leven is omdat driekwart van alle vis in de Cambodjaanse binnenwateren in Tonle Sap wordt gevangen. Nog zo’n indrukwekkend gegeven dat aantoont hoe belangrijk en groot dit meer is: ongeveer de helft van het water dat de Vietnamese Mekong Delta instroomt, komt hier vandaan.

Dit gebied ga je vandaag verkennen. Dat doe je per fiets (en we stoppen op een lokale markt), minibus en met de boot (afhankelijk van de waterstand). We laten je in ieder geval Kampong Khleang zien, het bekendste 'drijvende' dorp van Tonle Sap. Lunch is bij een familie.
INCLUSIEF:
Excursie: Countryside dagtour inclusief Kampong Khleang
Accommodatie:
Apsara Greenland ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Siem Reap – Phnom Penh
Dag 5: Siem Reap – Phnom Penh
Je reis is begonnen aan de noordkant van het Tonle Sap meer. Vandaag reis je naar hoofdstad Phnom Penh die aan de zuidkant van het enorme meer ligt. De reis per minibus duurt 5 tot 6 uur, maar gelukkig is er onderweg van alles te zien en te beleven. Zo kun je even stoppen in Skuon, ook wel spider-city genoemd, waar je gefrituurde vogelspin kunt eten. Je kunt uiteraard ook ergens anders stoppen voor een bordje gebakken rijst.

Er wonen ruim twee miljoen mensen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, maar daar merk je eigenlijk weinig van. De stad heeft een dorpse sfeer en dat is wel zo leuk. Ontmoetingspunt, uitrustplek en de lokatie om vrienden en bekenden te ontmoeten, of gewoon even een wandelingetje te maken is Sisowath Quay. De boulevard is 3 kilometer lang en ligt aan de Mekong rivier, waar meerdere afsplitsingen van deze rivier weer bij elkaar komen. Je vindt er legio koffietentjes, barretjes en restaurants.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Siem Reap naar Phnom Penh
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Phnom Penh – Stadstour
Dag 6: Phnom Penh – Stadstour
Halverwege de jaren ’70 is de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de baas in Cambodja. Pol Pot streeft naar een agrarische samenleving en schuwt geweld niet.

Wat dat betekende valt nog altijd goed te zien in de Toul Sleng gevangenis in Phnom Penh en op de Killing Fields. Intellectuele Cambodjanen (een bril dragen werd al als intellectueel gezien!), opstandelingen, monniken en politieke tegenstanders werden gevangen gezet, verhoord en gemarteld.

Bij The Killing Fields werden vele duizenden van hen geëxecuteerd. Een pagode met doodshoofden is blijven staan als confronterend monument. Het staat symbool voor al die moorden. Pol Pot is verantwoordelijk voor de dood van anderhalf tot 2 miljoen Cambodjanen. Een kwart van de bevolking……

Beide locaties zijn onderdeel van onze Phnom Penh city tour. Je gaat per tuk tuk naar S21 Tuol Sleng. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een prachtig complex dat aantoont dat de Cambodjanen ook vandaag de dag nog mooie gebouwen kunnen neerzetten.

Na de lunch verlaat je de stad en is het ongeveer een half uur rijden naar Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields.
INCLUSIEF:
Excursie: Phnom Penh stadstour inclusief bezoek aan museum S21 Tuol Sleng, het koninklijke paleis en The Killing Fields
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Phnom Penh – Kep
Dag 7: Phnom Penh – Kep
Het wordt tijd voor wat strand. Dat vind je op zo'n 3 tot 4 uur rijden van Phnom Penh. Uiteraard word je er door onze chauffeur naartoe gebracht.

Kep was al een badplaats in de koloniale tijd en heeft nog altijd fraaie stranden en een reputatie te verliezen als het gaat om de lekkerste krab. Volgens sommigen is Kep wat gedateerd, maar wij denken dat dat juist kleur geeft aan dit indertijd bij de Fransen geliefde oord. Wil je wat variatie? Maak dan een uitstapje naar Koh Tonsay (Rabbit island) of ga op zoek naar het doorgaans verlaten Angkoul strand, 25 kilometer buiten de stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Phnom Penh naar Kep
Accommodatie:
Veranda Natural Resort ****
(Rosewoood)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kep (Kampot)
Dag 8: Kep (Kampot)
Kampot staat bekend om de beste peper van de wereld. De vraag naar deze peper die in wit, rood en zwart verkrijgbaar is, neemt aanzienlijk toe, maar er worden geen grote hoeveelheden geproduceerd. Sinds 2009 heeft de Kampot peper een beschermd geografische aanduiding gekregen (net als dat champagne alleen champagne mag heten als het uit de gelijknamige regio komt).

Vandaag bezoek je een volledig biologische boerderij en aansluitend neem je een kijkje bij een van de lokale zoutvelden (alleen mogelijk in het droogseizoen).

De lunch wordt geserveerd op een fantastische mooie plek aan Secret Lake waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Je kunt hier even lekker uitrusten in een hangmat, of een duik nemen in het meer.

Ook ga je nog naar de Tropeang Sanke gemeenschap, waar je helpt om mangrove te planten en je van alles leert over de cruciale rol van deze vegetatie in het lokale ecosysteem. Als je per boot langs de vissers vaart, begrijp je hoe belangrijk het is om deze gemeenschap te ondersteunen. Na de boottocht en het aanbreken van de avond zie je hopelijk een prachtig spektakel van vuurvliegjes, maar dat hangt af van het weer.
INCLUSIEF:
Excursie: Kampot tour. Bezoek aan een peper en mangrove plantage, zoutvelden en de Tropeang Sanke gemeenschap
Accommodatie:
Veranda Natural Resort ****
(Rosewood)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9 - 10
Kep
Dag 9 - 10: Kep
Deze dagen zijn ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Veranda Natural Resort ****
(Rosewood)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Kep - Phnom Penh
Dag 11: Kep - Phnom Penh
Je wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Je kunt deze dag nog gewoon gebruik maken van alle faciliteiten van het comfortabele 4-sterren hotel. Mocht je de kamer na 12 uur 's middags willen aanhouden, dan is dat uiteraard te regelen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het hotel in Kep naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 11 daagse rondreis Cambodja

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1040
3 personen€ 961
4 personen€ 883
5 personen€ 857
6+ personen€ 844
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-09-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 22-05-2024 en 15-09-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Ontbijt en lunch zoals aangegeven in het programma
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • Genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Vermelde excursies
 • Entreegelden volgens programma
 • Vervoer zoals vermeld in programma

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Verplicht kerst- en nieuwjaarsdiner
 • Internationale vluchten
 • Visum kosten ($30 per persoon + pasfoto)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Siem Reap
Apsara Greenland ****
Superior
Pnomh Penh
G Mekong Hotel ****
Superior
Kep
Veranda Natural Resort ****
Rosewoood
11-Daagse rondreis Cambodja
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
€ 1223 € 1040
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Siem Reap, Angkor Wat, Tonle Sap, Phnom Penh, Kep
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 6 Michel, Reisspecialist Thailand en Vietnam
Reisexpert Michel

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
cambodja siem reap angkor wat bayon tempel
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 4
Cambodja Siem Reap Angkor Wat foto toerist
Cambodja Siem Reap Angkor wat tempel
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 7
cambodja tonle sap meer huis op palen
cambodja battambang tonle sap drijvende huizen
Cambodja Kep Strand

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's